Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

závislost na skimu a moje následky.

1 2



23.1.2024 20:49

Zdravím všechny.

právě teď jsem si byl zapálit cigaretu a jak jsem jen tak přemýšlel tak jsem došel věci že fakticky jsem závislej. Musím furt kontrolovat web, musím být furt na disu a řešit IC tak i OOC věci. Nemůžu přijít na to, proč ta závislost. Žeby láska či nějaký zvyk k této komunitě? Poslední dny nad tím hodně přemýšlím. Donutila mě k tomu hlavně přítelkyně , která mi furt říká že se nesoustředím když spolu zrovna voláme a já hraju. Chtěl jsem jen dojít k věci a myšlence, jestli to tak má někdo také. Je mi jasné že mi někdo bude chtít napsat ať radši vypnu počítač a jdu si užívat života. Je to sice pravda, ale já už tu jsem od roku 2021 a od té doby celkově k leosightu mám skvělé vzpomínky a zážitky. Je tu super komunita, jedinci které beru jako svoji druhou rodinu. Má to tak někdo taky? overthinking nad tímto životem? Ale stejně to hrát budu a stejně to budu milovat. 😄. Omluvte dnes moje myšlení, ale mám strašnou chuť se s někým o tom bavit. 

JasonDark

Hráč

19
23.1.2024 22:14

Je fajn, že tě RP baví a, že jsi tady rád ale! 
Buď svou přítelkyni přemluv aby hrála s tebou ať máte společný zájem a nebo to omez. 
Začni své přítelkyni naslouchat a vnímat jí. Jinak přijde někdo jiný kdo jí naslouchat bude a ona odejde s ním. A to asi nechceš. Nebo snad ano? Je pro tebe důležitější Skimo než tvoje přítelkyně? 
Nikdo neříká, že bys měl přestat hrát ale mohl bys to alespoň omezit a mít vyvážený čas na školu/práci, hraní skima a také na přítelkyni. 
A buď rád, že tě na to přítelkyně upozornila. Dokud mluví a chce to řešit tak to není ztracené. Jakmile začne žena mlčet, tak to můžeš rovnou zabalit a smířit se s tím, že už jsi jí ztratil. Závislost není něco hezkého a více ti to vezme než dá. Najdi rovnováhu mezi Skimem a reálným životem. 

Satann

Hráč

22
23.1.2024 23:00

Ahoj @DJDave,

samozřejmě, každý tento pocit zažil, minimálně teda já, který teda stále sledoval fórum, IC web, jestli se něco neděje, jestli někdo nepíše, nebo tak. Měl jsem to u každé hry co jsem hrál, teda ale snad u Skima nejvíc, hlavně ze začátku, když jsem tu začínal hrát. 
Rozhodně to není správné a ani v pořádku, protože závislost na hrách je docela problém, který tě docela distancuje od reality. Správné je, udržet si tu správnou rovnováhu mezi realitou a hraním her přesně tak, jak píše kolega o odpověď výše. 

Rozhodně bych chtěl vytknout jednu věc, my chlapi neumíme dělat více věcí zároveň, takže volání s přítelkyní a hraní her se silně odpuzuje, protože víc se soustředíme na to hraní her. Jestli ti můžu doporučit, když voláš s přítelkyní, vypni hru a běž se jí věnovat, anebo pokud jste spolu, překonej se, vykašli se na hraní a běž s ní trávit svůj volný čas. Urči si všechny svoje priority, co je pro tebe důležité, co ti to může do života dát, kolik času si schopen tomu denně věnovat a jak s tím hodláš dál naložit. 

Pokud si nějakým způsobem uvědomuješ, že se cítíš být na jakékoliv hře závislý, nejen na Skimu, tak s tím zavčas něco udělej, neboť po nějaké době to velmi zasahuje do osobního života, osobních vztahů a dalších věcí. To si většina lidí stále neuvědomuje, jak to narušuje chod života a jeho strukturu. Všeho moc škodí, i hraní her.

S pozdravem, Satan

 

jan38

Hráč

41
23.1.2024 23:15

Ahoj, píšu zrovna já protože každý vi kdo je ti zavislej na postavě Jessica Monroe alias pisanek.

 

Zavislost na skimu začala vznikat od doby kdy jsem začal erpit podle něčeho co jsem v životě stratil a hodně toho lituji.

 

Jde o mojí první holku.

Závislost na skimu je vetsinou necim zpusobena vetsinou tim ze ve hře máš něco co irl nemáš nebo jsi to stratil a nahrazujes si to tím. 

 

Ja si nahrazují svoji prvni holku kterou jsem měl jessicou. A ano takhle hrozná byla ale to se mi na ní právě líbilo. 

 

Skimo jen tak nevypnes protože chces zpatky do toho světa kde to máš.

 

Zavislosti se nezbavís jde pouze zavislost změnit na něco jineho. 

Zavislost na holce, pak jsem delal na svém youtubu a teď skimo.

 

Lek venuj se vic holce trav s ni vice času. Co bych za to ja dál.

 

A ano potvrzuji Satanuv poslední odstavec jednoho dne se může stát že se z tebou rozejde holka protože se budeš vice věnovat skimu. Tvé chování se změní. A až tvá zavislost na Skimu do takových otáčkách že nebudes vedet co je ooc ale jen ic. Ic te nekdo nastve a ty budes tu hadku pokracovat v ooc světě.  A podobně.

 

23.1.2024 23:25

Kluci, z tohoto topicu asi nevíte jaký s ní mám vztah. To je mi asi jasné. Trošku Vám to objasním, zas takovou závislost nemám, jen to zapnu když mám čas. Je asi jasné, že svojí holce dávám 100% času, což je pravda až na pár chvil kdy máme každý čas sami na sebe. Takže mě tu nemějte prosím za borce, který to má nastavený asi takhle. :D

SKIMO > PŘÍTELKYNĚ

Já rozhodně do této skupiny lidí nepatřím. Jsme spolu přes rok a já si uvědomil že je to ten člověk se kterým chci být až do konce života. Zní to trošku kýčovitě ale pravda to je. Chtěl jsem se spíš pobavit jak to mají druzí a vidím že je tady mnoho zajímavých příběhů. Díky kucí! @jan38 @JasonDark @Satann

24.1.2024 02:14

Já jsem takhle zanedbával několik měsíců svůj sociální život, protože jsem si vybudoval závislost na ukrajinských (většinou ruskojazyčných) seriálech s žánrem "melodrama". Za týden nebo dva jsem byl schopný zhlédnout 100dílnou mýdlovou operu. Z uměleckého hlediska se nedá říct, že by to byly nějak extra hodnotné díla, děj býval ne nějak extra komplikovaný, ale to vnitřní napětí a chuť vědět, co bude dál, mě při tom držely. Navíc jsem si oblíbil i hodně herců a hereček, jejichž hru jsem chtěl stále vidět a hodnotit. Některé z těch seriálů se mi zalíbily tak moc, že jeden z nich, konkrétně s názvem "Сваты" (Svaty) jsem viděl za poslední rok a půl asi 6x (má celkem 73 dílů po cca 50 minutách)

No, byl jsem několik měsíců jak nolifer, ale jednu pozitivní věc to stejně mělo - za ty měsíce nesledování ničeho jiného než těchto seriálů jsem se naučil skvěle rusky.

Proto bych řekl, že člověk by si měl držet nějaký odstup, ale jinak takové věci nemusí být vždy jenom na škodu. I to RP - hodně velké množství svých znalostí a všeobecného přehledu jsem se dozvěděl přímo či nepřímo díky RP. Než si založím nějakou postavu a začnu na ni RPit nějakou určitou činnost, dělám si klidně i několikahodinové researche kultury a reálií země či přímo regionu, ze kterého postava pochází. Pokud jsem měl možnost, ptal jsem se dokonce i lidí pocházejících ze zemí původů mých postav, jak u nich některé věci fungují, abych pochopil mentalitu daného národa a mohl ji promítnout i do svého RP, navštívil jsem osobně i pravoslavný chrám.

Tímhle způsobem mě RP dost obohatilo a nestalo by se tak, kdybych na roleplayi nebyl aspoň trochu závislý. Taky se u mě částečně stalo něco podobného, co popisoval @jan38 („Závislost na skimu je vetsinou necim zpusobena vetsinou tim ze ve hře máš něco co irl nemáš nebo jsi to stratil a nahrazujes si to tím."), akorát z trošku jiného soudku - mám extrémní zálibu v kulturách východoslovanských národů (něco jako weeb, akorát orientován od Karpat k Uralu a Kavkazu) a na RP si můžu hrát na příslušníka někoho z těchto národů, zatímco v realitě si jejich kulturu a mentalitu pochopitelně přivlastnit plně nemůžu, můžu ji pouze částečně přijmout.

Jestli jsem trochu závislý nebo mám jenom velkou zálibu, těžko říct. Vždycky se u mě střídají období, kdy mě RP baví a jsem u něj schopen sedět pár hodin denně a někdy nemám dlouhou dobu vůbec chuť a chodím si na Skimo akorát vyzvednout denní odměny.

Zeintar

Hráč

49
24.1.2024 09:05

https://dspace.cuni.cz/bitstream/handle/20.500.11956/173837/130328819.pdf?sequence=1

Mrkni na kapitolu 1.2, FOMO (Fear of missing out) je problém většiny komunitních online her. Doporučuji si pročíst (nebo alespoň prolítnout očima) celou tuto bakalářskou práci, obsahuje spousty zajímavých výzkumů a věcí, o kterých si semka jdeš popovídat, nebo vyřešit. 

laceyabysss

Hráč

35
24.1.2024 10:13

Dřív jsem to možná měl, ale pak jsem si řekl, že to je jen hra a upřímně, omezovat IRL život před hrou je největší bs. Věnuj se přítelkyni a životu, né hře, hra ti víceméně krom komunity a nějakýmu pocitu toho, že zaženeš nudu nic nedá. Můj názor. ✌🏼

24.1.2024 11:17, naposledy upraveno 24.1.2024 12:37 uživatelem JazeX

Tohle, co tu popisuješ není bohužel v komunitě nic neobvyklého. 

Mnoho z nás letí do hry jak smyslů zbavených v moment, co přijdem domů jen proto, abychom afkovali v autě. Nic se neděje, ale stejně tu musím být. Prostě musím. Co kdyby mi něco uteklo? 

Já sám to označuji jako svoje "Skimo období" na které jsme si já i moje slečna, se kterou jsme spolu 7 let tak nějak zvykli. Ví, že když mě to chytne, tak je to dočasné a sám po nějaké době Skimo ze svého života škrtám a dávám si jistou formu pauzy. Většinou v moment, kdy je Skimo už spíš povinnost než něco, kam chodím dobrovolně a rád. Ono totiž mít dobrý RP s denní dotací půl hodiny totiž nejde. 

Ono je Skimo závislárna mimo jiné i tím, jak moc tě dokáže odměnit za věci, které z reality víš jak se mají dělat ale stojí tisícinu úsilí, co tam. Zakládání firmy, podnikání, navazování vztahů, tuning, cokoliv. Tisícina úsilí za takřka plnohodnotnou dávku dopaminu, co bys dostal, kdybys totéž dokázal v realitě. Všechno v pohodlí pokojíku, bez lidí, bez nepříjemných situací, čehokoliv významnějšího, co bys musel překonat.

Všiml jsem si (i na sobě), že lidi z komunity pak skočí do spirály, která vypadá zhruba následovně. Začátek hraní Skima -> propadnutí Skimu -> začátek flákání čehokoliv kromě Skima -> komplikovanější realita -> víc Skima, kde mě nic komplikovanějšího nečeká -> o to komplikovanější realita a tak pořád hlouběji a hlouběji.

V určitý moment si to musíš uvědomit, vyskočit z toho ven a začít dohánět to, co ti buď uniklo, nebo napravit to, o co jsi kvůli své závislosti na Skimu přišel.

Někteří z nás (tebe i mě se to týká) mají to štěstí, že mají člověka, kterému na nás záleží a dokážou nám poskytnou zpětnou vazbu. Další takové štěstí nemají and it shows.. 

Vlastně si tu žijem něco, o čem Zuckerberg zatím jen sní - žijem si tu ve virtuální realitě, máme postavu, která se nebojí ničeho čeho my v realitě ano, je schopnější, odvážnější, zkrátka lepší. Sekáme tu hodinu za hodinou bez toho, abychom z toho měli přímý dobrý prožitek, často na úrok svého těla, zdraví a vztahů s reálnými lidmi. Místo práce na sobě v realitě utápíme hodiny na Skimu, protože je to snažší a podobně odměňující. 

Realita > Skimo, tohle bychom mohli nechat přidat na login screen.
Je to totiž něco, co bychom si měli připomínat pravidelně. 

Samik

Hráč

47
24.1.2024 13:56

Já sám jsem toto na sobě jak dřív, tak i poslední dobou zaznamenal fakt dost.

Když jsem začínal na Skimu, tak jsem v té době měl ještě přítelkyni, se kterou jsem byl necelé dva roky a byli jsme zvyklí spolu být téměř pořád. No, ale jakmile jsem začal Skimo jako takové poznávat víc, už to nebylo něco, kde jsem chtěl být, ale spíš něco, kde jsem být "musel". "Hej Same, pojď ven." "Nemůžu, ve tři mám domluvené RPčko."Každý den jsem musel být na Skimu, pracovat tam, hledat IC přátele a podobně. Zažral jsem se do toho tak moc, že jsem kolikrát i vynechal školu, do které jsem tehdy chodil když jsem začínal, nebo jsem třeba kolikrát i půl dne neodepisoval mé tehdejší přítelkyni, protože jsem na nic jiného kromě Skima nemyslel. I když kolikrát na tom Skimu nebylo a není co dělat, stejně jsem tam musel být, protože jak psal JazeX, co kdyby mi něco uteklo?

Já sám ani nevím, co ty lidi (včetně mě) na tom Skimu tak dokáže držet. Ale fakt jsem Skimo cpal i před svoje IRL povinnosti a přednosti. A to, že jsem vynechával školu byl pro mě fakt extrém, při které jsem si uvědomil, že jsem fakt závislý. Každopádně mi pomohla pauza, kterou jsem si od Skima dal. Dal jsem si pauzu necelých 8 měsíců, při kterých jsem na Skimo téměř vůbec nemyslel. Po osmi měsících jsem se však vrátil a od té doby tu nahrál dalších téměř dva tisíce hodin. Nehodlal jsem si připustit, že jsem zas závislý, ale šlo to hodně vidět. Školu jsem naštěstí dodělal a úspěšně odmaturoval, ale v práci, do které jsem tehdy chodil jsem si začal psát co nejméně směn to šlo, abych měl zároveň peníze na nějaké vyžití, ale abych zároveň mohl být co nejvíc na Skimu. Celé léto jsem u Skima proseděl a téměř vůbec nechodil ven. Je to fakt extrém, což jsem si po nějaké době opět uvědomil.

Teď už Skimo tak nějak omezuju. Jsem tu sice každý den, to ano. Ale nejsem tu už od rána do večera jako tehdy. Chodím ven, socializuju se, vydělávám si. A jak psal JazeX, že realita > Skimo by mělo být i na login screenu, tak hlavně je to něco, co by mělo být v našich hlavách a je důležité si uvědomit, že nemá smysl žádnou hru cpát před realitu. Má to být přece něco, u čeho si oddechnem při volném čase i když je pravda že RP není úplně oddechová věc a člověk při tom musí kolikrát dost přemýšlet a uvažovat. Je však smutné, že se v komunitě nachází i mnohem horší případy, než ten můj. Tím si však neomlouvám, co za vola jsem kvůli Skimu ještě donedávna byl.

Tím samozřejmě tady nechci ze Skima dělat nějaké peklo nebo něco, Skimo je na jednu stranu super věc, díky které jsem si za ty roky o dost rozšířil všeobecný přehled, získal přehled o tom, jak fungují různé věci například z praxe IZS, nebo různé právní záležitosti. Zároveň jsem tu potkal dost super lidí, za což jsem moc vděčný ale ruku na srdce, je to addictive jak svině. Myslete hlavně na svoje zdraví, na svoje okolí a obecně na svůj život, než na to, abyste strávili co nejvíce času na Skimu. 
Stay safe.

1 2


Powered by LeoSight IFS
LT~124

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

KVĚTEN 2024
2609 Kč / 9200 Kč

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: MrKys (1600Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
Bzinkia

160Kč včera v 21:21

marekvoe

200Kč včera v 18:32

Darkoun03

290Kč včera v 16:23

Nejnovější uživatelé
Stepsik

Registrován 1.5.2024

Matulka

Registrován 1.5.2024

Karolinka2000

Registrován 1.5.2024