Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Staff report - Lexikonn

1 2



8.11.2022 15:48

Vážený admin týme, vážení čtenáři, Lexikonne, 

dnešním dnem, jsem se za psychické pomoci mého dobrého kamaráda Zeina rozhodl sepsati tuto stížnost na výše zmíněné Game Mastera Lexikonna. Se Zeinem jsme nabyli podezření, že tento GM zneužil své postavení a práva tomu přidělená pro své RP a zvýhodnil se tak nad ostatními hráči. Dovolte mi prosím krátce vysvětlit, o co nám vlastně jde, a jak celá kauza započala. 


Psalo se datum 20.10.2022, ve čtvrtek okolo té půlnoci, kdy jsem zastavoval jedno vozidlo jakožto policista ke silniční kontrole. Jednalo se o vozidlo Ferrari FF, SPZ H0R NETT s VIN 4713, které jsem po RP akci zabavil z patřičných, zde nejmenovaných důvodů. Vozidlo jsem odvezl na odtahové parkoviště policie v Las Venturas, které bohužel bylo plné a tak jsem byl nucen sepsat si report (Standartní postup, je-li parkoviště plné). Tento zmíněný report (*) mi přijala administrátorka Puding, kterou jsem poprosil, aby na vozidle nastavila /park, a tak vozidlo nemohlo být respawnuto na pozici /park mimo odtahové parkoviště. Tak Puding učinila, z mého dotazu do PM, abych se přesvědčil a pokračoval jsem ve svém IC. 

(*)

 

Spoiler

Včera, dne 07.11.2022 jsme si takhle se Zeinem v poklidu patrolovali a najednou naše překrásné, velice všímavé oči zahlédly v dáli jedoucí, krásně vypadající Ferrari FF, což je pro nás jako pro policisty krásný úlovek. Vozidlo jsme tedy zastavili a začali naší klasickou rutinu. Zkontrolovali jsme vše potřebné dle našich postupů a IC zákona a ejhle, ono to nebylo technicky způsobilé. Chvíli před odtahem vznikla RP akce, po které jsem vozidlo za asistence mého kolegy strážmistra vozidlo opět odtáhl na odtahové parkoviště v LV a musel jsem jít nuceně relog. Zein tak zajistil od Sedlixe, aby nastavil /park a vozidlo dal do garáže, neboť odtahové parkoviště bylo opět plné. To se tak stalo, a tak nezbývalo nic jiného, než už jen vozidlo zapsat do našich tabulek a pokračovat v našem poklidném RP a zastavovat bezohledné řidiče.

Tuhle jsem se Zeinovi zmínil mezi slovy že tohle Ferrari už jsem jednou zabavoval a tak jsme se tomu zasmáli. Ovšem, co mě v tu chvíli zarazilo bylo to, když mi Zein povídá "Ale halo, ono to vozidlo není vydané". To mě tak zaskočilo na srdíčku, že jsem si otevřel naše tabulky a začal z plných sil pátrat po onom Ferrari. To jsem taktéž našel a zahlédl jsem, při mém prvním odtažení, že vozidlo doopravdy nebylo vydané. Říkal jsem si "No jéje, přeci musela nastat nějaká ta chybička, každému se to stane". Ovšem co jsem se tak dopátral, tak vozidlo doopravdy nikým, kdo spravuje odtahové parkoviště vydáno nebylo a prý kdyby bylo, rozhodně by ono vydání nezapomněl do těch tabulek zapsat. Po mém usilovné touze v reportu o zjištění, zda-li bylo po 20.10 změněn na vozidle /park mi bylo zodpovězeno, že tento skutek již nelze dohledat, protože to bylo už dávno a ve vozidle se více jezdilo a manipulovalo se s ním. Věřím ale, že někdo s vyšší mocí ovšem dokáže dohledat, zda-li bylo s vozidlem nějak manipulováno i v pozdějším datu. 

Ačkoli zde nechci takto osočovat tohoto Game Mastera, nabyl jsem pochybností, že onen GM Lexikonn využil svých pravomocí k tomu, aby ono vozidlo portnul z odtahového parkoviště a nastavil na něm nový /park. Hrál by do toho i ten skutek, že vozidlo nebylo zabaveno pomocí NPCčka, tudíž se tato skutečnost nikam, krom tabulek policie neeviduje. (Normálně přes NPC se to eviduje do /impound). Kdybychom ve včerejší den vozidlo opět nezabavovali, nikdo by si toho nevšiml. 

Abychom předešli zbytečným dohadům o tom, že si mohl nějaký hráč (neříkám, že na základě Lexikonnova podnětu) podat report o port daného vozidla a Lexikonn (či jiný administrátor) vozidlo portl bez vědomí toho, že je odtažené, upozorním zde na to, že Lexikonn o tom nejen OOC, ale hlavně i IC věděl. Což mohu potvrdit logama, které zde nechci uveřejňovat, avšak jsem ochoten je při žádosti poskytnout komukoliv z A-T. 

Dle mého je tato situace byť trochu zbytečná, ale za to velice podezřelá. Pokud-li se mé tvrzení a pochyby naplní, jedná se o dosti veliké zvýhodnění oproti ostatním hráčům, kteří na vydání vozidla z odtahového parkoviště čekají né-li několik dní, či dokonce i týdnů. Pokud-li se však mé pochyby nenaplní a dojde se k závěru, že vozidlo bylo vytaženo správně dle pravidel a IC, budu jen rád, že situace byla vyřešena poklidně bez žádných sporů. 


To bychom měli vysvětlený první důvod této stížnosti. Nyní se prosím přesuňme na druhou část, která nebude tak obsáhlá...

Jak jste si již mohli povšimnout, od Trnasse na mou postavu přišla žaloba. (Odvolání vůči udělenému trestu, kde se domnívají, že jsem pochybil.). Onu událost tu nebudu moc rozebírat, neboť je to IC záležitost a do tohoto reportu to zde nepatří. Ovšem!

Před pár dny na základě mého zatčení Lexikonna vyšlo od Rataje odvolání Lexikonna z pozice vrchního komisaře leteckého klubu. Nedivím se, že je tímto odvoláním rozhořčen, a co si budeme, mě by to taktéž naštvalo. Ovšem, byť chápu jeho rozhořčení, jakožto Game Master by měl zachovat nějakou tu profesionalitu a klidnou hlavu. Ptáte-li se co vlastně udělal, poskytnu Vám jeden screenshot. Tento screenshot zachycuje zprávu od Lexikonna na Discordu jednomu hráči (nejmenovanému, ačkoli on, já, i Lexikonn budeme vědět o koho jde a tímto se mu omlouvám, ale viděl jsem porušení pravidel tak jsem to nahlásil.) kde ho upozorňuje, prostřednictvím OOC, že podali odvolání, a ať ani nezkouší dát LKRC někomu jinému.

Spoiler

Myslím si, že kdyby tuto zprávu napsal jakýkoliv hráč jinému hráči a dotyčný to nahlásil, považovalo by se to jako metabaiting a hráč by byl potrestán. Bohužel Lexikonn je "mocný" nejen IC, ale i OOC a tak se nedivím, že zde panovala mírná obava z nahlášení. Ovšem, jak je známo, já takové obavy nemám a nahlášením kohokoliv se moc netrápím. Myslím si, že i kdyby vyšší z admin týmu nedošli k závěru, že bylo porušeno nějaké pravidlo, stále je potřeba na chování onoho Game Mastera upozornit a doufat, že se vše dá do pořádku. 


Tímto bych vám rád poděkoval za pozornost při čtení, pokud si to vůbec někdo přečetl a doufám, že se tato stížnost vyřeší v co největším klidu a v přátelským duchu. Pokud-li se mé pochyby nenaplní a bude uznáno, že se Lexikonn ničeho nedopouští, tím se mu omlouvám za pošpinění jména. Bude-li ale dokázáno, že přeci jen porušil nějaké pravidla, doufejme, že se to již nebude opakovat a bude zakročeno tak, jak by bylo zakročeno s běžným hráčem. 

Děkuji vám, a přeji vám poklidné hraní a krásný den,
Zchovankyo. 

 

8.11.2022 16:07, odstraněno 8.11.2022 16:20 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
8.11.2022 16:23, naposledy upraveno 8.11.2022 16:37 uživatelem Kolpanek

Vzhledem k tomu, že jsem zde byl osloven, že jsem údajně vydával FFko Lexikonnovi, tak zde hodím svůj komentář. FFko jsem nevydával, pokud bych dané vozidlo vydal tak to mám označené v tabulce zabavených vozidel jako vydané, to samo v systému kde chodí žádosti o vydání. Nevylučuji však to, že jsem mohl jenom zapomenout to označit jako vydané. 🤷‍♂️

 

EDIT: Tak s Lexikonem jsme dopátrali, že jsem vozidlo leximu vydával já. Vedli jsme dokonce konverzaci (kdy bude online na své postavě) na discordu v DMs - 27.10.2022. Já si bohužel nepamatoval, zda jsem to Leximu vydal.

8.11.2022 16:28, odstraněno 8.11.2022 16:29 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
8.11.2022 16:38

Stížnost pěkná. Jen sem hodím malou vsuvku ode mě, aby se neřeklo že jsem ti kecala ohledně /aparku.


 

Další věc. Zajímalo by mě u kolika vozů co jsi zatím zastavoval jsi opravdu RPil kontrolu rezervy. Možná je to pouze můj pocit, ale něco mi říká že takovýhle brikule zkoušíš jen u aut lidí které nemáš rád OOCly. Třeba ti ale křivdím.

8.11.2022 16:39
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
8.11.2022 16:44
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
8.11.2022 16:44

Udělám svou oblíbenou funkci na webu a tento topic locknu, nikdo nehodlá číst dohady a tak dále. V případě relevantních odpovědí jsem ochoten to přispěvatelům odemknout, admini si to zvládnou odemknout sami. Pokud máte nějaké relevantní příspěvky, napište mi na Discord a domluvíme se na uveřejnění zde, do té doby vyčkejte na excerpt, než zas začnou padat warny. Buďte si na mě naštvaní jak jen chcete.

8.11.2022 21:30
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
17.11.2022 14:19, naposledy upraveno 17.11.2022 14:20 uživatelem Dzardys

EXCERPT

Předmětem této stížnosti, máme-li to tak nazývat, je hráčova nespokojenost s Lexikonnem ve dvou konkrétních bodech, které shrnul do několika obsáhlých odstavců. Shrňme si tedy to nejdůležitější.

První polovina stížnosti se zabývá nařknutím Lexikonna ze zneužití práv k portování vozidel, aby nabyl zpět své vozidlo, které mu Zchovankyo se Zeintarem zabavili. Ve finále však zjišťujeme, že mu bylo vozidlo vydáno legitimní IC cestou a proto nemáme skoro žádný důvod k tomu, abychom se Lexikonnovým FFkem dále zabývali.

Skoro... Je až úsměvné pozorovat, jak se hráči snaží Lexikonnovi uškodit za každou cenu, přeci jen, kdyby nešlo o Lexikonna, tak ty zákony a postupy nebude nikdy nikdo tak tvrdě hrotit. Zabavení vozidla z důvodu absence rezervy, kterou si navíc oba dva policisté vymysleli, je opravdu směšný počin, který mimochodem v důsledku porušení pravidla 0 s okamžitou platností voiduji a dávám tímto Lexikonnovi svolení k užití svých práv k nabytí svého FFka zpět. K případné další stížnosti jsem více než ochoten SedliXovi zaslat logy, které mne k tomuto počinu vedly.

Druhá část stížnosti je nějaký screen z konverzace mezi Lexikonnem a Bregem (vzhledem k tomu, že to Lexikonn sám uveřejnil, nebudu dále utajovat jejich jména), kde Lexikonn píše Bregovi přesně to, co na screenu můžeme vidět. Problémem tohoto bodu stížnosti je skutečnost, že Zchovankyo nedostal povolení ani jednoho z účastníků konverzace k uveřejnění jakékoli jejich zprávy a dle našeho precedentu u stížností nemůžeme považovat takové důkazy za jakkoli platné, nehledě na závažnost (viz Lexionys a jeho nahrávání TeamSpeaku bez svolení všech účastněných). Na druhou stranu, screeny uveřejnil poprvé Brego, čímž vlastně můžeme tuto skutečnost omluvit.

Není na mně, abych něco takového mohl zhodnotit, nicméně jedna konkrétní zpráva bez dalšího kontextu nemusí vlastně znamenat vůbec nic a bylo by dobré tedy SedliXovi poskytnout celý úsek konverzace. Opět je však strašně úsměvná "náhoda", kdy vlastně došlo k odvolání Lexikonna z postu ředitele LKRC a shodou okolností by se tam měl šanci dostat jeden z policistů, od nichž tato stížnost vzešla. Nicméně pro tuto situaci si vyhradíme čas až někdy jindy, ideálně po kompletním přezkoumání.

Na závěr jen vypíchnu něco, na čem jsme se nejen s několika kolegy, ale i mnoha hráči, shodli. Této stížnosti bych jednoznačně nekladl nějak vysokou prioritu, vzhledem k tomu, jakým podtónem a za jakým účelem je sepsána.

1 2


Powered by LeoSight IFS
LT~103