Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

[S-088] ZSP - Vyvlastnění garáže na pozemku č.250


26.3.2021 17:05, naposledy upraveno 26.3.2021 17:07 uživatelem Rataj

VRCHNÍ SOUD SAN ANDREAS

Vrchní soud San Andreas


Rozsudek
ke zrychlenému správnímu procesu ve věci:

vyvlastnění garáže na pozemku č.250


Dne 26. 3. 2021 byl vydán následující rozsudek:

Soudce pověřený ZSP ve věci vyvlastnění cizí garáže na vlastním pozemku na základě podnětu majitele pozemku: Gustavo Gaviria (dále jen podatel), proti majiteli garáže: Pavel Klada (dále jen protistrana), rozhodl následovně:

I. Pokud podatel uhradí ve prospěch protistrany částku 700.000,- Kč, bude na něj vlastnictví garáže přepsáno do 7 dní od provedení a prokázání této transakce soudu.

II. Protistrana je po obdržení uvedené částky povinna vystěhovat garáž a to nejpozději do 3 dnů od obdržení takové transakce. Nesplní-li tuto podmínku, nemá nárok na náhradu jakýchkoliv škod, které spáchá podatel při vystěhování majetku protistrany z garáže, nepřesahuje-li případná škoda rozumnou mez.

III. Podatel je po převzetí garáže povinen vystěhovat veškerý majetek protistrany, nesmí zejména v garáži uzamknout vozidla protistrany.

IV. Protistrana je po převzetí uvedené částky povinna přistoupit na přepis garáže na podatele. V opačném případě bude tento přepis vynucen soudem.

 

Ratio decidendi:

Majitel pozemku má právo vyvlastnit cizí garáž na vlastním pozemku, uhradí-li cenu garáže.

 

Nedošlo-li výsledkem ZSP k satisfakci záměru podnětu, má podatel právo na odvolání, které by bylo následováno vznikem sporného řízení.

Taktéž protistrana má právo podat odvolání, které by bylo následováno vznikem sporného řízení.

 

(( Rozsudek byl IC doručen do poštovní schránky v obálce s červeným pruhem @Pakandza @Paja ))


 

 

 


Powered by LeoSight IFS
LT~13