Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Návrh na zlepšení Tuning updatu


KitzuInu

Hráč

34
20.8.2023 05:15, naposledy upraveno 20.8.2023 05:20 uživatelem KitzuInu

Zdravíčko komunito,

měl bych tu menší návrh na "vylepšení" tuning updatu o pár položek které by mohlo několik lidí z nás využít. Ale to už rozhodne sama komunita pod tímto příspěvkem.

Jedná se o to že mi přijde tuning update až moc jednoduchý a vytvořen jen pro pár tuning věcí na vozidle.

Přidal bych do tohoto tuning updatu pár vymožeností a tím jsou;

1.) Zlepšení podvozku a jeho zvýšení/snížení.

-Jedná se o to že několik vozidel na skimu má podvozek až moc nízko či až moc vysoko a když přejíždí přes nějaké obrubníky tak se vám auto "dře" o textůru. Přidal bych možnost aby si hráči mohli zvýšit/snížit podvozek dle nějaké nabídky jako je třeba zámek otáčení který už přidaný je. Ohledně zlepšení daného podvozku bych přidal možnost aby mohl být podvozek například zakrytý jako je to u WRC závodnických vozů.

2.) Možnost přidání světelného podsvícení pod vozidlo.

-Na každém starém SAMP serveru si můžeme všimnout podsvícení vozidel neboli Neony. Samozřejmě je zde velký háček, zdali by se to vůbec dalo nějak skloubit s reskinama a samotným skimem, a také jestli by to samotný server unesl.

3.) Upravení skel na vozidlo.

-Už jsme si mohli povšimnout že pár vozidel na skimu mají neprůstřelné skla. Samozřejmě bych to trošku rozvedl. Některé auta pro zvýšení výkonu by mohli mít například Plexi skla které jsou lehčí. U neprůstřelných skel bych to rozdělil na kategorie číslo 1. ( Neprůstřelné skla proti malorážním zbraním jakož je glock, colt a brokovnice například.) a 2. ( Neprůstřelné skla proti velkorážním zbraním jakož je KAC, AK-47 a Hekler.).

4.) Upravení pneu na vozidlo.

-Zatím jsem si nemohl povšimnout že nemáme vzorkovnici na pneu. U toho bych to popsal jednoduše a také rozvedl druhy. Klasické silniční pneu ( ty co už na vozidle jsou ), Terénní gumy ( Pneu do terénu ), Drapáky ( Pneu do pořádného kopcovitého terénu ), Slicky ( Pneu pro drift, lépe by klouzali na silnici ), Neprůstřelné pneu ( Pneu které by bylo téměř nemožné prostřelit malorážkou, u větších zbraní by tato možnost nebyla.).

5.) Větší podrobnost tuning updatu.

-U tohoto pátého bodu jsem se zamýšlel zdali ho sem vůbec napsat, ale nakonec jsem ho stejně připsal. Samotný tuning update mi udělal velkou radost když se přidal na server, ale chybí mi stále v něm mnoho věcí. Jakož je obsáhlost samotného updatu, a to v tom že mi tam mnoho věcí chybí či by chtěli vyvážit či poladit. Určitě bych přidal ještě pár dalších možností do již určených věcí ( ale to už někteří členové komunity ví ) třeba vyvážený ECU aby bylo jak na rychlost a spotřebu, nebo třeba k motoru dodat turbokompresor ( neboli supercharger.).


Těmito pěti body jsem chtěl stručně popsat, co bych chtěl případně dodat do Tuning updatu. Teď záleží pouze na komunitě leosightu jak si tento návrh převezme, co k němu dodá či vezme, nebo jestli vůbec to někdo chce. Ale od toho se tu může každý pod příspěvkem vyjádřit, dát upřímný názor nebo něco dodat.

 

S pozdravem pěkného dne vám přeje

KitzuInu

Jackal

VIP

46
20.8.2023 11:00, naposledy upraveno 20.8.2023 11:51 uživatelem Jackal

Ahoj, návrh pěkný, tuning update by za mě rozhodně zasloužil nějaké vylepšení, avšak ne ve směrech, které jsi uvedl ty, pojďme předložit argumenty!

1.) Zlepšení podvozku a jeho zvýšení/snížení.
Probíráno několikrát, v aktuální chvíli nemožné na realizaci.

2.) Možnost přidání světelného podsvícení pod vozidlo.
Aka neony...no, ne, prosím...zaprvé je to za mě hrozně kýčovitej prvek, kterej si na auto dá jen totální úchyl, a za druhé se obávám, že při peaku 100 lidí denně, kdy alespoň 50 z nich by mělo zaplé neony, by nám server nepoděkoval.

3.) Upravení skel na vozidlo.
Různý druhy skla asi proč ne, ale neprůstřelný rozhodně ne. Nedávno jsem si toto hledal, sehnat si neprůstřelný skla na svoje osobní auto je prakticky nemožné. Navíc je to prvek, který by podpořil neRPení fearu. Pojďme si připomenout Zchovankyův incident, a ne, toto není zesměšňování hráče ale názorná ukázka toho, co by se stalo, kdyby neprůstřelná skla byly dostupná všem.

Co bych spíš přidal, tak je věc, která se řešila na Discordu a to je ukazování % tintu v edu, podobně jako to mají 6-bodové pásy, rám a podobné. Vizuálně to bohužel není možno udělat (teda, ono by to šlo, ale nefungovalo by to 100%, viz auta který ten shader tint nemaj vůbec [ne že by se nedalo opravit během pár vteřin]), tak alespoň takto scriptově. Pak by neexistovaly dohody o "100% tynt" a podobné, tuto věc bych opravdu uvítal a řekl bych, že nejsem jediný.

4.) Upravení pneu na vozidlo.
S tímto rozhodně souhlasím. Otázkou však je jak dobře by to fungovalo a jestli je vůbec v aktuální době možné něco takového realizovat. Určitě by to bylo cool, ale obávám se, že to udělat nepůjde. A pokud ano, tak to opět nebude fungovat 100%

5.) Větší podrobnost tuning updatu.
Větší možnosti úprav, například rozsáhlejší editace mapy řídící jednotky, by rozhodně byly fajn, jenže! 
1. Jsme na RP serveru, kde komunitu z velké části tvoří děti, tito děti RPí i mechaniky, a už teď je to vidět, aneb zavařování diferenciálu přes diagnostiku, /me montuje turbo a podobné. To jednoduché menu, kde to stačí jednoduše naklikat má své důvody.
2. Větší úpravy by mohly shazovat (a také by shazovaly) cenu handling blueprintů a unique aut. Protože na co by si někdo platil handling blueprint, aby mu jeho A8 jela o 10km/h víc, když by toho bylo možno docílit i touto úpravou tuning menu, že...

Holub

Hráč

46
20.8.2023 11:54, naposledy upraveno 20.8.2023 12:25 uživatelem Holub

Původně jsem zde chtěl napsat dřív, ale s odpovědí od Jackala tady přišlo ještě víc věcí, které mě motivují k tomu zde odepsat. Pro přehlednost budu odpovědi pro Kitzu-a a Jackala značit číslem návrhu a prvním písmenem z jména dotyčného.

1K Zlepšení podvozku a jeho zvýšení/snížení.
Tření vozidel "o texturu" je bohužel problém kolizních souborů vybraných aut. Nic víc, nic míň. Krytí podvozku je hodně fajn nápad, celkově by to mohlo umožnit řadu zajímavých rallye buildů.

1J Zlepšení podvozku a jeho zvýšení/snížení.
Řešení tady je, ale je to skutečný vopruz. A ani ne tak na zprovoznění, ale spíš na to, že je zde vyžadována skutečně otrocká práce a dané hodnoty zkoušet ručně pro každý z handlingů z shopu. S tím ovšem souvisí i problém v tom, že nevím jak tohle řešit u blueprint handlingů, neboť u nich nevím jak je to s propisováním handlingů a jestli mají vázané nějaké specifické ID (//EDIT Holuba z budoucnosti - mají své vázané ID, otázkou je však jak otrocká práce by s tím byla). A ve výsledku je jedno, jestli by šlo o sérii fixních hodnot pro každé konkrétní vozidlo, nebo posuvník, kde by byla fixní nejnižší a nejvyšší hodnota. Tak či onak je to něco, co bych si skutečně přál vidět na serveru a co by také dokázalo vyřešit problémy s non-RP drivingem a i možné otázky či pochyby okolo toho i pro hráče, pro které je 1500 kaček či 75 euro v podobě investice do serveru víc, než chtějí do něj dát.

2K,J Možnost přidání světelného podsvícení pod vozidlo.
Dřív jsem navrhoval přidání dynamických světel (tak jak jsou na posledním MTA Owlu). Důvodem k zamítnutí byla náročnost dané věci na clientside (i když jsem navrhoval i možnost ji vypnout v herním nastavení) a také to, že to údajně hráčům poskytovalo výhodu (já nevím, já jsem třeba rád, když světla skutečně svítí a nejde o bludičky, co tam jsou dneska). To byl smysluplný nápad, který mohl mít užitek. Neony na MTA s náročností dynamického osvětlení? Nemyslím si, že by to prošlo.

3K Upravení skel na vozidlo.
Souhlasím. Není moc co dodat a to říkám jako někdo, kdo má na svědomí po stránce RP jedno z "neprůstřelných" aut.

3J Upravení skel na vozidlo.
Ono by existovalo řešení dané situace, ale je otázkou zda je vůbec realizovatelné. Rozpoznává MTA střely z různých zbraní? Protože jestli ano, tak by bylo možné u něčeho takového nastavit propustnost právě pro zbraně, které jsou mimo daný "index neprůstřelnosti". Ve výsledku by se vyřešila tahle situace, ale stejně tak by byla možnost hráčům poskytnout tohle AVŠAK (a to je hodně důležité avšak) pouze u vozidel, u kterých nešlo jen o zakázkovou práci a u kterých šlo o součást produkce, byť ne pro běžnou veřejnost. Utvořilo by to využití pro některá vozidla, která nejsou dnes moc využívána. A než někdo řekne, že to měla i A8čka - to auto je OP už dnes bez neprůstřelných skel. Chce to, aby se v tom kdyžtak udržela rovnováha.

Jinak s tinty a procenty souhlasím, přičemž by to šlo vyřešit jednoduše. Při instalaci tintu na mechanika vyleze okno, kde má zadat procenta zatmavení čelního skla, bočních skel a toho zbytku. Jednoduché.

4K Upravení pneu na vozidlo.

Nevidím v tom žádný smysl. Další manipulace s něčím tak nestabilním jako je trakce je cesta do pekel, na modely není místo (je, ale ne na 40 různých modelů) a celkově si nemyslím, že je to ideální cesta.

5K,J Větší podrobnost tuning updatu.
Můžeme si vzít inspiraci z CMS a hodit tam minihru. Vlk se nažere a koza zůstane celá. Možná.
Jen ještě k narušení cen BH - momentálně těch blueprint handlingů není na serveru tolik a ve většině případů jde o vozidla, která nelze zreplikovat se stávajícím tuning menu. Nemyslím si, že by to cenu dané komodity poškodilo.

 

Pod pod čarou a asi to, co mi zde nejvíc chybí - víc vizuálních úprav
Možnost nabídnout hráčům přepínání mezi dovolenými extras - ušetření práce členům AT, seznam již existuje a server s ním pracuje už kdo ví jak dlouho.
Možnost dodatečných předních světel (jen vizuálně, žádné osvětlení plus) - funkčnost ze spoilerů, jen další položka či položky k dobru. Opět by to umocnilo další rallye či racing buildy.

 


Powered by LeoSight IFS
LT~59

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

KVĚTEN 2024
3496 Kč / 9200 Kč

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: MrKys (1600Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
misa

38Kč včera v 17:26

p0KyX

30Kč včera v 13:37

LadyHope

300Kč 2.5.2024 18:16

Nejnovější uživatelé
Davemoravia

Registrován 3.5.2024

Matus503

Registrován 2.5.2024

Seagatexd

Registrován 2.5.2024