Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Enlisted - Konkurent Battlefieldu?

Schokolade

24.5.2021 - 21:08


Nová vojenská online střílečka Enlisted je nyní dostupná pro každého

Všichni víme kdo Gaijin Entertainment je a dokážeme si vybavit, že je vydavatel známé free-to-play hry War Thunder. Dneska ale War Thunder odložíme stranou a podíváme se na novou hru vytvořenou vývojářským týmem Darkflow Software a publikovanou Gaijinem jménem Enlisted. Enlisted je multiplayerová first-person střílečka, která se odehrává v čase druhé světové války, na poměrně rozlehlých mapách a vy se v těchto bitvách, krom vašich pěších jednotek, ujmete také tanků nebo i sniperů, kulometčíků, plamenometčíků nebo být samotným pilotem bombardéru nebo anti-tankové pěchotě i enginíírů. Tato hra má totiž jednu herní mechaniku, díky které se od každé podobné hry odlišuje, nevolíte jednotlivce, ale celý squad – tedy čtveřici vojáků v základním tvaru, tento počet se dá časem navýšit až na 9. Vy tedy hrajete za jednoho, zatímco o další se stará umělá inteligence, díky této mechanice můžete stisknutím tlačítka se "přepnout" na jiného vojaka v squadu. Cílem bitvy je obsadit jednotlivé lokace a udržet jejich iniciativu.

Enlisted má k dispozici dvě kampaně; Battle of Moscow a Invasion of Normandy , které jsou volně dostupné hráčům a mají progresivní prvky. Je tu i další a to třetí kampaň; Battle of Berlin, která je momentálně v OBT(Open Beta Testing) a také má progresivní prvky ale pouze zatím pro ty, kteří přispěly zakoupením jednoho z squadů pro bitvu o Berlín. Hráč jinak normálně má možnost v této kampani hrát ačkoliv nebude "level up"ovat. Další kampaně se budou vyvíjet dle vývojářů, jako například Battle of Tunisia.

(Battle of Moscow - Allies dole, Axis nahoře)

Campaign “Battle for Moscow” - News - Enlisted

Campaign “Battle for Moscow” - News - Enlisted

(Invasion of Normandy - Allies dole, Axis nahoře)

Invasion of Normandy" campaign - News - Enlisted

Invasion of Normandy Campaign Trailer for Enlisted |


SOUHRN

Hra samotná je velmi dobře optimalizovaná, graficky vypadá krásně a hlavně detaily a reálné uniformy, tanky, apod. z druhé světové války obsahuje. Pokud hledáte alternativu mezi Post scriptum, Hell let loose nebo i Battlefieldem - Enlisted je dobrá volba. Bohužel, musím uznat, že v případě hraní se nevyhnete běžnému griendu XP jako z War Thunderu..!

Komentáře
Borwyx 31.8.2021 11:35
Spíš Skimo — konkurent Battlefieldu?