Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Vyřešeno Písemná žádost o nový dopranví automobil


14.11.2021 22:02

Písemná žádost o DA

Název obce/města Montgomery

JPO II/I

Kraj Red County

 

Poučení:

Text provedený zeleným a červeným písmem nabízí variantní řešení, přičemž text provedený zeleným písmem je doporučený.

Požadavky uvedené jako (Nepovinný bod) lze zcela vypustit.

Text vyznačený modrým podbarvením se nahrazuje konkrétním označením výrobku, podle konkrétních podmínek jednotky.

Text provedený modrým písmem je informativní a měl by být z konečného znění technických podmínek vypuštěn.

Přesný typ a výrobce požárního příslušenství a dalších součástí DA se uvádí pouze v případě, že daný komponent dodává zadavatel. V opačném případě je nutné jednotlivé položky specifikovat parametry.

V těchto technických podmínkách musí být zapracovány veškeré technické parametry DA, další doplňující technické podmínky obsažené v zadávací dokumentaci veřejné zakázky jsou nepřípustné. 

Technické podmínky 

pro dopravní automobil

Předmětem technických podmínek je pořízení nového dopravního automobilu 

v provedení „Z“ (základním), kategorie podvozku 1 „pro městský provoz“, s celkovou hmotností do 3500 kg (dále jen „DA“).

Poznámka: DA v základním provedení umožňuje přepravu jednotky požární ochrany na místo zásahu nebo přepravu osob při plnění úkolů na úseku ochrany obyvatelstva s osobními zavazadly, není vybaven vestavěnou hasicí technologií ani pevnými úchyty pro její stálé umístění. 

DA splňuje požadavky: 

  1. a) předpisů pro provoz vozidel na pozemních komunikacích v SA, a veškeré povinné údaje k provedení a vybavení DA včetně výjimek jsou uvedeny v osvědčení o registraci vozidla část II. (technický průkaz),

 

  1. b) stanovené nařízením o  technických podmínkách požární techniky, ve znění pozdějších předpisů, a doložené při dodání DA prohlášením o shodě výrobku, případně kopií certifikátu vydaného pro požadovaný typ DA autorizovanou osobou

 

  1. c) stanovené o nařízení o organizaci a činnosti jednotek požární ochrany, ve znění pozdějších předpisů, a požadavky uvedené v těchto technických podmínkách.

Požadavky stanovené nařázením o technických podmínkách požární techniky, ve znění pozdějších předpisů, DA splňuje s níže uvedeným upřesněním vybraných bodů:

 

K bodu 9 a 14 přílohy č. 1

DA je v prostoru místa nástupu strojníka (řidiče) do DA vybaven zásuvkou pro dobíjení a konzervaci akumulátorových baterií 

s napětím shodným v DA 

230 V součástí zásuvky je inteligentní nabíjecí zařízení.

Součástí dodávky je příslušný protikus. 

K bodu 10 přílohy č. 1

S ohledem na provoz DA v kopcovité krajině je pro DA použit automobilový podvozek se jmenovitým měrným výkonem nejméně 25 kW.1000kg-1 největší technicky přípustné hmotnosti DA (pro posouzení splnění požadavku je použita tovární hodnota výkonu motoru). 

K bodu 13 přílohy č. 1

Kabina osádky DA je vybavena:

analogovou radiostanicí kompatibilní a příslušnou střešní anténou, které pro montáž dodá 

zadavatel.

ANZA s.r.o (dodavatel).

Analogová radiostanice splňuje parametry dle bodu 4 Přílohy č. 1,nařízení 69/2014 , o technických podmínkách věcných prostředků požární ochrany, včetně tlačítkového mikrofonu umožňujícího uživatelsky zadat jednu sekvenci selektivní volby.

digitálním terminálem kompatibilním s typem …, výrobce …, včetně montážní sady s příslušnou střešní anténou, které pro montáž dodá 

zadavatel.

ANZA s.r.o.

 

K bodu 16 přílohy č. 1

DA je vybaven dvěma požárními světlomety 12V se světelným tokem každého světlometu nejméně 1300 lm. Požární světlomety mají magnetické uchycení a jsou vybaveny kabelem o délce nejméně 3 m pro napojení na elektroinstalaci DA. Světlomety, kabely a vně karoserie umístěné zásuvky mají krytí nejméně IP 54. 

K bodu 16 přílohy č. 1

Osvětlení prostoru okolo DA je zajištěno LED zdroji neoslňujícího bílého světla umístěnými vně na bocích a zadní stěně účelové nástavby.

K bodu 17 až 23 přílohy č. 1

Kabinou osádky se rozumí prostor první řady sedadel, kterou tvoří nejméně sedadlo pro velitele a pro strojníka, druhé řady sedadel pro tři hasiče a třetí řady sedadel pro tři hasiče, nebo tři evakuované osoby při plnění úkolů na úseku ochrany obyvatelstva.

K bodu 20 přílohy č. 1

Kabina osádky je vybavena:

klimatizační jednotkou a druhým výměníkem topení umístěným v prostoru druhé a třetí řady sedadel. 

topením nezávislým na chodu motoru a jízdě o tepelném výkonu nejméně 4 kW.

K bodu 22 přílohy č. 1

Kabina osádky je jednoprostorová nedělená s nejméně třemi dveřmi, z nichž alespoň jedny jsou posuvné.

(Nepovinný bod) K bodu 22 přílohy č. 1 

Kabina osádky je vybavena dvěma dobíjecími úchyty pro ruční radiostanice kompatibilní s typem …, výrobce …, úchyty pro montáž 

poskytne zadavatel.

dodá výrobce DA (dodavatel). 

K bodu 22 přílohy č. 1

Kabina osádky je vybavena dvěma dobíjecími úchyty pro ruční svítilny kompatibilními s typem …, výrobce … úchyty pro montáž 

poskytne zadavatel.

dodá výrobce DA (dodavatel).

(Nepovinný bod) K bodu 22 přílohy č. 1 

DA je v kabině osádky vybaven: 

autorádiem,

v dosahu sedadla velitele dvěma samostatnými automobilovými zásuvkami s napětím 12 V a elektrickým proudem každé nejméně 8 A trvale napojenými na zdroj, dále dvěma zásuvkami USB s elektrickým proudem každé nejméně 2 A trvale napojenými na zdroj pro případné napojení nabíjecích prvků mobilních telefonů,

kamerou pro sledování provozu před DA, včetně držáku, paměťové karty a napájecí zásuvky napojené na zdroj po otočení klíčku zapalování do první polohy. Záznam kamery je aktivován přivedením napájecího napětí a deaktivován jeho odpojením. Kameru pro montáž dodá zadavatel/výrobce DA (dodavatel),

v dosahu sedadla velitele dobíjecím úchytem tabletu pro tablet typ panasonic, výrobce ElektroŠopor. Pro napájení tabletu je použito samostatně jištěné (5A) přípojné místo. Tablet pro montáž dodá zadavatel/výrobce DA (dodavatel).

K bodu 23 přílohy č. 1

Zvláštní výstražné zařízení (dále jen „ZVZ“) umožňuje reprodukci mluveného slova. Jeho světelná část je tvořena 2 samostatnými bloky – hlavní částí (dále jen „světelné zařízení“) a doplňkovými svítilnami.

Světelné zařízení je tvořeno rampou o délce rovnající se nejméně 3/5 šířky střechy DA. Rampa je vybavena rohovými moduly zajišťujícími vykrytí potřebného vyzařovacího úhlu 360o a nejméně 2 přímými moduly - každý s nejméně 3 diodami pro zvýšení intenzity vyzařovaného světla ve směru jízdy. Není-li z důvodu konstrukčního provedení DA nebo umístění vybavení zabezpečena viditelnost vyzařovacích úhlů rampy ze 360 o ve vzdálenosti 20 m od ní (ve výšce 1 m nad zemí), musí být světelné zařízení DA tvořeno i dalšími výstražnými svítilnami pro dokrytí, rampou nevykrytých, úhlů. Světelné zařízení DA vyzařuje v jeden okamžik pouze světlo jedné barvy, a to střídavě modré barvy na pravé straně a červené barvy na levé straně od podélné osy DA ve směru jízdy.

DA je na přední straně kabiny posádky pod předním oknem vybaven 1 párem doplňkových svítilen (každá svítilna s nejméně 6 diodami). Doplňkové svítilny vyzařují v jeden okamžik pouze světlo jedné barvy, a to střídavě modré barvy na levé straně a červené barvy na pravé straně od podélné osy DA ve směru jízdy. Doplňkové svítilny nejsou synchronizovány se světelným zařízením.

Doplňkové svítilny na přední straně kabiny osádky a přímé moduly v rampě pro zvýšení intenzity vyzařovaného světla ve směru jízdy lze v případě potřeby současně vypnout samostatným vypínačem na ovládacím panelu ZVZ.

Všechny světelné části ZVZ jsou opatřeny LED zdroji světla, mají čiré kryty a jsou provedeny pro dvě úrovně svítivosti – DEN/NOC homologace podle EHK 65, třída 2. Musí být zapojeny tak, aby na změnu intenzity okolního osvětlení reagovaly vždy jako celek, a to automaticky, nebo prostřednictvím ovladače umístěného v dosahu řidiče. Ovládací prvky ZVZ jsou umístěny v dosahu řidiče. Reproduktor ZVZ je umístěn tak, aby jeho vyzařování ve směru jízdy nebylo zásadním způsobem omezeno konstrukčními prvky, karosérií a výbavou DA. Samostatný reproduktor může být nahrazen dvojicí paralelně zapojených a sfázovaných reproduktorů (o nejméně stejných elektrických a akustických parametrech soustavy jako u samostatného reproduktoru).

K bodu 26 přílohy č. 1

Úchytné a úložné prvky v prostorech pro uložení požárního příslušenství jsou provedeny z lehkého kovu nebo jiného materiálu, s vysokou životností.

K bodu 35 přílohy č. 1

DA je v zadní části vybaven LED světelným zařízením v provedení „alej“ vyzařujícím světlo oranžové barvy a tvořeným nejméně 5 svítilnami (každá s nejméně 3 diodami). Světelné zařízení umožňuje pracovat nejméně ve 3 režimech – směrování vlevo, výstražný mód a směrování vpravo. Ovládací prvky a signalizace činnosti jsou umístěny v dosahu sedadla řidiče. Zapojení světelného zařízení znemožňuje jeho užití za jízdy DA.

K bodu 36 přílohy č. 1

Pro barevnou úpravu DA je použita bílá barva RAL 9003 a červená barva

RAL 3020. 

RAL 3024. 

Bílý vodorovný pruh je umístěn po obou stranách karoserie DA v celé jeho délce.

K bodu 37 přílohy č. 1

V bílém zvýrazňujícím vodorovném pruhu na obou předních dveřích kabiny osádky je umístěn nápis s označením dislokace jednotky. V prvním řádku je text „Hasičský Záchranná Sbor“.

K bodu 42 přílohy č. 1

Na přední části karosérie kabiny osádky je umístěn nápis „HASIČI“ o výšce písma 

100 až 200 mm.

K bodu 37 a 42 přílohy č. 1

Veškeré nápisy jsou provedeny kolmým bezpatkovým písmem, písmeny velké abecedy.

K bodu 7 přílohy č. 2

DA je vybaven tažným zařízením typu ISO-50X pro připojení požárního přívěsu kategorie O2 o celkové hmotnosti nejméně 2000 kg.

K bodu 8 přílohy č. 2

Kabina osádky DA je vybavena nejméně osmi sedadly. Sedadla jsou umístěna ve třech řadách, orientována po směru jízdy.

DA je vybaven následujícími položkami požárního příslušenství:

(U požárního příslušenství dodaného zadavatelem pro zástavbu do DA, je nutné uvést typ a výrobce nebo rozměry příslušenství např.:

 název požárního příslušenství počet kusů/párů Dodá zadavatel Dodá výrobce

lékárnička velikost III v batohu/kufru 300 x 200 x 150 mm 1 Ks 0 1

ruční svítilna s dobíjecími akumulátory typ Survivor, výrobce Streamlight 2 Ks 1 1

vytyčovací červenobílá páska 500 m 1 Ks 1 0

 

název požárního příslušenství počet kusů/párů dodá zadavatel dodá výrobce

lékárnička velikost III v kufru/batohu 1  

požární světlomet s kloubovým úchytem 2  

přenosný hasicí přístroj CO2 s hasicí schopností 89B 1  

přenosný hasicí přístroj práškový s hasicí schopností 34A a zároveň 183B 1  

ruční radiostanice (nepovinné v provedení Z) 2  

ruční svítilna s dobíjecími akumulátory 2  

ruční vyprošťovací nástroj 1  

rukavice lékařské pro jednorázové použití nesterilní 2 páry/ sedadlo  

vyprošťovací nůž (řezák) na bezpečnostní pásy 2  

vytyčovací červenobílá páska 500 m 1  

DA není vybaven zabudovaným zařízením prvotního zásahu, motorovou stříkačkou ani požárním čerpadlem.

Zavazadlový prostor DA je přístupný dveřmi na zadní straně karosérie a při uložení předepsaného rozsahu požárního příslušenství: 

umožňuje uložení zavazadel v počtu shodném s počtem sedadel s velikostí každého nejméně 120 l a hmotností nejméně 30 kg, 

má využitelné rozměry nejméně 1000 x 700 mm ve výšce 900 mm od podlahy a má nejméně čtyři kotvící body s tažnou silou každého nejméně 3 kN. Nejmenší rozměr musí být dodržen v celé výšce od podlahy, tedy od 0 až do 900 mm. 

(Nepovinný bod) DA je vybaven střešním nosičem s nosností nejméně 100 kg pro uložení zavazadel. Střešní nosič je tvořen nejméně 3 příčníky a pochozí plošinou s bočnicemi pro uložení zavazadel. Vstup na střechu je zajištěn žebříkem s neklouzavou úpravou, vyrobeným z korozivzdorných materiálů. Žebřík je upevněn na zadních dveřích vpravo.

(Nepovinný bod) Výška DA v nezatíženém stavu (bez osádky a v transportní poloze včetně zvláštního výstražného zařízení) je s ohledem na prostorové podmínky hasičské zbrojnice nejvíce XX mm.

(Nepovinný bod) Délka DA (včetně tažného zařízení) je s ohledem na prostorové podmínky hasičské zbrojnice nejvíce … mm.

(Nepovinný bod) Výška vnitřního prostoru DA je nejvíce … mm (měřeno od podlahy po obložení stropu DA).

DA je konstruován s uspořádáním náprav 4 x 2 (4 x 4).

DA je vybaven zařízením proti blokování provozních brzd typu ABS nebo obdobným zařízením.

Obě nápravy jsou osazeny koly vybavenými pneumatikami konstruovanými pro provoz na sněhu a ledu s označením 3PMSF („alpský štít“).

DA je vybaven nejméně airbagem řidiče a spolujezdce.

(Nepovinný bod) DA je dále vybaven:

centrálním zamykáním s dálkovým ovládáním,

předními elektricky ovládanými okny,

posuvnými okny v prostoru druhé řady sedadel,

předními lapači nečistot,

zadními lapači nečistot,

LED světlomety pro denní svícení,

parkovacími senzory vzadu,

parkovacími senzory vpředu,

couvací kamerou,

gumovými koberci na podlaze,

ochranným krytem pod motorem.

Součástí DA je povinná výbava motorových a přípojných vozidel stanovená právním předpisem. Veškeré příslušenství potřebné pro výměnu kola je umístěno v DA a je součástí dodávky, plnohodnotné náhradní kolo k DA je dodáno samostatně, příbalem.

Pro výrobu DA se používá pouze nový, dosud nepoužitý automobilový podvozek, který 

není starší 24 měsíců a pro účelovou nástavbu pouze nové a originální součásti.

Technická životnost DA je nejméně 16 let, a to při běžném provozu u jednotky požární ochrany s ročním kilometrovým průběhem do 10.000 km. Po celou tuto dobu je DA plně funkční.

Všechny položky požárního příslušenství a všechna zařízení použita pro montáž do DA splňují obecně stanovené bezpečnostní předpisy a jsou doložena návodem a příslušným dokladem (homologace, certifikát, prohlášení o shodě apod.).

Tuto technickou specifikaci vypracoval a případné zpřesňující údaje může poskytnout 

pan Pavel Smith, s-mail pavel.smith@smail.ic, 

 

V Montgomery dne 19.1. 2021

 

Správný způsob úpravy vzorového textu:

K bodu 20 přílohy č. 1

Kabina osádky je vybavena:

klimatizační jednotkou a druhým výměníkem topení umístěným v prostoru druhé a třetí řady sedadel. 

topením nezávislým na chodu motoru a jízdě.







Martin Ševc

Velitel JSDH

Dzardys udělil za tento příspěvek varování: Wall of text
Lexikonn udělil za tento příspěvek varování: Pravidlo 25

Powered by LeoSight IFS
LT~28