Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Zbraně na serveru

1 2



Zeintar

Hráč

49
26.5.2021 22:18

Zdravím,

zakládám zde diskuzi o zbraních na serveru. Jaký je na ně Váš názor? Je přístup ke zbraním podle vás v pořádku, nebo je jich na serveru až moc? Dříve jsem vytvářel takovouhle diskuzi, která vyústila v konec Gun Crates (díky bohu za to), tak to zkouším i takto.

 

Já si stojím za názorem, že je zbraní ve hře prostě až moc. 90% lidí mají zbrojní průkaz, protože je extrémně jednoduché si jej pořídit. Poté přeprodávají zbraně ze zbrojáku (protože to není pravidly zakázané [což trošku nechápu, přesně toto pravidlo zamezilo, aby zbraně nebyly regulerně všude] a protože si na tom lidé vydělávají) a těch zbylých 10%, kteří zbroják nemají, tak zbraň mají tak či tak, protože se ty zbraně válí všude. Když jsem si zakládal novou postavu, nehrál jsem ani 1 hodinu a už mi byla nabídnuta zbraň (za peníze, které dostanu jako nováček)-.. 

 

Jak to vyřešit? Žádný WIPE zbraní bych nijak nedělal, protože by nelegální frakce přišly o obrovskou část majetku a investic uložených právě ve zbraních.

Nějaký IC event, pro zbavení se co největšího počtu zbraní (i legálních)?

 

Napište svůj názor, souhlasíte se stávajícími zbraněmi, nebo se vám to nelíbí? Co byste změnili?

DrawaX

Hráč

11
26.5.2021 22:24

Pěkný večer. 

No, vezmu to asi takhle.. Když si všichni vezmeme počet PSA členů a počet zbraní ve hře, tak je to sakra velký rozdíl.. 

Ano, pokud by to byli malé zbraně, glock, berret a podobně, okey, ale ARky, které nosí hráči běžně na ramenou či zádech a neerpí ani vytažení zbraně a podobně, to už je přes čáru. Ano, chápu i tohle, ale když po mě začne střílet pět lidí z AR na benzínce jen tak, asi že jsem se jim nelíbil tak to se omlouvám, ale to už v pořádku asi není.

 

Tím pádem nesouhlasím absolutně s gun systémem, a měl by se nějak rychle vylepšit, či rychle změnit, ano chápu je to těžký vymyslet správný gun system, ale aspoň ten zbroják, když ekonomika je na nic, a člověk si tu dokáže vydělat na všechno za týden bych aspoň zdražil.  Když se to tak, vezme kdo tu nemá zbraně? 10% hráčů? Prostě je to podle mě nesmysl. :) 

26.5.2021 22:29, odstraněno 27.5.2021 17:42 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
26.5.2021 22:33

Rozhodně souhlasím s tímto názorem.

Jako zdravotník teď musím na výjezdy nosit zbraně, protože je skoro na denním pořádku, že nás jen tak přepadnou uprostřed ošetřování (viz mufyjánci včera) a stejně toho s Glockem proti dvěma PDW moc nenadělám, zatímco frajer běhá ze strany na stranu a kropí mě, já se snažím zamířit s uslintaným Glockem. 

Čím víc lidí má zbraně, tím víc jich ty zbraně ještě mít bude, má to přeci tenhle, tak musím i já, co kdyby mě přepadli, že jo. Takže kromě eventů a scriptu s vraždami má teď PSA a ZZS další starosti, protože je to na Skimu každej den jako v Battlefieldu. Upřímně už se bojím jet do LV bez doprovodu PSA, protože čekám, kdy zas nějakého inteligenta napadne střílet po ZZS.

Zeintar

Hráč

49
26.5.2021 22:39, naposledy upraveno 26.5.2021 22:39 uživatelem Zeintar

Prosím, @krupicce a @SEATTLE , když dáváte facepalm reacts, napište nám sem, co se vám líbí/nelíbí, ať víme názor všech, díky. :)

26.5.2021 23:56

@Zeintar chceš ho, tak ti ho teda napíšu.

To co tu je napsané ohledně Gun Crates souhlasím, ale to je snad jediné.. Akorát netuším z kama si vytáhl že má 90% lidí ze serveru zbrojní.. To, že to je lehce získatelné bych viděl na jediné dvě slova a to je IC věc, to samé s tím že ty zbraně ze zbrojního přeprodávají. Je to čistě jen jejich postava a rozhodnutí, nebo je to snad proti pravidlům? Ne, a kdyby se i udělalo pravidlo už i proti tomuhle, stále tu je možnost vyrábění (nikdy jsem zbraně nevyráběl, takže se k tomuhle moc vyjádřit nemůžu) a vzhledem k tomu kolik si díky tomu lze vydělat, se ani nedivím kdyby to dělal kdokoliv kdo to může dělat se souladu s pravidly.

@DrawaX to, že je denně na serveru málo aktivních PSA členů (co já maximálně vidím je 5 - 9 PSA členů online přes den nemluvě o tom že většina z nich nejspíš AFKuje na PSA stanici) není problém kohokoliv kdo hraje nelegální postavu, tak ať se nabere víc lidí do PSA a třeba jich aji denně víc online bude a to už je taky IC věc. Předtím než mi na to někdo odpoví typem že to je mixing že to beru podle toho kolik jich je v Tabu, můžeš to aji jednoduše vidět ICly. Pokud se stane něco co je mimo herní zónu (Palomino, Blueberry nebo Montgomery) a nebude tam PSA přímo zavolána, tak se PSA mimo tyhle tři vesničky nikde neukazujou, teda aspoň já je nikde nepotkávám a když už tak maximálně po dálnici v LV, SF je od nich naprosto čisté. Jestliže má někdo zbraň viditelnou kdekoliv na těle, co je potřeba zaRPit? Pokud vemeš do ruky zbraň, tak to napíše automatické /ame které se ti objeví nad jménem. (např. bere do rukou AK74) a pokud někdo má na zbrani skryté nošení a nezaRPí vytažení, máš tu možnost reportu nebo stížnosti. ''pět lidí s AR na benzínce'' type of bullshit jsem už viděl tolikrát, že tomu ani nevěřím, nikde jsem ani přímo neviděl nějaký důkaz že tam údajně ''JEN TAK'' dojde 5 lidí s ARkama a začnou tě kropit.....

@neznamy#2210 souboj pěstí nebo s pálkama? První věc co by někdo udělal je /call 911 a dále si to dokáže domyslet každý. Čemu by to pomohlo? Tak či tak by typy takových soubojů nevznikali. Dále k výrobě se už nevyjádřím, nemám s vyráběním zbraní zkušenosti.

@Dzardys no nevím o tom, že by se přepadávalo na denním pořádku, avšak když už, tak jak jsem psal, mimo herní zónu nevídám členy PSA skoro vůbec. Když už tě někdo bude chtít přepadnout když jedeš v autě, co po něm chceš aby začal RPit? Myslím si že je úplně normální jít po gumách auta nebo motoru do té doby, dokud s tím prostě neodjedeš. Někteří lidé tu mají i více natrénovaný Aim než druzí a toho se dá lehce využít díky cursoru.

Téměř pořád se setkávám s tím že vyhrajeme nějakou přestřelku a oni ihned začnou “brečet” že jsme porušili tohle pravidlo a tamto pravidlo.. Samozřejmě se z toho vyvine ban pro nás, jelikož tohle vidím na typ slova ''hraješ nelegální postavu, fuck off''. Jakmile poruší nějaké pravidlo strana proti nám, má to snad cenu řešit? Ne, ohledně na to kamarádičkování které se tu řešilo nejen jednou. Zdá se mi že na skimu začíná hrávat míň a míň lidí, ať už je to kvůli čemukoliv, taky jeden z důvodů proč bývá online tak málo PSA členů a já si taky nemyslím že tomu dávám tímhle přístupem zrovna už dlouhou dobu než to přestanu hrát taky. Tyhle vaše slovíčka ''mufyjáni, kenkstři'' už jsou trapné, a to že je budete i nadále používat vám v ničem nepomůže. Nelegální postavy přidáním jakéhokoliv pravidla které bude pro ně negativ tímhle uhubíte akorát víc a víc, už takhle ty pravidla jsou pro ně dost nevýhodné. Zachvíli RP tohohle typu zmizí pro nejen PSA členy úplně.

Možná tu je hodně věcí co jsem vynechal, ale to hlavní jsem rozepsal. Peace.

Zeintar

Hráč

49
27.5.2021 00:16

Nevím, proč tenhle topic bereš jako osobní útok a asi jsi to špatně pochopil, nesnažím se tímto zahubit roleplay nelegálních postav. Naopak.

Ne, není čistě IC věc to, kolik je tady na serveru zbraní. Je vytvořenej nějakej systém zbraní, což je čistě OOC věc a věc Rataje, jak ten systém nastaví. Momentálně je nastavenej tak, že zbraň má regulerně každej.

 

"souboj pěstí nebo s pálkama? První věc co by někdo udělal je /call 911 a dále si to dokáže domyslet každý. Čemu by to pomohlo? Tak či tak by typy takových soubojů nevznikali"

- Co když ti řeknu, že v roleplayi není cílem vyhrát, nebo někoho zabít, nebo tak něco? Cílem je si roleplay užít. Pomlátí se 2 gangy baseballkama? Tak se samozřejmě zavolají cops, ale pak se může utíkat a rozhodně né jen střílet. Příjde to jen mě, že tu má někdo problém se zdravým rozumem a nevážení si svého IC života? =D

 

Říkáš nám tu, že by se zahubilo totálně nelegální roleplay. Ale je to přesně naopak. Pokud by se zbraně omezily, pouze vybrané nelegální frakce by mohly zbraně šířit a mít nad nimi kontrolu kdo je mít bude a kdo ne. Nelegálky by také potom měly mnohem větší výhodu oproti civilistům, protože oni by ty zbraně měly a civilisté ne. Moc mě mrzí, že jsi poznal nelegální sféru jen něco, co je lidmi odsuzováno jako "mufyjáni" a je to jen o střelbě a o aimu... Roleplay nelegálních postav byl vždy založen na hardcore roleplayi v podobě utvrzování vztahů, ujednávání si respektu (a to třeba jen s pálkama, čistě beze zbraní), budování vlastní hierarchie, ovládání nějakého území a nakonec střety s jinými organizacemi (vždy melee souboje. Když to byla střelba, hrálo se většinou na CK) Vždy bylo podmínkou jak u gangů, tak u mafií, aby nevytvářeli zbytečné konflikty s policií. Vždy se hrálo na to, aby se nelegální frakce co nejdéle udržela a dokázala se ubránit vyšetřování PSA, nebo útokům od jiných frakcí (například vypalování domů, kradení surovin, sprayování na cizím území a tak podobně..) Mimo to se právě dříve bojovalo hlavně o tom, kdo bude hlavním distributorem zbraní (a drog) mezi menší skupinky a kriminálníky na vlastní pěst. Kdo v té době měl zbraň, skutečně něco znamenal. 

Bohužel, Skimo o všechny tyto požitky přichází kvůli systému, kde si zbraň může vyrobit prakticky kdokoliv, nebo odkoupit za nějaký drobný a drogy? Když jsem na Skimu začínal, našel jsem dříve dealera s drogama, než obchod s oblečením... 

 

Neber to, prosím, jako nějaký osobní útok. Já bych byl osobně jen rád, kdyby se toto změnilo, aby právě nelegální frakce měly více možností u roleplaye a hlavně u výdělků. Stouply by tímpádem automaticky ceny zbraní a nelegální frakce by nemusely vydělávat jinak, než přepadáváním kamioňáků a scriptovém převážení zbraní. (na což si stejně musíte sehnat minimálně 1.6m vč. auta, abyste mohli nějak začít..)

 

Doufám, že jsem ti tu dokázal vyjádřit svou myšlenku a že se nyní mnohem lépe chápeme. Toto téma není založené pro to, aby se jedna strana hádala s druhou, že jedna dělá něco špatně a druhá je na tom lépe. Chceme tento problém společně vyřešit.

DrawaX

Hráč

11
27.5.2021 00:37, naposledy upraveno 27.5.2021 00:50 uživatelem DrawaX

@SEATTLE

Stát jak opice celý den při kamionech okrádat je o 10 tisíc a střelit je osmkrát do hlavy a takhle to dělat celý den musí být strašná zábava. Musíš se do toho RP trochu vžít, a určitě by si pochopil, že v IRL taky nestřílí celý den jak opice a nezabijí lidi, aby si mohli vzít 5 tisíc. :D Píšeš, že všechno je IC věc. Mám napsat adminum IC, že je píčovina mít takový gun systém? :D Bereš si topic moc osobně, a zdá se mi, že si se u toho skoro rozbrečel, že topic je určen přímo tobě. :D 

To je to, že jste nejvíc líný eRPit všechno. :D Je mi jasný, že vy chodíte jak frajeři s odjištěnými ARkami na zádech, a proto nikdo z vás neeRPí, že tu zbraň už jenom odjišťuje. :D Jelikož to tady na serveru asi ani neexistuje a nikdo asi nemá na zbrani zajišťovací pojistku. :D 

Jelikož mám totálně u prdele už jakýkoliv zájem o report na hráče, když je druhý den vidím dělat to samé. :D V tomhle topicu se prostě každý vyjadřuje ohledne gun systemu, jen ty a zřejmě tvůj kamarád, co tu dávali facepalms na odpovědi, tak jste to vzali moc vážně a asi jste se u toho urazily, což už není můj problém. :) 

Hráči, co si tu hrají na mafiány umí max eRPit taxikáře, a jsou rádi, že ovládají český pravopis. :D Otřes jak gun systém tak otřes hráči, co si hrají na mafiány. :) 

27.5.2021 02:41

Namapoval jsem novou věznici, zbytek už je na IC (úprava zákonů, přísnější tresty za zločiny se zbraní).

Holub

Hráč

46
27.5.2021 11:24, naposledy upraveno 27.5.2021 14:11 uživatelem Holub

Je to nešvar každého MTA RP serveru, který už nějakou dobu funguje. Nejsem proti tomu, aby se udělaly nějaké restrikce, ale na to se mělo myslet na začátku a ne teď, když server běží víc než půl roku. Tehdy se jednoduše nepočítalo s tím, že na serveru bude hrát tolik lidí (původní odhad nebudu uvádět, ale je rozhodně menší než finální čísla hráčů). A ano, tohle zde má také vliv a to v tom, že s množstvím hráčů exponenciálně roste i množství ilegálních postav. Ve výsledku by tyhle restrikce sice pomohly do budoucna, ale jen by na tom vydělali ti, co už nějaké zbraně a kšefty mají. A že takových lidí není zrovna málo. Proto je podle mě lepší jít na to IC a ne OOC. 

Ohledně receptů bych neexperimentoval, popřípadě bych jen některé pozměnil. Třeba Taser je úplně k ničemu. Proč? Jeden náboj je jakoby jeden zásobník. Pokud chce člověk mít legální věc na obranu a nemá zbrojní průkaz, tak buďto bude u sebe nosit tři prdele zásobníků k taseru, nebo chladnou zbraň (nůž, lopata, golfová hůl a podobné). Zrovna já jsem chtěl takto koncipovat svou předchozí postavu - taser a pepřový sprej (prostě ten sprej). Kvůli zásobníkům do taseru jsem od toho upustil (a taky kvůli tomu, že výroba jednoho je v poměru s municí do Glock prostě nevýhodná). Tohle je zrovna něco, co bych z pohledu hráče změnil, pač je pro ně logicky výhodnější jít do něčeho, co je sice pro mnohé ilegální, ale za to méně náročné na výrobu a místo v inventáři. 

Odstřelovací puška s předmětem, který je pouze ve Fox Crate, je potom další případ. Chápu, že to chcete nějak regulovat, ale tohle podle mě opravdu není cesta. Sklo je vlastně ve výsledku téměř nemožné sehnat, což třeba staví ilegální organizace, které to myslí smrtelně vážně, do no-go situace. Představte si, že chtějí krýt převozy diamantů s někým, kdo to bude hlídat takhle z dálky. Nemají šanci, neboť zbraň kvůli přítomnosti skla nemají možnost vyrobit. Zrovna tady bych se chtěl zeptat - @Rataj -i, nebylo by lepší tomu předmětu dát sakra malou šanci než jej omezovat k bednám? Protože se přiznám, ale od začátku mého hraní (od spuštění serveru) mi z žádné bedny nepadlo sklo. A to nemůžu říct, že jich bylo málo. 

Jak tady padlo překupování zbraní - je to IC věc u které se musí počítat s tím, že to jde dohledat. Dle IC zákonů i zdravého rozumu jsou všechny tyhle transakce vedeny. Jinými slovy - vydělají na tom, ale riziko tam je a dost velké. 

Ad pochybné existence a okrádání či vykrádání - mám s nimi zkušenosti (viz moje stížnost na fóru), měl jsem možnost i vidět záznamy z některých těchto akcí. Ilegální postavy by měly být v rukou hráčů, co to RP ovládají bez prostoru k chybám. Smutné je, že jsem u nejedné z těchto akcí našel znaky PG a Zero Tolerance. Ano, nebylo to nic světoborného, ale dle pravidel a těchto věcí to evidentně stačí. A to je doopravdy to smutné. Samozřejmě jsem se setkal i se slušným RP u ilegálních, ale bylo to jen málokdy. Třeba tady musím uznat jistou skupinku, která se snažila dostat Barnetta, byť každý jejich pokus dopadnou neúspěšně. Ti byli fajn. 

 

1 2


Powered by LeoSight IFS
LT~174