Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Vyřešeno Žiadosť o vyvlastnenie nehnuteľnosti

SilveR

Hráč

51
15.7.2025 23:44

Podatel: Mike Silver

Věc: Žiadam o vyvlastnenie nehnuteľnosti

Odůvodnění: Vážený súd,
žiadam vás o vyvlastnenie nehnuteľnosti súpisné čislo 2312 na mojom pozemku č. p. 292. Tento pozemok som kupoval za zámerom vyvlastnenia danej nehnuteľnosti. Už bol jeden podnet na túto záležitosť s tým že to bolo zamietnuté kvôli zákonu 17/2020 §22 písm. a) tento zákon tolerujem a chápem ale majiteľ nehnuteľnosti osoba Joshua Davies mi dlhodobo neodpovedá formou post.ic a nemá záujem sa nijak dohodnúť. Osoba ma taktiež manželku paní Evelyn Davies ktorá podľa informácií ktoré som zistil ma niekoľko nehnuteľnosti, kde môžu osoby bývať spoločne čož je dosť pravdepodobne pretože brána k danému pozemku ma už nejakú dlhšiu dobu zmenení kód od brany a nikto ma zatiaľ neinformoval o tom že by to niekomu prekážalo, takže je dosť možné že osoby bývajú spolu prípadne je Joshua Davies odcestovaný v zahraničí kde môže mať iný pobyt. V tom prípade by sa tento zákon nemal na osobu vzťahovať. Nehnuteľnosť ma taktiež ne-malú hodnotu takže v prípade vyhovenia ma osoba 7dní po platbe čas na vysťahovanie, to je dosť času na to si nájsť nové ubytovanie a nemám problém aj osobe preplatiť sťahovaciu službu ktorá premiestni všetky veci z nehnuteľnosti do nehnuteľnosti kde si to bude žiadať. 

Záměr: Vyvlastnenie nehnuteľnosti na mojom pozemku

Přílohy: Správa post.ic  | kataster

včera v 21:08, naposledy upraveno včera v 21:13 uživatelem VajkoChlpko

Adresát: Mike Silver
Vec: Odpoveď na podnet

Vážený žiadateľ,
Váš podnet bol preskúmaný, avšak neobsahuje nové skutkové tvrdenia ani dôkazy, ktoré by mohli viesť k inému právnemu záveru, než aký už bol v tejto veci učinený. Z Vašej strany nebol predložený žiadny relevantný dôkaz o tom, že by pán Joshua Davies nevyužíval nehnuteľnosť ako svoje jediné bývanie, resp. že by skutočne býval v inom objekte patriacom jeho manželke.

Podľa ustanovenia §21 písm. a) zákona č. 17/2020, „k vyvlastneniu nedôjde, ak by tým došlo k preukázateľnej strate jediného bývania akejkoľvek fyzickej osoby.“ Vzhľadom na absenciu dôkazov o opaku súd nemá právny základ na udelenie súhlasu s vyvlastnením.

Zároveň Vás týmto dôrazne upozorňujem, aby ste v budúcnosti nepodávali rovnaké alebo obsahovo zhodné podnety bez uvedenia nových skutočností alebo dôkazov. Opakované podávanie identických návrhov bez zmeny výpovednej hodnoty predstavuje neodôvodnené zaťažovanie súdu a môže byť v prípade pokračovania vyhodnotené ako zneužívanie procesných práv. Upozorňujem Vás tiež, že nie ste v postavení oprávnenom určovať, na koho sa zákon má alebo nemá vzťahovať, a zároveň pripomínam, že zákon nestanovuje pevnú lehotu siedmich dní na vysťahovanie – táto lehota je výlučne v právomoci súdu a je určená podľa okolností konkrétneho prípadu.

Z vyššie uvedených dôvodov sa Váš návrh zamieta ako neopodstatnený.

Dr. Xavier Reyes

Sudca Vrchného súdu San Andreas