Ahoj @KitzuInu , neber moje vyjádření jako univerzální stanovisko AT, tohle je čistě můj názor a moje vyjádření jako hráče.
Protože z entropie tu byla dávno předtím, než si někdo vymyslel něco jako řád, budu se k těm jednotlivým bodům vyjadřovat v náhodném pořadí :) Pokud se vám nikomu nechcou číst moje myšlenkové pochody. Skočte až uplně dolů, kde je TL;DR:
Začněme tedy bodem číslo 4. Co si budem, na většině věcí se se @Zeintar -em neshodneme, asi nebo možná, těžko říct, ale to je jedno, tady s ním ale naprosto souhlasím. Tohle také není oficiální stanovisko Rataje, nebo celého AT , nicméně jak já jsem pochopil proč se přidalo "výpalné" tak to shrnul už Zeintar ve svém příspěvku. Je to motivace pro ilegální frakce hrát něco, co se skrývá pod zkratkou HRP - tedy Heavy , nebo High effort RP . Hráči, kteří hrají HRP se zaměřují většinou čistě na tu příběhovou, character developement, stránku, tu postavu skutečně žijí a nechtějí o ni zbytečně přijít. Takoví hráči často hrají jednu dvě postavy vůbec. Samozřejmě může být volná kombinace některých a nebo všech aspektů. HRP se dá krásně hrát v ilegální frakci. Je tu spousta mechanik implementovaná do světa Skima, kde se dá rozjet hluboké a rozsáhlé nelegální RP. na IC internetu například, dá se za ilegální frakci montovat do politiky a skrz to ovlivňovat dění ve státě, dají se budovat sítě kontaktů a chovat se jako skutečná mafie. Schovávat se za legitimní business. Založ si druhou, plně legální firmu, zaměstnej tam svoje gangstery, výdělky z toho převádějte, idálně přes prostředníky, na tu frakci nelegální a tím si financuj veškeré své aktivity. Navíc když takhle RPíš právě v tom "hoodu" tak ti to navíc ještě vydělává i pasivně. za mě to je naprosto super věc navíc.
Bohužel, většinou se u ilegálních postav setkáváme spíše s LRP, což je naprostý opak (Light / Low effort RP) Tady už zabrousím do bodu číslo 3. K tomu už se vyjádřil třeba @neznamy#6563 a ten názor mám velmi podobný. Vzhledem k tomu, že na Skimu se nachází grindicí mechaniky pro hráče, kteří nemají až tak silné HRP tendence a prostě je baví si grindit, sbírat majetek, auta, cokoliv tak stráví opravdu velkou hromadu času tím, aby si zajistili kapitál, pak když jsou šikovní, můžou si vydělávat i jinak, tím že třeba otáčí auta, dobře koupí, draze prodají - takových je tu spoustu, ale potřebuješ na to kapitál a i to dá dost práce. Představ si, že jsi hráč, který má na postavě 1000 hodin, pár banů ze svých začátků, ale to už je dávno. Navíc tě baví i social RP a ty hlavní aspekty RP serveru, za tuhle dobu jsi si občasným ježděním nějakých těch RPG prací vydělal dohromady všehovšudy třeba 10 milionů , za které sis koupil baráček a fajný sporťák, do kterého investuješ nějaký ten tuning, ideálně si na něj plácneš polep.
Na druhé straně plotu tu máme hráče, který má na svém kontě 30 různých banů, na svém účtě má 26 postav, té, které říká hlavní má nahráno 47 hodin. Tenhle hráč se konečně dočká toho, že si může po 10 hodinách jít někoho přepadnout nebo něco ukrást. Proč by takovýhle hráč s takovou postavou, absolutní příklad Low Effort RP, měl za 10 minut získat vozidlo té postavy co na to dřela půl roku, protože většinu času strávila překvapivě roleplayem na RP serveru. A i kdyby se vrátil po roce, proč by měl začínat zase od nuly bez svého auta, do kterého mimochodem investoval i reálné peníze formou polepu za kredity? Rozhodně ne. Tohle by tohohle okradeného hráče akorát naštvalo a znovu už by se nevrátil.
Přeskočíme k bodu č. 1 - tady se tak rozepisovat nebudu. Ilegální převozy jsou jednak pozůstatkem minulých itinerací serveru, dále jsou nejsnažším místem clashe gangů a PSA a je to prostě další RPG prvek, který dává možnost nelegálům si vydělávat i jinak, než se snažit... prostě jen jezdit tam a zpátky a mačkat tlačítko, prostě jen grindit. Tady není potřeba nic dodávat? Je tam kamera? No a? na té kameře 24/7 nesedí hráč aby to kontroloval, nejspíš, a když jo tak všechna čest PSA. a ze zpětného záznamu stačí mít kuklu, nějaké běžné vozidlo, bez SPZ a ze záznamu stejně nikdo nic nezví. Tak jak psal @Lexikonn
Nakonec ke číslu 2 - drogy. Osobně tohle považuju snad za tu nejméně dopadovou mechanickou část hry, která nějakým způsobem slouží ilegálním frakcím. Pokud to ty považuješ za důležité, tak si došlápni na ostatní dealery, Zkopej konkurenčního dealera se svou postavou, vyhrožuj mu, ukradni mu ty drogy. Co udělá? Nahlásí to policii? to asi ne. Přes product modul, jak jsi říkal, se dají dělat drogy unikátní a to je pravda. Nikdo by si doslova jen tak neinvestoval do product modulu kvuli drogám, pokud kolem toho nechce točit celé své RP.
Nakonec slíbené TL;DR:
žádná ilegální frakce nebo ilegální hráč nepotřebuje ani jeden ze výše zmíněných bodů aby mohl dělat kvalitní ilegální HRP, naopak, tohle jsou mechaniky, které snad až na výpalné slouží proto aby ti hráči, kteří to RP až tolik neprožívají, nebo nemají na to to správné myšlení, výdrž a cílevědomí aby si ty peníze vydělali nějak jinak.
Nejlepší jsou takové mafia frakce u kterých normální postavy běžného života ani nemají tušení o jejich existenci a nejlepší jsou takové ilegální postavy u kterých nemá nikdo tušení, že jedou v ilegálu.
Tak pravil VlkoVod.
Ahoj [user:3493] , neber moje vyjádření jako univerzální stanovisko AT, tohle je čistě můj názor a moje vyjádření jako hráče.
Protože z entropie tu byla dávno předtím, než si někdo vymyslel něco jako řád, budu se k těm jednotlivým bodům vyjadřovat v náhodném pořadí :) Pokud se vám nikomu nechcou číst moje myšlenkové pochody. Skočte až uplně dolů, kde je TL;DR:
Začněme tedy bodem číslo 4. Co si budem, na většině věcí se se [user:4196] -em neshodneme, asi nebo možná, těžko říct, ale to je jedno, tady s ním ale naprosto souhlasím. Tohle také není oficiální stanovisko Rataje, nebo celého AT , nicméně jak já jsem pochopil proč se přidalo "výpalné" tak to shrnul už Zeintar ve svém příspěvku. Je to motivace pro ilegální frakce hrát něco, co se skrývá pod zkratkou HRP - tedy Heavy , nebo High effort RP . Hráči, kteří hrají HRP se zaměřují většinou čistě na tu příběhovou, character developement, stránku, tu postavu skutečně žijí a nechtějí o ni zbytečně přijít. Takoví hráči často hrají jednu dvě postavy vůbec. Samozřejmě může být volná kombinace některých a nebo všech aspektů. HRP se dá krásně hrát v ilegální frakci. Je tu spousta mechanik implementovaná do světa Skima, kde se dá rozjet hluboké a rozsáhlé nelegální RP. na IC internetu například, dá se za ilegální frakci montovat do politiky a skrz to ovlivňovat dění ve státě, dají se budovat sítě kontaktů a chovat se jako skutečná mafie. Schovávat se za legitimní business. Založ si druhou, plně legální firmu, zaměstnej tam svoje gangstery, výdělky z toho převádějte, idálně přes prostředníky, na tu frakci nelegální a tím si financuj veškeré své aktivity. Navíc když takhle RPíš právě v tom "hoodu" tak ti to navíc ještě vydělává i pasivně. za mě to je naprosto super věc navíc.
Bohužel, většinou se u ilegálních postav setkáváme spíše s LRP, což je naprostý opak (Light / Low effort RP) Tady už zabrousím do bodu číslo 3. K tomu už se vyjádřil třeba [user:6563] a ten názor mám velmi podobný. Vzhledem k tomu, že na Skimu se nachází grindicí mechaniky pro hráče, kteří nemají až tak silné HRP tendence a prostě je baví si grindit, sbírat majetek, auta, cokoliv tak stráví opravdu velkou hromadu času tím, aby si zajistili kapitál, pak když jsou šikovní, můžou si vydělávat i jinak, tím že třeba otáčí auta, dobře koupí, draze prodají - takových je tu spoustu, ale potřebuješ na to kapitál a i to dá dost práce. Představ si, že jsi hráč, který má na postavě 1000 hodin, pár banů ze svých začátků, ale to už je dávno. Navíc tě baví i social RP a ty hlavní aspekty RP serveru, za tuhle dobu jsi si občasným ježděním nějakých těch RPG prací vydělal dohromady všehovšudy třeba 10 milionů , za které sis koupil baráček a fajný sporťák, do kterého investuješ nějaký ten tuning, ideálně si na něj plácneš polep.
Na druhé straně plotu tu máme hráče, který má na svém kontě 30 různých banů, na svém účtě má 26 postav, té, které říká hlavní má nahráno 47 hodin. Tenhle hráč se konečně dočká toho, že si může po 10 hodinách jít někoho přepadnout nebo něco ukrást. Proč by takovýhle hráč s takovou postavou, absolutní příklad Low Effort RP, měl za 10 minut získat vozidlo té postavy co na to dřela půl roku, protože většinu času strávila překvapivě roleplayem na RP serveru. A i kdyby se vrátil po roce, proč by měl začínat zase od nuly bez svého auta, do kterého mimochodem investoval i reálné peníze formou polepu za kredity? Rozhodně ne. Tohle by tohohle okradeného hráče akorát naštvalo a znovu už by se nevrátil.
Přeskočíme k bodu č. 1 - tady se tak rozepisovat nebudu. Ilegální převozy jsou jednak pozůstatkem minulých itinerací serveru, dále jsou nejsnažším místem clashe gangů a PSA a je to prostě další RPG prvek, který dává možnost nelegálům si vydělávat i jinak, než se snažit... prostě jen jezdit tam a zpátky a mačkat tlačítko, prostě jen grindit. Tady není potřeba nic dodávat? Je tam kamera? No a? na té kameře 24/7 nesedí hráč aby to kontroloval, nejspíš, a když jo tak všechna čest PSA. a ze zpětného záznamu stačí mít kuklu, nějaké běžné vozidlo, bez SPZ a ze záznamu stejně nikdo nic nezví. Tak jak psal [user:3583]
Nakonec ke číslu 2 - drogy. Osobně tohle považuju snad za tu nejméně dopadovou mechanickou část hry, která nějakým způsobem slouží ilegálním frakcím. Pokud to ty považuješ za důležité, tak si došlápni na ostatní dealery, Zkopej konkurenčního dealera se svou postavou, vyhrožuj mu, ukradni mu ty drogy. Co udělá? Nahlásí to policii? to asi ne. Přes product modul, jak jsi říkal, se dají dělat drogy unikátní a to je pravda. Nikdo by si doslova jen tak neinvestoval do product modulu kvuli drogám, pokud kolem toho nechce točit celé své RP.
Nakonec slíbené TL;DR:
žádná ilegální frakce nebo ilegální hráč nepotřebuje ani jeden ze výše zmíněných bodů aby mohl dělat kvalitní ilegální HRP, naopak, tohle jsou mechaniky, které snad až na výpalné slouží proto aby ti hráči, kteří to RP až tolik neprožívají, nebo nemají na to to správné myšlení, výdrž a cílevědomí aby si ty peníze vydělali nějak jinak.
Nejlepší jsou takové mafia frakce u kterých normální postavy běžného života ani nemají tušení o jejich existenci a nejlepší jsou takové ilegální postavy u kterých nemá nikdo tušení, že jedou v ilegálu.
Tak pravil VlkoVod.