Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Sťažnosť na člena AT - Dzardys

zeldinko

Hráč

53
22.6.2024 18:26, naposledy upraveno 22.6.2024 19:34 uživatelem zeldinko

Bohom požehnaný, milý a ústretový deň prajem všetkým čitateľom a vedúcim, ktorí túto nasilu vytvorenú fiestu budú musieť riešiť,

prichádzam v mene pravdy podať sťažnosť.. no, ono to vlastne bude “pokračovanie” k Zeinovej sťažnosti, kde dokázal veľmi trefne a bez hanby ukázať na to, ako sa veci majú, pretože tieto dve sťažnosti majú súvis. Niektoré veci sa stali už tak výslovne neúnosnými a štýl ich riešenia, pri ktorom prichádza ku sústavnému ťahaniu vecí z OOC do IC mi nepríde správny. Táto sťažnosť je preto namieraná proti Džardysovi, proti jeho prístupu, výslovným urážkam a vyhrážkam, ktoré sú adresované hráčom, k sústavnému vymýšľaniu si nových pravidiel, ktoré ani neexistuju, k jeho mixingu a porušovaniu pravidla č. 0 a kódexu AT.

Mixing, pravidlo č. 0

Na to, že niektoré veci, ako napríklad prihlášky do niektorých frakcií sú podmienené OOC výberom sme si už zvykli, akceptujeme to a chápeme. Rovnako tak akceptujeme aj pravidlo č. 0, ktoré ako previnenie definuje ako kazenie pôžitku z hry, ktoré zo strany Džardysa padlo nielen na Zeina, ale hrozilo, že podobne padne napríklad aj na mňa alebo Brega, a to len na základe IC situácie v tom, že si v Kongres roomke na discorde dovolíme robiť si srandu z ostatných, pritom čo sa riadime heslom “Hlúpa otázka, hlúpa odpoveď”, rovnako akceptujem aj moje zosmieňovanie a iné urážky v AT alebo HT chate, ktoré sa objavili, kde Džardysovi neboli po chuti moje vyjadrenia vzhľadom na lore postavy, ale beriem, 30+ ročný vyštudovaný inžinier a kapitán PSA pochádzajúci z Ameriky, ktorý shipuje majora RPSA, vytvorí z neho kult, nosí hoodhero clothing od neznámeho rappera z malého Slovenska Separa alebo si vibuje na Petra Kuťku, má asi väčšiu váhu. K srdcu si to neberiem a plne rozumiem posolstvu “pijem víno, kážem vodu”

Preto aj situácia, na ktorú chcem odkázať je podľa môjho učebnicovou ukážkou mixingu a pravidla 0, v podstate ide o totožnú situáciu, za ktorú dostal Zein permaban, kedy sa vplyvom alebo na základe OOC snažil uškodiť Džardysovej postave IC, tuto to ale ide na viac frontov. 

Celá situácia sa začína jedného večera v nemocnici Montgomery. Tam si nemenovaný pán doktor narobil problém, z ktorého ho musí prísť vylízať niekto iný a medzičasom sa na mieste objaví aj všetkými nenávidený Zchovankyo, ktorý si dovolí neurobiť to, čo mu pán policajt prikázal. Po čase slovo dalo slovo a keď už sa situácia zdala byť vyriešená a páni policajti boli na odchode, človek by si povedal, že konečne bude mať pokoj. Ale práve naopak, tu sa všetko začína, pretože týmto momentom sa začal lov na všetky Zchovankyove postavy a ľudí jemu blízkich. IC ani OOC dôvod som nejak nechápal, ani prečo sa to tak hrotí. Preto som konfrontoval Džardysa a odkázal ho na jeho vlastné slová s tým, že prečo sa hrotí niečo, keď jemu samému vadí, že sa riešia blbosti a človek si už musí dávať pozor aj na to, na koho v hre šepká, aby to proti nemu niekto nevyužil. Tam ale prišiel moment realizácie, kedy to vlastne všetko začalo dávať zmysel.

Na základe správ vyššie som si vlastne uvedomil, že je v podstate jedno, čo kto spraví, aj keby znesie modré z neba a nemusí robiť nič zle. Problém je v tom, že Zchovy je Zchovy, “trollíci kokot”, ako bol označený, je bohužiaľ vo vedení štátnej inštitúcie. Nejde o žiadny “lov” na základe IC problematiky, pretože keby túto pozíciu dostal niekto podobný Zchovymu, napríklad ja, tak by Džardys splnil svoj príslub a jednoducho by ho zavrel, nemusel by s nim mať problém, stačilo by, že ho nemá v láske a nestotožňuje sa s jeho vedením frakcie. Ide len o prosté prenesenie konfliktu a nenávisti z OOC do IC, kedy sa budeme snažiť za každú cenu, vyhľadávaním akýchkoľvek detailov a tak výslovným kazením hry snažiť dostať Zchovyho zo ZZS a DOCARu a jemu blízkych do basy. Pretože to predsa nedáva zmysel, admin rozhodol, chce mať na serveri poriadok a slušných ľudí, ale obratom nezabudne uraziť tých, ktorých nemá v láske a označí ich za sopliakov a imbecilov. A ja sa pýtam, načo vôbec existuje Kongres? Prečo niečo riešime, prečo píšeme a strácame čas nad rozhodnutiami, prečo vôbec niekoho volíme do vedenia SFO? Veď stačí byť adminom, rozhodnúť, prípadne z OOC dôvodu zavrieť do cely a o zvyšok sa netreba obávať. To najsmutnejšie na celej situácií mi aj tak príde to, že tretí najvyšší člen AT a jeho PSA skupinka takto OOC neloví iba Zchovankya, ale aj Kika, ktorý s touto situáciou nemá prakticky nič spoločné, iba to, že spolu RPia.

Vymýšľanie neexistujúcich pravidiel

Fast foward sa dostávame niekoľko mesiacov dopredu, v Kongrese sa začali robiť móresy, ktoré sa niekomu nepáčili a tak nasledovala žaloba na Kongres, čo beriem, IC prostriedok a neskôr zatknutie Zchovyho a iné. V rovnaký čas sa vyskytla aj situácia s ANTARESOM, ktorá sa samozrejme riešila primárne IC, ale aj tak sme si na discorde vypočuli vyhrážky, že sme obmedzení kongresmani, ktorí mixujú a chcú ban bez nejakého ďalšieho vysvetlenia ako RPiť danú situáciu nevytvorenej postavy, ktorá je hlava RPSA (samozrejme, na čo keď sa Abyss pýtal, tak odpoveď nedostal, a ja som odmietol, pretože ešte zatiaľ nie som schizofrenik, aby som RPil neexistujúce postavy vo vedení štátnych inštitúcií) a že ešte len budeme plakať, ak už teraz sa sťažujeme, že si Rataj robí čo chce, a nezabudol odkázať, že pre primitívov (asi pre nás, keď my sme tí, čo sa sťažujú?) bude ešte horšie, asi si to zaslúžime, keď to tu zopár z nás primitívov dotuje peniazmi. Slušnosť sama.

Čo mi ale prišlo najdivnejšie je moment, kedy pri Zeinovom pokuse o odvolanie Džardys z úst prakticky vyslovil, že vlastne my už nič nemôžeme. Kedysi sme mohli, ešte za čias napríklad DeePeeho alebo Vysocaka, ale teraz už nie. Rešpektujem a rozumiem, že v niektorých frakciách, ako je napríklad Armáda je iba Rataj a nedá sa ho odvolať, ale konštatovanie, že "zákon nezákon pravidla a admini jsou nad" bolo skutočne k nepochopeniu. Aké pravidlá, akí admini, odkedy je takáto novinka vôbec v pravidlách alebo nejakých admin postupoch a prečo sa zrovna k tomuto bodu dostávame akurát vtedy, keď sa hovorí o odvolaní? Veď poslední traja kapitáni ani neboli členovia AT a každý sa za svoju činnosť rovnakým dielom spovedal ICly súdu alebo Kongresu. Adminom nebol Zchovankyo, Vysocak, a ani DeePee, aj keď sa tam možno niekto z nich dostal interne, pretože zákon to vtedy dovoľoval alebo sa Rataj pridal OOC ako druhý kapitán, aby to tam korigoval a presadil nejaké zmeny, pričom zároveň aj robil admin dozor, teraz by už "admin dozor" dokázala robiť RPSA. Prečo sa o tom dozvedáme až vtedy, keď ide do tuhého? A kedy sa z PSA stala výslovná admin frakcia a majetok AT?

Urážky, výhrážky, zosmieňovanie a kódex AT

Posledný bod programu nie je ani tak záživný, ako boli tie predošlé. Človek, ktorý sa už nejakú dobu pohybuje v komunite vie, že urážanie, nadávanie a zosmieňovanie  hráčov zo strany členov AT alebo HT nie je žiadna novinka. Robí sa to všade a najmä súkromne, pretože tam to nikoho nezaujíma. Ani tieto chaty nie sú z verejného discordu. Je to súkromný discord, ktorý je ale veľmi úzko spojený s LS, pretože sa tam prakticky 90% času nič iné nepreberá a členovia sú mix hráčov, adminov a helperov z LeoSightu, kde je možné (ani ja niesom výnimkou :P) kľudne osočovať a nadávať na ostatných, veril by som, že v prípade helperov aj neriešene. Z môjho pohľadu nejde o nič také vážne, ale nechám to tu, ak sa bavíme o porušení kódexu AT zo strany helperov a AT. Nikto samozrejme nepopiera, že admin má byť robot a popierať emócie, ale človek sa ale potom nemôže čudovať, že niektorí sa tu boja aj niečo napísať na fórum alebo na discord, aby nedostali výsmech a toxickú odpoveď, navyše od AT.

Mojim cieľom je hlavne poukázať a konečne už ukončiť túto fiestu, v ktorej má navrch iba jedna strana a nebojí sa na to využívať ani admin práva, ktoré by do IC mali zasahovať čo najmenej. Hneď, ako sa druhá strana snaží brániť, prichádzajú do hry represie vo forme admin práv, varení banov na neviem koho, banov za pravidlo 0, viz. piata fotka zdola na začiatku tohto topicu, mixingom, IC väzením a neviem čím. Navzájom sa vtlačujeme do postavenia dobrej a zlej strany, kde si tú hru ani nejde užiť, pretože niekto má voči nám OOC predsudky sa snaží sa nám za každú cenu kaziť hru alebo sa vyhrážať Ratajom, Rataj hento, Rataj tamto, Cornell žaloba, Cornell spolupracuje a neviem čo. Je najvyšší čas sa zobudiť, nie len ja, ale aj mnoho vyššie spomenutých má práve z tohto dôvodu averziu voči LeoSight komunite a LeoSightu ako takého. Večné problémy nie sú s nikým iným, iba s týmito jedincami, ktorí si asi svoje OOC komplexy potrebujú niekde ventilovať, nehovoriac ani o tom, že bohužiaľ takýto ľudia sú dosadzovaní do najvyšších postov, kde treba mať aspoň štipku sebareflexie, nestrannosti a objektivity, pretože potom sa na to vykašle už naozaj každý. To už aby sa človek aj bál niekam dovolávať. Len na margo tejto sťažnosti a nakoniec dodám, že nemám velkú dôveru v to, že sa táto sťažnosť vyrieši včas, než mi to bude jedno a o LS ani nezakopnem alebo férovo, predsa len, je pravda, že Džardys má momentálne na chode LS veľkú zásluhu, pretože rieši veľmi veľa vecí, ktoré nikto iný z AT inak zadarmo nespraví.

S pánom bohom, dovidenia, pozdravujem chlapcov z meta discordu a iných, ktorí sa na tom budú zabávať. Zeinovu a túto sťažnosť odporúčam pozerať súbežne, doplňujú sa tam niektoré body alebo screeny, ktoré tu nie sú, ak by to niekoho zaujímalo.

23.6.2024 15:07

Čau čau, původně jsem zvažoval teda, jestli a kdy se k tomu vyjádřit, včeras to poslal celkem nevhod při Clashi, zas si ale říkám, že asi by bylo s večerem naloženo lépe, kdybych dropnul nějaký echo sem, než sledovat tu včerejší klaunfiestu.

Oceňuju určitě čas a práci, které sis při sepisování tohoto textu dal, za mě tam teda sice ještě pár důležitých detailů chybí, ale jsi dost dospělý na to, abych ti ještě radil, jak takovou stížnost sepsat. Navíc pár rádců tam už je, dejte hlavy dohromady a třeba na to i přijdete.

Chápu důvod podání stížnosti. Taky by mě extrémně štvalo, kdybych si tu kolik měsíců myslel, že si budu dělat, co se mi zachce (krátce tedy poté, co jsem na to aktivně nadával), s pár přáteli si rozházel pravomoce a vedení serveru v těch slabých článcích, kde mám jistotu výhry, a postupem času se snažil nastavovat pravidla serveru tak, aby nám to vyhovovalo, ale mezitím by nám celou dobu agresivně dýchal na krk někdo, kdo s tím nesouhlasí a kdo s velikou chutí udělá stejné maximum pro to, aby vás to semlelo.

V poslední době se vám toho víc nepovedlo než povedlo, nalijme si čistého vína, začíná přihořívat a dominantní pozice v místech, kde si mnozí byli jisti nedotknutelností, začínají být reálně ohrožené, protože už dávno nejsme jen ve fázi, kdy se chytáme za hlavu, co tam zase vyvádíte. Zrovna nedávno to bylo celkem pikantní. Překecat v OOC hráče, aby přerušil zatýkání ředitelky DOCAR bylo zhruba stejně platné, jako čekat za policejní stanicí do té doby, než IC zjistíš skrze telefonát, že ředitelku zatýkají a ty ji máš jít obhajovat. Zkusím to uhrát na zákon, kde ale posléze zjistím, že jsem sám nechal tak velkou díru, že by mě potom musela hanba fackovat, kdybych se na něj zkoušel dovolávat, viď.

To jsem si jen tak musel rýpnout, za tím asi nehledej víc, než je sepsáno. Asi tolik k tomu, kolik admin práv bylo doposud užito k tomu, aby bylo vaše hulvátské jednání v jedné z aktuálně nejzásadnějších pozic překaženo. Pojďme raději k meritu věci.

Stěžuješ si na to, že vám šlapu na paty a že tu hodlám pozavírat lidi. Šlapu a hodlám, rozhodně nezůstávám v davu lidí, co si chodí postěžovat, jak špatní jste, ale ve výsledku s tím nic neudělají. Myslím si, že riziko vašeho vlastního ohrožení by se zminimalizovalo na čistě politickou úroveň za předpokladu, že:

1. By si ředitelka ZZS neusmyslela vnucení smluv o mlčenlivosti poté, co její opilý partner jezdí v sanitce a ohrožuje dopravu.
  2. By Wilko Schultzů použil beanbag a neodpráskl vězně během toho, co držel jinému členu DOCAR u hlavy taser.
  3. By Arianna Aiello zčistajasna nedošla se smlouvou o mlčenlivosti i pro DOCAR, a to prakticky 1:1 k té, kterou jsi jí sepsal ty pro ZZS účely, jen tedy se zásadním rozdílem, že tato je v českém přepise. ✨ Magie. ✨
  4. By opět naše oblíbená Arianna nedošla za jedním z několika svědků s výhrůžkou smrtí, pokud bude i dále podávat svědectví.
  5. By opět naše teta nešla ze své významné pozice toho svědka zavraždit, protože jí zrovna její dobrý kamarád Matthew McCarthy (ano, to už dorovnáváte počty zakomponovaných postav na 2:2) v době nezbytné OOC dovolené šel vynést IC konverzaci z policejního Discordu.

To už máme tak nějak 6 postav, z nichž už jako většímu počtu hrozí celkem větší problémy. A je to docela maso, co? Než abychom srovnali konečně aktivitu a úroveň ve svých frakcích, radši se prostě zaměříme na to, abychom udrželi aktuální počty a posty svých kamarádů, i kdyby měly padat hlavy. Nebo hořet svědci.

To samozřejmě je jen okraj toho, co se stalo a kde to vesměs začalo, od té doby se odehrálo nespočet dalších věcí, a to nejen na půdě Kongresu. Kéž by ty věci ale byly alespoň trochu serveru prospěšné, stále se motáme hlavně kolem toho, abychom odvedli pozornost a ze stolu smetli byť sebeúsměvnější nápady, které by ale mohly být hráčům prospěšné nebo minimálně zajímavé, milé. Poslední pokus o něco takového byla státní vyznamenání, která jste tahali kolik volebních období? Za to třeba ty konkrétně nemůžeš a spousta zde zmíněných třebaže taktéž ne, jsem si vědom toho, kolik lidí se tam točí, nicméně jste se v nějakém tom volebním období setkali.

Ale proč vynakládat snahu, když je tu vždycky bod zájmu, na který můžeme plivat a kterým zabít neúrekom času bez širšího výsledku. Jen je teda k úsměvu, kolikrát je tím bodem některá z postav jednoho konkrétního člena komunity, který zde ani nemusí trávit čas v masivním množství, aby i nadále zůstával v žaludku spoustě z vás.

Nemysli si zase, že jsem zásadně proti tomu, aby zde vznikala dramata, viz nedávný incident s uranem, který nabyl mediální popularity a je to obrovské téma a do jisté míry i obrovský problém, který přesně sedí k tomu, co by přední státní instituce měly řešit. Navíc vina zde jednoznačně plyne z toho, že se na tom vedení dané frakce prokazatelně a očividně účastnilo, tedy nevytáhli jste si to drama někde z tašky, co jste nosili na středních školách. Kromě toho taková situace hraje do karet i policistům, když opět na výživě z tohoto tématu dokážeme seskládat spoustu bodů obvinění a zas být o krok blíže svému cíli.

Jsem však zásadně proti tomu, aby vznikala umělá dramata, viz out of nowhere i přes nespočet obrovských průserů, které se v IC dějí, svádět pozornost na jedinou aktuálně platnou admin frakci na serveru - ŘPSA - která vznikla a existuje jako pojistka AT proti tomu, kdyby se náhodou nejdůležitější frakce na serveru vymkla dohledu AT a dělo by se kolem ní něco podobného, co posledních spoustu měsíců sledujeme na jiných půdách. Zas některé pointy chápu a nejsem ani proti, nicméně je škoda, že to je jen maska, protože tu ve výsledku visí hlavně nespokojenost s tím, že hráči narazili na kámen, který nemohou rozbít a nemohou rozhodovat o úplně všem, jak se na první dobrou zdálo. Přesvědčuje mě o tom především míra porušování pravidel, kterou jsem nedávno rozebral pod Abysssovou žádostí o unban.

Mohu vás všechny s klidem ujistit, že ani mě tohle nebaví dlouhodobě řešit, přijdu si jako vykořisťovatel a přesně tak bývám i popisován, a rozhodně nemám náladu, čas ani nervy tyhle války svádět věčně - což je jedním z důvodů, proč nabývám ve vašem řešení v IC světě na intenzitě. Dělám tu ze sebe svini a nechávám na sebe flusat, protože bohužel jako jeden z mála vidím spojitosti a vidím i to, že pokud hodláte nadále pokračovat v tom, co děláte, nedojde to k ničemu dobrému.

Když se ohlédnu zpětně, tak upřímně lituji toho, že jsem svá dostupná práva nevyužil, byť se o tom mluví, nevzpomenu si na konkrétní incident; vám se to možná nelíbí, ale kdokoli z členů AT bude svými kompetencemi vždy nad vámi a vždy tu nad vámi bude držena ruka. To není protože bychom potřebovali tahat za nitky, být to tak, už dávno situace vypadá jinak, a ty si toho moc dobře jsi vědom. To je především protože kdyby se došlo k nějakému rozhodnutí, které by mělo prokazatelně negativní vliv na celou serverovou strukturu, tak s tím něco je potřeba udělat. Ať se vám to líbí nebo ne, bez možnosti OOC vlivu ze strany členů AT není možné vést přední frakce na serveru. Zkuste si někdy skočit dělat brikule jinam na servery na úrovni, spoustukrát narazíte dokonce na subtýmy AT označované například za LFM a IFM, tyto se specificky zaměřují na kontrolu RP legálních a nelegálních frakcí.

Můžete mě nesnášet, dělat ze mě bůhví co, snažit se mě sesadit jak IC, tak OOC (a to i kombinovaně, že?), nejsem z aktuální situace o mnoho nadšenější než vy. Nemám prostor pro hráče v policii, která má mnohem větší význam, protože se musím držet v ústranní a protože prakticky každý den musím procházet screeny, výpovědi a další ohavnosti, kterých se mi z prostor předních frakcí dostává.

Doufal jsem, že se tu od roků 2021-2022 někam posunu, ale v zásadě nevidím už moc velký rozdíl v tom, jestli tu řeším neRPící ilegály nebo do kapsy si hrabající semilegály. Nadávat budou všichni tak či tak, a o to spíš, že přede mnou na ně, mimo mě na mě.

Jak jsem na začátku řekl, stížnosti rozumím, než vhodíš ručník do ringu, pokusíš se uhrát poslední kolo na body. Je až nechutný, co všechno nás tu spolu v IC ještě čeká, a pozastavit nebo zabrzdit proces v mezích timeoutu je docela rozumné řešení z vaší strany, pokud mi má být zodpovězeno.

Arianna, která si svým jednáním vůči druhým v IC zajistila to, že za překročení rychlosti šla do vězení, zatímco u jiných postav nemá spousta hráčů problém nechat takový prohřešek na domluvě. Ta na minimálně nějakou dobu přichází o svůj post, který si držela zuby nehty molotovy.

Wilko, který bude souzený za neúmyslné zabití, nemůže bohužel na dlouho převzít její post. Tam ani nemusíme nějak debatovat o překračování rychlosti, o tomto ortelu už dávno víte a opět ze mě jen zkoušíte dělat blbečka.

Matthew, na kterého se už před pár týdny přišlo, to teď mezi kolegy důstojníky taky nemá a nebude mít zrovna lehké a tedy nebude už efektivní spojkou.

ZZS (nebudu dávat konkrétní jména a tím spoilovat věci, které ještě nejsou ve folklóru) teď čeká stíhání pro pár poprasků a nepříjemných IC debat zahrnujících plivání na kongresmany a soud.

Kongres jako celek čeká taky pár stíhání, a to teď nemluvím o tom humoru, co jsem poslal do Soud 2.0, kde jsme se všichni hlavně dobře pobavili.

Budujete tu dlouhé měsíce něco, o čem si myslíte, že vám bude procházet. Netvrdím, že z každého sporu naše strana vyjde vítězně. Tohle vše je a bude bombardováno zcela IC cestou. Prskáš tu na mě, že vás řeším. Tak nedělejte něco, co se pak má řešit. Plivete na policisty a divíte se, že se bouří? Plivete na soud a divíte se, že vám nebere podněty? Plivete na kongresmany, kteří se s vámi nepaktují, a divíte se, že na vás chodí donášet? Plivete na hráče a kolektivně se pak divíme, že tu vzniká tolik troll postav, co se nám tu akorát chodí vysmívat?

Místo abychom tu prožili alespoň 3 stabilní měsíce, tak co týden řešíme incidenty, kontroverze, problémy. Normální hráč z toho nic nemá a akorát se nám bude smát. Nováček, který ani neví, že tu nějaké zákony jsou, bude na jejich obsah a délku trpět, protože nejsou intuitiviní a nejsou psané pro lidi. Zvedá se tu na sílu úroveň někde, kde nad tím ale není vedený dostatečný rozmysl. Když se měl přesouvat jen blbý plot v Dillimore, tak se kvůli tomu Kongres radši natolik rozbouřil, že tu kvůli tomu pak přestal hráč hrát.

Když tu přišlo SPSA, bohužel i policie se přidala k tomu, aby tomuto nápadu hodila klacky pod nohy tím, že jim zabavovala auta a dělala si z nich srandu. Zpětně bych si nafackoval za to, že zrovna tento nápad skončil utopený i mým vlivem. Ale proč? Protože se to někomu z Kongresu nehodilo, když se tehdy hráč, který s nápadem přišel, snažil domlouvat a konzultovat, šlo to přes jednoho konkrétního kongresmana, který mu říkal, že to předává kolegům k řešení, ale nic takového v životě neudělal. Výsledek? Radši se na SPSA dál plivalo, ba dokonce se už přerozděloval její majetek institucím, kde další kongresmani figurovali.

Podpora TSRC novým sídlem nebo společným vymýšlením EERP (environmentaly-enhancing) pro nabuzení atmosféry serveru? Neexistuje. Jestli něco někdo chce, ať si s tím přijde, my se nad tím někdy třeba zamyslíme.

Nebo ti to vyřešíme přednostně, ale musíš být hlavně zadobře s námi, jinak tvé nápady povrchně smeteme ze stolu. Jo, supr, funguje to tak v realitě. Přijde ti, že přebírat takové postupy je efektivní a kvalitní pro RP server? Cítíš zásluhu, že se teď mají hráči na Skimu dobře, protože pro ně děláte spoustu věcí, nebo se řeší subjektivní potřeby? Supr čupr, udělají se závody, to lidi baví a určitě jsou dělané pro lidi. A zrovna třeba v době, kdy se zároveň osočuje ANTARES kvůli podpoře epidemie nemocí tím, že berou odběry. Místo dbaní na hráčské potřeby a bezpečí, když už teda se kopalo do ANTARES, se ale radši udělaly další závody, které ale přeci přivádí spoustu lidí do styku a tím pádem i zde vzniká riziko, které dokonce sám Kongres zapříčiní. Pozastaví se nad tím ale někdo, bude to někdy někdo řešit? Ne, důvody si vyhledejte v textu výše.

Nebudu tu nechávat celé odpoledne na vytahování incidentů na fórum, nemám potřebu vás tu shodit. Jen si myslím, že už je správný čas poukázat na to, proč se tohle vše děje, proč mám zásadní problém s fungováním kongresu a proč mě neskutečně štve, že zůstáváte zaostalí na sepisování nesmyslných zákonů a navážení se do Rataje, než abyste konečně udělali něco, za co vás budou hráči obdivovat a za co můžete sklidit pozitivní ohlasy. K tomu jste tu moc dostali, spousta takových věcí se totiž mylně spojuje s tím, že musíš být člen AT, abys dostal přízeň a měl výhody. Vy jste dostali prakticky neomezenou moc, včetně jistoty, že vám vaše rozhodnutí nebude nikdo vetovat. Jak jste s ní naložili? Sám se na to podívej. A zkus se mi někdy divit, že tu mám vztek a nechuť vůči všemu, co tu (ne)děláte.

Uznávám, přiznávám a v několika případech i lituji toho, jak moc jsem se nechal emočně pohltit a vedl v mnoha případech nepěkné slovní přestřelky. Myslím si ale, že rozumný člověk s trochou empatie vidí, co se děje, a výše zmíněnou frustraci dokáže vzít v úvahu.

Tvé screeny pro mě nejsou absolutně žádným pádným argumentem, pokud jsem to v této stížnosti nenaznačil dost jasně, tak řeknu otevřeně, že se ti hroutí půda pod nohama a zkoušíš, co se dá, kromě toho do stížnosti na mě zahrnuješ lidi, kteří s tím, co se děje, mají společného minimum, a obecnou výpovědní a důkazní hodnotu tím za mě definitivně nezvyšuješ. Sám si kromě toho jsi vědom, kolik takových zpráv se tam nachází od tebe, zrovna takový Zett, který se vysmíval hráčům za to, že ti dávají "Haha" reakci na stížnost, by mohl být překvapen, jak ty sám jsi o něm hovořil. Nevidím ale nějak smysl v tom to dělat a tahat provinění po všemožných lidech.

Své jednání si dokážu uhájit, k tomu, abych s vámi vedl boj, mi stačí pouze jedna má postava, a k dnešnímu dni jsem neužil admin práv k tomu, abych vás jakkoliv stopl. Buď však přesvědčen o tom, že dokud nebudu výslovně stopnut, využiju veškerých prostředků, které jsem si za tři roky ve své IC pozici vybudoval, a půjdu přes mrtvoly, abych tuhle klaunfiestu už konečně utnul. Hráči si zaslouží mnohem víc, než je jim dodáváno, a i kdyby to mělo být to poslední, co bych tady v rámci serveru měl udělat, udělám maximum pro to, aby se z šarády, kterou tu mnozí předvádí, stal jenom popel.

V této odpovědi zmiňuji několikrát celky, ačkoliv narážím na konkrétní hráče. Proto si myslím, že ještě těm, kterých se to nedotýká, visím omluvu za to, že jsem si dovolil tato pojmenování užít a jakkoliv je spojovat s čímkoliv v tomto textu. Zároveň určitě ještě jednou uznávám pochybení v mezích tučného odstavce a i za toto z mé strany patří některým omluva. Neomlouvám se, nebudu se omlouvat a nebudu litovat kroků, které jsem vůči vám učinil, činím a činit budu.

Nehodlám kvůli tomuto sporu trávit další hodiny nad odepisováním a opakovaným se vyjadřováním, toto zůstává mým jediným vyjádřením pro veřejnost, pakliže jsem nějaké body vynechal, nestojí mi za to, abych je komentoval, v životě si vážím svého času a nebudu se vyjadřovat k něčemu, co osobně považuji jen za zoufalé pokusy o pošpinění mě či mně blízkých osob. Jak se říká, tonoucí se stébla chytá.

Díky za dočtení, díky za otevření tohoto problému na fóru, určitě jsem rád, že jsem se konečně k situaci mohl vyjádřit, aniž bych ji sám otevíral, protože zrovna toho mám za letošek až až. Mohu tě ujistit, že se těším na to, až to všechno skončí, vyčistím si od toho hlavu a Skimo třeba konečně budu považovat i za formu zábavy a ne jako něco, kam ze sebe dobrovolně chodím dělat sketu, protože si stojím za názorem, že kdybych nezasahoval, shořelo by to tu na popel. Ať už se situace vyústí kamkoliv, měla být uzavřena již dávno, a čím déle se živí, tím větší válka se z toho stává. Zbytečně.

Dzardys
Team Manager

zeldinko

Hráč

53
23.6.2024 19:35, naposledy upraveno 23.6.2024 23:15 uživatelem zeldinko

"Ale mami, on to robil tiež!"

Nemáš v sebe ani štipku cti a sebareflexie, aby si sa výslovne a s čistou dušou ospravedlnil tým, ktorých si ty a tvoji zverenci z HT urážali? K tej komunite, pre ktorú to robíš, ale zároveň ich máš tak moc v láske že ich urážaš? Tie obrázky som si ja nevymyslel, to sú tvoje slová, tvoje myšlienkové pochody, tvoje názory na ľudí a komunitu a moje poukázanie na to, ako to všetko dáva zmysel a sme strašne zlí ľudia, pretože si dovolíme robiť niečo, čo sa tu niekomu nepáči. Keď už raz niečo tvrdíš, tak si za tým stoj a neutekaj predtým.

Namiesto vecnej komunikácie sem dookola pletieš IC, ktoré so situáciou vôbec nesúvisí a útočíš na mňa klasickým argumentom "Veď ty si to robil tiež." Robil, ja som sa to ale nebál priznať a rozdiel medzi mnou a tebou je ten, že ja ostatných za toto nebanujem, pretože niesom admin. To, že sem pletieš veci bez súvisu a vieš ich len pretože si admin iba značí, že si sa krásne vyfarbil. V žiadnom vesmíre totiž neexistuje šanca, aby si sa dostal k infoške, ku ktorej nemáš prístup a je zapatrošená v mobile dvoch ľudí, ktorí ti ho určite nedajú (podozrenia z domnienok nerátam, tie sú prítomné vždy a u každého.) Ale tam práve tkvie tá podstata zhrnutá v XY nepotrebných slovách k tomu, čo sa deje v IC. Nepáči sa ti to, deje sa tu niečo, čo nie je v súlade s tvojím pohľadom na svet a pravidlá, ktoré si si navyše zobral zo zahraničných serverov a aspoň polovica z nich nás tu nemusí zaujímať, len proste nedokážeš zabrániť niečomu, čo ti vadí a čo by sa podľa tvojho subjektívneho názoru vo vedení frakcii diať nemalo. Čo nevyriešiš IC, vyriešiš OOC. Rovnako ako Matthew, vsadím milión eur, ktorých nemám, že podstata budúceho vyhadzovu (ktorý sme predpokladali, že nastane ak podám sťažnosť. Stanovujem kurz na 1.50, že to bude ešte behom tohto alebo budúceho mesiaca) nebude dlhodobá dovolenka, ktorú si mi v podstate sám odkývol, podstata je, že si OOC prišiel na niečo, čo ti jednoducho neni po chuti ako adminovi a podľa teba by sa to v PSA diať nemalo, ale to je mi absolútne jedno, ako sa ty pozeráš na svet. Za mixing podám kľudne ďalšiu sťažnosť. ;)

V skratke Arianna toto, Wilko tamto, nezmyselné zákony toto, nerobíte nič prospešné, na všetko nadávate, Matthew niečo vyniesol, ale nemáme to ako zistiť.. atď. A koho to trápi? Takéto veci si prosím pekne strčte za klobúk. To je dôvod na to proti niekomu OOCly zbrojiť? Že nerobí veci v súlade s niekoho pohľadom, ktorý je čisto zmyselný na základe pravidiel zahraničných serverov a výslovnej lubovôle?

A tuto to zakončíme, keď sa tu teda niekto má chuť hrať na advokáta pre komunitu, preto, aby tu bol poriadok, ale zároveň sám u seba poriadky narobiť nevie a sám využíva dvojaký meter. Kde si bol, keď:

1. Wilko Šulc síce zastrelil väzňa, no škoda je, že súbežne s nim strieľal aj McNeedy, ktorý potom po krátkom rozhovore dostal pozíciu v PSA. Škoda je, že ten istý McNeedy nedávno zažil podobný incident, pri ktorom do niekoho strelil a ten niekto potom spadol zo strechy a dal si self-ck. Jednoducho si to odignoroval, nikto nám na to nepríde a zrovna McNeedy je OOCly niekto, kto sa k tebe prikláňa a pomáha ti loviť, ako je možné vidieť zo screenov vyššie.

2. Kongresmani posledné štátne vyznamenenie nedostali medaile. Niektorým bolo povedané, že prečo si nedali report, aby sa im to givlo a prečo si to robia ťažšie? Ja viem presne prečo. Pretože posledný človek, ktorý si nechal givnut medaile skončil s inou bandou pred súdom, nehovoriac, že celá žalujúca banda bola pohodlne na TSku. Nuž je ľahšie niekoho sa zbaviť, ako hrať fér.

3. Rataj sám spomínal, resp. písal do chatu (našiel by som to v archíve VSA), že krajské zastupiteľstvo/kongres je tu práve preto, aby sa tam pripojili hráči a tvorili RP. Preto nie je obmedzené na legal/ilegal ani nepodlieha žiadnej zvláštnej prihláške. Súd je tu na to, aby bol objektívny a ten človek nemal predsudky voči hráčom a ani im nejak neškodil. Kde je teda ten problém? Problém sú zákony? Že sa niečo ruší, rozdeľuje majetok alebo neviem čo? IC veci sú ten problém, pre ktorý tu dnes sme, robíme medzi sebou rozbroje, aby sme nimi potom mohli argumentovať v sťažnosti, že toto je ten dôvod, pre ktorý si myslím, že tu nemáte čo robiť?

Je čas sa naozaj zamyslieť, odomňa je to všetko, len som potreboval spresniť niektoré veci, pretože táto zbytočná slohovka o vytváraní vojen, ktorú zároveň píše človek, ktorý tie vojny vytvára. Hlavne keď sa môže niekoho zbaviť a tým si dokázať si svoju bohorovnosť. A neni sa čoho obávať, radcovia už pracujú, ale keď dopracujú, prosím, aby sa nevyužívali žiadne OOC prostriedky vo forme "V PSA musí byť AT" a "zakon nezakon AT je nad" (ktore nemajú obdoby pri troch predošlých kapitánoch neadminoch, ktorí tu dokázali existovať aj bez admin práv, som navyše nikde takúto formulku, ktorá by to vyžadovala nevidel a ani o nej nepočul. To aby sme zrovnoprávnili podmienky pre všetkých a v ZZS a HZS boli vo vedení tiež admini.