Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Pomůcka k zaučování, aneb zaučení pro nováčky pomocí postu na foru.


Artistiques

Hráč

32
17.4.2022 17:53

Pro začátek upozorním, tenhle post nemá nahrazovat zaučení od helpera přímo ve hře, jsou to spíš takové zápisky které může helper dodat hráči na konci zaučení, ten si nemusí dělat zápisky během něj. 
Je to spíš pomůcka a určitě by nebylo vhodné nahrazovat tím klasické zaučení.

Dva světy
Kvůli RP se rozlišují dva světy, IC svět a OOC svět.
V IC světě žijí naše postavy, v OOC světě žijeme my, hráči.

OOC svět
Pomocí OOC chatu který najdeme pod klávesou B můžeme komunikovat s jinými hráči, na každém discordovém serveru který je schválený najdeš i OOC roomku, v té komunikuješ s hráči.
Je zakázané používat OOC informace v IC světě, tím se dopouštíš porušení pravidla metagamingu, zkrátka když ti hráč napíše OOCly že ho máš někde vyzvednout, on porušuje pravidlo metabaitingu a ty když tam dojedeš tak se dopouštíš porušení pravidla metagamingu. 

IC svět
Jak jsem psal, v IC světě žijí naše postavy a IC chat najdeš pod klávesou T, do IC chatu se píšou i veškeré commandy.
Nejčastěji budeš používat /me, /do a /status, tyhle tři příkazy si vysvětlíme v následujících řádkách.
/me slouží k ukázání toho, že něco provádíš (/me bere ze stolu talíř, /me prohledává osobu)
/do je reakce na /me, (/do mohl najít glock?, /do kde našel glock?) ale i obyčejné otázky (/do mohl si všimnout že má hráč u opasku zbraň?, /do je krvácení masivní?, /do reaguje osoba v bezvědomí na štípnutí?)
/status slouží k ukázání jakého si stavu osoby, (/status zlomená ruka, zlomená žebra, rozseklé čelo, v bezvědomí) ale můžeš tam dát i fakta jako jsou třeba (status na batohu připlá baseballová pálka). V případě Injuries (které si probereme za chvilku) je na místě použít příkaz /inj, tím dosáhneš toho, že každý hráč v okolí uvidí vedle tvého jména ikonu zranění, takže když budeš ležet u silnice, on bude v autě a neuvidí tvůj status, uvidí tu ikonku a řekne si ,,jo, ten je zraněnej, jdu mu pomoct".

Injuries
Tohle je strašně obsáhlé téma, jak název napovídá, je to rpení zranění. Pokud se ti stane autonehoda, jsi postřelen nebo tě někdo bodne nožem, musíš to adekvátně rpit. Použiješ k tomu vlastně všechny 4 příkazy zmíněné výše.

Powegaming
Je provádění akcí které tvoje postava nezvládne dělat v realitě, například tlačení kamionu do kopce nebo třeba tlačení auta bokem.
Jak je popsáno na wikipedii, je to maximalizování cílu za účelem dosažení specifického cíle.

TrashRP
Je druh RP kterým znepříjemňuješ RP ostatním hráčům, může to být /do pásy cukly (a jakákoliv gramaticky postižené varianty), /do ne dicha, prostě vyhýbání se RP či prostě jednoduché znepříjemňování RP ostatním. 

DisgustingRP
Nechutné RP, provádění sexu na veřejnosti, sr*ní na auta, pedofilie, zoofilie atd, prostě to co je hnusné je taky porušení pravidel. 

TrollRP
Trollení není potřeba vysvětlovat, každej to umíme, ne každý to dělá ale vždycky se najde nějakej jedinec, je to vlastně TrashRP

Metagaming, Metabaiting
Vysvětloval jsem nahoře, když ti kamarád řekne v callu, nebo napíše na discord že se mu rozbilo auto a ať pro něj přijedeš, on se dopustí metabaitingu a ty metagamingu (když pro něj fakt dojedeš).
Zároveň je to, když je na tvou nemovitost schválená domovní prohlídka, prostě nemůžeš vyklidit trezor a schovat to někam jinam, do té sekce nevidíš, nesmíš tak tedy jednat.

Mixing
Je pletení IC a OOC chatu, pokud se toho dopustíš, hned do OOC chatu napiš "miss", je dobrý to neplést pořád, ale může se to stát každému, ne ale 3x za sebou...

Zdravý rozum
Musíš jednat se zdravým rozumem, prostě nenaběhneš do hoodu nějakých gangsterů a nebudeš tam na ně řvát jak jsou na nic a že jsou to pitomci. Tímhle dokonce porušuješ pravidlo 30.

FearRP
Rpení strachu, jestliže na tebe někdo míří zbraní, musíš se bát a jednat podle toho chovat.

PassiveRP
Stala se ti nehoda a ZZS neodpovídá na call 911? Pomocí reportu si podej žádost o Passive RP, sepiš tam stručně co se stalo, admin tě pak portne do nemocnice a hraje se tak, jakoby ZZS opravdu přijela, nabrala tě do sanitky a odvezla do nemocnice.

CK/PK
Taky zajimavé téma, CK - Character Kill je smrt hráče bez možnosti oživení postavy, buď ti je uděleno povolení (málokdy), nebo třeba CK podmínka, pokud s CK souhlasíš, můžeš použít příkaz /selfck, ten ti schválí GM+.
Pokud dostaneš PK (jednoduše, spadneš z velké výšky, někdo tě zastřelí, utopíš se nebo umřeš při autonehodě), objeví se ti tlačítko Respawn, na to můžeš kliknout po jedné minutě, objevíš se v nemocnici a tu RP akci si nepamatuješ. Nemůžeš tedy jít na PSA že "před pár minutama jsem se probral v nemocnici, zabil mě Jan Novák v Las Venturas.
Někdo uvádí že si nepamatuješ 30 minut před smrtí, čas není nikde definován, zkrátka si nepamatuješ tu akci, můžeš si ale pamatovat, že od pondělí plánujete že se ve čtvrtek sejdete na nějakém místě s nějakou osobou.
Na místo kde jsi dostal PK se nemůžeš vracet. Čas taky nikde není určený, tak dejme tomu pár hodin se tam prostě neukazuj...

DM, RDM, VDM, CarDM
Útočení bez důvodu, nižení aut bez důvodu atd atd atd... Prostě dávání 

RevengeKill
Zabil tě někdo? Nepamatuješ si to, nemůžeš to oplácet.

ZeroTolerance
Neumožnit RP ostatním je taky přestupek trestaný banem, když budeš vykrádat obchod a naběhnout ti dovnitř policajti, nemůžeš je zabít hned po použití elevatoru... To samé platí když tě povede PSA, ty dáš "/do vyvlékl se z držení" a utečeš, idealně by to mělo vypadat takto: /me pokouší se vyvléct, /do S/F? /chance (nějaké číslo, ať to dává smysl, uvádí pravděpodobnost) podle výsledku (uspěl/neuspěl) dáš /do S nebo /do F.

Systém prací
Jsou zde systémové práce (které si najdeš na úřadě v Blueberry) nebo práce které řídí hráč, to spadá pod určité frakce (ICly firmy), aby jsi se tam dostal musíš icly kontaktovat lidi co nabírají do té frakce, můžeš to najít v /ads nebo tady na foru. Jsou státní frakce (kde peníze jdou z voidu a točí se to hlavně kolem RP, například PSA, ZZS, HZS, RCN, G66..........)

F1, F2 a F3 
F1 - zobrazí pravidla, co je to roleplay a prostě základní informace.
F2 - podání reportu, napiš tam vše podstatné (ID hráče, VIN vozidla, popsání problému)
F3 - zobrazí frakce kde pracujete.

Není ti něco jasné?
Můžeš směřovat otázky do roomky na discordu (#help), odkaz na discord najdeš tady.
Taky jde použít příkaz /hc, tím kontaktuješ celý /staff, určitě tam nepiš ať ti někdo veme report, to je zneužívání HC, banuje se za to. Taky nám tam nepiš "jak se máte?", to je spam a taky za to padají bany.
Super post od @Sensei přikládám sem.
Na mém profilu najdeš pár dalších užitečných článků, stačí kliknout na mou profilovku vedle postu a trošku scrollnout dolu.

ZÁVĚREČNÉ UPOZORNĚNÍ
Tento post nenahrazuje zaučení, určitě je fajn si tím projít, zažádat o to můžeš pomocí /mentor, pokud ti to nejde tak zažádej přes /hc.
Není tu zdaleka obsaženo všechno, je tu to nejdůležitější aby jsi byl schopný fungovat, aby jsi věděl vše, musíš si pročíst pravidla a sbírat zkušenosti.

17.4.2022 21:36
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

Artistiques

Hráč

32
17.4.2022 21:56, naposledy upraveno 17.4.2022 21:58 uživatelem Artistiques

To určitě, ale hráči si při zaučování dělají zápisky, teď je už mají hotový 😁


Powered by LeoSight IFS
LT~40

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

DUBEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: Vitezslav (2063Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
pepekmornik

210Kč včera v 20:27

pepekmornik

210Kč včera v 20:26

Lliborflegr

100Kč včera v 15:30

Nejnovější uživatelé
vyhonek25

Registrován 25.4.2024

Ham201

Registrován 24.4.2024

bujdaCZ

Registrován 24.4.2024