Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

[101/2023] Zákon o provozování a užívání internetových služeb


16.1.2023 15:18, naposledy upraveno 22.1.2024 18:36 uživatelem Kolpanek

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))


KONGRES SAN ANDREAS



Zákon č. 101/2023
Zákon o provozování a užívání internetových služeb
v platnosti od 20.01.2023

Tento zákon upravuje:
Novela zákona č. 135/2023 ze dne 10.7.2023
Novela zákona č. 166/2024 ze dne 11.01.2024
Novela zákona č. 167/2024 ze dne 18.01.2024


Základní ustanovení
§1 - Poskytovatelem datového prostoru rozumíme fyzickou či právnickou osobu, která komerčně či zdarma poskytuje virtuální či fyzický prostor, na němž mohou být provozovány internetové služby.

§2 - Provozovatelem internetových služeb (dále jen "provozovatel") rozumíme fyzickou či právnickou osobu, která poskytuje sobě a jiným uživatelům internetové služby.

§3 - Uživatelem internetových služeb (dále jen "uživatel") rozumíme fyzickou či právnickou osobu, která vykonává v hierarchii internetových služeb funkci spotřebitele.

§4 - Zastávání pozice uživatele se nevylučuje se současným zastáváním pozice provozovatele, totéž platí opačně.

§5 - Za obsah uveřejněný v rámci kterékoli internetové služby nese zodpovědnost jeho autor. V případě nemožnosti identifikace autora závadného příspěvku přebírá trestní zodpovědnost provozovatel za předpokladu, že příspěvek neodstranil do sedmi kalendářních dnů od zveřejnění takového příspěvku.

§6 - Jakýkoli uveřejněný obsah jednotlivými uživateli se stává zároveň vlastnictvím poskytovatele datového prostoru a provozovatele dané služby.

Povinnosti provozovatele

§7 Provozovatel je povinen v rámci své internetové služby uveřejnit své vlastní jméno nebo název právnické osoby takovým způsobem, aby bylo zřejmé, kdo je provozovatelem.

§8 - Provozovatel je povinen dbát na obsah zveřejňovaný uživateli, a to způsobem, aby nedocházelo ke zveřejňování takového obsahu, který je v rozporu s jakýmkoli platným zákonem. Jakoukoli podezřelou či trestní činnost je povinen co nejdříve oznámit příslušníkům Policie San Andreas.

§9 Provozovatel je povinen umožnit pracovníkům Policie San Andreas přístup k identifikačním údajům konkrétních uživatelů, má-li taková data k dispozici.

§10 - Provozovatel je povinen zajistit bezpečné prostředí v rámci svých služeb a musí zabránit jakémukoli úniku dat třetím osobám.

§11 - Provozovatel je povinen užít spolehlivého šifrovacího algoritmu ke skrytí hesel uživatelů v databázi. Vědomé užití jednoduchých algoritmů může být následováno trvalým odstavením služeb provozovatele, stejně jako každé jiné porušení všech zákazů a povinností provozovatele.

§12 - Provozovatel je povinen odstranit veškeré uživatelské účty, které nevyhovují standardům stanoveným tímto zákonem.

Zákazy provozovatele

§13 Provozovatel nesmí využívat data svých uživatelů k jiným účelům, než k účelům potřebným pro správné fungování své služby nebo způsobem, který stanoví ve svých zásadách zpracování osobních údajů přístupných všem uživatelům.

§14 - Provozovatel nesmí sám vkládat na své stránky obsah, který by byl jakkoli v rozporu s kterýmkoli platným zákonem nebo by k rozporu nabádal.

Zákazy uživatele
§15 - Uživatel nesmí zveřejňovat obsah, který je jakkoli v rozporu s kterýmkoli platným zákonem státu San Andreas.

§16 Uživateli je zakázáno vydávat se za jinou fyzickou osobu nebo právnickou osobu, kterou není oprávněn zastupovat. Tímto se rozumí vydávání se za státní i soukromé instituce a to v podobě falešných profilů, emailových adres a dalších internetových služeb, u kterých může na základě obsahu či názvu dané internetové služby dojít k záměně s danou institucí. V takovém případě je vyžádáno smazání dané internetové služby v případě podnětu ze strany poškozené instituce.

§17 - Uživateli je zakázáno jakkoli uveřejňovat fotografie třetích osob bez jejich písemného, nebo jinak průkazného svolení.

Práva státních institucí
§18 Státní instituce, která je zapsaná v rejstříku státních instutucí si může vyhradit nárok na internetovou doménu, která se pojí s jejím názvem nebo zkratkou. Majitel domény je povinnen doménu předat, a má za to nárok na finanční kompenzaci v hodnotě 1.000.000 Kč. Instituce má právo vlastnit pouze 1 takovou doménu. Pokud by předání domény výrazně uškodilo provozovateli, který web již prokazatelně provozuje a to v časovém intervalu delším než 30 dní náleží zvýšená náhrada ve výši 3.000.000 Kč.



Mgr. Elizabeth Hawkins
kancelář předsedy vrchního soudu San Andreas


Raymond O'Conner
Předseda Kongresu San Andreas

zeldinko

Hráč

45
10.7.2023 09:49

KONGRES SAN ANDREAS


Novela zákona č. 135/2023

Zákon, kterým se mění zákon č. 101/2023,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

v platnosti od 14.7.2023


Zmena zákona o provozování a užívání internetových služeb:

 

1. Zákon upravuje článek 1. (Základní ustanovení)

§7 Provozovatelé, jejichž služby fungovaly již před nabytím platnosti tohoto zákona, jsou povinni upravit své služby tak, aby vyhovovaly standardům uvedeným v tomto zákonu, a to nejpozději do sedmi kalendářních dnů.

§8 Uživatelé, jejichž profily existovaly již před nabytím platnosti tohoto zákona, jsou povinni upravit své profily tak, aby vyhovovaly standardům uvedeným v tomto zákonu, a to nejpozději do sedmi kalendářních dnů.

2. Zákon upravuje článek 2. (Povinnosti provozovatele)

§9 Provozovatel je povinen evidovat své jméno, které je možné dohledat v záznamech matriční knihy, viditelně na provozovaných internetových službách. V případě, že je provozovatelem právnická osoba, je nezbytné evidovat zodpovědnou osobu.

§9 Provozovatel je povinen v rámci své internetové služby uveřejnit své vlastní jméno nebo název právnické osoby takovým způsobem, aby bylo zřejmé, kdo je provozovatelem.

§10 Provozovatel je povinen nahlásit pracovníkům Vrchního soudu před začátkem poskytování svých služeb veškeré informace o dané službě (tj. název, adresu sídla, liší-li se od adresy provozovatele) společně se svými kontaktními údaji (tj. jméno a příjmení dohledatelné v matriční knize, telefonní číslo, adresa trvalého bydliště, korespondenční adresa, liší-li se od trvalého bydliště, případně e-mailová adresa), totéž platí i pro právnické osoby, které uvádějí zodpovědnou osobu.

§12 Provozovatel je povinen umožnit pracovníkům Policie San Andreas a Vlády San Andreas přístup k identifikačním údajům konkrétních uživatelů, má-li taková data k dispozici. minimálním datům jednotlivých uživatelů (jméno a příjmení majitele profilu, historie aktivity jednotlivých uživatelů). Na základě soudního příkazu je poskytovatel povinen umožnit Policii San Andreas nahlédnout či nabýt kopie konverzací konkrétních uživatelů.

3. Zákon upravuje článek 3. (Zákazy provozovatele)

§16 Provozovatel nesmí zneužívat dat jednotlivých uživatelů k osobním či marketingovým potřebám. Sdílení dat třetím osobám mimo pracovníky Policie San Andreas na základě soudního příkazu nebo Vrchního soudu San Andreas je považováno za narušení soukromí občana.

§16 Provozovatel nesmí využívat data svých uživatelů k jiným účelům, než k účelům potřebným pro správné fungování své služby nebo způsobem, který stanoví ve svých zásadách zpracování osobních údajů přístupných všem uživatelům.

4. Zákon ruší článek 4. (Povinnosti uživatele)

§18 Uživatel je povinen nezamlčet závadný obsah v prostorách internetových služeb, nedojde-li k jeho včasnému odstranění.

5. Zákon upravuje článek 5. (Zákazy uživatele)

§20 Uživatel se nesmí pod svým profilem vydávat za osobu jinou nebo fiktivní. Tento zákaz se netýká profilů právnických osob, pro ně platí zákaz vydávání se za jinou či fiktivní právnickou osobu.

§20 Uživateli je zakázáno vydávat se za jinou fyzickou osobu nebo právnickou osobu, kterou není oprávněn zastupovat.

6. Body se přečíslují - a to včetně čísel článků.


 

 

Victoria Eloise Lytton
predsedníčka Kongresu San Andreas

11.1.2024 13:50
(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

KONGRES SAN ANDREAS

Kongres San Andreas


Novela zákona č. 166/2024

Zákon, kterým se mění zákon č. 101/2023,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

v platnosti od 15.01.2024


Zákon upravuje Článek 3 - Zákazy uživatele

Zákazy uživatele
§15 - Uživatel nesmí zveřejňovat obsah, který je jakkoli v rozporu s kterýmkoli platným zákonem státu San Andreas.

§16 Uživateli je zakázáno vydávat se za jinou fyzickou osobu nebo právnickou osobu, kterou není oprávněn zastupovat. Tímto se rozumí vydávání se za státní i soukromé instituce a to v podobě falešných profilů, emailových adres, domény, webových stránek a dalších internetových služeb, u kterých může na základě obsahu či názvu dané internetové služby dojít k záměně s danou institucí. V takovém případě je vyžádáno smazání dané internetové služby v případě podnětu ze strany poškozené instituce.

§17 - Uživateli je zakázáno jakkoli uveřejňovat fotografie třetích osob bez jejich písemného, nebo jinak průkazného svolení.


 

 

Mgr. Elizabeth Hawkins
předsedkyně Kongresu San Andreas

18.1.2024 08:33, naposledy upraveno 14.2.2024 19:20 uživatelem Rataj
(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

KONGRES SAN ANDREAS

Kongres San Andreas


Novela zákona č. 167/2024

Zákon, kterým se mění zákon č. 101/2023,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

neplatný právní předpis dle S-773


Zákon upravuje Článek 3 - Zákazy uživatele

Zákazy uživatele
§16 Uživateli je zakázáno vydávat se za jinou fyzickou osobu nebo právnickou osobu, kterou není oprávněn zastupovat. Tímto se rozumí vydávání se za státní i soukromé instituce a to v podobě falešných profilů, emailových adres, domény, webových stránek a dalších internetových služeb, u kterých může na základě obsahu či názvu dané internetové služby dojít k záměně s danou institucí. V takovém případě je vyžádáno smazání dané internetové služby v případě podnětu ze strany poškozené instituce.

Zákon přidává Článek 4 - Práva státních institucí

Práva státních institucí
§18 Státní instituce, která je zapsaná v rejstříku státních instutucí si může vyhradit nárok na internetovou doménu, která se pojí s jejím názvem nebo zkratkou. Majitel domény je povinnen doménu předat, a má za to nárok na finanční kompenzaci v hodnotě 1.000.000 Kč. Instituce má právo vlastnit pouze 1 takovou doménu. Pokud by předání domény výrazně uškodilo provozovateli, který web již prokazatelně provozuje a to v časovém intervalu delším než 30 dní náleží zvýšená náhrada ve výši 3.000.000 Kč.


 

 

Mgr. Elizabeth Hawkins
předsedkyně Kongresu San Andreas

25.2.2024 11:31, naposledy upraveno 25.2.2024 11:31 uživatelem marekvoe
(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

KONGRES SAN ANDREAS

Kongres San Andreas


Novela zákona č. 168/2024

Zákon, kterým se mění zákon č. 101/2023,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

v platnosti od 28.2.2024


Zákon upravuje Článek 3 - Zákazy uživatele

Zákazy uživatele
§16 Uživateli je zakázáno vydávat se za jinou fyzickou osobu nebo právnickou osobu, kterou není oprávněn zastupovat. Tímto se rozumí vydávání se za státní i soukromé instituce a to v podobě falešných profilů, emailových adres, domény, webových stránek a dalších internetových služeb, u kterých může na základě obsahu či názvu dané internetové služby dojít k záměně s danou institucí. V takovém případě je vyžádáno smazání dané internetové služby v případě podnětu ze strany poškozené instituce.

Zákon přidává Článek 4 - Práva státních institucí

Práva státních institucí
§18 Státní instituce, která je zapsaná v rejstříku státních instutucí si může vyhradit nárok na internetovou doménu, která se pojí s jejím názvem nebo zkratkou. Majitel domény je povinnen doménu předat, a má za to nárok na finanční kompenzaci v hodnotě 1.000.000 Kč. Instituce má právo vlastnit pouze 1 takovou doménu. Pokud by předání domény výrazně uškodilo provozovateli, který web již prokazatelně provozuje a to v časovém intervalu delším než 30 dní náleží zvýšená náhrada ve výši 3.000.000 Kč.


MUDr. Lea Santiago
Místopředsedkyně kongresu San Andreas

Yukimura Torio
Předseda kongresu San Andreas


Powered by LeoSight IFS
LT~50