Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Stížnost na administrátori Holysek/Magovec


Adiko

Hráč

39
26.12.2022 00:33, naposledy upraveno 26.12.2022 00:36 uživatelem Adiko

Dobrý sváteční večer

Dne 25.12.2022 kolem 23:00 nám bylo oznámeno že se vykrádá banka, na místo přijelo v celku dosti kolegů (přesnej počet opravdu nevím). Zaujali jsme pozice a začali nějak tak vyjednávat s protivníky. Po chvílce kdy jsme pozorovali s kolegama situaci tak jsme se rozhodli že nebudem na kopě ale změníme si pozice, po změně pozicí někdo od protivníků vystřelil do policejní audi, konkrétněj tedy do gumy, nechápu z jakého důvodu ale beru. Po chvíli jsme se rozhodli si znovu změnit ty pozice a celkově tam někde "poskakovat". No protivníci se rozhodli že po každém přemístnění po nás vystřelí, nevím z jakého důvodu. Takhle to pokračovalo až do té doby dokuď po nás nevystřelili snad po čtvrté, možná páté. Následně jsme se rozhodli breachnout do banky z každé strany, respěktive přední a zadní vchod (určitě si nenecháme střílet po nohách). Údajně jsme neRPili fear, nevím co zrovna myslíte, ale pokuď to bylo něco s rukojmím, tak nevím jestli za to můžem. Jeden z protivníků měl údajně status kterej popisoval že drží rukojmího, nebo něco v takovým stylu.

Úpřimně, nevím jestli z takovýho uhlu uvidíte nějakej status, Ondra ho zde neviděl a neměl jak vědět že status stále má. Další věc tam je DM, DM tam opravdu, tedy alespoň za mě nevidím, řekl bych že to začalo spíše u protivníků kteří jen tak bez nějakýho RP (krom nějakýho křičení) začali po vozidle střílet, pak i po nás. Úpřimně nevím co jste čekali že uděláme když jste 1. ohrozili rukojmího nějakým uhozením nebo něco v tom smyslu, 2. začali jste střílet po nás první a nebylo to jednou ale opakovaně. 
Proti uvedeným adminům nemám vůbec nic, ale tohle bylo už fakt moc.
https://youtu.be/PeWK15ABhM0

 

Dave323

Hráč

32
26.12.2022 04:04

Z mého pohledu bych bral ban jako oprávněný. Pokud by se tedy mělo brát stejné měřítko jako u stížnosti mířenou na mě, která banem skončila a taktéž první střelba nebyla mířená ode mě. Ve zkratce je to naběhnutí na jinou ozbrojenou osobu a doufání, že tu přestřelku vyhrajete. Za mě je jedině dobře, že se takové řešení začalo banovat jako NonRP Fear, jelikož se od té doby kvalita RP u banky a vykrádání o něco zlepšila. Já tuhle situaci vidím následně: Střelba od vykrádajících, očividně z HK, nejsem si jistý, ale to by mělo taky určitou roli ve FearRP mít, bez znalosti kolik lidí tam je a jak jsou celkově ozbrojeni breach a vystřílení. Situace, za kterou se za mě bez problémů dá ban inkasovat. (Neříkám, že to přesně takhle muselo být, ale vypadá to tak). Přikládám odkaz na jinou stížnost, se stejným dění na jiném místě. https://leosight.cz/forum/topic/9250

Mynyus

Hráč

15
26.12.2022 11:59, naposledy upraveno 26.12.2022 12:00 uživatelem Mynyus

Na tom videu jde vidět tak 3x ten status takže jste se vlastně sami přiznali. Tady je důkaz https://imgur.com/a/XUfHnOt

Salsiii

Hráč

29
26.12.2022 13:56

Ze strany policie se možná RP trochu zlepšilo, ale z té druhé strany to je furt to samé, rushování ať už obchodu nebo banky. Je hezké, že se snažili udělat RP akci, ale možná by se mohli zamyslet nad tím, jak se chovali. Neustále po nás stříleli, při vyjednávání padaly výhružky a znělo to spíše jako rozkazy, které by jsme měli plnit. Bohužel, požadavky se dávají z obou stran a mají se vzájemně respektovat, což se u této situace říci nedá. Nevím, co čekali, když bezprostředně ohrožují nás i rukojmí. To, že nám jen tak ze srandy prostřelí pneumatiku u vozidla, asi taky není moc v pořádku. Příště bych volil spíše vyjednávání s klidem a časem, který jste nám nedávali, pokud tedy chcete něčeho dosáhnout. Každopádně, jsem rád, že alespoň ten ban se vám dát povedlo.

DnOndra

Hráč

50
26.12.2022 17:43, naposledy upraveno 26.12.2022 20:50 uživatelem DnOndra

Byť jsem se k tomuto nechtěl vyjadřovat, asi to z mé strany bude vhodné, když jsem zde zmíněn. 
Jak už bylo psáno výše, dne 25. 12. 2022 probíhala "RP" akce ze strany moderátorů (holysek, keksik, radekfil a magovec (mám pocit, že to je vše?)), taktéž jedním helperem (marekvoe), a jedním hráčem, kde došlo k vykradení banky. Řešit jak probíhalo vyjednávání, či jak málo na to měla celkově PSA času řešit nebudu, protože dle mého názoru zde není problém a jedná se o IC věc. 

Já jsem tedy obdržel ban konkrétně za následující důvody: 
(taktéž bych chtěl zmínit, že proti magovcovi který mi ban udělil vůbec nic nemám a tohle vyjádření neslouží k tomu, abych si na něj nějakým způsobem stěžoval)



A nějak se pokusím z mé strany vyjádřit. Začal bych tedy tím, kde jsem pomocí střelné zbraně dal PK jednomu hráči, který neměl ani jediný status o tom, že někoho drží. A vzhledem k tomu, že když jsem tam doběhl, se dávno střílelo bylo prvním úkolem zneškodnit hráče na protější straně, pokud-li to bude možné. Dle mého názoru u tohoto hráče k žádnému porušení pravidel jak z mé, tak jeho strany nedošlo.



Posuňme se tedy dál, můžeme si povšimnout projít moderátora přítomného v IC světe (magovce) se statusem, že skutečně drží rukojmího a přechází do rohu banky u hlavního vchodu, kde jsem ho bez jakéhokoliv střílení s ohledem na jeho status nechal projít a zabil hráče, který je uvedený nad touto zprávou.



Po nějaké chvilce si v pozadí budeme moci na záznamu, který přiložím níže povšimnout hráče v "ninja" obleku. Který v rukou drží hekler, a dochází k následné přestřelce mezi ním a policisty, kteří jsou na druhé straně. Po myslím jednom výstřelu na něj, jsem sjel crosshairem skutečně na magovce, který byl v rohu a hýbal se (pravděpodobně se statusem, který jsem už neměl možnost z tohoto úhlu vidět a nemohl tak vědět, jestli se přidá k ostatním a bude aplikovat střelbu, či bude mít nadále status a pokračovat v RP držení rukojmího) a zabil ho pomocí střelné zbraně. Abych se přiznal, v tento moment upřímně ani nebylo moc času, si pořádně promyslet, jestli daný hráč má status či nemá, a jestli ho nevidím za účelem, že ho odstranil nebo jsem ve špatným úhlu.



Po tomto uděleném PKčku už stačilo pouze zneškodnit hráče, který se pohyboval ve zmíněném "ninja" obleku a střílel se s ostatními hráči (konkrétně s členy PSA). Ačkoliv jsem po něm střílel, mu pravděpodobně PK udělil Salsii, který byl na druhý straně.
 
 

Po zneškodnění všech těchto zmíněných hráčů z mé strany jsme postupovali nadále do banky, kde už jsem si skutečně mohl povšimnout, že si magovec status nechal.



A taktéž vidět ostatní ležet po PK, kde měl ještě jeden status Keksík se kterým už nemám pravděpodobně nic společného 😅.

Záznam tedy přikládám zde, kde jsem si dovolil zamaskovat chat černou barvou, vzhledem k tomu, že se v něm nachází frekvence které ostatní hráči nepotřebují vědět. A abych tak nějak došel k závěrečnému názoru z mé strany. Ať už s banem souhlasím či nesouhlasím, je to vlastně úplně fuk. Abych byl upřímný, z obou stran to RP nebylo zrovna nejlepší. Kord, když se vytáhl argument, že ze strany PSA se začalo prvně střílet. Což vlastně není tak úplně pravda, když se podíváme na to prostřelení kol (což je vcelku pochopitelné), nadále pokus o trefení Salsiiho. Taky si myslím, že se nedalo v této situaci očekávat nic jiného než to, co se stalo. Záležitost byla řešena skrze TeamSpeak se mi zdá (vzhledem k tomu, že byli ve stejný čas, ve skoro stejném počtu včetně těch kteří to pak museli řešit ve stejné roomce. A my jsme tak vlastně neměli ani možnost se dostatečně vyjádřit, či doložit záznamy a další potřebné věci. Ale to je spíše věc, která není vůbec v tomto ohledu nikterak zajímavá). Taktéž vlastně někomu, kdo přijde po celé akci si zaRPit před banku s Killerem a Kolpanem aniž by věděl co se stalo, udělit ban za porušení zdravého rozumu a trash RP, kde normálně RPil a žádné porušení pravidel z jeho strany bych tedy řekl že nedošlo, fajn. Každopádně zas tak nestojím o udělení unbanu pokud by tam nějaká ta šance byla (není to tak dlouhá doba, a trest je to vcelku přiměřený), či případného dalšího řešení stížnosti alespoň z mé strany. Dále asi nemám potřebu se k tomu nadále vyjadřovat, co se stalo se stalo a pokračujeme dál. 

Přeji pěkný prožití svátků,
DnOndra 👨🏻‍🌾

26.12.2022 23:56
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

TheOliverT

Hráč

8
27.12.2022 00:30

Zdravim, rád bych se vyjádřil i ze své strany, jelikož se mě situace neodmyslitelně týká. Při příjezdu k bance se vše jevilo jako normální vykrádáni, čekali jsme jestli jim někdo nepřijde napomoct zvenku a zabezpečili jsme standardně oblast. Po chvilce co začalo vyjednávání se z banky začali ozývat výstřely a křik CO TÁMHLE DĚLÁ TENHLE, AŤ VYPADNE a podobně, někdo tady psal, že se zbraně nemají používat zbytečně, čímž tedy poukazuju na to, že několika násobná střelba po PSA rozhodně zbytečná byla. Pokračuji teda ke chvíli kdy se to pokazilo a byly jsme tak nuceni nepřátele zneškodnit. Feferonovo postava sledovala z uličky za bankou dění uvnitř, po chvilce se tedy rozhodl že se přesune na jiné místo, při přesunu však bylo po Feferonovi vystřeleno několik nábojů z HK. To byl osudový okamžik pro naše rozhodnutí, nepřátelé zašli moc daleko a bude tak lepší chránit kolegy a okolní oblast. Pokračovali jsme tak do banky a udělali si náležitou cestu, zneškodnili hrozby a tim to končilo. Rád bych podotkl, že pokud někdo drží rukojmého a běhá se statusem po celé bance, nejde status moc dobře přečíst ať už vzhledem k omezenému pohledu do intu banky, nebo z důvody, který se týká mně a to že byl hráč daleko aby se mi status zobrazil. Podle pobíhání po bance jsem tak usoudil, že zřejmě nic s rukojmím nemá společného. Ta samá osoba na mě však po přesunu blíž už mířila glockem a také na mě začala střílet, statusu jsem si všiml až když osoba ležela v PK.

Nežádám si tímto však o unban, pouze chci objasnit situaci a pohled z mé strany. Celá situace mi přijde zbytečně vyhrocená a řekl bych, že výše uvedení moderátoři jednali v afektu.

30.12.2022 13:24

EXCERPT

Stížnost je cílena proti dvěma členům AT, konkrétně Holyskovi a magovcovi, na základě udělených banů členům PSA.

K trestům mělo dojít na základě toho, že došlo ze strany PSA k neadekvátním postupům během banky. První stížnost byla směřována nejprve od magovce GAčkům včetně doloženého videa z jejich pohledu, které ke stížnosti doplním zde.

Celá situace kolem stížnosti se mi zdá pouze jako dohadování kolem toho, kdo vystřelil první, a strany se zřejmě nedokáží dohodnout. Nicméně nejednou tu padl argument včetně videodůkazu, že první střelbu započala skupinka v bance, tedy i naši admini. Viz třeba video od Adika.

Asi bych tomu ani nekladl takový důraz, protože v porovnání s tím, jak byla celá akce špatně, je soutěž o prvního střelce v podstatě nic.

Po přezkoumání celé situace (kterou budeš muset bohužel přezkoumat i ty, SedliXi, ačkoli už jsme na to jednou oba koukali) vesměs nechápu vlastně vůbec nic. Dokázal bych pochopit fear, avšak DM a porušení zdravého rozumu v tomto ohledu vůbec nevidím. Ne v takovémto provedení. Pokud někdo sází na to, že si někdo všimne blikajícího statusu, je to špatně. Obzvlášť v době, kdy tu máme například příkaz /rdo, který se má užívat primárně k těmto situacím a ne k tomu, aby se někdo někoho na dálku zeptal, jak se dneska má (což se doopravdy děje).

Stejně tak nedokážu pochopit, z jakého důvodu povídal jeden ze zabanovaných, že ban přistál poté, co se situace řešila s GA. Za každý trest je zodpovědný daný administrátor, který jej udělil, proto mi nejde moc do hlavy, proč to od hráčů zní, jako by za ten ban mohly právě naše GA (a opět nechápu, proč se něco takového muselo řešit v chatu se dvěma adminy a ne na Admin Discordu, kam má přístup vícero lidí a dá se k tomu zpětně vrátit, aniž bychom k situaci museli zdlouhavě vyžadovat logy).

K tomu, že i já jsem byl jedním z oslovených GA, jsem se již stačil vyjádřit, nicméně to přiložím i sem. Opravdu si nepřeji být ztotožňován se situací, u níž jsem dvakrát řekl, že nejsem schopen v danou chvíli vykonávat úkony člena AT. Ale je pravda, že má zpráva týkající se zabanování těchto hráčů směřovaná magovcovi mohla vyznít jako svolení.

Z excerptu pomalu přecházím k osobním dojmům, které si nechám takzvaně a doslovně pod čáru, která pomyslně oddělí excerpt od mého vlastního pohledu.


Ačkoli to není běžné, ztotožním se s částí komentáře od zlatyhosamicka. Nadměrné užívání zbraní na Skimu je obrovský problém (jehož jsem byl dlouhodobě sám součástí, posypu si tedy popel na hlavu), u něhož jsem si dlouhodobě myslel, že jsem jej dokázal přísnějším přístupem k oběma stranám eliminovat. Bohužel jsem do této chvíle asi nebyl dostatečně přísný a na takové situace bude potřeba nasadit daleko silnější kalibr, jak IC, tak OOC. Dokud se prostě hráči nenaučí vážit si životů svých postav a neuvědomí si, že vystřílet denně několik zásobníků není v pořádku.

Stejně tak bude od věci projednat to, jak se staví PSA k pravidlu 19, které je využíváno jako jistota pro zadržení osob a zároveň slouží jako dělící čára mezi RP a hraním na win.

A byť tu v podstatě nemám nic závažného proti nikomu, dovolím si vyjádřit nahlas svůj názor týkající se potřeby našich hráčů zachránit úroveň ilegálního RP. Pokaždé, když se někdo vydal cestou ilegálu za účelem toho, že "ty ilegály naučí, jak to mají dělat", to dopadlo katastrofálně. A nezáleží na tom, jestli to byl hráč, helper, admin nebo kdokoli jiný. Každý takový ilegál skončil dřív nebo později tím, že se furt jen střílelo, dohadovalo, DMkovalo a vznikaly obrovské potíže. Moc bych si jednou přál, aby si to všichni zmínění vzali k srdci a možná se zamysleli nad tím, že tudy cesta doopravdy nevede. Jasně, ono bez toho střílení a okrádání tady toho zas tolik co dělat není, ale to přeci neznamená, že někdo bude hrdě podporovat tohle zlo.

Jestli jsem se někoho dotkl, tak mě to mrzí, nicméně jsem přesvědčen, že v tom každý najde svůj point

30.10.2023 21:34

VERDIKT

Bude tomu skoro rok od podání stížnosti, pojďme ji konečně uzavřít.

Mé finální stanovisko se ve finále vlastně neliší od toho, které jsem zde vyzdvihl v excerptu, jenž zde zanechalo mé o něco málo mladší já. Celá RP akce určitě mohla být zaRPena lépe a s využitím všech dostupných prostředků nejen pro utvoření zábavné akce pro obě strany, ale zároveň i pro smysluplnost všech úkonů, ostatně něco obdobného jsem taktéž zmínil již dříve.

Jsem si jist tím, že oba členové AT, kteří vás potrestali, nabrali za tu dobu dostatek zkušeností během takových úkonů, že by dnes nad trestem uvažovali vlastně úplně jinak. Výsledek by však záležel na mnoha faktorech. Ale neřešme, co by se stalo, kdyby... Jelikož se kluci nevyjádřili za celou dobu pod tento příspěvek vůbec nijak, budeme tedy vycházet pouze z konverzací a důkazů, které byly přiloženy od "obětí".

Shledávám v pořádku jakýkoli pokus i záměr zvýšit kvalitu takovýchto RP akcí a obecně interakce policie s hráči ilegálního RP, nacházím tedy pochopení pro udělení trestů v případě, že by policie jednala za očividnou hranou zájmu o ochranu. Nezdá se mi však, že by šlo o jednoznačně očividný případ, a jak udává jedno pořekadlo, v pochybnostech ve prospěch oběti.

Situace mohla být řešena určitě mnohem sofistikovaněji, stejně tak mohl dopadnout i průběh celé akce. Neshledávám trestuhodné provinění u nikoho z účastněných členů AT, pakliže se obě strany dostatečně z akce poučily, považuji to za mnohem větší přínos než jakým by byl trest pro kteroukoli ze stran.

Přesto jsem se rozhodl vám tresty z historií smazat, ačkoliv vám nemohu zpětně vrátit čas, o který jste v jejich důsledku přišli, celá situace byla zkrátka velice pochybná a já si nemyslím, že bany zde byly nezbytně nutné.

Team Manager Dzardys

@magovec @Holysek @DnOndra @Adiko @Salsiii @TheOliverT


Powered by LeoSight IFS
LT~183