Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

MTA oslavuje 20. výročie!

Adrian

9.2.2023 - 19:19


Multi Theft Auto oslavuje 20. výročie!

Áno priatelia, je to tak. Pred 20-timi rokmi dňa 09.02.2003 vznikol prototyp GTA3 multiplayer, ktorý vytvoril zakladateľ celého projektu a to IJsVogel. Netrvalo dlho a pridali sa k nemu viacerí ľudia, ktorí tento projekt podporili.

Originálny názov módu multiplayeru pre GTA3 bol “GTA3: Alternative Multiplayer”, pričom prvé herné módy v tomto multiplayeri boli deathmatch a "vehicle stunts". Neskôr sa tento mód premenoval na GTA3: Multi Theft Auto a pokračovalo to ďalšími vychádzajúcimi hrami v tomto poradí: GTA3:MTAMTA:VC, MTA:SA, MTA:IV.

LauncherTakto vyzeral launcher GTA3:MTA 0.2 z polovice roku 2003.

Projekt MTA:SA bol tretí v poradí, pričom samotná hra GTA:San Andreas priniesla množstvo herných vymožeností s ktorými sa dalo pracovať. LUA Scripting systém umožnil pracovať s hrou tak, aby si ju užívatelia nastavili podľa seba a aby v nej dokázali vytvárať nové herné módy a servery, pričom medzi hlavné modifikácie patril voice-chat, vlastné GUI alebo webové prehliadače.

MTA:SA 1.1 verejné testovanie august 2011.

Behom týchto 20 rokov sa nielen na CZ/SK scéne ale aj na tej celosvetovej prestriedalo na herných serveroch množstvo hráčov. Starí odchádzajú, niektorí sa vracajú a niektorí MTA objavujú ako novinku. Ja osobne som s MTA:SA začal približne okolo roku 2013 na hernom móde Shooter/DM/Stunt a s RolePlayom som začal v roku 2017 na servery, ktorý už dávno zanikol. Počas týchto mojich 10 odohratých rokov som ale obehal množstvo serverov, spoznal veľa hráčov a chcem vyjadriť vďaku každému z nich za všetko, čo sme spolu prežili a ďakujem taktiež aj Vám, že aj v roku 2023 dokáže existovať komunita rozumných ľudí, ktorí to RP berú aspoň trochu vážne a snažia sa celé toto všetko rozvíjať ďalej. Musíte sami uznať, že GTA San Andreas je dokonalá hra, ktorá to dotiahla naozaj ďaleko, dokážete si ju kedykoľvek zahrať, lebo aj singleplayer má zaujímavý príbeh a v dnešnej dobe ju bezproblémovo rozbehnete na ktoromkoľvek waflovači. 

 

Všetko najlepšie prajem projektu MTA za celú komunitu a snáď tomu tak bude aj za ďalších 20 rokov!

 

Zdroj: https://forum.multitheftauto.com/topic/139692-20-years-of-the-multi-theft-auto-project/

Komentáře