Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

📃Rada: Jak bych znovu začal?📃


Nikosko

Hráč

34
15.2.2024 23:43
Zdar jak sviňa, chtěl bych zde zanechat svou radu, a to jak bych znovu začal na Skimu. Z mého pohledu jsem hráč, který zde nerpí uplně nejkratší dobu a taktéž toho mám dosti zažíté. Takže usuzuji, že toto téma zde mohu zanechat. Dokonce si myslím, že mě pár lidí z komunity bude znát. Je možné, že zde budu omývat rady, které tu již jsou, ale vzal jsem to z mého úhlu pohledu.

 


Proč?


Již někteří víte, že jsem na Skimu sklidil pěknou řadu bánu, pomalu od každého admina co je momentálně v AT. Kvůli této sklizni se mi zavřelo spousty dveří. Proto chci nějak pomoc nováčkům a dalším hráčům, aby se nějak zamysleli, protože když se vydají mou cestou, kterou jsem měl, tak se jim zavřou dveře do AT a bude se na vás pohlížet jako na problémového hráče! Což znamená, že když porušíte pravidlo např. common sense, tak nedostanete ban na 3 hodiny, ale např. na 10 hodin.  Níže zanechávám svůj seznam banů.


Jak tedy začít?

Ze začátku, bych se podíval na pravidla co znamená co a přečíst si to klidně 3krát klidně i 5krát. Následně bych se zaměřil co chci erpit např. Podnikatele, policistu, nebo klidně jen popeláře je to čistě na vás, ale pozor! Aby daná postava měla smysluplný význam, né že budete erpit superhrdiny a nějaké podobné mutanty. Ale zde se doporučuji podívat here!

Následně vás čeká tvorba postavy, doporučuji si vymyslet jméno se kterým budete spokojeni. Hlavně ať se nejmenujete Karel Přizdichal nebo něco podobného, díky.


Poté se objevíte v Montgomery, Blueberry nebo Palomino Creek, je to čistě na vašem výběru. Sice máte přečtená pravidla, ale doporučuji si požádat o zaučení v help chatu (/hc) nebo vám to samotná hra nabídne. Nejspíše nebudete vědět, která bije, ale nebojte se zeptat klidně 10krát od toho tady přece ti helpři jsou ;)


Pravidla znáte všechno víte, tak hurá do hraní!


Co udělat/nedělat!


Prosím hlavně si nevytvářejte ihned nelegální postavu, je to na začátek těžké pochopit a navíc je to nejjednodušší cesta jak dostávat co nejvíce banů, mluvím z vlastní zkušenosti!


Snažte se pochopit co některá slova znamenají, vypadá to jako maličkost, ale dělá to fakt hodně. Jelikož jsem sám některé slova neznal a taky to tak vypadalo, here. Nejradši bych si dal pěstí, ale co už chybami se člověk učí. Taktéž k tomu navazuje další věc, naučte se prosím psát i/y a další interpunkční znaménka atd.. Já to do teď lámu. Může to posoudit sám Samik.

Nesnažte se být prosím chytří, když to daná situace nevyžaduje. Postupem času se vám nejspíše komunita bude smát a AT, se vám taktéž může zasmát. Nehádejte se členy AT, ve většině případech má admin vždy pravdu a jen si zaděláváte na problém, což nechceme. Taktéž nedělejte blbého, že o ničem nevíte, je to ještě horší než se hádat! ( Říkám z vlastní zkušenosti ;) )

A nejlépe si vyhledejte nějakého blízkého kamaráda, aby jste se mohli společně nějak posouvat v RP společně. Nejlépe neporušovali žádné věci, které by byli v rozporu s pravidly a užívali si to RP. A pokud kamarád nemůžete najít tak tohle postačí, here.

To jsou moje Rady co dělat a co nedělat.

Jak bych začal znovu já?

Prvně bych se naučil pořádně pravidla, tak aby moje RP nebylo v rozporu s pravidly a neomezovalo ostatní hráče v RP.

Následně bych si vytvořil postavu, která by byla přínosem do RP světa, takže nejlépe nějakou IZS složku, která by byla na 100 % přínosem, tedy když budete aktivní a budete dělat to co máte.

Následně bych se snažil co nejvíce zdokonalovat v RP, aby jsem se dostal do podvědomí AT a dalších lidí.

A určitě bych nešel hned do ilegálu, ale postupem času až bych měl něco nahráno.

No a nakonec, bych zkoušel nové a nové věci. Postupem času vás každá postava omrzí, tak si založíte novou, která bude mít jiný příběh nebo jiné pohlaví, kdo ví. Prosím hlavně nebuďte jako já, který si založil minimálně nad 35 postav, budete toho litovat.

Závěř

Tímto tématem jsem chtěl docílit, že dokáži být taktéž seriozní hráč a svoje chyby si dokáži uznat. Byl bych rád, kdyby mi někteří z komunity nebo  AT napsali feedback, zda jsem se za ten čas někam posunul či vůbec. Sice ano, někdy dokáži trollit, ale už se to snažím brzdit a erpit seriozně, aby moje RP mělo přínos pro komunitu a další. Doufám, že to bude pro nováčky přínosem.

 

Nikosko out.

 

 

 

16.2.2024 00:13

Máš dobré pohnutky k sepsání tohoto návodu, který bych pojmenoval asi jako "Jak být normální hráč" a nemohu říci, že by to nebylo přínosné, nicméně.. K něčemu se musím vyjádřit trochu kriticky a to sice k následujícímu:

„Nesnažte se být prosím chytří, když to daná situace nevyžaduje. Postupem času se vám nejspíše komunita bude smát a AT, se vám taktéž může zasmát." Ne.. Normální lidi se nováčkům smát nebudou a AT už vůbec ne, pokud to nebude vyloženě vypadat směšně. Nikdo učený z nebe nespadl a ví to každý, kdo má průměrné IQ.

„Ve většině případech má admin vždy pravdu.", asi chápu co se snažíš říct, ale ta formulace je taková zvláštní. Zase netřeba navést lidi na to, aby byli nemyslícími drony, kteří jen kývou. I admin se někdy může splést, mít vlastní hlavu je důležitý. Spíš bych napsal něco ve smyslu, aby s AT komunikovali uctivě, byli ochotni uznat a omluvit se za chybu když si ji uvědomí či na ní poukáží a třeba domluvit se na reRP scény.

A poslední věc a asi ta nejdůležitější ke které se chci dostat:

„Následně bych si vytvořil postavu, která by byla přínosem do RP světa, takže nejlépe nějakou IZS složku, která by byla na 100 % přínosem, tedy když budete aktivní a budete dělat to co máte.". 

Prosím, ne. Přínosem může být cokoliv a být v IZS taky neznamená nutně být přínosem. Hlavně u IZS složek je zapotřebí, aby člověk už měl jakousi takousi praxi, jelikož od IZS složek se i očekává nějaká úroveň. Spíše bych začal nejdřív v nějaké normální legální firmě, kde se nekladou vysoké nároky a kde přijdete do styku s kolektivem, případně nějakými klienty firmy. 

 

Jinak v zásadě souhlasím s obsahem, dal sis i práci, což se cení. Za to máš palec nahoru.

F3nixar

Hráč

22
16.2.2024 00:56

Ahoj Niky,

my se známe, takže si nechám kecy okolo a přejdu k jádru pudla.

To co jsi napsal je skvělé shrnutí až na pár bodů, který tady za mě už někdo shrnul. Vesměs je správné o tom mluvit, aby se to dostalo k co nejvíce lidem, především k nováčkům a nejlíp k těm problémovým hráčům. 

Problémový hráči (a není jich tu málo) tak jsou jistou zábranou v jakémkoliv RP a jsou to povětšinou lidi, kteří si kompenzují něco, co jim v reálném životě chybí. Především bych to asi zhodnotil jako touha po pozornosti nebo jen záškodnictví. Tito lidi nutně nemusí být idioti (používám toto slovo jako psychologický označení pacienta se sníženým IQ), ale jsou to lidi, kteří neměli třeba někoho zkušeného, kterým by je tím RPčkem provázel. Příkladem jsem já a Shade. Díky Shadovi jsem se dostal ke kvalitnímu hraní a myslím, že potenciál RP jsem díky němu pochytil více než dost. 

Chci tím apelovat i na hráče, kteří se v tom hýbou už nějaký ten čas - vemte ty nováčky za ručičku, vtáhněte je do nějakého RPčka a pomozte jim se v tom orientovat. Sami uvidíte, že ti lidi se chytnou správného lana a jejich hraní může třeba v budoucnosti i změnit nějaké odvětví nebo prožitky lidí!

Za mě jen takové krátké doplnění! 

Fénix out


Powered by LeoSight IFS
LT~55