Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Vyřešeno Odvolání vůči zatčení


asdf

Hráč

15
7.4.2023 11:13, naposledy upraveno 7.4.2023 11:22 uživatelem asdf

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

Podatel: Victor Fischer

Věc: Odvolání vůči zatčení


Odůvodnění: 

Vážení zastupitelé Vrchního soudu San Andreas,

rád bych podal odvolání vůči mému zatčení, neboť Policie San Andreas mě zadržela po dobu 10 dní (240 hodin), což překračuje lhůtu, po kterou mohou být osoby zadrženy bez řádného soudního řízení nebo ZSP.

  • §3 zákona č. 16/2020 Sb. v platném znění - Policie San Andreas má právo udělit trest odnětí svobody do maximální výše 4 hodin bez soudního rozhodnutí.
  • §10 zákona č. 2/2020 Sb. v platném znění - Policista má právo zadržet občana pro spáchání nebo i podezření ze spáchání trestného činu a to až na dobu 4 hodin bez soudního řízení. V případě zvláště závažné a zejména opakované trestné činnosti, která je jasně prokazatelná, až nejvýše na 48 hodin, obeznámí-li policie o této skutečnosti neprodleně vrchní soud a bude žádat o vyšetřovací vazbu, jejíž délku určí soudce až do výše 30 dnů na základě vlastního posudku. Až po dobu 10 dnů smí policie držet osobu, která čeká na zrychlený soudní proces nebo soudní řízení, opět za předpokladu, že je vrchní soud o této skutečnosti obeznámen. V případě rozsudku vězněné osoby může být osoba vězněna po celou délku trestu určenou vrchním soudem, nedojde-li k převozu do nápravného zařízení.

Na zrychlený soudní proces nebo soudní řízení nečekám, neboť jsem o této skutečnosti rovněž nebyl informován. Bylo mi sděleno, že délka mého trestu odnětí svobody bude činit 10 dní. Na základě toho vyvozuji, že Policie San Andreas jedná protizákonně. Policista, jež vydal takovéto rozhodnutí, je evidován pod osobním evidenčním číslem 009.

Dne 06.04.2023 jsem byl zatčen policií na základě podezření z vykradení banky. V souladu se zákonem bych měl být v této fázi informován o důvodech mého zatčení, což se v mém případě nestalo a pochybuji, že délka trestu se odvíjí pouze za onu krádež. Tento fakt spolu s tím, že mé zadržení překračuje stanovenou lhůtu, by mělo být bráno v potaz při zhodnocení mého případu.


Záměr: Žádám o propuštění z vazby po uplynutí lhůty 48 hodin ode dne zatčení a dále požaduji, aby byl tento případ důkladně prošetřen a byla poskytnuta odpovídající kompenzace za nezákonné zadržení sčítající 200 000 Kč za každý den, co budu omezen na osobní svobodě v rozporu se zákonem.


Mgr. Victor Fischer

13.4.2023 23:07, naposledy upraveno 13.4.2023 23:11 uživatelem Kolpanek

Podatel: Victor Fischer (( @asdf ))
Věc: Odpověď na podnět


Vážený pane Fischer,

Váš podnět jsme zpracovali a rozhodli jsme se vaší žádosti nevyhovět na základě nedodržení podmínek, které jsou stanoveny zákonem 4/2020 - Zákon o soudním řízení. Děkujeme za pochopení.


Mgr. Elizabeth Hawkins,
kancelář předsedy vrchního soudu San Andreas.


Powered by LeoSight IFS
LT~38