Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Telefonní hovory.

neznamy#1756

Smazaný účet

96
17.11.2020 02:58, naposledy upraveno 17.11.2020 02:59 uživatelem neznamy#1756

Ahojte. Napadá mě zrovna další věc, a to je telefonování.

Nešel by vytvořit indikátor, že druhá osoba do telefonu ještě mluví? Problém je v tom, když se oba loučí, ale ani jeden z nich stále neví, zda ještě jeden z nich něco do telefonu říká. :D 

Pecanek

Hráč

16
17.11.2020 04:36

Dobrý nápad. Ale vůbec mě nenapadá jak by ten script mohl vypadat :D Možná to nakódovat tak, že když ta dotyčná osoba bude v chatu tak se ti zobrazí ta kontrolka na telefonu jak to je nad postavou ale ten kód bude složitý aspoň podle mě. Ale vidím jak dojde Rataj a řekně, že je to hračka :D

17.11.2020 10:14

Když jsem četl Killerův příspěvek, také jsem si říkal, že mě nenapadá zpracování. Pecanek na to ale docela kápnul. Mohla by to být ikonka obdobná té při psaní do chatu. Počkám ještě na vyjádření dalších hráčů a třeba by se to přidat mohlo.

29.1.2022 16:01, odstraněno 29.1.2022 22:44 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

milanek

Hráč

6
29.1.2022 16:05, naposledy upraveno 29.1.2022 16:05 uživatelem milanek

Souhlasím určitě super nápad kolikrát jsem si to taky říkal.

Dave323

Hráč

32
29.1.2022 16:19

Určitě souhlasím. Super nápad

Tonix211

Hráč

32
30.1.2022 15:18

Souhlasím

7.9.2022 17:11, naposledy upraveno 7.9.2022 17:15 uživatelem Killer14

Ahoj. Myslím si, že toto má skutečně dobré ohlasy i po těch letech. (Sorry 😅) Jenom menší připomínka pro případ, že se na to (asi) zapomnělo. 😁

Nicméně. Zatím mě ale napadá provizorní řešení:

Člověk A telefonuje s člověkem B.

Pokud člověk A chce něco napsat, co obsahuje víc než jeden řádek zprávy, tak dokončení věty a čekání na odpověď od člověka B na konci označíme textem *domluvil*.

Totéž platí u člověka B. Pokud se oba chtějí rozloučit. Tak třeba člověk A se jako první rozloučí a do toho dopíše *domluvil - konec hovoru?* (pokud vyžaduji zpětné loučení a pak ten hovor už po odpovědi člověka B zavěsit), člověk B, pokud by nechtěl již nic říci, tak také dopíše *domluvil - konec hovoru.* (Jako odpověď na *domluvil - konec hovoru?)

Příklad:

A: Ahoj, nechceš zajít na kafe? *Domluvil* (čekám na odpověď)

B: Čau. Jó, určitě bych zašel. V kolik a kde? *Domluvil* (čekám na odpověď)

A: Ve 14:30, v Palominu u banky? *Domluvil* (čekám na odpověď)

B: Může bejt. *Domluvil - konec hovoru?* (čekám na odpověď, v tomto případě i loučení)

A: Super. Tak se zatím měj. *Domluvil* (čekám na odpověď a pak to zavěsím, pokud již nic člověk B po mě nic nebude vyžadovat s tím, že napíše *Domluvil - konec hovoru*)

B: Měj se. *Domluvil - konec hovoru.*

Přîpadně pokud by člověk B chtěl něco říci, ať už je to cokoliv, tak nepíšu "Domluvil - konec hovoru", člověk A musí počkat (kvůli toleranci, s tím je problém během telefonování), co ten člověk B chce něco říct, dokud nedojdou k úplnému závěru *Domluvil - konec hovoru?* a jako potvrzení o úplné ukončení hovoru *Domluvil - konec hovoru.*

Bohužel se mi nemálokrát stalo, že jsem se s někým loučil. Člověk A něco napsal, pak se loučil, aniž by dal prostor na odpověď od člověka B, (kterej pravděpodobně chce něco říct), člověk B sotva něco dopíše a už je hovor zrušen, když jsem měl dlouhej text...

Doufám, že jsem to napsal nějak srozumitelně, ano, vypadá to z mého pohledu trochu složitě, ale je to především kvůli toleranci.