Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Guards Update 👨‍💼


31.5.2024 20:22

Guards Update


Jak jsem slíbil, tak s updaty pokračujeme. Dnes vydávám druhou ze tří aktualizací vázaných k verzi 5.4 serveru Skimo RP. Jedná se o Guards Update, který především rozšiřuje server o nový frakční modul GUARD. Tento modul slouží pro bezpečnostní agentury, které budou ostatním hráčům za IC měnu poskytovat NPC hlídače. Pojďme si představit jednotlivé funkce tohoto updatu.

 

Rozhraní pro správu hlídačů

Bezpečnostní agentury si musí prvně najmout hlídače na stránce SEC.IC. Nástupní bonus každého hlídače činí 50k, dále se jejich plat za směnu liší dle jejich zkušeností.

Hlídači mohou pracovat maximálně 12 hodin denně, tedy ve 3 směnách po 4 hodinách. Na jednotlivé směny mohou být na stejné pozici nebo i na odlišných.

Rozhraní také dále obsahuje mapu s přehledem všech hlídkových bodů a informací o tom, kdo se na daném bodě zrovna nachází.

Hlídkový bod se vytváří ve hře pomocí příkazu /addguardpoint a odstraňuje pomocí /delguardpoint. Každý hlídkový bod musí být přidružen k nějakému interiéru a může se nacházet buď uvnitř nebo venku do 20 metrů od vstupu.

 

Prevence vloupání do nemovitosti a vykrádání obchodů

Dokud je v exteriéru alespoň jeden aktivní (nezpacifikovaný) hlídač, nelze se do nemovitosti vloupat. Hlídači taktéž zabraňují ve vykradení obchodu.

 

Překonání zdatnosti

Každý hlídač má bodové ohodnocení zkušeností které je základem pro jeho zdatnost. Jedná se o číslo v rozmezí 1-20. Jestliže má hlídač Taser, k jeho zdatnosti se přičítají 3 body. Jestliže má Glock, přičítá se 5 bodů. Pokud se jedná o psovoda, přičítá se ještě 5 bodů. Absolutně nejlepší hlídač tak může mít 30 bodů zdatnosti.

Jestliže chce hráč (nebo skupina hráčů) zpacifikovat hlídače, musí jeho/jejich zdatnost překonat součet zdatnosti všech hlídačů (včetně těch v interiéru - venku tedy stačí jeden a bude to mít stejný vliv).

Bodový základ (zkušenost) je pro každého hráče 10. Střelná zbraň pak hráči přidává 5 bodů do zdatnosti, Taser přidává 3 body, zbraně na blízko (pálky, nože) pak přidávají 2 body. Aby se hráči započítali, že vykrádají společně, musí spolu sdílet ilegální frakci. Dále pokud hráč vykrádá nemovitost v oblasti kde má jeho gang alespoň 100 bodů vlivu, získává automatický bonus 20 bodů zdatnosti (to protože hlídači ho poznají jako člena místního gangu a mají k němu určitý respekt/strach).

 

Zpacifikování hlídače

Jestliže hráč uspěje s překonáním zdatnosti, hlídač je zpacifikovaný. Jakmile jsou zpacifikovaní všichni exteriérový hlídači, lze zahájit vloupání.

 

Nahlášení přepadení

Od napadení prvního hlídače se spustí časovač. V závislosti na rozdílu zdatnosti hráčů a hlídačů trvá určitou dobu, než hlídač zavolá posily (upozorní svou bezpečnostní agenturu). Pokud například jeden hráč sám vykrádá nemovitost se dvěma hlídači, které překonal ve zdatnosti sotva o 1 bod, hlídač může upozornit frakci třeba i do pár vteřin. Pokud naopak gang 7 hráčů přepadne jednoho hlídače, může to třeba trvat i 10 minut, než se o tom bezpečnostní agentura vůbec dozví.

 

Reakce na hráče

Hlídači sice stojí na místě, ale nejsou plně statičtí. Kdykoliv hráči projdou do interiéru, který hlídají, přehrají dočasnou animaci, taktéž se jim cykluje několik animací v průběhu času. Působí tak o něco živěji, než běžná NPC.

 

Psovodi

Výhodou psovodů je, že jakmile jsou zpacifikovaní, jejich psi začnou štěkat. To může zaslechnout někdo ze sousedů a zavolat policii, která třeba může dorazit i dřív než bezpečnostní agentura.

 

Platy hlídačů

Bezpečnostním agenturám se automaticky odečítají peníze z frakce na začátku každé směny. Jestliže frakce nemá dostatek peněz, propadá se do dluhů a může přijít o hlídače i majetek. Plat hlídače je při nabírání uváděn za směnu, je tedy potřeba jej vynásobit 3,75x jestliže chcete znát cenu za den (protože může pracovat 3 směny a za zbylé 3 pobírá 25%). U zaměstnaných hlídačů se pak už zobrazuje skutečný plat, který je odváděn na základě jejich aktuálního nastavení.

Hráči, kteří chtějí mít hlídače u svých domů si budou hlídače pronajímat od bezpečnostních agentur čistě za IC měnu. Běžný způsob bude pravděpodobně trvalý příkaz v bance, nebo cokoliv jiného co si nasmlouváte mezi sebou. Tento update má rozšířit možnosti bezpečnostních agentur a přidat nové ekonomicky neutrální transakce mezi hráči jakožto i money sink ve formě platu hlídačů.

 

Odznaky

Každý NPC hlídač nosí odznak své bezpečnostní agentury s frakční barvou. V rámci rozhraní mu lze nastavit libovolný text na tento odznak.

 

Vlastní hlídači

Frakce s modulem GUARD budou mít možnost si ticketem zažádat o vlastního hlídače jako příplatkovou službu. Vlastní hlídač se nijak neliší od těch ostatních, avšak majitel frakce si jej může pojmenovat podle svého, určit mu vlastnosti (dle těch se stejně vypočítá IC plat, takže nejsou nijak zvýhodněni) a skin (včetně upravené textury).

 

Záznam přepadení

Každý napadený hlídač si samozřejmě pamatuje, jak vypadala osoba, která jej napadla a zda držela nějakou (a jakou) zbraň. Majitel nemovitosti a Policie San Andreas bude mít následně přístup k protokolu, ve kterém se zaznamená každé takové přepadení.

 

Tento update nahrávám už s nadcházejícím restartem serveru. Brzy se dočkáte třetí aktualizace a tedy samotného vykrádání nemovitostí.

misatorcz

Hráč

53
31.5.2024 20:51

Otázka k tomu záznamu, bude mít k němu přístup i daná frakce, která pronajímá toho hlídače? Případně bude možné "vystrojit" hlídače akční kamerou? 

31.5.2024 21:06

Frakce k tomu přístup nemá, ale zní to jako dobrý nápad. Zvážím to a případně přidám do toho webového rozhraní. Co se týče akční kamery tak ne, tu mít nebudou. Více informací se zaznamenává, pokud daný interiér je vybaven kamerovým systémem.


Powered by LeoSight IFS
LT~46

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

ŘÍJEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: Navaro (3350Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
kormoo

500Kč včera v 23:08

DarkEvilBetty

425Kč včera v 20:31

DarkEvilBetty

425Kč včera v 20:30

Nejnovější uživatelé
Marenak

Registrován 18.10.2024

pankos

Registrován 18.10.2024

AlitSCZ

Registrován 17.10.2024