Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Modul SHOP

Artistiques

Hráč

32
15.11.2021 01:14, naposledy upraveno 15.11.2021 14:49 uživatelem Artistiques

Ahoj, nedávno byl přidán modul SHOP, ne každý ale ví jak funguje, nikde jsem k němu nic nenašel, když jsem v noci vozil ropu, všiml jsem si, že je na serveru i Rataj. Napsal jsem si tedy report, potřeboval jsem položit mé NPC k modulu shop, při té příležitosti jsem se ho zeptal co a jak, vesměs vše najdete po kliknutí na NPC, ale stejně tu dám info, vyhneš se tím třeba nechtěné koupi tohoto modulu, budeš si moci předem naplánovat kam ho dáš, co bude prodávat atd....

Koupil jsem si modul SHOP, co dál?
Modul musíš aktivovat, SHOP má běžnou aktivaci, takže pokud chceš aktivovat modul SHOP na frakci [ID Frakce], klikni na “aktivovat”, napiš ID frakce a potvrď to, po restartu serveru to tam budeš mít.

Modul byl aktivován, restart serveru proběhl ale nevidím žádné změny, proč?
To je jasný, tenhle modul totiž neobsahuje oprávnění, nemění doslova vůbec nic, takže nemusíš ani čekat na restart, stačí si ověřit, že je u tvé frakce modul aktivní, to uděláš v seznamu frakcí (ten najdeš zde).
Musíš si dát report na přidání NPC, to může udělat normálně Admin, přes F2 podáš report a oni ti to přidají. Musíš mít ale vybraný interiér kde to bude, ten musí být napsaný na frakci ve které je modul aktivovaný
Když ti někdo přijme report, vybereš si jméno NPC a skin, já si třeba vybíral jen národnost, jméno mi vygeneroval Rataj.

NPC tu stojí, co mu můžu dát?
Teď už mu jen naházej věci, když mu dáš ale něco na co je potřeba zbrojní průkaz, zeptá se tě jestli na to má licenci a vrátí ti to. Drogy mu samozřejmě taky nemůžeš dát, není to nelegální NPC, je to normální obchodník… Když to na něj přetáhneš, vyskočí ti takovéhle políčko:

Ty si tedy určíš cenu, popis a přidáš to k prodeji.
Pak už jen musíš počkat až přijde nějaký hráč a koupí si to.
Bohužel nejde přidat jeden item, napsat k němu popis, cenu a pak mu hodit dalších 5, musíš pokaždé určit cenu a popis. Očekávám ale, že to bude upravené, protože to je zbytečné složité (a pro úpravu stačí vlastně pár if else a pole, to je za chvilku <3).

NPC nechce žádný plat? To je zvláštní, je to zaměstnanec ne?
Ano, plat chce, ten se ale mění na základě velikosti jeho sortimentu.
Pokud prodává 0-10 věcí, chce 40 korun za hodinu. Pokud chceš ale prodávat 11 věcí, musíš dokoupit dalších 10, za těch 10 chce taky 40 korun za hodinu, takže mu platíš dohromady 80 korun za každou hodinu co to tam má.

Jak od něj vyberu peníze / dám mu plat?
Jednoduše k němu přijdeš, klikneš na něj a dáš mluvit, rozklikne se ti co zrovna nabízí, kontaktní informace a "správa podniku", ta vypadá takhle:

Pomocí tlačítek "rozšířit" a "zmenšit" přidáváš sloty na věci, vždy po deseti, promazáním záznamů smažeš info o prodejích, zisk vybereš taky tady. 
Dále tu je náš celkový příjem, kolik dlužíme našemu zaměstnanci a kolik vydělal.
Pod tím je již zmíněné info o prodejích.

Proč nakupovat u hráčů a ne na benzíně?
Určitě to vyjde dráž, o tom se vůbec nemusíme bavit, tady ale můžeš platit kartou a někoho podpořit. Hlavně díky těmhle modulům budou potraviny na každém rohu, takže nikdy nemusíš na tu benzínku. :-)

Snad už v tom máš jasno a víš jak to funguje :-)

Ještě doplním, myslím, že se dá očekávat možnost nákupu pro majitele firem spravující svůj obchod za lepší ceny, v realitě takhle funguje třeba Makro, nákup pro podnikatele bez DPH, díky tomu by se dalo docílit hezčích cen, myslím že by to oživilo ekonomiku serveru.
Dál by se teoreticky dalo očekávat změna cen, na benzínkách ke všechno dražší, v obchodech vlastněných státem by to bylo drahé, prostor pro nízké ceny a pořádnou konkurenční válku by zbyl na hráče. :-)
TOTO NA SERVERU NENÍ, NENÍ TO POTVRZENÁ INFORMACE, JEN MI TO PŘIJDE JAKO POMĚRNĚ LOGICKÝ KROK KTERÝ BY MOHL NÁSLEDOVAT PO PŘIDÁNÍ TOHOTO MODULU DO HRY!

15.11.2021 10:02

Hezky sepsáno. Jenom opravím, že modul má běžnou aktivaci (manuální přes ticket má jenom BADGE), takže si jej hráč aktivuje sám přes Uživatelský panel. Dále na vytvoření NPC obchodníka stačí report, při něm si admin ověří, zda frakce vlastnící interiér skutečně má tento modul (což může i bez restartu serveru). Tyhle drobnosti v návodu oprav, ať hráči zbytečně nečekají na ticket, restart a další ticket, když to jde vyřešit jednodušeji.