Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Návrh týkající se illegalu a zbraní


22.4.2024 15:39, naposledy upraveno 22.4.2024 20:29 uživatelem Reichard

Zdravím všechny. Vítám vás u svého třetího návrhu, ve kterém chci vznést menší manifest proti současnému systému zbraní a navrhnout řešení, které bude výhodné především pro roleplayery seriózního illegalu, protože se tím vytvoří plno nových příležitostí.

Návrh se skládá z několika dílčích návrhů, které na sebe navazují.

1) Zavedení oficiálních nelegálních frakcí - jedná se o model ilegálních frakcí typický pro Heavy RP servery, který by ovšem nebyl na škodu zde na Skimu. Pokud by nelegální frakce mající vlastní topic na fóru, prokazovala dlouhodobě kvalitní RP a získala si důvěru admin teamu, mohla by získat status oficiální, či, chcete-li, ověřené nelegální frakce. Z toho by plynulo mnoho výhod. Zároveň by byla zřízena funkce v admin teamu, kdy by Dzardys pověřil jednoho konkrétního admina, aby se staral o záležitosti nelegálních frakcí (který by je sledoval a de facto rozhodoval o jejich postupu na tuto příčku, případně rozhodoval o OOC pravidlech pro nelegálky). Měl by to být někdo, kdo se v illegal RP dlouhodobě pohybuje a rozumí mu.

2) Vytvoření nového modulu. Tento modul by se nazýval třeba WEAPON a nedal by se koupit. Byl by přidělen vysoce postaveným členem admin teamu. Zajišťoval by stoprocentní (nebo alespoň vyšší) úspěšnost výroby zbraní. Modul by byl přidělován koncesovaným legálním továrnám na zbraně a právě oficiálním/ověřeným nelegálním frakcím.

3) Buď úplně zrušit možnost vyrábět zbraně bez nového modulu, nebo jim ještě více zvýšit šanci na neúspěch. Třetí alternativou by byl kompromis ve formě ponechání každému možnosti vyrobit pistoli, ale dlouhé zbraně už nechat na modulu. - to hádám mluví za vše. Každá z alternativ ve výsledku vyhovují tomu, čeho chci docílit - a to je to, aby nelegální zbraňový trh ovládly oficiální nelegální frakce. Tím, že podle mého návrhu mají mít stoprocentní nebo hodně velkou šanci na úspěch při výrobě, budou pravděpodobně zbraně o něco levnější, ale to je oběť pro vyšší dobro.

CO BY TENTO NÁVRH PŘINESL:

1) Nové RP příležitosti pro nelegální frakce - neustale si stěžujeme, že nelegál je o okrádání/unášení náhodných lidí. Ono, co si budeme - možností je sice dost, ale mohlo by jich být více. Hlavní problém pro ilegální RP je ten, že jsou pro každého plně dostupné věci, které se správně mají dostávat do oběhu skrze nelegální frakce. Lidi tedy nemusí pro získání zbraní získávat žádné kontakty s nelegálními frakcemi, ale po implementaci tohoto návrhu by k tomu byli nuceni. Takže kdo bude chtít mít zbraň, bude si muset sehnat dodavatele.

2) Větší kontrola nad zbraněmi v oběhu - oficiální nelegální frakce by byly dodavatelem zbraní, tudíž by nad nimi byla větší kontrola a neměl by je každý tak jednoduše.

3) Konkurence mezi nelegálkami a možnost diplomacie mezi nimi - částečně souvisí s bodem 1. Na Skimu je nelegálních frakcí, které si status ofiku zaslouží, rozhodně více než jedna. Tudíž na trhu bude dodavatelů více a je jen na nich, jak se s tím popasují. Můžou si rozdělit sféry vlivu, vytvořit koalici, vytvořit oligopol, která se bude snažit likvidovat ostatní konkurenty na trhu, mohou zbraně přeprodávat přes neoficiální nelegální frakce (ty běžné s modulem gang) a brát od nich daně, případně si neoficiálky ekonomicky podmaňovat. A nebo naopak nemusí frakce mezi sebou nalézt společnou řeč vůbec a můžou si dělat naschvály, sabotovat si obchody či si dokonce vyhlásit otevřenou válku.

Taky samozřejmě v případě válek neoficiálních frakcí je mohou ty oficiální materiálně podporovat.

4) Ve výsledku by z toho prospěch měla i PSA - kriminálka by měla více co vyšetřovat, nelegálky by méně kropily po PSA a více mezi sebou, takže by policisté mohli být přivoláváni k mnohem atraktivnějším pro RP situacím.

LegitZett

Hráč

15
22.4.2024 19:45

Pekne spísané. Ja som určite za tento návrh, no už to tu bolo navrhované viacerými ľuďmi, no nezožalo to slávu. 

Tonix211

Hráč

26
25.4.2024 17:49, naposledy upraveno 25.4.2024 17:51 uživatelem Tonix211

Je to fajn, ale nikdo ti nebrání udělat seriozní ilegální frakci. Tu je právě TEN problém, aby jsi mohl eRPit kvalitně nějakou tu ilegální frakci, tak by to chtělo nějakého rivala (není to nutné, ale je to lepší), který tu prostě není, minimálně nejde moc vidět a když je tak to není na moc dlouho. Třeba co mám zkušenosti tak bylo velice fajn Arma et Vita (známá také jako Russita) a Los Fuentos. Obě dvě frakce se nacházely v SF, což bylo dobré, ale po chvilce to skončilo z mnoha důvodu. Ale byli to skvělé časy

Reykon

Hráč

13
25.4.2024 18:26, naposledy upraveno 25.4.2024 18:29 uživatelem Reykon

Jo jasně, zbraně zachvíli  nepůjdou vyrobit vůbec protože tam bude 5% šance na úspěch. Myslím si že takhle jak to je to je nejlepší, Psa když tě chytí tak máš za to dostatečný ic trest. Za mě ponechat tak jak to je, Myslím si že se nekropí zas tak často že je třeba zase zasahovat do illegálu.

E: Vždyť už teď těžíš 2 hodiny třeba na Heckler a pak se ti zničí, takže proč to dělat ještě horší?

Artistiques

Hráč

32
25.4.2024 19:01

Na skimu jsem hrál docela dlouho, teď už tu rok nehraji aktivně, nicméně forum sleduji pořád. Za celou dobu mi tohle přijde jako nejlépe sepsaný a nejsmysluplnější návrh úpravy illegalu, co jsem tu viděl.

Na druhou stranu, mně se povedlo vytvořit illegálku, která to RP měla perfektní, doslova k tomu nebylo ani potřeba mít zbraně a i přes to, kdyby to prasklo, tak by z toho byl průser. Zkrátka není potřeba herních mechanik jako třeba zbraně, kokain, převoz zbraní, k tomu, aby jsi mohl mít kvalitní RP v illegálu.

Problém ale nastává v momentě, kdy se dostaneš do konfliktu s jinou illegálkou, která to hraje trochu jinak. Kluci přijdou ze školky a hned jdou hrát, postupně projedou všechny místa kde máš auta, vykropí nejdřív auta, potom párkrát tebe, unesou tě a unesou i tvoje IC blízký osoby. 

S těmahle lidma pak nejde to RP udržovat na vysoké úrovni, tenhle systém by to mohl napravit.

25.4.2024 19:40

@Reykon
Myslím, že jsi nepochopil pointu tohoto návrhu. Zbraně by šly vyrobit normálně, ba dokonce naopak s vyšší šancí, ale pro oficiální nelegální frakce, které by byly zavedeny.

Jde o to, aby hráči pro získání zbraní více komunikovali s nelegálními frakcemi a vytvářelo se tak aktivní RP. Navíc by zbraně od nich byly dost možná i levnější, protože když jich bude více a budou si navzájem konkurovat, bude se jejich snaha o získání zákazníků projevovat i na cenách.

25.4.2024 20:40

1) Zavedení oficiálních nelegálních frakcí - jedná se o model ilegálních frakcí typický pro Heavy RP servery, který by ovšem nebyl na škodu zde na Skimu.

- Nemyslím si, že jsou ilegální frakce nastavený nějak špatně. Naopak bych řekla, že ilegální frakce jako takové mají poměrně dost výhod. Víc než aby se nějak překopávalo fungování ilegálek, bych ocenila spíše kdyby se lidi naučili jak RPit ilegál jiným stylem než ustavičným unášením randomů. Nejen, že to je číčovina(riskovat krk kvůli těm 200k co u sebe oběť může(ale nemusí) mít, když si je dneska vyděláš doslova za hodinu na produktu mi přijde hloupý) ale zároveň tím hodně, ale fakt hodně kazí ostatním hráčům radost ze hry. Jsou tu případy kdy okradou jednoho člověka za den i třikrát..to fakt nepotěší. :D
Mimo tohle bych byla raději za ty různý mafie a gangy co si mezi sebou budou zkoušet nějaký potyčky co budou opravdu mít smysl. Na to ale určitě není potřeba aby se zavedli statusy "oficiálních" ilegálek. To může fungovat i teď.

Zároveň by byla zřízena funkce v admin teamu, kdy by Dzardys pověřil jednoho konkrétního admina, aby se staral o záležitosti nelegálních frakcí (který by je sledoval a de facto rozhodoval o jejich postupu na tuto příčku, případně rozhodoval o OOC pravidlech pro nelegálky). 


- Tuhle funkci už v AT zastávám já. :P

Buď úplně zrušit možnost vyrábět zbraně bez nového modulu, nebo jim ještě více zvýšit šanci na neúspěch. Třetí alternativou by byl kompromis ve formě ponechání každému možnosti vyrobit pistoli, ale dlouhé zbraně už nechat na modulu.

- Mysli na to, že si výrobní stanici koupíš na webu za 400kč. Jasně, tak by si ji kupovali hlavně ty, kteří by měli tenhle status nebo ten WEAPON modul. Ale co ty, který do toho už investovali právě za účelem vyrábět, ale dělají to aniž by vůbec měli frakci kam to mohli napsat? Nehledě na to, že by to pak muselo být psaný na přímo výrobku - takže nejspíše na interier. A ten by musel být psaný na frakci. Což je problém - na ilegálku už úplně interier nenapíšeš.



Za mně to určitě není špatný nápad. Ale nemyslím si, že bych ho tady chtěla využít. Místo toho bych uvítala to, co jsem vypsala u prvního bodu. Mimo to je tu hodně výhod které ilegálky mají. A asi by nebylo od věci kdyby se mimo RP naučili i o tom co jim vlastně ilegální frakce přináší. Že to není jen o tom, že sbírají bodíky v určitým místě. Což u některejch vydrží fakt třeba jen pár dnů. Ale není to tak u všech. :D




Nevíte kde začít? Najděte si skupinu co to umí, nebo skupinu co je ochotná přijmout nováčka třeba přes scripted RP. Ujasněte si co chcete RPit, najděte si místo kde. Zjistěte si co máte v okolí, jaký máte možnosti a pomalu do toho zaplujte. Dá se toho rpit fakt hromada.
A myslete na to, že lidi v ilegálkách jsou furt jen lidi. Nejsou to stroje bez emocí, jsou to lidi co jsou schopný se bavit a mít kamarády. Jsou tu lidi co se snaží úplně hardcorově zarvat do toho, že jejich postavy jsou magoři bez emocí, který se nebavěj a nic na sobě nedají znát..a pak se často diví, že nemají co dělat, protože jejich postava je ultra super hyper manly char co se přece neusměje když mu něco udělá radost. :D Mějte i social! Ne jen ilegální akce! To je konec konců to co vás tam udrží.

Ještě vám tu podsunu věci ohledně těch možností co ilegálky vlastně mají: 1, 2, 3


Sorry, že jsem lehce odbočila od tématu samotnýho topicu. Ale myslím, že by tohle mohlo lidi nasměrovat k tomu co a jak RPit. See ya. ;)

 

 


Powered by LeoSight IFS
LT~114