Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

YouTube ztíží použití tlačítka dislike, autor úplně prvního videa protestuje.

neznamy#4565

19.11.2021 - 01:16


Většina z vás snad ví, že první video na platformě YouTube se jmenovalo „Me at the zoo“ aneb „Já v zoo“, video má zrovna něco málo přes 200. milionů zhlédnutí. Vyšlo roku 2005 a jeho autorem byl spoluzakladatel této sociální sítě Jawed Karim

Mnozí z vás také jistě zaznamenali, že se YouTube postupně snaží o odebrání počtu disliků, prvně to bylo dobrovolné, nyní se tyto údaje skryjí u každého videa. Právě kvůli lidem, kteří bez většího rozmyslu klikají v aplikaci na tlačítko s palcem dolů. Video portál, který je vlastněn Googlem, se nyní rozhodl, že bude zkoušet různé způsoby, jak to udělat. Vyplývá to ze slov vedoucího projektového manažera portálu Toma Leunga. Ten ve svém videoblogovém příspěvku připouští, že si řada uživatelů pustí vložené video ne kvůli tomu, že jej chtějí zhlédnout, ale aby klikli na právě na ono tlačítko a palce dolů.

Popular opinion: the YouTube dislike button for comments and community  posts is useless. : r/youtube

Video tvůrci tyto statistiky stále vidí ve službě YouTube Studio, avšak už to nebude faktorem, podle kterého se určí, zda se na video podíváte či nikoliv. Se změnou však spousta uživatelů spokojena není, mezi ně patří i již zmíněný Jawed Karim. Ten na protest změnil poprvé za 16, let popisek svého videa, nyní zde stojí toto: „When every YouTuber agrees that removing dislikes is a stupid idea, it probably is. Try again, YouTube.“ což v překladu znaměná „Když každý youtuber souhlasí s tím, že odstranění disliků je hloupý nápad, tak pravděpodobně opravdu je. Zkuste to znovu, YouTube.“

Po nějaké době opět změnil svůj popisek s delším sdělením svého nesouhlasu, který si můžete přečíst zde, ten zakončil větou „In business, there's only one thing more important than "Make it better" And that's "Don't f#ck it up."" znamenaje „V podnikání je jen jedna důležitější věc, než je něco "vylepšit". A to "Nez#urvit to“"

Jaké máte pocity ohledně odstranění zobrazení této funkce?

Komentáře
Derbo 25.11.2021 13:16
Nelíbí se mi to
Zeintar 24.11.2021 16:23
Zbytečné sluníčkaření světa, opět. Ti, kteří v této době vyrůstají/budou vyrůstat potom dostanou pěstí, kopačku, kolínko, kloubeček a hlavičku od reálného světa.
Awoo 23.11.2021 09:04
Doslova je mi to uplně jedno , ale svět musí být inkluzivní a sluníčkový a avokádo 😂
bit 20.11.2021 12:47
Dislike.