Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Nevyřešeno Žádost o součinnost ve vykonání povinnosti dle zákona 111/2023


28.2.2024 14:39

Podatel: Steve Zayas
Věc: Žádost o součinnost ve vykonání povinnosti dle zákona 111/2023


Odůvodnění:

Vážený soude,

dovoluji si vás oslovit jménem Policie San Andreas ve věci žádosti o součinnost ve vykonání povinnosti dle Zákona o osvojení. Dne 19.11.2023 byla asistentce předsedy vrchního soudu adresována zpráva o ubytování nezletilé osiřelé osoby "Nathaniel Hamman" a o 9 dní později bylo pověřenému zaměstnanci policie řečeno, že budeme na základě debaty kanceláře předsedy vrchního soudu brzy informováni. K této skutečnosti však nikdy nedošlo, proto z naší strany bylo na problém upozorněno 24.2.2024 a v odpovědi se bývalá asistentka zříká zodpovědnosti za řešení této situace, což je pro ukončení další působnosti v kanceláři předsedy vrchního soudu pochopitelné.

Vzhledem ke skutečnosti, že však nedošlo k informování o dalších postupech, jsem nucen tuto žádost adresovat opětovně a tentokrát prostřednictvím jiné platformy. Povinnost policie o zajištění prostředí dle §6 zmíněného zákona je k dnešnímu dni po celou dobu vykonávána, k zajištění nezletilé osoby došlo na základě vykonávání nelegální činnosti (prokazatelné například dle aktuálního dluhu státu). Paragraf 6 zmíněného zákona však zároveň ukládá policii povinnost pomoci při vyhledávání nového zázemí, paragraf však nedefinuje jiného adresáta této pomoci, než je nezletilá osoba. Tím pádem je námi tato definice chápána jako přímá povinnost zprostředkování pomyslné služby hledání náhradní péče.

Obávám se však, že policie není kapacitně ani prostředkově zajištěna k vykonání služeb sociálně-právní ochrany nezletilých osob jinak, než poskytnutím prostor a případně doprovodů k nezbytně nutným životním úkonům (tím chápejme například vzdělání). Nabýváme tak dojmu, že v daném zákoně chybí několik podstatných informací, s čímž se v následujících dnech obrátíme na Kongres San Andreas, vzhledem k důvodným obavám ohledně tamější aktuální neschopnosti zavčasu a bezodkladně vykonat veškeré možné kroky k nápravě zmíněných skutečností však adresujeme tuto žádost nejprve a naposledy vrchnímu soudu.

Žádáme tedy o doporučení dalších postupů, stanovení konkrétní zodpovědné osoby zajišťující se o nalezení nového zázemí pro nezletilou osobu, jíž policie poskytne pomoc, nebo o prozatimní stanovení pomyslných chybějících postupů dle zmíněného zákona, než bude tento zákon v závislosti na naší žádosti případně doplněn.

Mnohokrát děkujeme za součinnost.

S pozdravem

kpt. Ing. Steve Zayas
vrchní velitel Policie San Andreas


Powered by LeoSight IFS
LT~16

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

KVĚTEN 2024
3496 Kč / 9200 Kč

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: MrKys (1600Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
misa

38Kč včera v 17:26

p0KyX

30Kč včera v 13:37

LadyHope

300Kč 2.5.2024 18:16

Nejnovější uživatelé
Davemoravia

Registrován 3.5.2024

Matus503

Registrován 2.5.2024

Seagatexd

Registrován 2.5.2024