Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Vyřešeno Žiadosť o poskytnutie informácie vo veci hlasovania o odvolaní majora HZS SA z funkcie


zeldinko

Hráč

45
26.10.2023 14:30, naposledy upraveno 26.10.2023 14:34 uživatelem zeldinko

Podatel: Victoria Eloise Lytton, J.D.

Věc: Žiadosť o poskytnutie informácie vo veci hlasovania o odvolaní majora HZS SA z funkcie


Vážení kongresmani, vážený pán predseda,

dovoľujem si Vás týmto podnetom požiadať o poskytnutie informácie, tak, ako mi to dovoľuje ústavný poriadok vo veci posledného uverejneného hlasovania v evidencii hlasovaní, ktoré pojednávalo o odvolaní majora Andersona z funkcie. Či už z profesného alebo osobného hľadiska veľmi obľubujem účasť na veciach verejných, jednak pretože musím kvôli svojej profesii, ale osobne ma to zaujíma a všetky kroky Kongresu náležite sledujem.

Posledné hlasovanie ma však zanechalo trošku v rozpakoch a obavách, pretože som si všimla, že sa hlasovalo o odvolaní majora Andersona z funkcie, avšak k tomuto hlasovaniu nie sú uverejnené žiadne bližšie informácie, nikto netuší prečo sa toto hlasovanie udialo a na koho podnet, rovnako som si nevšimla žiadne vyjadrenie či už na sociálnych sieťach prostredníctvom ktorých sa väčšina kongresmanov aktívne angažuje, rovnako som si nevšimla ani hlasovanie o nariadení inšpekcie HZS, na ktorej základe by sa o odvolaní majora Andersona mohlo rozhodnúť.

Preto by som Vás poprosila o poskytnutie bližších informácií k tomuto hlasovaniu, a to konkrétne:

1. Na základe koho podnetu sa začalo hlasovanie?

2. Aký bol dôvod k odvolaniu?

3. Informácie k jednotlivým podkladom, na základe ktorých mal Kongres rozhodovať o odvolaní.

4. Informácie o tom, prečo sa jednotliví kongresmani rozhodli hlasovať tak, ako hlasovali.

Je to veľmi dôležité nielen pre mňa, ale aj ako celospoločenský záväzok, aby sme dokázali pri budúcich voľbách zhodnotiť, ktorému kongresmanovi sa oplatí na základe jeho hlasovania hodiť hlas do urny a koho urnu mám radšej zase oblúkom obchádzať. Nakoniec by som Vás rada požiadala, aby sa táto vec vyriešila dostatočne rýchlo a včas. Prichádza nové volebné obdobie a je rozhodujúce vedieť, či nami volení zástupcovia hrajú tichého chrobáka a za našim chrbtom zvádzajú mocenské boje alebo to s voličmi myslia naozaj vážne.

S úctou,

Holub

Hráč

46
27.10.2023 08:46, naposledy upraveno 27.10.2023 08:58 uživatelem Holub

Vážený pí Lytton,
na úvod musím poznamenat, že si vážím (nejen) vašeho zájmu o politické dění zde. V souvislosti s tím (a taky za účelem zachováním transparentní politiky) vám tedy odpovídám na uvedené dotazy. Předně uvedu, že poslední bod je uvedený z mé strany a členy Kongresu jsem motivoval k tomu, ať k danému bodu odpoví, ideálně osobně v rámci své vlastní odpovědi.


Podnět byl předložen kongresmanem Weximilianem Alexeiem v datu 24.10.2023 v čase 19:39. Znění celého podnětu naleznete níže. Podnět byl předložen na základě pochybení, ke kterým mělo ze strany majora Orlanda Andersona dojít. Kongres následně jednal na základě toho, co dotyčný předložil v rámci svého podnětu, stejně tak i později dodané korespondence. Tu jsem si dovolil přiložit k odpovědi kongresmana Alexeie.

 

Spoiler

 

Za účelem zachování spravedlivého postupu, bez ohledu na můj názor, přikládám i argument stávajícího majora k dané věci.

Spoiler

Můj osobní postoj k dané věci a důvod mého hlasování (záměrně upozorňuji, že jde o můj postoj k dané věci, nikoliv finální stanovisko Kongresu!) - celá tato záležitost působí jako nitpicking (věnování přílišné pozornosti nedůležitým detailům). Ostatně sám mám zkušenost s paragrafem sedm, který porušil nejeden hasič ve službě a to včetně podatele. Proč jsem danou věc nikdy neřešil dále? Jsme jen lidé (některé zákony jsou zde kvůli skutečně vážným proviněním ve službě, dokážu pochopit, že po těžkém dni prostě toho má člověk povětšinou dost a může být podrážděný) a ve výsledku si myslím, že jsou daleko vážnější provinění nežli ta uvedená v daném podnětu (třeba jistá ilegální stavba v Dillimore, která ohrožuje účastníky provozu) a že tohle jsou skutečně pouze snahy o to stávajícího majora svrhnout na základě hledání každé chyby. Bohužel i z odpovědi stávajícího majora usuzuji, že tato snaha je záležitost dlouhodobějšího rázu, která s největší pravděpodobností sahá až k počátkům výběrového řízení na post majora, možná ještě dále.  
 Ve výsledku si dovolím uvést jednu důležitou věc - podatel trval rovnou na odvolání, nikoliv na provedení inspekce a na jejím základě odvolání. Stejně tak měl danou věc údajně řešit s Policií San Andreas. Pokud k tomu skutečně došlo a bude podateli dáno za pravdu, bude muset dojít k odvolání majora z důvodu trestní minulosti. 


Na závěr tedy ještě jednou uvedu, že jsem Kongresmany motivoval k tomu, aby se k této věci vyjádřili za sebe, alespoň tedy k poslední otázce. Nechci zde být tlumočníkem a chci, aby politika Kongresu byla transparentní a přístupná veřejnosti, odtud i samotný důvod mého požadavku.


Ve Fort Carson dne 27.10.2023
Raymond Brantley, předseda Kongresu

27.10.2023 09:37, naposledy upraveno 27.10.2023 09:37 uživatelem Kolpanek

Vážená paní Lytton,

Já se hlasování zdržela na základě toho, že nám nebyly dodány dostatečné důkazy, kde by se měl pán Major Orlando Anderson něčeho dopustit a navíc! nejsme policie a nebo soud, aby jsme rozhodovali, zda se Major dopustil nějakého porušení zákona, či nikoliv. Kolega Weximilian Alexei by tuto záležitost měl správně řešit s policií.

Dovolím si zde citovat zprávu od předsedy Kongresu, která je uvedena výše.

Stejně tak měl danou věc údajně řešit s Policií San Andreas. Pokud k tomu skutečně došlo a bude podateli dáno za pravdu, bude muset dojít k odvolání majora z důvodu trestní minulosti. 

Pokud by došlo k tomu, co napsal pán předseda Kongresu, tak bych hlasovala pro jeho odvolání. Neviděla jsem a stále nevidím důvod pána Majora odvolávat ze své funkce. Doufám, že jsem Vám adekvátně zodpověděla Vaší otázku. 😇


V Blueberry dne 27.10.2023
Mgr. Elizabeth Hawkins, místopředsedkyně Kongresu

E. Hawkins

Zeintar

Hráč

49
27.10.2023 10:23

Dobrý den,

náš kolega kongresman Wexmilian Alexei nám předložil dle mého nesmyslný, nedoložený, inspekcí neprověřený návrh o svrhnutí dlouholetého majora HZS Orlanda Andersona, který mimochodem též slouží v kongresu. Major si okamžitě svoje stanovisko věci odůvodnil a obhájil před zbytkem kongresu. Ihned po tom, co pan Alexei znovu napadl majora Andersona, jsem se několikrát otázal kongresmana Alexeiho, zda-li s tímto byl na policii. Na tuto otázku mi odmítal doteď odpovědět. Pokoušel jsem se uklidnit situaci tím, že jsem všechny vyzval ke klidu a k odložení hlasování až do vyřešení nejasností. 

Celé se to zdálo jako nějaká snaha Wexmiliana Alexeie v to sesadit svého přímého nadřízeného (neboť též pracuje v HZS) a tím zneužít svůj post v kongresu místo toho, aby toto řešil přes policii, či soud. I přes to, že já a Dušan Badinský jsme měli nezodpovězené otázky, Wexmilian Alexei se nám odmítal vyjádřit a chtěl urychleně zahájit hlasování i přesto, že nás o všech okolnostech cíleně neinformoval.

Naštěstí takovýhle trapas, který by podkopával jakoukoliv pracovní kolegialitu a profesionalitu, nebyl odsouhlasen (odvolání majora HZS podpořila pouze kongresmanka April Dayton)

Přikládám screenshot z evidence hlasování.


Jelikož chceme být jakožto kongres co nejvíce transparentní k veřejnosti, dovoluji si zveřejnit celou konverzaci, která ohledně odvolání majora HZS probíhala.

https://imgur.com/a/TXKfpZE

 

S pozdravem,
Yukimura Torio


Powered by LeoSight IFS
LT~57