Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

📌Si NOVÁČIK? Si úplne stratený alebo potrebuješ pomoc ako začať? Toto je príspevok práve TEBA!

Sensei

Hráč

28
5.1.2022 02:15, naposledy upraveno 11.12.2023 01:29 uživatelem Sensei

Ahoj ahoj,

rozhodol som sa napísať príspevok, návod alebo zhrnutie hlavne pre nových hráčov, no pomôcť môže hocikomu, aj skúsenému. Veľa krát pri zaúčaní opakujeme veľa vecí stále dokola, myslím že jeden pekný link so všetkým nám, helperom, no kľudne aj adminom uľahčí robotu. 

❗Na podčiarknuté texty, slová či vety sa dá klikať, presunie vás to na daný topic (na danú tému).

Upozorňujem teda, že príspevok slúži na to, aby zodpovedal otázky, nemá nejako zobrať herný zážitok z preskúmavania možností. Tak poďme nato!

Pripojil si sa a nevieš čo robiť? Som úplný nováčik, server mi odporučil kamarát čo dostal som sa k nemu náhodou, pripojil som sa a neviem čo mám robiť. Krok jeden je je oboznámiť sa so serverom, ideálne si hneď prečítať pravidlá a nejaké základné pojmy o roleplayi. Aby sme predišli zbytočným trestom.  

• Pravidlá nájdeš tu. (Napravo v tabuľke sa dajú prepínať jednotlivé pravidlá)
  • Taktiež v hre možno nájsť skrátenú formu týchto pravidiel a pojmov pod klávesou F1, alebo na tomto linku.
  • Pojmy vysvetlil aj samotný majiteľ, @Rataj, v tomto videu.

Odporúčam si prečítať tabuľku "Aké RP je pre mňa?"

Máš problém, kto a kde ti poradí? Ak sa potrebuješ niečo opýtať alebo máš s niečím problém, neváhaj sa opýtať v helpchate, do ktorého píšeme pomocou príkazu /hc [TEXT] (Príkazy píšeme do IC chatu, ktorý zapneme klávesou T). Tvoja otázka sa zobrazí členom HT AT a oni ti už zodpovedia tvoj problém. Pamätaj!

"Nie je hanba sa spýtať, hanba je sa nespýtať a niečo porušiť!"

Čakáš už dlho a nikto sa neozýva? Skús použiť príkaz /staff, ktorý ti zobrazí tabuľku s Adminmi online.

"Môže ma niekto radšej zaučiť?" Áno, môže. Pokiaľ si niečomu hneď nepochopil, zo začiatku môžeš prejsť zaučením, tzv. mentorom. Požiadaš si o mentor pomocou príkazu /mentor (Príkazy píšeme do IC chatu, ktorý zapneme klávesou T) a počkáš či sa nám ozve nejaký helper

Stojíš pred zastávkou a nevieš "kudy kam"? "Vystúpil si z autobusu a držíš v ruke kufrík" čo ďalej? Opäť tu vás navedie Ratajove videjko.

"Kde nájdem nejaké návody, prípadne ovládanie??" Stačí si trošku popozerať fórum a nájdeš čo hľadáš. No ak si stratený tak väčšina návodov a otázok je v sekcií: "Návody a rady" a jednotlivé príkazy nájdeš tu: "Zoznam príkazov a kláves". Nejaké to ovládanie nájdeš aj po zmačknutí klávesy F1.

"Kde zoženiem telefón?" Tak opäť je to predovšetkým IC záležitosť, no všetko potrebné s nachádza v hernej zóne, tak stačí len pobehať obchodíky.

Nemáš kredit a nemôžeš sa nikomu dovolať? Príčina môže byť, že máš na účte 0. Aby si mohol niekomu zavolať, teda "mal kredit" musíš mať nejaké drobné na účte, t.j. musíš ísť do banky a vložiť si nejaký obnos na bankový účet.

Ako si zarobiť peniaze? No predovšetkým je to IC vec, teda vec, na ktorú musíte prísť sami IC cestou, teda vaša postava na to musí prísť sama. Dovolím si pripomenúť, že peniaze nie sú cieľom RP, sú len prostriedok. Preto ako si zarobíte je čisto na vás. Mali sme tu aj milionové nápady, na ktorých hráči zarobili na drahé autá a majetky, no fantázií sa medze nekladú.
Preto môžem odporučiť sledovať inzeráty v chate, ktoré si viete aj zapnúť pomocou príkazu /ads alebo na fóre sekciu "Inzercia".

• Neodporúčam sa to zbytočne pýtať, lebo dostane sa vám odpovedi ako tu.

Bugol si sa? Bol si svedkom porušovania pravidiel? Alebo máš iný problém? Podaj si report cez klávesu F2, popíš svoj problém stručne, zaraď ho do správnej kategórie a počkaj na administrátora či prípadne helpera, kým sa ti ozve. Pozor, helper nemá práva ako Admin, a nedokáže portovať ani riešiť zložité problémy, na ktoré sa vyžadujú vysoké právomoci, no nejaký jednoduchý problém vyriešiteľný pomocou správ vyriešiť dokáže. Čakáš už dlho a nikto sa neozýva? Skús použiť príkaz /staff, ktorý ti zobrazí tabuľku s Adminmi online.

Zároveň podotýkam, že: 

"To, že porušujú pravidlá iní, neoprávňuje teba, aby si ich porušoval tiež!"

preto, vždy hraj podľa pravidiel a hráčov porušujúcich pravidlá vždy nahlás, trest ich neminie. (minimálne nie pokiaľ máme @Dzardys)

"Spadlo mi auto do vody, čo teraz?" Stačí zavolať hasičov a podať si report. KLIK.

Ako fungujú MODULY a čo sú? Čo je to Modul? Modul je taká vecička za reálne peniaze, ktoré majú rôzne frakcie pomocou ktorých si zarábajú. Najznámejší je rozvoz na kamiónoch. 

Čo je to pasívne RP? Pasívne RP alebo Passive RP je RP, kedy sa dané predmety alebo činnosti "vymyslia", teda predovšetkým nahrádzajú či kompenzujú možnosti, ktoré nám neponúka hra. Príklad: pasívne zdvihnem zo zeme "klacek" lebo taký item v hre nie je ale sadať si pasívne je blbosť, lebo stoličky a animácie na sedenie v hre sú. Najčastejšie sa využíva pri RP injuries, teda zraneniach.

"Proste si idem a nejakí maskovaní na čiernom aute ma uniesli, som zmätený." Žiaľ Bohu je to vec, ktorá sa deje často a všetci sú povinní hrať v súlade s pravidlami, no nie vždy je tomu tak. Preto:

• Za žiadnych okolností sa neodpájame, či neodmietame RP! Dodržujeme Fear RP a zdravý rozum!
  • V prvom rade si overíme či naša postava nahrala viac ako 10 hodín, tak, že podržíme TAB a úplne hore, pri našom mene bude odohraný čas
    • Ak máme 10 hodín, pokračujeme v RP
    • Ak nemáme 10 hodín, upozorníme dotyčného v OOC chate. Ak na to nezareaguje alebo bude pokračovať v únose či okrádaní, podáme si report cez klávesu F2, a pokračujeme v RP!!! "Hráč nemôže vytvoriť OOC situáciu!"
  • Ak všetko prebehlo podľa pravidiel, a dotyčný nás zabil a udelil nám PK. Preto sme po respawnutí v nemocnici sme povinný hrať "výpadok pamäti" a teda hrať, že naša postava si nepamätá príčinu "smrti".

Zdravý rozum alebo RP z bežného života.  Rád by som podotkol, že vždy je nutné premýšľať o danej situácií akoby sa diala v realite a podľa toho aj konať. 

"Chcem ísť do gangu, ako na to?" Namiesto písania návodu a zdĺhavého vysvetľovania to zhrniem, že ak si nováčik, vyhýbaj sa ilegálnemu RP. Nielen že sa vyhneš CK ale určite aj mnohým banom. Skús najprv nabrať skúsenosti, a potom tú pravú cestu, ako správne hrať za postavu v gangu nájdeš sám.

Dostal som BAN, čo s tým? Máš pocit krivdy? Myslíš si, že Admin jednal proti pravidlám alebo máš dôkazy tvojej neviny? Kľudne si podaj Žiadosť o unban.

Podotýkam, že: 

"Dostať ban je jednoduché ale unban je už zložitý a dlhý proces!"

Vždy je lepšie banu predísť, myslieť hlavou  a nerobiť blbosti, lebo k unbanu sa zväčša dopracuje ťažko. 

Užitočné odkazy:

[FAQ] - nejčastější otázky hráčů (@neznamy#7130)

Co se může a co se nemůže krást?(@FLYER)

Reálie - tu pridávam odkaz na reálie, kde sa príbeh, tento roleplay odohráva. Takže skúste sa vyhnúť rečiam, že RPíme Ameriku alebo Českú Republiku, lebo si 💩 do huby.

"Tady se RPí dedina"- taktiež sa vyvarujte tvrdeniam, že "RPíme na dedine". Áno, RPíme síce na dedine (MG, PC, BB, DM) ale tie 3 veľkomestá sú akože VTIP?!

Sbindy a jejich ovládání (@neznamy#7130)

Jak vytvořit vlastní / frakční doplněk? (@Artistiques)

Televízia, Televízia

IC internet (@Artistiques)

Ako rybáriť (@Lexikonn)

Ověření účtu

Kryptoměna, těžba, mining rigy a vše kolem

📻 Přidání vlastního rádia do hry 📻

Firemní vozidla (@Lexikonn- aneb prečo nie je možné hocijaké vozidlo prepísať na frakciu.

Ako si založiť postavu a jej príbeh.

Nezodpovedal som všetky otázky? Chýba tu nejaká podstatná? Určite ju napíšte pod topic, ja ju časom pridám...

Dúfam že to pomôže nejednému helperovi či nováčikovi.

Ak som zabudol niekoho kreditnúť (označiť) za jeho návod, ozvite sa dole pod príspevkom.

Ďakujem  za pozornosť, dobrú noc.

-Pavol out.

26.3.2022 22:19, odstraněno 17.4.2022 17:57 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem