Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Dokonalá organizácia


Jacmen007

Hráč

10
6.10.2021 17:01

Zdravím mám otázku hráčov a hlavne na A-Team ako by mala podľa vás vyzerať dokonalá nelegálna organizácia typu mafia? Čo všetko musí obsahovať aké by mala mať pravidlá čo sa musí ako rpiť. Pýtam sa to z dôvodu že by som chcel urobiť ozajstnú mafiu na serveru aby sa tam otvorili nové možnosti rpnia ,nechcem to urobiť tak že 12 ročny Maťko sa rozhodne si urobiť mafiu s daľšimi jeho kamaratmi z družiny  a bude to vyzerať typu príde na benzínku roztrieľajú zoprár hráčov a pôjdu preč. Chcem to urobiť tak aby mali klasický hráči pred nami rešpekt ale aj policajti (Viem ako to bolo zopár mesiacov dozadu že každý si z toho robil srandu že haha mufijani). Ak teda by to išlo chcel by som dať návrh či už hráčom ale aj A-teamu či by im to nevadilo a súhlasili by s tým. Beriem každý názor chcem viedieť čo si o tom myslíte. 

S pozdravom Jačmeň

 

6.10.2021 17:14, naposledy upraveno 6.10.2021 17:16 uživatelem Rataj

Základ je dodržovat pravidla serveru a nehrát "na win." Prostě zahrát správně Fear RP, Injuries, umět prohrávat a nemetovat. Dle toho musíš také vybírat vhodné lidi. Bylo by fajn kdyby jejich RP bylo na nějaké úrovni, něco o tom jsem vysvětloval například v návodu Jaké RP je pro mě? Co se týče činností, na serveru je spoustu možností (převozy, drogy, zbraně, darkweb, ..) a nemusíte se tak omezovat jen na nějaké okrádání a přepadávání hráčů - tomu bych se naopak zkusil spíše vyhnout, protože skutečné organizované mafie nepřepadávají náhodné lidi na ulici, ale hrají nějakou vyšší hru. Třeba se můžete angažovat i do politiky, nebo vybírat výpalné od nějakých podniků. Pokud tomu chcete dát něco navíc, tak pak bych se určitě zaměřil i na Passive RP. No a nezapomínejte, že nejlepší mafie nejsou ty, ze kterých má každý strach, ale ty, které nejsou vidět.

6.10.2021 17:20

Ahoj,

Jelikož jsem se ve světě nelegálního RP celkem dlouho pohyboval tak ti zde výpíši co by měla a neměla obsahovat. Ovšem stále se jedná jen o můj OSOBNÍ názor, určitě někdo doplní o své zkušenosti popřípadě idee.

Co by měla:

- Asi to nejhlavnější ale aby hráči, kteří budou členi, měli rozum.

- Důkladné přečtení pravidel týkajících se nelegálních činností.

- Určitě nějaké back story by se hodilo, nějak to rozvinout, můžete jej umístit i zde na fórum aby si jej mohli přečíst i ostatní hráči.

- Umět i respektovat policii, rozhodně pokuta není důvod k tomu aby jsi hned policistu zabíjel, nebo, když kolem vás prodeje tak okamžitě vytahovat zbraně a střílet ho.

Co by neměla obsahovat:

- Volání na různých aplikacích typu DC, TS, skype, ICQ atd.. Dost často se zde stane, že omylem zametujete něco v zápalu hry. Pak zbytečně dostanete ban.

- Již zmíněné střílení každého na potkání, rozhodně to není jediný způsob jak vydělat. Taktéž by jste mohli toto pravidlo aplikovat na řidiče kaminu.

To je za mne vše, pokud mne ještě něco napadne tak editnu příspěvek a doplním.

Poručím se, čau ahoj.

Jacmen007

Hráč

10
6.10.2021 17:25

Ďakujem Rataj pekné povedané zo všetkým čo si povedal suhlasím chcem povedať k tomu hráčov buďem velmi pečlivo vyberať koho zobrať a koho nie navrhujem urobiť Discord server priamo pre tu frakciu a prepracovane to spraviť a potom to nechať skontrolovať nejakým príslušníkom A-teamu. :)

Zeintar

Hráč

49
6.10.2021 17:34

Ahoj,

založení skutečně kvalitní mafie je velmi těžká záležitost. A aby sis získal respekt? Tak to ještě větší. A počítej s tím, že ti to bude trvat pár měsíců.

Začal bych sám začínat, soloRP. Vykašli se na nějaké okrádání kamiónů, nemyslné střílení a tak. Pak by tě tady začali lidi oslovovat jako "mufyán co okrádá kamiony" a to určitě nechceš.

 

Mafia RP je stejně jako gang RP zejména o socialRP. Najdi si nějaké kvalitní roleplayery, kteří by s tebou socialRP rádi RPili. Nehoň se za majetkem, za zbraněma, za "mocí", protože tak ani jedno nezískáš.

Být tebou, mrknu se na nějaké dokumenty, filmy, seriály a zkus se inspirovat, jak se z obyčejných lidí stávají skuteční mafiáni. Je to sám o sobě hrozně dlouhý proces. 


Co bych udělal já, kdybych si chtěl založit mafii? 

1.) Zakoupil bych si legitimní byznys. Třeba masnu, továrnu na sprunk, jatka, cokoliv, kde budeš moc trávit čas na socialRP. (Prosím, nekupuj si hned tu největší vilu, co uvidíš, protože o tom mafia RP fakt není)

2.) Našel bych si nějaké pracovníky, kteří by se zaměřovali na socialRP (nedostávali by výplatu, ale prostě by si přišli zaRPit - dobrým příkladem je ANTARES, což je sice Ratajova frakce a je pod vládou, ale lidé tam chodí taktéž spíše zaRPit a mačkat čudlíky (ačkoli za to dostávají dobré peníze), tak věřím, že tam chodí pro socialRP.)

3.) Pokud se k tomuto bodu dostaneš, pravděpodobně okolo sebe budeš mít pár lidí, kterým věříš a se kterými si pěkně zaRPíš. (rozhodně takovéto lidi nenajdeš přes noc, ale v rámci několika měsíců), osobně bych se rozhodl, v čem bys chtěl jet. Mohu doporučit pár věcí. Nelegální alkohol (pašovaný), překupování drog, překupování zbraní (popř. i výroba), prostituce. Jakmile si jedno vybereš, hurá do toho. 

4.) Rozdej lidem svoji práci. Určuj, kdo co bude dělat a zkus to dát nějak dohromady. (K tomuto budeš potřebovat minimálně 10 lidí u sebe, kterým dokážeš věřit.) Tudíž, pokud by jsi se vydal na cestu drog, dosaď pouliční drogové dealery a nad ně rovnou nějaké dodavatele, kteří by drogy zpracovávali a dealerům dodávali. To samé platí i u zbraní, popř. alkoholu.

5.) Najmi si nějakého člena PSA jakožto informátora. Budeš totiž potřebovat kontrolu, co o tobě všechno kdo ví. Pozor na pravidlo 40, které pojednává o nelegálním RP u složky PSA.

6.) Rozdej lidem, kteří jsou OOCly (a tak i ICly) nejvíce inteligentní a pošli je za byznysmanama v okolí. Ať si přátelsky popovídají. Můžou jim nabídnout ještě větší zisky - můžeš přes jejich firmy prát špinavé peníze, pokud již budeš vydělávat skutečně hodně. 
- Jak funguje praní špinavých peněz? 
- Dojdeš s nějakým obnosem k podnikateli, se kterým jsi domluvený, že peníze přepereš. Domluv se s podnikatelem, že ti on vystaví papír, že jsi pro něj něco udělal a podnikatel ti vyplatil určitou částku (získáš tak alibi, kde jsi k takovýmto penězům přišel). Samozřejmě mu za tuto službu nějaké procenta z vypraných peněz nech. Chceš mít přece takovéto lidi za dobře.


Hlavní věc, jak být úspěšný v roleplayi: Vyvaruj se policii, nevyvolávej zbytečné potyčky, nesnaž se někomu za každou cenu pomstít jen proto, že se ti zasmál, že tvůj klobouček vypadá špatně. Nezabíjej lidi na ulici, neokrádej bezdůvodně lidi, nestrhuj na sebe pozornost. Měj s frakcí trpělivost, nehoň se nutně za penězi. Peníze jsou pouze prostředek k roleplayi. Můžeš RPit i bez nich. A poslední - ta nejdůležitější věc: Najdi si k sobě lidi, kteří skutečně umí RPit, neporušují pravidla a neudělají ti problém OOCly. 

6.10.2021 18:00, naposledy upraveno 6.10.2021 18:02 uživatelem Rataj

Ještě doplním, že ačkoliv je zajímavé RPit nějakou válku s jinou mafií či gangem, tak mnohem lepší RP je se s nima zkusit domluvit, rozdělit si teritória nebo rackets (v odkaze najdeš wiki článek se spoustou příkladů, jak mafie vydělávají peníze a i to co třeba na Skimu nejde můžeš RPit Passive a tím zase dál rozvinout social RP, nebo třeba z nějakého toho příkladu dostaneš nápad, který by na Skimu skutečně fungoval na bázi hráčů a skutečně ti i peníze přinesl, těžko říct). Opět ber ale na vědomí, že tvým cílem je obohacení RP (vlastního, tvých lidí, ale i všech ostatních), nikoliv vydělávání peněz (jak už uvedl Zein).

Dobrý začátek je sehnat lidi (to bude asi nejtěžší - musíš vybírat pečlivě, dost možná začneš sám nebo v malé partě a budeš spíše přibírat lidi postupně v průběhu času) a pak taky hlavně kontakty. Zrovna ti podnikatelé, které zmínil Zein, ti mohou nejen přeprat špinavé peníze, ale také s nimi můžeš navázat různé oboustranně výhodné dohody. Obdobně můžeš obejít spoustu lidí, kteří se již v nějakém social RP pohybují, protože skutečný vliv mají právě oni.

Také můžeš prohledávat darkweb a pokusit se získat pozvánku do uzavřených komunit, které tam působí. Skrývá se tam také velice zajímavé RP, o kterém většina hráčů nemá ani tušení.

Co se týče Discordu, tak musí být buďto plně OOC anebo na něm musí být alespoň jedno GM+ jako OOC dohled. Žádný IC Discord bez schválení a OOC dohledu adminů není platný a považuje se za metagaming. Taktéž na IC Discordech vyžadujeme, aby jejich správci i sami dohlíželi na dodržování pravidel, jinak jim může být odebrána možnost ten IC Discord skutečně k IC používat.

V každém případě ti přeju hodně štěstí, doufám, že se k tomu skutečně postavíš zodpovědně a budu rád, až na serveru uvidím další kvalitní mafii, protože takových je opravdu málo. Když to celé zrealizuješ fakt dobře, tak do toho našeho herního světa můžeš skutečně přidat nějakou hodnotu, kterou mnoho hráčů ocení.

Jacmen007

Hráč

10
6.10.2021 18:23

Jasne pokusím sa len potrebujem na to čas a ludí  lebo sám to budem mať veľmi tažké ale mám už na to môjho učitela dejepisu ktorý mi chce s tým pomocť :D


Powered by LeoSight IFS
LT~81

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

KVĚTEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: freecko (2000Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
Vysocak

250Kč dnes v 00:09

DarkEvilBetty

99Kč včera v 13:24

DarkEvilBetty

425Kč včera v 12:59

Nejnovější uživatelé
Nik0oo

Registrován 18.5.2024

Tomasek12333CZZ

Registrován 18.5.2024

Tomik123CZ

Registrován 18.5.2024