Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Systém ilegálních organizací na serveru a proč je celý špatně

1 2



5.7.2021 16:18, naposledy upraveno 5.7.2021 19:49 uživatelem Dzardys

Moji milí spoluhráči,

přeji vám všem krásné odpoledne, případně ráno, večer... Kdykoli to jen čtete. 
Dnes jsem se rozhodl otevřít téma, o kterém se na Skimu dosti komunikuje, a jsem si předem vědom toho, že dostanu obrovskou vlnu špatných reakcí na své vyjádření, od některých jedinců dokonce i na svou osobu. Bohužel, i to je riziko existence na internetu. Každopádně by bylo fajn, kdybychom to nějak shrnuli do jednoho tématu, dali všem prostor pro vyjádření a případně bychom spolu s AT mohli zapracovat na zlepšení tohoto systému, byť si v tuto chvíli asi většinově řeknete, že je to nemožné. Nic není nemožné, jen se musí chtít. A když se nechce, je to horší, než když to nejde. Každopádně dost mých mouder a přejdeme tedy k tématu.


Určitě stojí za to zmínit, že tu dnes nebudu mluvit o systému ilegálu z hlediska skriptů. Ratajova práce je skvělá a veškeré updaty a vymoženosti, které pro ilegální RP přidal, určitě stojí za to, byť jsem dodnes jako hráč legálního RP neměl možnost si všechno vyzkoušet z hlediska "toho zlého".
Ne, dnes bych se s vámi rád pobavil o přístupu hráčů k celému ilegálu. Samozřejmě, že z valné části je to IC problém, ale vzhledem k špatnému mindsetu daných hráčů se problém stává IC takřka neřešitelným. Dovolím si tedy poukázat na několik problémů, které se zde vyskytují a které zásadně kazí požitek z hraní spoustě hráčů.


Mafie?

Když se řekne pojem "mafie", spousta lidí si představí různé věci. Určitě každému z nás proběhne hlavou i vzpomínka na klenot českého videoherního průmyslu, konkrétně herní sérii Mafia. I z takové hry si může vzít spousta hráčů příklad a využít to pro své RP. Opět jsem ale odběhl.
Spousta hráčů nazývá svou ilegální činnost mafií, byť cokoli, co dělají, nemá s mafií skoro vůbec nic společného. Dobrá, cítíte se drsně, že máte zbraně a že můžete třeba i někomu dát CK. Určitě je to skvělý požitek a především tam ta možnost je, tak proč jí nevyužít. Na tom přeci není nic špatného.
Co už je ale u takových organizací špatné, je celkový přístup a především veřejné vystupování.
Takový průměrný hráč ilegálu na Skimu má své zásadní postupy, které jsou neměnné a především neoriginální.
Sežene si zbraň, pár kamarádů, nechá si na Raptora dát tint a hurá přepadávat hráče. Respekt z policie zde absolutně vymizel, hráč klidně okatě dá policii najevo, že je nedotknutelný a začne střílet všude kolem sebe. Jsou tu samozřejmě i ti méně přemýšliví, kteří kolegy do mafie shání skrze inzeráty. V takovou chvíli to zabere maximálně dvacet minut a je po celém tomto ilegálu. V závěru z toho nemá nic hráč ilegálky ani policista, protože zatýkat takovéto jedince má na denním pořádku.
Věčné provokování policistů, odmítání projevů strachu a především neznalost pravidel pro ilegální RP často vede k zabanování daných hráčů, čímž se celé tohle RP stává ještě více bezpředmětným. Nemluvě o pravidle nula, konkrétně části o povinnosti hráče sehrát takové RP, aby z něj měli něco i ostatní, ne jen on sám. Bohužel požitek z únosů, přepadávání a přestřelek je na bodu mrazu, často z toho má něco jen hráč, který zastupuje ilegální stranu.
Kdybych dosavadní text předal někomu, kdo se Skimem nemá zkušenost, určitě by si udělal obrázek o průměrném mafiánovi na serveru. Ta úroveň je strašná.

Ne, opět tu nezahrnuji všechny. Dodnes existují na serveru i kvalitní organizace, které se tomuto dění úplně vymykají a jedou si svůj business. Výpalné, ochrana, podplácení... To na Skimu v ilegálu obecně chybí a absence těchto záležitostí a záležitostí jím podobných strašně omezuje a kazí požitek ze hry.


Střílení po IZS

Tak, teď se dostáváme k mé oblíbené části celého tohoto problému. 
Nikdy mi nepřišlo v pořádku, aby hráč ilegálního RP bezdůvodně napadl člena ZZS nebo HZS ve výkonu povolání jen tak bez důvodu. Bohužel se tito hráči začali bránit IC cestou a sehnali si zbraně, které si teď nosí do výkonu služby. A co z toho pak je? Battlefield, někteří si třeba vzpomenou na incident v Montgomery zhruba dva dny nazpět. Přestřelka mufyjánů s IZS, to byla nádherná klaunfiesta, která vyústila v zabanování obrovského počtu hráčů.
Člen ZZS, případně HZS a dalších důležitých složek pro RP vám přeci nikdy nic neprovedl, abyste měli důvod jej zabíjet, případně unášet během výkonu služby. Pakliže vás nenapadl, nestřílel po vás, nepřistihl vás při nějaké ilegální činnosti, nevidím důvod, proč by zrovna takový hráč měl být jen tak uveden do PK módu. 
Zase ze strany IZS by měla být přítomnost zbraní na výjezdu limitována, ale takováto věc se dá snadno vyřešit IC.
Každopádně ZZS a HZS není žádná armáda, aby střílela po mafii na výjezdu, naopak mafiáni by nemuseli být tak omezení, aby bezdůvodně stříleli po bezbranných záchranářích. Pokud k tomu nemají důvod, rád se připojím k názoru, že se jedná o samotné DM, nic víc.


RP reálného života?

Co si tak od svých začátků na Skimu pamatuji, byl server vždy zaměřen na RP reálného života. Je zde propracovaný systém povolání, celkově má hráč svobodu v tom, jak přijde k majetku. Pokud na serveru není povolání, o které byste měli zájem, přeci není takový problém to uchopit do svých rukou. Příkladem může jít třeba Veterinární a odchytová služba (VAOS).
Bohužel i přes skoro neomezené možnosti hráče se většina věnuje ilegálnímu RP, které přesahuje hranice nejen zdravého rozumu a z RP reálného života se stává Battlefield v GTAčku. Není jediný den, kdy by se na serveru neobjevila přestřelka. Ano, na tom by nebylo nic špatného, kdyby pak většina přestřelek nevyústila v bany. Ale bohužel je pro hráče mnohdy těžké nějak přemýšlet nad tím, jakým směrem své RP povedou, proto to pak vypadá, jak to vypadá.
Ovšem, na serveru jsou s námi i mladší jedinci, po nichž mnohdy ani člověk nemůže vyžadovat, aby své RP promýšleli na úrovni, na jaké by mohli přemýšlet třeba dospělí jedinci. Takové dítě má prostě radost z toho, že má zbraň a může jít někoho vesele zastřelit. Smutné je, že se tohoto trendu účastní právě i ti dospělí jedinci a proto je narovinu většina těchto veřejně známých ilegálních organizací jednoduše přirovnatelná k trashRP.


Zbraně

Ještě si tedy před závěrem dovolím rýpnout do dalšího tématu, které zde bylo mnohokrát řešeno, nikdy se však nepodaří jej vyřešit tak, aby došlo k satisfakci všech stran. 
Dostupnost zbraní na serveru je obrovská, vzhledem k jejich množství. Kdyby nebylo držení zbraně limitováno hodinami, nikdo by neměl problém si získat zbraň během první hodiny hraní. Na vině je obrovský počet výrobních stanic a především dnes již neexistující GUN Crate. Bohužel, i to je funkce hry, není na tom nic špatného. Jen prostě počet zbraní na serveru je opravdu zarážející a bohužel se nám tu z toho stává jedna velká zbrojnice.


Závěrem...

Nebudu vás tady dále zdržovat svou slovní vatou ani vyléváním srdíčka na internetu, jen jsem chtěl popsat problém, o kterém se dlouhodobě hovoří. Naivně doufám, že se na své RP třeba někdo po přečtení tohohle podívá z trochu jiného úhlu pohledu, i kdyby to měla být jedna osoba. Rýsuje se nám tu server, který s reálným životem přestává mít pomalým tempem téměř cokoli společného a v tuto chvíli by už vůbec nic neovlivnilo, kdyby každý hráč po připojení dostal do inventáře svou vlastní zbraň. 
Budu určitě strašně moc rád za každé vaše vyjádření k tématu, rozhodně bych si rád přečetl i názor někoho, kdo se v ilegálu pohybuje, případně někoho, kdo předvádí to kvalitnější ilegální RP. Samozřejmě se vyjádřit může kdokoli, kdo má k tématu co říct.
Pokud jsem se svým příspěvkem kohokoli dotkl, určitě to nebylo záměrné, ale ruku na srdce, už by bylo fajn, kdyby se s tím začalo něco dělat. Pokud to neovlivní AT, můžeme to ovlivnit my, jako hráči. Hru si máme užít všichni, není to jen hřiště pro mufyjánky a kenkstry.


Přeji vám všem krásný zbytek dne, hlavně studentům krásné prázdniny, snad si je užijete tak, jak byste chtěli. Adminům děkuji za všechno úsilí, které jsou nuceni vynaložit během řešení reportů souvisejících nejen se špatným pojetím pravidel ohledně ilegálu, a především přeji hlavně jim pevné nervy.

Dzardys

Martin225541

Hráč

18
5.7.2021 16:32, naposledy upraveno 5.7.2021 16:35 uživatelem Martin225541

Úprimne napísal si to dobre.... ale to v MG nie je tak ako to opisuješ ty. ZZS a HZS sa hrá na ART keď počujú streľbu tak by sa mali stiahnuť a vyčkať na PSA  a nie tam nabehnúť ako zásahovka. a pre našu obranu jediné vozidlo ktoré som nevidel ako PSA bola sanitka na ostatných som videl polep PSA (nwm ako sa to presne volá). Áno veľa ľudí si zohná zbraň dá tint na auto a hrá sa na mafiána. Ale veľa robí aj to čo rozprávajú druhý napríklad ja som sa nikdy nenazval mafián a ak áno jedine zo srandy a veľa ľudí o mne hovorí že sa hrám na mafiána. Keby chcem byť mafián tak sa tak chovám. :) Dzardys je to fakt dobre napísané a vo veľa veciach máš pravdu. 

5.7.2021 16:39

Rád si dovolím taktéž se vyjádřit k tomuto tématu.

 

 Již zmíněné střílení po ZZS či HZS, zde bych řekl, že střílení po záchranáři, který léčí osobu a nebo po hasiči, který zrovna tu raněnou osobu vytahuje z vozidla, popírá veškerý zdravý rozum, souhlasím zde s Dzardysem, pokud vás člen IZS složky nenačape při něčem nelegálním, tak jaký je důvod mu dávat PK? Nulový. I kdyby ošetřoval jiného člena "mafie" než je ta vaše, nezačnete po něm hned střílet svojí zbraní. Samotnému se mi stala situace,kdy jsem se bezdůvodně ocitl pod střelbou mafiánů, když jsem ošetřoval jejich člena mafie.

 

 

Martin225541

Hráč

18
5.7.2021 16:47

Áno vtedy to je okej keď vykonáva svoju prácu ale prečo on strieľa po nás? Kde je Fear? Nikde zo ZZS sa stáva nejaká zásahovka ktorá strieľa a naháňa ľudí namiesto PSA

5.7.2021 16:51

Jak jsem již zmínil, to, že se z IZS stává zásahovka, je důsledkem porušení zdravého rozumu, konkrétně důsledkem dlouhodobým. Není to jediný případ, kdy někdo jen tak střílel po ZZS/HZS, neřešilo se to jako porušení zdravého rozumu, proto se toho hráči ujali IC cestou a vybavili se zbraněmi. Je to celé špatně a mělo by se to začít řešit. 

Radeckoo

Hráč

4
5.7.2021 17:00

Ze začátku chci říct že je to hezky napsané a pravdivé. Rád bych se vyjádřil k odstavci Mafie. Popsal si to správně, když se zaměříme na ilegal RP tak jsou na skimu tři typy hráčů. 1. nejčastější typ jsou hráči kteří absolutně neznají pojem Mafie a systém kterým tyto organizace fungují. Pak je tu 2. méně obvyklý typ hráčů a to jsou hráči kteří když to řeknu přehnaně vědí co dělat. Jsou to ale hráči kteří používají okoukané a staré techniky, přesně jak je zmíněno v příspěvku výše "dají si tint na raptor a hurá přepadávat hráče". A na konec je tu 3. typ který se jen tak nevidí a to typ lidí kteří mají nelegální organizace zmáklé a vědí jak je řídit. 

Když se nad tím zamyslíte, jal chcete omezit ty "wannabe mafiány"? zakázat jim to?  Jediná možnost jak zlepšit ilegal RP na skimu je vytvořit více pravidel pro ilegální organizace. Mám na mysli pravidla která omezí dissrespect ilegálních organizací k PSA a taky zběsilé únosy a okrádání na veřejnosti.

5.7.2021 17:00, naposledy upraveno 5.7.2021 17:03 uživatelem Phobios

Ano souhlasím, občas dojde k pochybení v RP z naší strany ale to je většinou způsobené nátlakem.. už tak je na ZZS vyvíjen od hráčů vysoký nátlak a teď si vem, že třebaz jsme ve službě 4, a když někdy jedem na jeden zásah i dvě RZP a máme třeba 5 callu naráz, nestíháme vše a jak povětšinou snažíme aspoň něco stíhat, jelikož ZZS není zrovna moc lehké RP, stane se, že se sebe uděláme Arnolda Schwarzenegger aneb Terminátora.

5.7.2021 17:46

Souhlasím s problémy, které jsi tu rozepsal a jako AT se s nimi snažíme dlouhodobě bojovat. To jsou samozřejmě ty bany, které v textu několikrát zmiňuješ. Bohužel, ne každý je schopný takové RP správně zahrát a takhle to pak také dopadá. A také bohužel ti, kterých se to týká, si tvůj příspěvek pravděpodobně ani nepřečtou.

Jaké je ale řešení? Já osobně vidím stejný problém i na straně PSA, která prostě nefunguje a proto se ji teď snažíme překopat. Mnoho ilegálů totiž hraje tímhle stylem právě proto, protože i PSA je střílí skoro na potkání. Pokud policisté půjdou svým RP (především fear RP) příkladem ostatním hráčům, je možné, že se i na té druhé straně (tedy ilegální) situace zlepší. Původně jsem tenhle velký nešvar chtěl podobně jako ty řešit právě od ilegálů a proto jsem si udělal ilegální postavu, na které se snažím těm ostatním ukázat, jak se to má správně RPit. Bohužel když se snažíš ilegála RPit správně, tak nejsi moc vidět a moc hráčů si tak z tebe příklad vzít nemůže. Za to práce PSA je vidět hodně, té si všímá každý a setkává se s ní denně. Jsou to právě policisté, kteří mají zbraně nejčastěji v rukách a jsou to opět policisté, kteří mohou zařídit, aby zbraně z oběhu trochu vymizeli.

Já ti děkuji, že jsi to sepsal a mohu tě ujistit, že nejsi jediný komu tohle vadí. Stejného názoru je řada hráčů na serveru, ale především také Admin Team. Proto se také nemusíš bát, že by to zůstalo bez povšimnutí. Avšak ve finále je to samozřejmě na hráčích, jak se k tomu postaví.

Mě nezbývá, než vás vyzvat, abyste se zamysleli nad svým ilegálním RP a slíbit vám, že s tou PSA částí něco uděláme a ICčkově vyřešíme i ty hasiče a záchranáře, kteří si hrají na kovboje.

5.7.2021 17:59

Děkuji, Rataji za tvůj přístup, ve většině s tebou souhlasím. Neřeknu ve všem, z jednoho prostého důvodu.

Zbraně. Bohužel je to ve fázi, kdy PSA jako taková v tuto chvíli již nebude schopna regulovat počet zbraní do nějakého normálního množství. Ale to úplně teď nemá cenu rozebírat, můžeme se o tom třeba někdy pobavit spolu nebo pokračovat v tématu, které tu bylo tak před dvěma měsíci.

Sensei

Hráč

27
5.7.2021 23:36

Myslel si toto? A no určite máš pravdu! ;)

Za mňa, ja by som to kludne poriešil niečím ako je TP, kde by daný hráči čo chcu ilegal proste boli preskušaný vrámci RP, Helprami či Adminami a podľa toho by boli oprávnení napríkald držať strelnu zbraň. :D

1 2


Powered by LeoSight IFS
LT~163

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

DUBEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: Vitezslav (2063Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
gloziscoot

50Kč včera v 21:36

ShadowzWT

70Kč včera v 15:24

MrKys

300Kč včera v 01:26

Nejnovější uživatelé
Ham201

Registrován 24.4.2024

bujdaCZ

Registrován 24.4.2024

Tomaskosos

Registrován 24.4.2024