Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

O protekci na serveru, "kvalitě" RP a podobných nešvarech

1 2 3



Holub

Hráč

46
2.4.2021 20:50

V první řadě chci upozornit, že tento text bude upřímný... a to sakra hodně. Očekávám, že tento text bude smazán do konce tohoto dne a proto taky existuje záloha na Discordu, popřípadě dalších stránkách (jinými slovy smolík pro ty, co si myslí, že smazáním tohoto textu smažete i jeho jedinou verzi..). Taktéž očekávám, že mnozí z vás si vyloží mou upřímnost jako "antipropagaci" (nedělám si srandu, s takovým termínem už zde někdo opravdu přišel). Není tomu tak, je to jen zcela upřímný feedback z mé strany. Stejně tak očekávám, že vzhledem k tomu, že tyhle věci znám, skončím s banem. Vadí mi to? Ne.

Protekce lidí na serveru, část první

První náznaky toho, že zde dochází k protekci některých lidí, jsem vypozoroval už u unbanů u Cosmma. Schválně - myslíte si, že by Crazy dostal unban kvůli IC? Heh, to je dobrá naivita. Jenže stejně tak jsem zde začal pozorovat trend takzvané protekce členů AT.
 Samozřejmě, že těchto případů, kdy členové AT měli to, co oficiálně nelze získat, nebo oficiálně neexistuje, je víc, avšak já se zde zaměřím na dva skutečně lahodné příklady. Proč? Protože oba dva jsou stále v AT/HT. Začneme tedy Lexikonnem a jeho slavnou R8. Jednou se dostal ven snímek, který on sám vyfotil, na kterém tohle auto, jelo přes 365 kilometrů v hodině. Pardon, 378 kph. V době, kdy byl jeden ze dvou VCT Falleagle, ten druhý Rataj. A všichni víme od koho to bylo, že ano. Stejně tak je zajímavé, že tato úprava byla zadarmo, nic se za ní neodvádělo (slovy Lexikonna - je to jeho přítelkyně, nemusí za to platit). Okay, tady už to trochu smrdí. Jenže pozor, vážení! Tohle všechno bylo už poté, co Wright byl mimo VCT! Takže zde bylo vytvořeno vozidlo s unique handlingem a to i přesto, že se dle slov AT v tu danou chvíli nedělají. Někteří jsou si rovni, ale někteří rovnější. A to nemluvíme o x drobných kauzách, které skončili stejně jako řešení celé této věci - ututlané, schované pod kobereček. Ostatně to je i důvod, proč už zde Falleagle není, že ano...

A potom je tady Ressetth. Tohle je kapitola sama pro sebe a to hned z několika důvodů. Ten první je ten, že tento člověk evidentně nemá nic, co by připomínalo zdravý rozum. Ostatně jak jinak si vyložit RPení toho, že má v Lamborghini brokovnici (nebo jak by řekl Zchovankyo "Glock s upravenou pažbou")? A jestli začnete argumentovat tím, že jsem to měl řešit během celé RP akce. Taky jsem to řešil, avšak skutečnost, že daný report visel přes hodinu (optikou některým, kterým tam visel klidně i týden, je to stále krátká doba) bez jakéhokoliv zájmu ze strany AT, přitom reporty na jiné hráče jsem měl kolikrát dořešené za pár minut. Já nevím, Kowalski, mně to připadá jako kravina.

Záměrně přikládám záznam z celé akce, kterou bravurně zakončil Zchovankyo Glockem s upravenou pažbou. Zajímavé, že možnost porušení pravidla číslo čtyřicet byla vyřešena dřív, než stížnost na člena HT. A tohle je teprve začátek. Kde je chyba?
🤷‍♀️

Rataj a jeho logika optikou dnešního dne aneb protekce lidí na serveru, část druhá

V první řadě můžu začít tím, že Lofánek a Arčí dnes dostali permanentní ban za pravidlo číslo nula. Dobře, v pořádku, bany padají, ale oba dva byli offline a ani jeden z nich neví o co go. Jenže pak mi něco došlo - u obou dvou je v rámci IC nějaký ten spor či konflikt.

dnes v 13:51 Lofanek Rataj Pravidlo č.0 (Permanent)
dnes v 13:51 arciCZ Rataj Pravidlo č.0 (Permanent)

V případě Lofánka a Jaydena Lawrence je zde ta chyba u Ressettha, zatímco u Arčího jde o soud proti Armádě San Andreas (ach, kde jsou ty časy, kdy Rataj tvrdil, že na serveru nikdy nebude armáda...), obojí bylo řešeno tak, že se to má řešit IC. A zajímavé, že chvíli poté dostal Lofánek ban, stejně tak i Arčí. Bez jakéhokoliv důvodu. A tímto se dostáváme oklikou k Ratajovi a tomu, že mi dnes doopravdy potvrdil to, že zde existuje protekce lidí v AT (zdravím Lexikonna, Ressettha a podobné jedince). Jak? Stačilo část jeho příspěvku.

"jinak v pravidlech nemáme nijak podchycené "non-RP vyhození z frakce," či čím se tu uháníte. Neznámý se tedy nedopustil žádného porušení pravidel a mělo by se to řešit IC cestou. Nejzávažnější věc, které se Jaucuko dopustil je fakt, že nahrává na fórum obrázky přes ctrlv.cz 🤦‍♂️"

Pokud se nepletu, tak existuje pravidlo číslo nula neboli pravidlo ohledně kazení RP, popřípadě pravidlo pro nedefinovaná pravidla. Non-RP opuštění frakce se bere už od samého počátku tohoto serveru jakožto porušení pravidel, stejně tak by se mělo brát i Non-RP vyhození z frakce (při obojím se opouští frakce, v případě toho prvního ze strany A, v případě druhého ze strany B). Banlist mluví za vše, ostatně stačí si to jenom profiltrovat (tohle je jen skromný výcuc)...

 

včera v 19:18 Michal159 DnOndra NonRP opuštění frakce. (2 hodiny)
30.3.2021 13:10 ZmeTekk viyn NonRP Odpojenie Frakcie. (3 hodiny)
19.2.2021 19:30 RyderWillson RozhodneNeBaca non rp opuštění frakce, metabaiting (1 hodina)
24.1.2021 19:58 mrtinvoe Wright Non RP Opuštění frakce (1 hodina)
18.1.2021 18:37 Jemuhodne Wright Non RP Opuštění frakce (1 hodina)
18.1.2021 10:01 Mila69 Sandlerino NONRP Odpojení z Frakce. (1 hodina)
17.1.2021 17:56 Meki09 Kapralek non-rp leavnutí frakce (5 hodin)

...a další. Tak jak je možné, že najednou(!) v případě Ressettha tohle neplatí? Chcete mi snad říct, že to, že tohle neRPí, je najednou v pořádku, zatímco u příkladů výše, kde jeden z nich je i dokonce mladší než celá tato kauza, už to v pořádku není?

A potom je zde skutečnost, že celé pochybení Ressettha se řeší jen za účasti jedné strany (a to je Ressetth společně s Jaucukem - opět krásná ukázka toho, že zde, bez ohledu na kvalitu RP, záleží na tom komu honíš brko. Ostatně právě Ressetthova kvalita RP je pro mě i jeden z důvodů, že se divím, že tento člověk je stále v HT. Kde je chyba?

🤷‍♀️

 

Nefunkční Admin Team... nebo aspoň jeho větší část

Jak jste si mohli všimnout, tak od spuštění serveru roste doba čekání na reporty exponenciální řadou. Na jednu stranu to není chyba AT (jak chcete řešit reporty, když na ně a) nemáte pravomoce, b) je jich hodně, c) jsou to píčoviny), na druhou stranu je. Proč? Můžeme třeba začít videem, které jsem poskytnul výše. Za celou dobu plus dalších 30-40 minut se nikdo k reportu ani nevyjádřil, přitom zde byli lidi, kteří ho mohli řešit.

Problém je v tom, že zatímco část AT funguje, tak ten zbytek nefunguje a to sakra hodně. A na vině jsou hned dvě věci - strukturizace AT a také jejich členů. Podívejte se na aktivní lidi v AT a řekněte - na jakých pozicích většinou jsou? A teď do toho přidejte i HT a znovu - na jakých pozicích většinou jsou? Zjistíte, že většinou ti nejaktivnější jsou níže v rámci hiearchie serveru, zatímco u některých lidí výše vyvstává otázka - jak se tam kurva dostali? Celé to pak v kombinaci s body uvedenými výše působí jako nadržování. Oh wait, ono tomu tak doopravdy je! Použiji tady krásný příklad - podívejte se na Heavyho/Kubbyho a Scora v Helper Teamu. Tito dva jsou tam téměř od samého začátku celého Helper Teamu. Proč se nedostali dál, když jsou nejaktivnější a svou práci skutečně odvádí? Odpověď je jednoduchá - protože je tam lidi z AT nechtějí (a tohle je, prosím pěkně, oficiální informace, která se ke mně dostala hned z několika zdrojů). A pak to dopadá tak, že se z HT dostane výše někdo, kdo se kamarádíčkuje s lidmi z AT a to i přesto, že na své pozici dělal velké kulové (ve srovnání s těmito dvěmi příklady). Pak se není čemu divit, že se na reporty skutečně čeká, když se nevybírá na základě odvedené práce, ale na základě toho, jak moc někomu podkuřuješ.

A potom je zde i přístup k hráčům. Zde nám figuruje Jaucuko společně s Ressetthem. Zde lze krásně vidět, jak řešení problémů u členů AT/HT nefunguje tak, jak by mělo. Namísto transparentnosti a otevřenosti v rámci řešení celého problému se celá věc řešila za oponou, ještě k tomu s nadržováním Ressetthovi. A ano, ten slavný mail byl skutečně odeslán až poté, co se daná věc řešila v reportu. Zajímavé, že ano...? A ještě k tomu, když danou věc měl řešit Team Manager (který v té dané době ještě byl na své pozici), tak se zmohl jen na nesouhlas k jednomu z příspěvků. To je vše. Kde je chyba?

🤷‍♀️

Kvalita RP

Dnes jsem přišel naposledy na server a stal se obětí tří nehod. V první z nich mi jeden hráč vběhnul do cesty, v případě druhé totéž, v případě třetí mě poslal týpek do značky. Hádejte, u kolika z nich se něco skutečně RPilo? Nic krom té druhé, kdy auto narazilo do mostu a explodovalo. Stejně tak pitomci, kterým policejní SUV sejmulo drona a i tak si ho vesele pouštěli dále. A tohle bylo, prosím pěkně, za skromných dvacet minut na serveru. A víme, čím to je? Bodem výše a i tím, kvůli čemu je zde tolik lidí - reklama na Facebooku.

Od té doby, co roste množství lidí, přibývá i množství casualů, jejichž RP je... no, na úrovni RP na evoluci WolfGamingu neboli také těžká bída. Podle toho to i na serveru vypadá.

Řešení věcí na serveru

Nakonec to nejlepší - tickety. A zde se, opět, naráží na špatnou strukturizaci AT a toho, kdo může co řešit. Záměrně nebudu danou věc dále komentovat a pouze přihodím snímky. Chápu, že tohle jsou věci, co nemůže každý člen AT řešit, ale opravdu je přenáhrátí modelu tak na dlouho? Nebo na vrácení blbých kreditů za něco, co mi shop vnutil?

Opět - kde je chyba?

🤷‍♀️

izerman

Hráč

15
2.4.2021 21:26, naposledy upraveno 2.4.2021 21:37 uživatelem izerman

Ahoj, velice krásně sepsané :) Opravdu velice krásné a odvážné :) Ale, něco podobného s A-Teamem se už jednou řešilo -> https://leosight.cz/forum/topic/2817 a myslím si že to dopadne stejně jako s tamtím starým. 

EDIT: Ještě bych sem rád něco dodal: Za mě se Rataj hodně změnil příjde mi že dřív byl takovej jinej klidnější a víc přátelský, a teď je takovej jinej už to není "starý Rataj" může to být třeba tím jak pracuje na těch aktualizacích serveru mimochodem ten Farming Update se mu povedl :) Ale svým chováním jaké má už to dle mého není ten Rataj co byl dříve. Nechci tu tutim na něho nějak nadávat nebo pomlouvat nebo cokoli jiného jen tím chci říct mé pocity z jeho chování dříve a teď. :)

2.4.2021 21:28, naposledy upraveno 2.4.2021 21:30 uživatelem Paradoxx

Ahoj, veľmi pekne spísané :) Nádherné a odvážne. uvidíme ako to dopadne :)

🤷‍♀️

Migas747

Hráč

4
2.4.2021 21:31

Nehrám na servery ale napísané to je krásne, z pozadia niektoré veci sledujem a ak je to pravda, tak je to žiaľ smutné. Môžem sa však napríklad vyjadriť k reportom/ticketom na webe a môžem sám za seba povedať, že sa na odpoveď čaká veľmi dlho a potom sa aj tak daná vec nijak nevyrieši. To je však len moja skúsenosť. 

2.4.2021 21:31
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

Colombo

Hráč

6
2.4.2021 21:32, naposledy upraveno 2.4.2021 21:34 uživatelem Colombo

Velké fakta velké fakta

Mynyus

Hráč

15
2.4.2021 21:34

Nevím úplně jestli za kvalitu RP může Admin team ale je to opravdu hrůza a přitom by to šlo úplně jednoduše udělat Whitelist a test na základní Roleplay možná by 10 lidí přestalo hrát úplně ale úplně ale kvalita hry by se zlepšila můj názor.

Helter

Hráč

15
2.4.2021 21:35

incoming:

closed, rejected and banned. 

2.4.2021 21:44
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
2.4.2021 21:56

Dělám co můžu, dělám to podle svého nejlepšího svědomí a dělám to pro hráče. Jestli tomu budete věřit nebo ne, jestli mě v tom budete podporovat, nebo proti mě válčit, to už je vaše věc. Ale tím co děláte mi to neusnadňujete, nehledáte řešení, jen opět rozvracíte, co my budujeme. Pokud chcete situaci zlepšit, je potřeba přiložit ruku k dílu, nadávat umí každý. Navrhněte konkrétní změny, které mohou vyřešit to, co se vám nelíbí a rádi to zvážíme.

Co se týče Falleagla a většiny zminěných nešvarů, které se týkají právě jeho, k tomu se nebudu už nijak vyjadřovat. Falleagle právě kvůli vám opustil AT, protože jste ho zasypávali podobnými texty. Falleagle byl skvělým členem AT, odváděl svou práci dobře a až na drobnější problémy (které však po sobě hned napravil) jsem s ním neměl sebemenší problém a rád ho kdykoliv uvítám zpět v AT.

A když dovolíte, jdu se opět věnovat těm, kteří si prostě přišli zahrát a ne se dohadovat o kravinách.

Dále se k tomuto tématu nebudu vyjadřovat. Peace.

1 2 3


Powered by LeoSight IFS
LT~283