Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Arcane

Kolpanek

25.11.2021 - 21:20




Arcane


Dobrý den vážení čtenáři tohoto článku, (Upozorňuji na možné spoilery),
Možná, že někteří z vás zaslechli o seriálu "Arcane", který vyšel dne 6.11.2021na platformě "Netflix". (premiéra)
Seriál je rozdělený na tři části - Act 1/2/3 v každém actu můžeme vidět vývoj "každého" hrdiny. Co se týče vývoje tohoto seriálu, tak vývoj tohoto seriálu se oznámil před šesti lety, čili v různých videích od League of Legends, můžeme nalézt možné "easter eggy". Oficiální trailer byl vydán 25.9.2021. 


První act popisuje dětství Powder a Violet (Jinx - VI) čili dvou sester. V prvním díle se dozvíme, že Jinx a VI, neměli lehký život. 
Proč? poněvadž přišli o své původní rodiče ve "válce" dvou měst - Zaun proti Piltoveru (totožnosti rodičů jsou neznáme). Sestry viděli na vlastní oči, jak strážci pořádku zavraždili jejich rodiče. Po pár sekundách se dozvíme, že si je ujal na starost Vander a vychoval je. 
Konflikt mezi těmito městy, vyvolal Vander se svým bratrem Silcem z touhou učinit Zaun nezávislým, svobodným a vlastním národem.
Vander a Silco měli mezi sebou nějaké rozpory, čili došlo i na souboj mezi nimi, kde Silco prohrál. (měl být utopen ve vodě plné toxických látek)
Silco byl považován za mrtvého, avšak se postupem času ukázalo, že Silco nějakým způsobem přežil a stal se "hlavním padouchem". 
VI, Mylo, Claggor, Jinx (v té době "Powder") se vydali do města Piltover, kde měli zakázaný vstup, čili porušili Vendrova nařízení.
Do města se vydali z jedného důvodu a to takového, že si prostě chtěli nakrást nějaké cennosti a následně je prodat ve Zaunu. 
Vloupali se do významné akademie pro mladé vědce, konkrétně do kanceláře Jayce. Během krádeže nějakých cennosti, Powder narazila na magické kameny. Když se Jayce chtěl dostat dovnitř, tak mu okamžitě zablokovali vstup a vydali se na útěk. Bohužel se stala menší nehoda a to ta, že Powder upustila jeden kamínek, který následně "dramaticky" padal po zemi a rozplácl se o stěnu, což vyvolalo rapidní výbuch, přičemž byli mírně zraněni Caitlyn s Jaycem. (nic vážného) a údajně "vážně" zranění, nějací občané Piltoveru, kteří byli poblíž místa výbuchu. 
Jak se tlupa statečných dětí vracela zpět do Zaunu, tak je překvapila další tlupa "lupičů"? kteří je chtěli okrást o lup. Vi si to nenechala líbit a udeřila jednoho z lupičů, což vyvolalo menší šarvátku. Nečekaně, naše "hlavní" postavy zvítězili. Nutno zmínit, že přitom jak se všichni mlátili, tak se Powder vydala na útěk, poněvadž ji chtěl okrást jeden z lupičů. Powder v daném zmatku hodila veškerý lup do vody. 
Jak se vrátili zpět do Zaunu, tak probíhala menší diskuze mezi nimi, přičemž došlo na pár urážek / pomluv Powder. 
Vander se po nějaké době dozvěděl, že v Piltoveru došlo k výbuchu a "vykradení" budovy tlupou dětí. Co se týče Jayce, tak Jayce byl za jeho nelegální držení nepovolených věcí a kamenů, vyloučen z akademie. Po nějaké té minutě se shledá Jayce s Viktorem (Jayce v tu chvíli, chtěl spáchat sebevraždu), kde mu Viktor sdělil, že se mu jeho plány líbili a pomůže mu s vývojem magi techniky. Viktorovi a Jaycovi se nakonec podařilo navázat rovnováhu kamenů, což vyvodilo obrovský pokrok ve vědě, díky které pak mohl Jayce s Vikotrem vymyslet magi brány, ale to už odbočujeme na act 2). 
Ke konci třetího actu se VI pokouší zachránit Vandera se spáru Silca, který jej unesl z mnou neznámého důvodu (pomsta, přetvoření na warwicka maybe). VI se následně poprala s Silcovimi gorilami, kde zvítězila. Silco použil třpit na jednoho ze svých lidí, což vyvolalo přetvoření dané osoby, co užila třpit v nebezpečnou, nebojácnou a velmi silnou nestvůru. No a karty se nám hned obrátili. Čili aby jsme si to shrnuli, tak momentálně Vi, Vander, Claggor a Mylo rapidně prohrávají, avšak Maylo již vykopal únikovou cestu, ale pozor! v tom se oběví naše spasitelka Powder, která připevnila kamínek magie mezi "bubny" (teď si nevzpomenu na to, čím ta opička mlátila do toho kamene). Po pár nárazech došlo k obrovské explozi, díky které zemřel Mayle a Claggor. Vander si vzal třpit z důvodu, aby zachránil VI, což se mu podařilo, ale bohužel taktéž posléze zemřel. 
Na místo pak přiběhla Powder, která se chlubila svým kouskem, čímž naštval VI, která následně udeřila Powder a odešla pryč (za roh). K Powder se mezi tím dostal Silco, který si ji převzal a od té doby vznikla Jinx. VI tomu chtěla zabránit, avšak Marcus (strážce pořádku) uchytil VI a následně odvlekl pryč se slovy "Ještě Tě zabije". No a tím se nám končí act 1.


Tímto jsem vám prozradil ,co se vše událo v Actu 1. Act 2/3 již nebudu vyzrazovat, poněvadž Vám to vše nechci vyspoilerovat. 
Avšak vás ujišťuji, že Act 2/3 jsou mnohem dramatyčnější a emotivní, čili jenom doporučuji.
Pro mne je tento seriál 10/10, protože jsem ještě neviděl lepší animovaný seriál, jako byl tento.


Trailer na Arcane: (cz dabing)


Trailer na Arcane: (en dabing)


Mějte krásný zbytek večera a "krásný den pokroku!"



Komentáře
Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

DUBEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: Vitezslav (2063Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
pepekmornik

210Kč včera v 20:27

pepekmornik

210Kč včera v 20:26

Lliborflegr

100Kč včera v 15:30

Nejnovější uživatelé
vyhonek25

Registrován 25.4.2024

Ham201

Registrován 24.4.2024

bujdaCZ

Registrován 24.4.2024