Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Filmová sbírka

Lexikonn

23.2.2022 - 04:43


Určitě se mezi námi najdou filmoví nadšenci. Najít v dnešní době film, který za něco stojí, je relativně impossible. Většina nových snímků je pořád opakující se věc, pouze pod jiným názvem a s jiným producentem. Přeci jen se ale občas najde něco, co opravdu stojí za shlédnutí. Jedna z mých volnočasových aktivit je Netflix a rád konzultuji filmy s tátou, jelikož i on je filmový nadšenec (Řekl bych snad největší, kterého znám).

Takže co vlastně stojí za puštění? Taková otázka má spousty odpovědí. Věřím, že se neshodnu ve 100% s každým z vás, ale roztřídíme si to.

Líbí se ti filmy plné nadpřirozena? Nebo budoucnost? Sci-fi a fantasy jsou dle mého nejlepší kategorie a proto je musím zařadit hned na začátek. Asi tu není třeba zmiňovat, že jedním takovým filmem (respektive trilogií), která si zde zaslouží místo, je Pán prstenů. I když je to starší trilogie, rozhodl jsem se ji zde zmínit, protože Pán prstenů je velká konkurence většině filmů. (Trailer s titulky)
Teď to trochu spojíme s kriminální kategorií, čímž nám vyjede film Bright. Toto je jeden ze snímků, který určitě doporučím. Jedná se o kriminální fantasy film s Willem Smithem v hlavní roli, jakožto policista (překvapivě), kde je populace lidstva zobrazena v nadpřirozených bytostech dle stylu a úrovně života. Vysvětlím to jednodušeji - Běžní lidé jsou ve filmu samozřejmostí. Poté tu máme takzvané odpadlíky, což jsou vlastně jakoby "černoši v americe". Ti jsou tu zobrazeni jakožto orkové. Pak tu máme elitu, prachatí zazobanci, pyšní, prostě snobáci. A na takovou pozici se hodí jedině elfové. Takže tu máme elfa v saku a orka s glockem. Mimo to se zde objevují i jiné nadpřirozené bytosti, jako je třeba čarodějnice. Zní to jako totálně postavené na hlavu, já vím, ale pokud máte rádi fantasy a krimi, tak doporučím kouknout. (Original trailer)
Co když si vezmu fantasy/sci-fi a přidám akční válečnou kategorií? Tak to neuděláte chybu, když dvě hodiny života obětujete snímku Outside the Wire (Za čárou). Nechci úplně prozrazovat o co ve filmu jde, ale nebojím se říct, že to není špatné dílo. Případně sem mohu zařadit ještě Edge of tomorrow (Na hraně zítřka), který vás jistě nadchne též, jelikož je to dle mého názoru, povedený akční sci-fi snímek. (Trailer Outside the Wire s titulky) (Trailer Edge of tomorrow s titulky)
Teď to přitáhnu ještě víc za vlasy a představím snímek Love & Monsters (Láska a příšery). Co takový dvacetimetrový šnek? Jo jsou tam i jiný šílenosti, ale bavit vás bude. Jedná se o film z budoucnosti, kdy se na Zemi konečně řítí asteroid a dle slov hlavního hrdiny "Lidstvo udělalo to co umělo nejlépe. Tak vypustili atomové rakety", což mělo za následek mutaci chladnokrevných tvorů. (Trailer s titulky)
Dáme poslední a jdeme dál. Zajímavě zpracovaná scifárna, kde je lidstvo pod dozorem dronů. Omniscient (Vševědoucí). Vítejte ve světě, kde dostanete pokutu okamžitě, co něco uděláte. Takto moc jsou tito lidé hlídáni drony. A hlavní hrdinka, pracující pro technickou společnost, jenž tyto drony vyvýjí, se snaží zjistit, proč dron její otce nezaznamenal jeho vraždu. (Nepovedlo se mi najít ani anglický ani český trailer tak tu máte originál)
Upustíme konečně od fantasy a přejdeme do reality. Pokud hledáte zajímavou komedii, u které vám nevadí, že je to chvílemi až moc přitažené za vlasy, tak doporučím seriál The end of the f***ing world. Komedie dvou zamilovaných psychopatických dětí, to je prostě něco, u čeho se zasmějete. (Trailer)
Pamatujete na tu dobu, kdy se všude strašně řešilo, že lidi využívají jen 10% kapacity mozku? Paráda, koukněte na Lucy. Lucy je jeden z mnoha filmů, které ukazují tento fenomén ohledně 10% kapacity mozku. Ale je to zajímavě podaná věc. Ano na konci se z ní stane cosi co ani neumím popsat, ale na druhou stranu, je to jeden z těch zajímavějších kousků. (Trailer s titulky)
Máte rádi rychlá auta? Kdo ne? A který film s auty stojí za dvě hodiny života? Ne, není to Fast & Furious, který už xkrát skončil a stále se točí další a další. Závodní film, trochu méně šílěný, než F&F je Need for Speed. Jednoduchý příběh, drahé supersporty, akce a láska (Ta nesmí chybět v žádném filmu.. ach jo Hollywoode). Pokud vás už omrzela Dominikova rodina, která tuning nahradila zbraněmi a jste fanoušci Electronic Arts tak koukněte na Need for Speed. (Trailer s titulky)
Teď se hodíme do chillu a koukneme na nějaký animák. Nebudu tady mluvit o anime na styl Naruto, ale o Pixarech. A vyhodím hned dva animáky, které mám upřímně rád. Next gen pro ty kteří mají rádi roboty a Inside Out (V hlavě) pro ty kteří mají rádi... já nevím jak to nazvat.. je to šílená Pixarovská blbost, ale pobaví. A ještě mě napadá jedna karate blbost, která je též koukatelná. Wish Dragon (Kouzelný drak) je animák o drakovi, jenž splňuje přání mladému japonci. Film je plný přehnaně blbých kung-fu technik, ale věřím, že je to jeden z filmů, které vás pobaví, když ležíte se svou drahou polovičkou v posteli (A nemáte na práci nic rozumnějšího). (Trailer Next Gen) (Trailer Inside Out) (Trailer Wish Dragon)
Koukneme na čistě krimi filmy. Red Notice pokud máte rádi filmy s Dwaynem Johnson a Ryanem Reynolds. Dále celkem známý film Escape Plan (Plán útěku), kde se Sylvester Stallone pokusí utéct z vězení. (Trailer Red Notice s titulky) (Trailer Escape Plan s titulky)
Dáme poslední kategorii, čímž je klasická zombie apokalypsa. Nejlepší zombie filmy dle mě jsou Army of the Death (Armáda mrtvých), následně doporučím po tomto kouknout na Army of Thieves (Armáda lupičů), který prolíná příběh z armády mrtvých. Je to o skupince lidí, která jde vyloupit trezor ve Vegas, které je ovšem plně obsazené mrtvolama. A pokud chcete zombie v komediálním provedení, tak rozhodně koukněte na Zombieland. Dvojka je už taková slabší, ale první díl se určitě vyplatí. (Trailer Army of the Death s titulky) (Trailer Army of Thieves s titulky) (Trailer Zombieland s titulky)

Toto je můj osobní seznam zajímavějších snímků, které chci doporučit každému. Jak jsem už zmínil, je mi jasné, že se neshodnu s každým, naopak budu jedině rád, když mi sem připíšete další filmy, které stojí za sledování.

Některé filmy z tohoto seznamu jsou dostupné pouze na Netflixu, takže pokud je nenajdete někde *ehm* "volně na internetu", tak budete muset přejít na Netflix. Just saying..

 
Komentáře
Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

DUBEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: Vitezslav (2063Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
dikobras

400Kč včera v 17:20

TeloFTW

100Kč včera v 17:20

lolcz

400Kč včera v 17:20

Nejnovější uživatelé
Naomi

Registrován 26.4.2024

vyhonek25

Registrován 25.4.2024

Ham201

Registrován 24.4.2024