Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Vysílání Spotify do vlastního rádia

4.9.2022 18:01, naposledy upraveno 4.9.2022 18:47 uživatelem Rataj

K porozumění tohoto návodu je vyžadována znalost nastavení a vysílání vlastního rádia přes Winamp a nějaká ta práce s počítačem. Tento návod není určený pro úplné laiky, jedná se spíše jen o nasměrování.

Budeme potřebovat:

• Spotify (ideálně ve verzi Premium)
  • Winamp (+libovolný plugin pro streamování rádia jako například SHOUTcast nebo edcast)
  • VB-Audio Virtual Cable (případně jiný driver se stejným fungováním)

1. Přesměrování zvuku ze Spotify do virtuálního vstupu

Otevřeme nastavení Windowsu, v nich najdeme Možnosti směšovače zvuku.

Najdeme Spotify a změníme výstup (první pole) na virtuální kabel.

V tuto chvíli bychom už neměli slyšet zvuk ze Spotify. Jakmile budeme chtít zase poslouchat Spotify normálně bez rádia, tak v tomto nastavení přepneme výstup zpět na Výchozí.

2. Nastavení virtuálního vstupu do vysílání ve Winampu

V nastavení našeho vysílacího pluginu (já používám edcast, u SHOUTcast to vypadá trochu jinak, ale funguje stejně) si namísto Winamp playlistu pustíme zvukový vstup a namísto našeho mikrofonu zvolíme virtuální kabel.

Vyladíme hlasitost a můžeme vysílat. Ve hře teď můžete na vlastním rádiu poslouchat s přáteli své Spotify playlisty. Navíc není potřeba všechny songy stahovat a přidávat do Winampu, prostě jen pustíte vysílání, Spotify a máte na svém rádiu nekonečné množství hudby.

Návod píši pouze pro edukativní účely, nenesu žádnou zodpovědnost za případné škody, které vám mohou vzniknout v důsledku použití tohoto návodu. Zejména pozor na správnou instalaci driverů a v případě veřejného vysílání taktéž na autorská práva.

4.9.2022 22:54

Během zprovozňování jsme s Vlkovodem narazili na nějaké trable, konkrétněji nám to skrze ShoutCast přes BeatZone nešlo streamovat, IceCast jsme ani nezprovozňovali. Pokud i vy budete mít problémy, tak dejte vědět pod tento příspěvek, připravíme si pro vás alternativní metodu, jak docílit stejného výsledku jen přes jiný program.

6.9.2022 18:35

Ahoj @Dzardys,

rád bych získal jinou alternativu, přes Winamp mi to nefunguje, rádio normálně připojím, ale nehraje to. Prosil bych o pomoc, díky moc.

6.9.2022 20:17, naposledy upraveno 13.9.2022 13:21 uživatelem Dzardys

Pokud si vzpomenu, udělám tedy samostatný návod na program Mixxx, jenž následně vložím jednak sem, a jednak pod návod k přidání vlastního rádia do hry. 

EDIT: Návod jsem sepsal, podívat se na něj můžete zde.