Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Stížnost na Dzardyse


Zeintar

Hráč

49
10.4.2024 15:49

Ahoj Rataji, SedliXi,

jak je již na vědomí, dne 8.4.2024 jsem obdržel permanentní ban od Dzardyse. Toto téma by však jednou bylo založeno tak či tak, neboť jsem nad tím přemýšlel již posledních pár měsíců, že to udělám. Bylo mi však ale jasné, že jakmile bych toto téma zveřejnil a otevřeně stížnost napsal, byl bych pod ještě větším drobnohledem Dzardyse, než jsem byl do teď. A že jsem i do teď pod setsakramentským drobnohledem byl i tak. Posledních X měsíců jsem dokonce slýchával od nejrůznějších členů admin teamu, že na mě Dzardys "vaří permu", sbírá něco, co by mohl použít, aby mě konečně odtud vypakoval. Samik, který mu přeposlal naše zprávy z discordu právě Dzardysovi, mu konečně dal ten náboj s banem, který do mě mohl vystřelit. Protože do té doby na mě mířil X měsíců nenabitou pistolí a čekal, než udělám chybu, za kterou by mi daný permaban mohl dát. Od permanentního banu schválně píšu až 2 dny poté právě proto, abych nepsal žádné takového věci v afektu a zachoval si svoji určitou míru objektivnosti.

Ohledně Dzardyse a jeho působení tady na skimu, jeho nastavenou banovou politiku (kde jsem Dzardyse konfrontoval a prý to bylo přeposláno na admin discord), jeho nesmyslné zasedání a privilegování hráčů, tvoření toxické komunity, šíření nenávisti mezi AT, HT a hráči a další, se s jinými hráči a administrátory bavíme poměrně často a když právě položím otázku "Tak proč s tím něco neděláš, proč ho nekonfrontuješ", v téměř všech případech se mi dostane odpovědi, že nechtějí být pod drobnohledem, aby si na ně Dzardys nezasedl. 

Pojďme si to tedy rozebrat, bod po bodu.


Záměrné škození jiným hráčům

Dzardys přesto, že se dušuje toho, jak nechce ostatním hráčům "škodit", tak již delší dobu záměrně za své IC postavy škodí ostatním hráčům. Zároveň si zakládá alt postavy připodobňující typům lidí, kterým se svým RPením vysmívá, připodobňuje je, paroduje je. Místo toho, aby byl hrotvorný, raději si dělá postavy, kterými obtěžuje ostatní. Věřím, že kdyby tohle dělal někdo jiný, už dávno za to má ban (funfact - "znepříjemnění požitku ze hry" je součástí důvodu mého permanentního banu od Dzardyse). Kázat vodu, pít víno.


Tomáš "Ortel" Tesař

Postava, která byla společně s Jackalem a dalšími založena za účelem výsměchu lidem, kteří Ortel poslouchají. Přisuzuje je k tomu, že jsou málo inteligentní, jsou to skinheadi, pijou pivo, nejradši by se neustále mlátili a otravují slušné lidi. Ano, to je to, co skutečně Dzardys RPil. Bylo nespočet RP akcí, kde Dzardys šel za tuto postavu dělat bordel a obtěžovat ostatní jen protože se nudil.

Na irisu neustále slovně napadal jiné rasy, jako správnej "vlastenec", zkráceně řečeno, ICčkově znepříjemňoval ostatním lidem hru v brutálním měřítku. Určitě tady budou ti, kteří se budou ohánět tím, že je to ICčko. Ano, je, ale když se od hráčů očekává, že budou raději prospěšní serveru, hrotvorní, tvořit akce, zajímavé RP a tak dále, tak přeci se to samé očekává i od administrátorů, ne? Očividně ne. Tato postava "skončila" tím, že když se na Irisu vyjadřoval za tuto až extrémně přehnaně (útočné zprávy na muslimy, černochy a tak dále), skončil kvůli tomu dokonce v Payasadas. Chvála bohu. Nenechá mě však klidným ten fakt, že tyto projevy poměrně otevřeně publikuje na veřejném leosight discordu, společně s ostatními administrátory. Jak tímto, tak IC chováním podněcuje nenávist hráčů k takovýmto lidem, kteří se připodobňují Tomáši Tesaři v reálném životě. 

 


Franto Csonka

Postava, kterou si Dzardys založil prakticky okamžitě po tom, co byla jeho postava Tomáše Tesaře odsouzena do Payasadas. Franto je další postava, která se otevřeně posmívá romům, vyvolává rasismus mezi hráči a stereotypizuje romy z osady. Bydlí ve špinavé části El Corony v Los Santos, kde všichni žijí v bytovkách, za Csonku nosí velké zlaté řetězy a jezdí v BMW. Já myslím, že tohle mluví samo za sebe.

Dzardyse nejspíše popadla nějaká hrotvorná nálada, tak se rozhodl, že za tento char dokonce s dalšími helpery a adminy založí hudební kapelu. Ta hrotvorná nálada ho však zase velmi rychle opustila. Po dvou koncertech v rozmezí pár dní. Nadále ostatní hráče však rasisticky obtěžoval, mluvil romským slangem a snažil se připodobnit typickému romskému stereotypu. O romech se vyjadřovat opět otevřeně v memeboardu jako "odpad společnosti"-.. no asi tak. Aby toho však nebylo málo tak když jsme vyjeli Csonku zatknout za policisty za zneužití 911, Csonka se najednou začal obhajovat právem se znalostmi vrchního soudce, že podle zákonů on 911 nezneužil, etc, etc. No bizár.

Csonka se poté dostal do kongresu, kde začal být (nečekaně) neaktivní, neboť mu kongres už ani nestál za to, aby se na druhý discord přihlašoval a reálně někde hlasoval. Děkujeme, sebral jsi místo někomu, kdo by se v kongresu skutečně chtěl snažit. Na co však nezapomněl, tak na to, že za Csonku Dzardys hlasoval při nominaci na státní vyznamenání. U všech kandidátů hlasoval Dzardys zdržením, jenom u mé postavy Yukiho hlasoval proti, přesto že jsme neměli žádnou IC interakci. Zajímavé, že? :-)


Záměrné škození ostatním od postavy Steve Zayas

Posledních pár měsíců začal Dzardys účelně zbrojit proti mým a Zchovankyovým postavám, jak někdo použil výraz "boj mezi státníma frakcema". Úplně celé to začalo peticí, která byla založena Dzardysem a magovcem (poslána zeldinkem - bílý kůň), člověk by si řekl budiž, jedná se o IC věc. Tu věc jsme vyřešili a pokračovali jsme dál. (Já jsem i přesto, že jsem od začátku ICly věděl, že tuhle petici začal Dzardys s magovcem, tak jsem přesto pořád vydával novely zákonů prospěšnou pro policii, otevíral jim více možností, etc.) Následně to pokračovalo v neustálém drobnohledu našich postav, což mělo za výsledek - momentálně je podané trestní oznámení na Yukiho za šíření poplašné zprávy (kdy jsem řekl policistce, že někdo sedí na střeše a asi se chce zabít), na Zchovyho postavu Biancu Lytton jsou též podány trestní oznámení, též od Dzardyse, za účelem jej dostat pryč z vedení ZZS - též bez zřejmého IC důvodu, dokonce je zcela bezdůvodně veden v databázi hlídaných frekvencí jako někdo, kdo pomáhá s převozem diamantů, ačkoli nic ICčkově nesedí a nikdo nemá žádný IC motiv. No a v neposlední řadě samozřejmě IC manipulace některých lidí pro pošpinění ředitelky DOCARu Arianny Aiello-.. což je taky Zchovyho postava (Ale budiž, tam je alespoň nějaký IC důvod). Mám informaci, že se mi snažil Dzardys vyhodit i Francise a že na něj též něco vyšmátrával - mou postavu u PSA, avšak k tomu nemám žádné argumentační podklady, takže to můžeme nechat v doměnkách (popřípadě kdyby se k tomu Dzardys vyjádřil, že ano). No, každopádně kázat vodu, pít víno v akci. Opět. No, vzhledem k tomu, že Dzardys svůj IC post takto dlouhodobě ICly a OOCly zneužívá, rozhodli jsme se jej skrz kongres odvolat. Schválili jsme první novelu zákona ze tří a přišel permaban. 


Tvoření toxické komunity, šíření nenávisti mezi AT, HT a hráči

Pojďme tady trochu "rozlít čaj", jak by řekl nejmenovaný člen této komunity. Přesto, že je zrovna tento důvod (doslovně - "dlouhodobý nevhodný přístup vůči členům AT i HT - znepříjemnění požitku ze hry") obsažen i v důvodu mého permanentního banu, tak zas a znovu, Dzardys káže vodu, pije víno. Existuje discord, na kterém je Dzardys a další hráči, admini a helpeři, kde se dlouhodobě pomlouvají hráči a obecně se tam tvoří toxická atmosféra vůči některým hráčům. Tady máte galerii, posuďte sami - https://imgur.com/a/t8dKhZ6. Tanečník je Dzardys, Květa Horváthová je sandlerino, kosmod je Kormo.

Jinač, Kormo, kterej teď nově dostal TGMko. Názor? :)


Rád bych tuhle stížnost spojil s žádostí o unban, neboť mi stejně Dzardysem bylo řečeno, že u něj se odvolávat nemám, že to nemá smysl a že mi unban nedá. Před banem jsem obdržel tuhle sáledlouhou zprávu, u které mi Dzardys určitě nebude mít za zlé, když ji zveřejním. Započtu ji tedy i do bodů, ke kterým bych se chtěl vyjádřit. Prvně se však vyjádřím k důvodu banu, který je vypsán v banlistu. Celý důvod je: "Metabaiting, urážky na základě nahlášení porušení pravidel, dlouhodobý nevhodný přístup vůči členům AT i HT - znepříjemnění požitku ze hry (pravidlo 0)"

Metabaiting - jednoznačně jsem toto pravidlo porušil, posypu si popel na hlavu. Byl jsem zrovna v práci a neměl jsem šanci jít do hry, abych Samíkovi ICly řekl, ať volí pro novelu odvolání Dzardyse. Po postu jsem to dělat nechtěl, protože digitální stopa, které by se někdo mohl chytnout a tak. S tímto souhlasím. 

Urážky na základě nahlášení porušení pravidel - se Samikem jsme řešili to, proč naše zprávy přeposlal Dzardysovi. Nazval jsem ho "retardem", což nebylo mířeno nijak útočně, bavili jsme se o tom naprosto klidně, mimo to my si na TSku běžně nadáváme, když se nám vzájemně něco nepovede. Věřím, že to Samika nijak neurazilo. Situaci jsme si pak dokonce v klidu vysvětlili na TS, se vším klidem a hledali jsme nějaké racionální řešení, protože jsem nechtěl být ten, kdo když dostane ban, tak začne kopat kolem sebe nohama a najednou si vzpomínat na to, jestli ten druhý též někdy porušil pravidla, abych mu to oplatil (iykyk).

Dlouhodobý nevhodný přístup vůči členům AT i HT - znepříjemnění požitku ze hry - Vůbec nevím, co si pod tímhle mám představit. Jak Dzardys sám ve vyjádření k mé permě zmiňoval, "Jsi inteligentní, hrotvorný a schopný člověk, nezapomenu na to, jak skvěle jsme si pokecali například ohledně politiky. Výslovně si nemyslím, že mezi námi existuje aktivní spor mimo pole Skima, naopak si s tebou i rád dál zahraju něco jiného, rád si s tebou o něčem pokecám, když bude vhodná příležitost, rád si přečtu dobrý návrh, těch jsi bezpochyb měl v minulosti mnoho a dnešní úroveň Skima je, dle mého názoru, i z části tvým podílem.", naopak jsem se podílel na hrotvornosti, nových návrzích, byl jsem jeden z těch, kdo se (hlavně ze začátku) podílel na zjišťování nových cheat toolů, etc etc. Jsou mi připisovány 3 permabany (ten první se nedá počítat, jelikož jsem po půl hodině dostal zkrácení) s tím, že jsem se očividně nepolepšil. Já jsem ale opačného názoru. Já nevyvolával spory, netvořil jsem nenávistné kroužky lidí, kteří by si dělali srandu z ostatních. Naopak, zaplul jsem do nějakých kolejí a pouze jsem si RPil. Všechna akce (v podobě pokusu o odvolání Dzardyse) byla čistě IC reakce na jeho IC podněty. Jinak jsem já, ani Yuki netvořil žádné hroty mezi hráči. 

"Pakliže dlouhodobě sbírám podněty v rámci AT týkající se toho, že jim vadí s tebou něco řešit, že ti nechtějí řešit reporty a že si s tvými požadavky nakonec děláme ping-pong, to už je docela špatně." - S mými reporty se dělá ping pong a záměrně se mi neberou. Přitom si nevzpomenu na report, který by byl něco složitého na řešení. Reporty, u kterých bych pochopil, že si je nikdo radši nechce vzít, tak jsou například tvoření generic objektů na Rally akce, spawnování plakátů a podobné věci, protože to jsou reporty, které nejsou každý den a je to něco nového. V tomhle případě rozumím tomu, že se admini raději prvně poradí s někým vyšším, než by report vyřešili. Nic jiného mě však nenapadá. "V rámci rychlého interního průzkumu jsem nalezl nejednoho kolegu, který mi prakticky hned avizoval, že je mu nepříjemné s tebou cokoliv řešit." - já všechny reporty řeším s pokorou k administrátorům. Na report trpělivě vyčkávám (leč tedy mnohdy dlouhou dobu, když si dle Dzardysových slov admini dělají z mých reportů ping pong), ale při přijetí reportu pozdravím, po vyřešení reportu poděkuji.  Většinou se však jedná o opravu vozidel (když např. vyjíždím z Robertový garáže, kde mi to zničí auto), nebo zjištění, kdo byl poslední řidič v nějakém vozidle. Pokud je to nějaký komplikovanější problém, vytvářím ticket protože jsem si vědom, že řešení nemusí přijít hned. Nevidím v tom tedy problém.

Abych ten ban nějak shrnul, z mého pohledu to vypadá tak, že na mě Dzardys dlouhou dobu ban vařil za účelem se mě zbavit. Neměl v ruce z důvodu banu vlastně nic, takže využil Samikova nahlášení a přetvořil to okamžitě v permanentní ban. Byť délku trestu určuje administrátor, nesouhlasím s tím, aby na základě toho, že někomu nesedím (třeba právě kvůli tomu, že lidem říkám věci na rovinu a otevřeně - protože to je dle mého nejlepší zpětná vazba, jakou můžeš člověku poskytnout a jak se říká - "bejt real je vzácný"), je mi trochu smutno z toho, že se to řeší právě takovouhle formou. Dřívější tresty, které jsem obdržel, nijak nesouvisely s tím, že bych tady tvořil toxickou komunitu a vlastně nic podobného, jednalo se o většinou zneužití nějakého herního systému pro svůj prospěch. Zároveň věřím, že jsem byl skimo komunitě prospěšný a eventuelně bych ještě byl nadále právě svoji hrotvorností, bugfindováním a dalšími vlastnostmi, kterými dokáži posunout skimo dál. Avšak věřím, že pro mnohé bohužel, pro mě bohudík - jsem hodně otevřený, jak se říká - co v hlavě to na jazyku, ale i přes tuto vlastnost, když například Dzardysovi sdělím svůj názor, tak jsem u toho maximálně slušný. Zároveň jsem naprosto otevřený podobnému feedbacku i ke mě zpět, avšak jsem stále žádný pořádný konstruktivní feedback ke mně nedostal. Přitom ✨communication is key✨.

Pokud jste to dočetli až sem, díky za váš čas, Rataji, prosím, přečti si to celé. Není tam žádné umělé natahování vět, aby to mělo co nejvíce slov, vše co jsem sdělil - jsem chtěl, aby zaznělo. 

 

Loučím se já s 2184 slovy 👋
(pardon, nemělo to být tak dlouhý)

10.4.2024 15:52, odstraněno 10.4.2024 15:52 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
10.4.2024 19:49, odstraněno 10.4.2024 19:50 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
11.4.2024 13:28

Já, jestli mohu, bych zde něco napsal. Do podrobností konfliktu Zeintar-Dzardys nevidím, proto se přímo ke stížnosti vyjadřovat nebudu, jen chci vyzdvihnout určité Zeintarovy zásluhy, a proč si myslím, že permanentní ban není spravedlivý.

Když jsem na přelomu září/říjen minulého roku začínal na Skimu a vůbec nevěděl, co všechno se tu dá dělat, a byl jsem tenkrát přehlcený (na můj vkus) příliš obsáhlým skriptem, který neměl obdoby nikde, kde jsem zatím hrál, byl to právě Zeintar, který si mě všiml, jakožto starého známého ze SAMPu, a začal mi celkem dost pomáhat s orientací po serveru. RPili jsme pasivně, že se známe (takzvaná výjimka z pravidla ohledně metagamingu), vysvětloval mi serverové mechaniky, řekl mi, jak to tady ICly i OOCly chodí, dokonce mě i upozornil na mentalitu zdejších hráčů, na co si dát pozor, co bych na začátku měl dělat apod. Dělat to nemusel, nebyl helper, mohl mě na Helper Team prostě nasměrovat, ale přesto reagoval na moje někdy i dost časté spamování na discordu.

Dále jsem nikdy neměl zkušenost, že by Zeintar svým chováním jakkoliv narušoval požitek ze hry jiným hráčům. Pokud ano, vše bylo v rámci IC jednání z IC příčin. Myslím si, že každý, a tím tuplem i členové AT a HT by měli umět rozlišovat IC a OOC svět. Já na své postavě Axmat Aliyev (neúspěšný kandidát do kongresu) měl taky IC beef se Zeintarem, potažmo jeho "koalicí" v kongresu, které jsem se za pomocí mých dvou kolegů, kteří taky RPili Čečence, snažil občas trochu shady metodami politicky zdiskreditovat. Hledal jsem na ně kompromaty, případně jsem je za pomocí svých kompliců dělal provokace, aby mi kompro sami vytvořili. Všechno se dělo v rámci IC světa, s IC motivacemi (moje snaha o snížení popularity politických konkurentů), v OOC se stále úplně normálně bavíme a nemáme proti sobě nic. Nevím, proč někteří tohle nedokážou.

Jak i Dzardys sám přiznal, Zeintar je velice hrotvorný člověk a pro server toho očividně udělal hodně. Myslím si, že i počet pozitivních reakcí pod tímto příspěvkem mluví za vše. Je tu oblíbený, dělá akce pro lidi. Proč má permaban takový člověk, a ne mnoho daleko horších lidí, co se po Skimu pohybují? Jo, jasně, za metabaiting by si asi trochu zasloužil, ale furt to není důvod pro permaban.


Powered by LeoSight IFS
LT~149