Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Sovietdog a řešení žádosti o unban

sandlerino

Hráč

42
7.6.2024 15:19, naposledy upraveno 7.6.2024 15:21 uživatelem sandlerino

Pěkný den všem čtenářům,

Na začátek bych rád podotkl, že na Skimu aktivně nehraju, se Silverem se nebavím, nepamatuji si kdo to je. Se Sovietdogem jsem párkát něco zahrál a párkrát prohodil slovo a víc nic. Jsem pouze občasným a nezávislým čtenářem fóra. 

Při pročítání fóra jsem narazil na jednu žádost o unban, konkrétně tuto: https://leosight.cz/forum/topic/19231. Po pročtení jsem si řekl, že to sice má vizuál jako text pro důchodce, ale má to hlavu a patu a hráč se snaží obhájit proti svému trestu.

Hned v zápětí mne šokovala reakce Sovieta, na kterého byla žádost směřována. Oháněl se frázemi jako "Upřímně ti říkám že jsem to nečetl a číst ani nebudu, k tomu se váže i to že ti to rovnou zamítám" nebo "...a potom vydáš tohle, je za mě plivnutí do tváře...".

Nemyslím si, že vzhledem k tomu, jak často některé příspěvky značně porušují několik pravidel a to vč. pravidel českého pravopisu, došlo k nějakému závažnému prohřešku ze strany Silvera nebo byl Silver jakkoliv arogantní.

Také si nemyslím, že Sovietova reakce byla jakkoliv oprávněná - naopak v tom vidím řádné porušení kodexu člena AT v bodech:

• Člen AT je povinen hráče respektovat.
  • Člen AT je povinen hráče a jejich problémy vyslechnout (za předpokladu, že hráč svůj problém správně adresoval do reportu nebo ticketu).
  • Člen AT je povinen udělené tresty vždy řádně odůvodnit (např. názvem pravidla, které hráč porušil; “uklidni se” však není důvod).
  • Člen AT nesmí hráčům nadávat, či se k nim jinak neslušně vyjadřovat.

Proto touto stížností žádám o prošetření Sovietdogova postupu při řešení této žádosti.

Děkuji za Váš věnovaný čas mému topicu.

Sandlerino 

8.6.2024 04:52

Upřímně jsem nějakou dobu přemýšlel jestli se nad tímto mám nějak vyjádřit či nad tím pouze mávnout rukou. Z toho že zde píší je asi jasné, co jsem si vybral. Pokusím se tady nějak vypsat to, proč jsem jednal takhle. Ačkoliv se na mém rozhodnutí a přesvědčení nic nezmění, tak bylo by fajn to objasnit ty pro jenž nechápou. Předem říkám že mě na dlouhé texty nijak neužije, ale tak začneme.

Prvním bodem jest ban, ten nemusím nijak vysvětlovat. Ban jsem zvolil na základě historie, tak jak se to klasicky dělá. kde začíná ta pravá sranda je až druhý bod a to, kdy se v sekci "žádost o unban" vyskytnul topic, jenž nesl název "vysvětlení banu", což též není nic špatného. Hráči mnohdy neví za co jsou potrestání a tak jsem mu v klidu a jasně v noci odpověděl.  Podal si to jako člověk, nebylo tam nic špatně. Já mu zase normálně odpověděl. Pak druhý den přišla už žádost o unban a tam to začalo. Když jsem ho v tom vysvětlení žádal aby to by správně formulováno, tak jsem myslel i to že z toho neudělá jak ty říkáš "článek pro důchodce". Ačkoliv jsem zase o rok starší, tak nejsem na tolik starý aby mi mé vlastní oči nesloužili. V celé situaci jde o to že jeden topic si podá jako člověk a z druhého si dělá pouze nástroj pro své pobavení. Byl jsi na stejné pozici jako jsem já, sám jsi řešil tyhle věci.

Dále se tu oháníš větami jako "Člen AT je povinen hráče respektovat." čí "Člen AT nesmí hráčům nadávat, či se k nim jinak neslušně vyjadřovat." a má to důvod proč jsem vypíchnul prvně tyhle dva důvody. Protože bych rád zmínil, že já hráče respektují ale jakmile, vidím že to není vzájemné, tak jej okamžitě ztrácím a zařizují se podle toho. Ovšem zase aby to bylo v dostatečné míře, ale když v jednom topicu vidím normální text a tohle všechno a v druhém něco takového, co předvedl v tom posledním? Nemám za potřebí respektovat něco takového či takové chovaní. Pochybují že jsem jediný kdo by tohle netoleroval.. ačkoliv bych se nedivil.. Nevadí, to už je na zvážení každého.

Co se týče druhého bodu a to přesněji vulgarismy a nadávky hráčům. Tak je vtipné že já si dávám co se slovníku extrémní pozor, schválně jsem jej poměnil, tak aby nebyl napadnutelný. Vždy se vyjadřují slušně a bez zbytečných vulgarismu ať už jde o kohokoliv. Když jsem v přítomnosti hráče tak se snažím psát spíše hovorově a spisovně. Až bych se nebal říct jako nějaký básník či poetik. 

Na závěr bych rád řekl že nevím co dalšího bych ti zde říkal. Je mi jasné to že tu do mě ty či někdo další pustí na zpět a upřímně, je mi to i nějak jedno.. Mi šlo pouze o to sdělit svůj důvod proč jsem jednal takhle, abych to později nemusel nijak zbytečně vysvětlovat, obhájit sebe samého. Píšu tohle plus mínus asi hodinu, snad jsem to nějak stručně, slušně a srozumitelně vysvětlil. 

SilveR

Hráč

41
8.6.2024 10:41, naposledy upraveno 8.6.2024 10:43 uživatelem SilveR

Tak sa rovno zapojím aj ja keď som do toho zakomponovaný.

"Ban jsem zvolil na základě historie"

Takže ty si sa rozhodol na základe mojej historie či mi dáš ten ban alebo nie ? Mam tomu tak rozumieť, ak hej tak to je celkom stupídna vec. Neviem či si si prečítal pravidlo 11. ale ak áno tak v ňom nemáš jasno. 

Pošli mi normálne na Discord kde je napísané že sa v OOC nemôžem baviť o IC veciach, v konverzacií ktorej som ani JA nezačal. Ani som vyložene nikoho k ničomu nenabádal takže nechápem tomu "opravnenému" banu.

Ja viem že mam históriu v dĺžke Amazonky, ale preto sa aj takýmto štýlom obhajujem, pretože viem že pravidlo Metagamingu som nijak neporušil, boh je mi svedkom. 

Daný text som písal s úplným kľudom, ak na teba pôsoby nejakým štýlom arogantne, za to ja už nemôžem.

Každopádne som čakal že sa zachováš ako človek a prečítaš si aj celú žiadosť. Hovoríš že si to nečítal, napriek tomu si odpovedal ako urazené s prepáčením dieťa ktoré nevie obhájiť normálnym štýlom ban ktorý udelil. A očividne to Sandlerino pociťuje taktiež. Som čiastočné vďační Sandlerinovi za túto sťažnosť akčoliv ho nepoznám. Ale som rád že  to niekto pociťuje tak isto.

Daný trest mi nepríde normálny či už z môjho pohľadu alebo z pohľadu pravidiel. 

Jamie mal dostať ban za Metabaiting a tam to malo aj skončiť. Ja neviem ovplivniť kto čo mi napíše, hlavná vec že som odpovedal nepriamo v danom chate. Čo znamená nepriamo ? To že on sa ma na niečo opýtal a nedostal jasnú odpoveď preto aby ju nemohol využiť.

Dúfam že bude riešenie tejto sťažnosti férové aj voči mojej žiadosti a bude spätne vyhodnotená. 

17.6.2024 09:23

VERDIKT

Ahoj. Byť je podatelem stížnosti @sandlerino, tak má odpověď bude směřována především na @SilveR a @SovietDog - vzhledem k tomu, že to jsou ty opravdu relevantní strany sporu.

Situace je dvojsečná a vzhledem k tomu, že bohužel spoustě hráčům sejde zejména na davové nenávisti vůči členům našeho týmu, dáme této cílové skupině přednost a na prvním místě vyřešíme Sovietovu část, abychom se mohli přesunout na tu skutečnou podstatu odpovědi.

Žádost jsem stejně jako spousta přítomných viděl a četl a ruku na srdce, formátování je příšerné a nekonzistentní. Nejedná se však o případ, kdy by měla být žádost nečitelná a svým obsahem napadající. Proto mi argument "Protože bych rád zmínil, že já hráče respektují ale jakmile, vidím že to není vzájemné, tak jej okamžitě ztrácím a zařizují se podle toho." nedává ve výsledku vlastně žádný smysl, z formátu psaného textu nemůžeme přeci vyvodit, zda dojde k projevení či neprojevení respektu vůči členům Admin Teamu.

Přesto rozumím tomu, co Soviet píše, do jisté míry rozumím, takový argument se hodí někam pod diskuzi, kde se s hráčem vzájemně dohadují, ne jako argument pro zamítnutí žádosti o unban. Takto je to skutečně špatně a tedy do budoucna znovu stejně jednat nebudeme, pokud zvládáme řešit omalovánky a texty bez odstavců, větší písmo nám překážkou nebude. Zde tedy skutečně Soviet pochybil.

Co se týče pochybení ze strany Silvera - vaše postavy nejsou, dle dodaného důkazního materiálu, natolik indisponované, aby si obdobné zprávy nedokázaly předat skrze IC komunikační prostředky. Komentování a domlouvání konkrétních RP kroků v OOC chatu bylo vždy pohybování se na tenkém ledě a vždy to bylo snadno napadnutelné, ostatně jak káže tato situace. Ve své první žádosti zmiňuješ, že vše proběhlo skrze IC komunikaci a bylo to tak domluvené, doteď jsem bohužel neměl možnost vidět jakýkoli důkaz, a na dobré slovo hráče bohužel v komunitě těchto rozměrů hrát nemůžeme.

Současně akceptuješ trest pro svého kamaráda, jelikož souhlasíš s tím, že porušil pravidlo, přesto ty sám jako hráč neseš povinnost taková porušení nahlašovat. To se opět dle mně dostupných informací nestalo a udělala to třetí osoba. Samozřejmě rozumím tomu, že z této situace sám neneseš rozum, proto usurpace ohledně toho, že jsi nevyhodnotil porušení, nemá smysl.

Pokud nám do ticketu přiložíš logy týkající se té IC domluvy, zvážíme vymazání trestu z tvé historie, pokud by skutečně veškerá komunikace proběhla pouze na Discordu, byl by to skutečně problém i vzhledem k tomu, že jsi nám mohl potenciálně lhát.

Co se týče vyhodnocení Sovietovy strany, tam situaci posouvám k řešení s nejvyššími z našeho týmu a tedy nebudu veřejně uvádět jeho průběh i závěr, ten ponecháme interní a já věřím, že to budeme vzájemně všichni respektovat.

Dzardys
Team Manager