Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

[37/2021] Zákon o bezpečnosti San Andreas


22.5.2021 22:33, naposledy upraveno 4.1.2022 00:42 uživatelem Rataj

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))


               


           [37/2021] Zákon bezpečnosti San Andreas

ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Čl. 1

  • Zajištění svrchovanosti a územní celistvosti San Andreas, ochrana jejích demokratických základů a ochrana životů, zdraví a majetkových hodnot je základní povinností státu.

Čl. 2

  • (1) Je-li bezprostředně ohrožena svrchovanost, územní celistvost, demokratické základy San Andreas nebo ve značném rozsahu vnitřní pořádek a bezpečnost, životy a zdraví, majetkové hodnoty nebo životní prostředí anebo je-li třeba plnit mezinárodní závazky o společné obraně, může se vyhlásit podle intenzity, územního rozsahu a charakteru situace nouzový stav, stav ohrožení státu nebo válečný stav.
  • (2) Nouzový stav a stav ohrožení státu se vyhlašuje pro omezené nebo pro celé území státu, válečný stav se vyhlašuje pro celé území státu.

 

Čl. 3

  • (1) Bezpečnost San Andreas zajišťují ozbrojené síly, ozbrojené bezpečnostní sbory, záchranné sbory a havarijní služby.
  • (2) Státní orgány, orgány územních samosprávných celků a právnické a fyzické osoby jsou povinny se podílet na zajišťování bezpečnosti San Andreas. Rozsah povinností a další podrobnosti stanoví zákon.

 

Čl. 4

  • (1) Ozbrojené síly jsou doplňovány na základě výběrového řízení.
  • (2) Rozsah výběrového řízení, úkoly ozbrojených sil, ozbrojených bezpečnostních sborů, záchranných sborů a havarijních služeb, jejich organizaci, přípravu a doplňování a právní poměry jejich příslušníků stanoví zákon, a to tak, aby byla zajištěna civilní kontrola ozbrojených sil.

NOUZOVÝ STAV

Čl. 5

  • (1) Vrchní soud může vyhlásit nouzový stav v případě živelných pohrom, ekologických nebo průmyslových havárií, nehod nebo jiného nebezpečí, které ve značném rozsahu ohrožují životy, zdraví nebo majetkové hodnoty anebo vnitřní pořádek a bezpečnost.
  • (2) Nouzový stav nemůže být vyhlášen z důvodu stávky vedené na ochranu práv a oprávněných hospodářských a sociálních zájmů.
  • (3) Je-li nebezpečí z prodlení, může vyhlásit nouzový stav Vrchní soud.

 

Čl. 6

  • (1) Nouzový stav se může vyhlásit jen s uvedením důvodů na určitou dobu a pro určité území.
  • (2) Nouzový stav se může vyhlásit nejdéle na dobu 30 dnů. Uvedená doba se může prodloužit v případě potřeby.
  • (3) Nouzový stav končí uplynutím doby, na kterou byl vyhlášen, pokud Vrchní soud nebo Kongres nerozhodnou o jeho zrušení před uplynutím této doby.
  • (4) Nouzový stav, může na žádost Kongresu schválit Vrchní soud jen s uvedením důvodu na určitou dobu a pro určité území.

STAV OHROŽENÍ STÁTU

Čl. 7

  • (1) Vrchní soud může na návrh Kongresu vyhlásit stav ohrožení státu, je-li bezprostředně ohrožena svrchovanost státu nebo územní celistvost státu anebo jeho demokratické základy.
  • (2) K přijetí usnesení o vyhlášení stavu ohrožení státu je třeba souhlasu předsedy soudu..

BEZPEČNOSTNÍ RADA STÁTU

Čl. 8

  • (1) Bezpečnostní radu státu tvoří minimálně jeden pracovník Vrchního soudu San Andreas a Kongres v celém složení.
  • (2) Bezpečnostní rada státu v rozsahu pověření, které stanovil Kongres, připravuje Vrchnímu soudu návrhy opatření k zajišťování bezpečnosti San Andreas.

 


PRODLOUŽENÍ VOLEBNÍHO OBDOBÍ

Čl. 9

  • Jestliže po dobu nouzového stavu, stavu ohrožení státu nebo válečného stavu podmínky na území San Andreas neumožní konat volby ve lhůtách, které jsou stanoveny pro pravidelná volební období, lze zákonem lhůty prodloužit, nejdéle však o jeden měsíc.

Čl. 10

  • Rozhodnutí o nouzovém stavu, o stavu ohrožení státu nebo válečném stavu se zveřejňují v hromadných sdělovacích prostředcích a vyhlašují se stejně jako zákon. Účinnosti nabývají okamžikem, který se v rozhodnutí stanoví.

ZÁVĚREČNÉ USTANOVENÍ

Čl. 11

Tento ústavní zákon nabývá účinnosti dne 26.5.2021

Zákon vypracoval předseda kongresu

                 

zeldinko

Hráč

45
7.4.2024 16:39

KONGRES SAN ANDREAS

Kongres San Andreas


Novela zákona č. 179/2024

Zákon, kterým se mění zákon č. 37/2021,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

v platnosti od 11.4.2024


1. Zákon upravuje Článok 1. (Základní ustanovení)

(1) Zajištění svrchovanosti a územní celistvosti San Andreas, ochrana jejích demokratických základů a ochrana životů, zdraví a majetkových hodnot je základní povinností státu.

2. Zákon upravuje Článok 3.

(1) Bezpečnost San Andreas zajišťují ozbrojené síly, ozbrojené bezpečnostní sbory, záchranné sbory a havarijní služby.

(2) Státní orgány, orgány územních samosprávných celků a právnické a fyzické osoby jsou povinny se podílet na zajišťování bezpečnosti San Andreas. Rozsah povinností a další podrobnosti stanoví zákon.

(3) Štátne orgány a orgány územnej samosprávy sú povinné sa podielať na zaisťovaní bezpečnosti San Andreas bez výnimky, pokiaľ príde k vyhláseniu núdzového stavu, stavu ohrozenia štátu alebo vojnového stavu.

(4) Fyzické a právnické osoby sú povinné sa podielať na zaisťovaní bezpečnosti San Andreas iba v prípadoch, kedy štátne orgány už nie sú schopné zaisťovať bezpečnosť samostatne.

3. Zákon upravuje Článok 4

(1) Ozbrojené síly jsou doplňovány na základě výběrového řízení.

(2) Rozsah výběrového řízení, úkoly ozbrojených sil, ozbrojených bezpečnostních sborů, záchranných sborů a havarijních služeb, jejich organizaci, přípravu a doplňování a právní poměry jejich příslušníků stanoví zákon, a to tak, aby byla zajištěna civilní kontrola ozbrojených sil.

(3) V čase, kedy nie je vyhlásený núdzový stav, stav ohrozenia štátu alebo vojnový stav sú ozbrojené sily doplňované na základe transparentného a verejného výberového konania.

(4) V čase, kedy je vyhlásený núdzový stav, stav ohrozenia štátu alebo vojnový stav, môžu byť ozbrojené sily doplňované na základe interného výberového konania.

4. Zákon upravuje Článok 7 (Stav ohrožení státu)

(1) Vrchní soud může na návrh Kongresu vyhlásit stav ohrožení státu, je-li bezprostředně ohrožena svrchovanost státu nebo územní celistvost státu anebo jeho demokratické základy.

(2) K přijetí usnesení o vyhlášení stavu ohrožení státu je třeba souhlasu předsedy soudu.. a předsedy Kongresu.

5. Zákon upravuje Článok 9

(1) Jestliže po dobu nouzového stavu, stavu ohrožení státu nebo válečného stavu podmínky na území San Andreas neumožní konat volby ve lhůtách, které jsou stanoveny pro pravidelná volební období, lze zákonem lhůty prodloužit, nejdéle však o jeden měsíc.

6. Zákon upravuje Článok 10

(1) Rozhodnutí o nouzovém stavu, o stavu ohrožení státu nebo válečném stavu se zveřejňují v hromadných sdělovacích prostředcích a vyhlašují se stejně jako zákon. Účinnosti nabývají okamžikem, který se v rozhodnutí stanoví.


Victoria Eloise Lytton
predsedníčka Kongresu San Andreas


Powered by LeoSight IFS
LT~34