Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Projekt pre komunitu alebo veľký fail?


18.9.2023 23:39, naposledy upraveno 19.9.2023 02:58 uživatelem SheFisKo



Zdravím všetkých čitateľov, 

dnešným dňom som sa rozhodol tu rozbehnúť diskusiu, či ako by iní povedali vyplakať sa. Témou bude môj projekt na Skime, ktorý si niektorí ľudia všimli a iných to možno úplne obišlo. Už to bude skoro rok, čo som prišiel s realizáciou rozšírenia sociálneho RPéčka na Skime. Bohužiaľ v očiach niektorých ľudí to do dnešného dňa vypadá tak, že som sa na to vykašlal.

Z vlastných peňazí som zainvestoval do frakčného sídla a namiesto toho aby som si postavil vilu na flex, tak som vytvoril niečo pre komunitu. To niečo je celá organizácia aj so sídlom, ktorá sa zaoberá organizovaním profesionálnych zápasov v boxe. Týmto som, aspoň z môjho pohľadu vytvoril obrovské množstvo RPéčka pre našu komunitu, možnosti ako sú: sponzor, moderátor takéhoto eventu, profesionálny zápasník, tréner, manažér, barman/ka na tomto evente, správca firemného Irisu, ambassador, influencer, security a kopec ďalších pozícií v organizácií, či kľudne obyčajný divák na tomto evente.

Na začiatku cesty som sa stretol s celkom slušným záujmom ľudí a taktiež, dovolím si povedať podporou. Neskôr to už nebolo také ružové, pretože som zistil, že zohnať aktívny personál do tejto organizácie je nemožné, pretože máme “malú” komunitu.

Každý hráč na server prichádza s určitým príbehom alebo predstavou, čo bude RPiť, vždy si vyberie samozrejme niečo, čo ho bude baviť a napĺňať. Preto nikoho nedokážem prinútiť aby mi RPil personál v organizácií, keďže on nehrá kvôli tomuto. Samozrejme, že sa nájde pár dobrovoľníkov, ale z dlhodobého hľadiska ich to RPéčko omrzí. Toto celé sa dá obísť tým, že si vytvorí niekto postavu len na tento IC event a bude to chodiť RPiť len počas týchto eventov.

Tak sa aj stalo a kopu hráčov si vytvorilo postavy zápasníkov. Problém nastal vtedy, keď kvôli organizácií takéhoto IC eventu potrebuješ dostať do hry minimálne 10 ľudí v ten istý deň, čas a musia všetci mať voľno počas celého IC eventu. Jedenkrát sa mi podarilo dostať do hry všetkých potrebných ľudí a zorganizovať tento event. Potom, keď sme sa to snažili zopakovať, tak kopec ľudí a dokonca aj ja sme si nevedeli nájsť čas na to aby sme boli na servery v ten istý moment a tým to celé zomrelo, pretože hráčov nebaví nekonečné čakanie a dohadovanie. Hráčov baví len ten RP moment…

Prečo vlastne toto všetko píšem sem a zdieľam to s komunitou? Rozhodol som sa, že z môjho projektu, spravím projekt komunitný. Zdieľal som tu príbeh plný problémov, s ktorými som sa stretol počas organizácie takéhoto eventu. Bol by som veľmi rád, kebyže sem vyjadríte Váš názor a Váš pohľad na vec. Nechcem celý tento projekt len tak hodiť za hlavu. Budem za neho bojovať až dokonca.


Moje nápady ako to zachrániť:

  • Nahradiť reálnych hráčov, ktorí budú RPiť personál za NPCéčka. Problém je, že všetky pozície sa nedajú nahradiť. Potreboval by som NPCéčka, ktoré majú aj iné funkcie ako len stáť na mieste. Sú na Skime, bohužiaľ potrebuješ podporu od samotného majiteľa, aby si ich dostal.
  • Taktiež ste si všimli, že tu zaznelo extrémne veľakrát slovíčko event? Nadviazať spoluprácu s event tímom. Sú tu a “konečne by tu neboli zbytočne". Soráč, ak som niekoho urazil, nevšimol som si žiadneho eventu od priamo event tímu. 

acaBeNendohzoR

Hráč

69
19.9.2023 05:54

Osobně jsem v této organizaci viděl způsob jak rozjet RP na jedné z mých postav. Vždy jdem si vytvořil postavu s nějakým příběhem a charakterem a poté se dostal do slepé uličky, ale kariéra zápasníka bylo přesně to, do čeho by má postava šla. Celkem mě překvapilo, že stejnou taktiku nezvolilo více lidí.

Bohužel, než jsem se do toho stihl dostat, dal jsem si od Skima dlouhou pauzu a nyní jsem se rozhodl hrát jen za jednu postavu.

Je škoda, že tento projekt pohořel, i když přiznávám že jsem "spoluvinník" když jsem se na to taky vykašlal. Ale kdo ví, třeba mě zase cesty osudu spojí s touto organizací.

Zeintar

Hráč

49
19.9.2023 12:19, naposledy upraveno 19.9.2023 12:23 uživatelem Zeintar

Ahoj,

delší dobu ten fightclub pozoruji a je poměrně jasné, proč struggluješ s tím, že nemůžeš najít dostatek lidí. Ale je to potřeba? Dokážu si poměrně v pořádku představit, že by tam byl pouze i jeden organizátor. Chceš však víc lidí a nemůžeš se spolehnout na ty, co si seženeš ty? Tady seženeš obsluhu k baru a roznašeče pití, security si seženeš od například VANGUARDu a vlastně-.. To je celé, ne? Co víc bys potřeboval? (EDIT: Koukám že by ti Rataj i tu ochranku skrz ten formulář sehnal)

Koukám na to z pohledu někoho, kdo taky organizuje akce (Rally Eventy). Bylo mi u sebe od začátku jasné, že to není tak jednoduché, jak si každý zdá. Samozřejmě, že bych tu  akci nejradši udělal na několik dní, několik tras, včetně mechanických stájí a ideálně i temp. mappingem, ale jak sám zmiňuješ, nejsou lidi. Řešení? Osekal jsem to. Vždy si seženu akorát jednoho někoho, kdo závod startuje (reálně jde jen o to, aby tam dal tu animku /startrace) a zbytek si obstarávám sám. A taky to jde. Jakmile pár akcí uděláš takto sám, nebo ve skromném počtu, uvidíš, že časem se budou lidé chtít na tvých akcích podílet sami. Když totiž někdo vidí, že něco funguje, tak se radši zapojí, než aby museli být v těch sračkách s tebou od začátku a pak by byli zklamaní, že vlastně žádná takováhle akce není a nebyla. 

Kvůli nedostatku kvalitních lidí ty věci prostě musíme zjednodušovat. Jo a ohledně toho event teamu s tebou naprosto souhlasím. Chápu asi přicházející argument toho, že se nechtějí zapojovat do "soukromých" akcí, ale když jsme tu se Zchovym inscenovali poměrně zajímavou větší RP akci - pád letadla, také jsme zvažovali, že bychom mohli zapojit event team, avšak ten prostě a jednoduše nefunguje. 

Jackal

VIP

46
19.9.2023 12:28

K samotnému topicu se vyjadřovat nebudu, víceméně souhlasím se Zeinem, pouze vám vyvrátím vaše tvrzení, že by se Event Team měl do takovýchto akcí zapojovat, aby vypadali, že jsou aktivní.

Hlavní náplní EM totiž nejsou IC eventy, nýbrž komunitní akce, viz screen.

Takže, byť si i přesto myslím, že Event Team je naprosto zbytečná věc a že v něm ti lidé opravdu nic moc nedělají, tak jim není třeba toto házet za vinu, neboť to není jejich věc.
Co si však myslím že by bylo fajn, tak by bylo udělání "Event Teamu" pro IC eventy, jak se již psalo v návrzích na Discordu, zkrátka obnovení Event Rosteru, ale to už sem asi úplně nepatří.


Powered by LeoSight IFS
LT~67

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

KVĚTEN 2024
2609 Kč / 9200 Kč

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: MrKys (1600Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
Bzinkia

160Kč včera v 21:21

marekvoe

200Kč včera v 18:32

Darkoun03

290Kč včera v 16:23

Nejnovější uživatelé
Stepsik

Registrován 1.5.2024

Matulka

Registrován 1.5.2024

Karolinka2000

Registrován 1.5.2024