Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

NELEGALNÍ RP NA SKIMO RP

1 2



M4to

Hráč

7
31.7.2024 09:57

Ahoj. Rád bych chtěl se vyjádřit k nelegalnímu rp na skimu. Sice polovina lidi z AT mě nebudou brát vážně jelikož mám vice banu jak IQ ale to nevadí.


Obecně o nelegalu.
Nelegální RP na Skimu je podle mého názoru MRTVÉ. Podle mého názoru za nelegalku tady není moc věcí co dělat. Vyrábět zbraně, Pašovat, Okrádačky kamionu (polovina lidi neerpi ani fear protože kamion = god mode nebo nevím co si ty lidé myslí).  Nebo mužete zabírat uzemí díky modulu GANG. Nebylo by od věci přidat nové aktivity. Nějaké heisty nebo více převozu. Nebo přidat nějaké NPC které by si hráč musel najít IC cestou, Poté by si sním promluvil a to NPC by mu dalo za ukol ukrást nějaké vozidlo třeba nějake NPC ktere by se někde spawnula na mapě. Poté co hráč by našel tohle vozidlo by musel si koupit paklíč a byla by tam nějaka minihra třeba takové ty šipky. Poté co by se dostal do vozidla tak by musel druhý kamarád hackovat pomocí "hackovacího zařízení" ktere by se dalo koupit v doupěti. Dokud kamarád nedokončí hack tak to auto bude viděno na gps a PSA ho uvidí.


Převozy

Převozu je podle mého názoru málo. Přidat jich více.


Drogy a drogový dealer.

Drogový dealer je nejzbytečnější věc na skimu. 

Přidat systém kde Budou na ulicích NPC a vy budete moct jim ty drogy prodávat. Udělat možnost že NPC drogu odmítne a zavolá PSA. Vytvořit systém poptávky který bude fungovat tak že čím více lidí bude ty drogy prodávat těm NPC tak tím méně budou za ty drogy platit a naopak.


Přidat možnost vařit "Perník" v obytných vozech.

Hráč by si musel koupit obytný vuz. Poté by musel zjistit lokaci dealera kterej by prodaval Methylamine který by byl zapotřeba k výrobě další věc která by byla potřeba by byl Pseudoephedrine. (Nevím jak se vaří piko našel sem tohle na googlu :/) Potom ještě pár věcí každá věc by se získávala jinak. Pseudoephedrine by ste bud mohli koupit od hraču nebo ho ukrást z chemičky třeba v SF taková krádež by byla oznámena PSA.
Po získání všech ingrediencí by ste museli jít ten Perník uvařit. Udělat to trošku obtížné at to není pro hráče uplně EZ. Určitě přidat nějakou minihru k tomu vaření. Navrhuji přidat minihru šipky pokud by ste zmáčkli jednu šipku špatně, Tak by ste snížily procento kvality. Čím větší kvalita tím více peněz. A pokud by ste to podělali hodněkrát tak by vám to bouchlo a začalo to hořet čímž by byly oznámeny HZS a PSA.



Admini Nehroťte tolik kropky sice nelegal neni jenom o kropkách ale kropky k tomu patří. Vím že to hrotíte kvuli opicím co neumí rpit a chápu to ale víte co myslím Kropek by mělo být víc aby se PSA nenudily


No to je za mě vše. Očekávám nějakou konstruktivní kritiku od @Rataj a od dalších lidí.

Reichard

Hráč

24
31.7.2024 11:41

Přicházím zde s tou konstruktivní kritikou, jak chceš.

V zásadě jediné, s čím souhlasím, je to, že není moc co dělat za ilegálku. To se ovšem nedá změnit nějakými převozy navíc, heisty nebo dokonce NPC? Jsme na RP serveru, ne na GTA Online, abys dostával nějaké random úkoly od NPC. Ty úkoly máš dostávat od jiných hráčů, protože Illegal RP, stejně jako RP obecně, je o interakci s hráči. A když už jsi zmínil i okrádačky kamionů, tak to je největší cringe a zároveň největší kulturní šok, co jsem při přechodu z Heavy roleplay serverů na MTA zažil. Zmiňuješ absenci fearu, přestože sám děláš něco, co by sis pravděpodobně v realitě jen tak netroufnul (zastavit a okrást řidiče kamionu na frekventované dálnici).

Kropky? Bez opravdu závažného důvodu k illegal RP taky nepatří. Stále je to RP, ne DM server. A když už, tyto "kropky" by měly probíhat hlavně mezi konkurenčními nelegálními frakcemi. V realitě střílet po policii znamená obrovský problém a můžeš si tím hodně zavařit. Osobně bych za smrt při přestřelce s PSA dával CK, ale na to mi bylo řečeno, že je to moc drakonické.

Co illegal RP kurví nejvíce, jsou výrobní stanice, chemické sady a ty suroviny z nelegálního doupěte. Přístup k výrobě zbraní a drog by neměl mít každý, ale jen vybrané frakce, aby se zajistila IC interakce a zároveň konkurence mezi nelegálkami.

Holub

Hráč

50
31.7.2024 12:44, naposledy upraveno 31.7.2024 12:50 uživatelem Holub

Tohle je snad větší blbost než stížnosti některých lidí. 

Jsem rád, že okrádání kamioňáků je téměř pryč. Většinou to bylo sehráno ze strany ilegálů na úrovni opic pod vlivem morphia a to v tom lepším případě. 

Skriptově máte možnost území a výpalného. A tím to skriptově tak nějak končí. Drogy sice existují, ale tím to tak nějak hasne. Zde by bylo fajn mít nějaké NPC, co by vykupovalo na základě stejné rovnice jako zakázky u Truckers - čím víc lidí prodává, tím je cena za kus nižší. 

Vaření perníku je hodně ošemetné. Žádné reálné recepty (pak by z toho mohl být problém, co si budem), maximálně tak minihra. 

Zato blbost nejvyššího kalibru je názor ke kropkám. Řeknu ti to upřímně - je to skoro taková blbost jako cpát postavy děti na Skimo. Nebaví mě, je to zbytečné a jen to zbytečně odvádí od produktivnějšího RP pro obě strany. 

Souhlasím s limitací zbraní pouze pro něco jako ověřené frakce. Jsou věci, kde je potřeba svoboda a věci, kde je potřeba regulace. 

Na závěr - ABY SE PSA NENUDILI?! PRÁVĚ TY KROPKY JSOU TAK NUDNÉ A ZBYTEČNÉ, ŽE NA NĚ UŽ ZÁMĚRNĚ ANI NEJEZDÍM. 

dededtror

Hráč

14
31.7.2024 13:06, naposledy upraveno 31.7.2024 14:29 uživatelem dededtror

Zdravím! 
Pro Reicharda.

Píšu zde jakousi odpověď k tvému vyjádření ohledně výrobních stanicích/drogách.

S tím co si napsal, teď cituji: "přístup ke zbraním a drogám by neměl mít každý", rozhodně souhlasím.

2 Věc je to, že výrobní stanici má už zakoupeno MNOHO lidí a také se v ní nevyrábí pouze zbraně ale také zabezpečovací systémy, ochranné prostředky jako je například tazer.

Co tím chci říct?

Chci tím říct to, že tyhle věci už nevrátíš, není možné smazat či jakýmkoliv způsobem od hráčů vybrat výrobní stanice a pak je udělit pouze již zmiňovaným nelegálkám. Za mě by to chtělo nový item např. Výrobní stůl ve kterém by náklady na zbraně byly levnější a výroba by byla méně riskantní (více procent na vydaření).

Další věc je, že zbraně tu nejsou potřebné v masových objednávkách takže prodej zbraní ve velkém také odpadá.

Díky každému, kdo o tom popřemýšlí a nejlépe mi sem hodí nějakou odpověď! 

31.7.2024 13:11, naposledy upraveno 31.7.2024 13:22 uživatelem Zeintar

Ahoj,

někdo mi posílal tenhle topic na discordu společně se skull emoji, mohl bych se tomu zasmát, ale myslím, že jsem schopen ti něco předat, tak třeba si z toho něco vezmeš.

Kdysi jsem tu sepisoval topic, který je sice stále nedokončený, ale dokážeš si z něj také určitě něco vzít. Ale vem si to z týhle strany. Jsme na roleplay serveru. Roleplay je simulace reality. Skoč se podívat ven a běž hledat něco, co se děje nelegálně. Nenajdeš? Tak to asi dělají správně, protože ti, co byli vidět, jsou dávno za mřížemi. 

Věřím, že jsi přišel z FiveM, či nějaké jiné podobné platformy, kde se dělá roleplayi špatné jméno svým vystupováním v podobě Cops 'n Robbers. To je ten problém. Na FiveM RP, které vzniklo na poměry roleplaye "nedávno", tak se natahal poměrně velký mainstream. Začli tam hrát youtubeři a streameři a začali tam dělat content. No jo, ale co oni musí dělat, aby své publikum zabavili? Samozřejmě. Šílené věci. Jsou streameři, kteří dokonce RPí za superhrdiny, okolo ostatních "obyčejných" hráčů, ale většina, co RPí ten pravoslavný nelegál, tak aby zabavili své publikum, dělají neustále akce. Vykrádání obchodů, bank, přepadávání a tak dále.

Podívej se ale do reality. Jak často se ti stane, že někdo přepadne banku? Pěkně málo. Proč? Protože ti to zaručí to, že do konce života budeš koukat do stěny a přemýšlet, proč jsi to vlastně udělal a máš celý zbytek života zničený. Problém skima je, že tady ty tresty jsou krátké, promíjivé. O tomhle jsme vedli spoustykrát diskuzi s Dzardysem, který (řekněme si na rovinu) rozhoduje o tom, jak se budou nelegální postavy vyvíjet - jak IC, tak OOC cestou. Vykradeš tady banku, půjdeš si sednout na 4 hodiny-.. respektive.. Sedneš si, odpojíš se, napojíš se za 4 hodiny a hraješ dál. Protože cituji Dzardyse "IC trest nemá být OOC trest.", což je za mě špatně. 

Kdybychom hráli na heavyRP serveru, budiž, tam lidé vědí něco o character developmentu, ale tady to dopadá tak, že hromada lidí má v rejstříku přes 15 trestů a když dostanou Payasadas, tak si vytvoří novou postavu a jdou dělat to samé znovu. Meh.

Abych se ale dostal k tomu tématu, že tady není moc co dělat, tak s tebou souhlasím i nesouhlasím.

Souhlasím s tebou v tom, že tady skutečně chybí nějaký systém "oficiálních nelegálních frakcí". Zbraně i drogy má tady každý do hodiny, když se rozhodne, že by něco takového chtěl, není v tom absolutně nic těžkého. Docela to tím zabíjí tuhle možnost pro skutečně kvalitní nelegální RP - kontrolovat trh s nelegálními věcmi.

Nesouhlasím s tebou však v tom, že tady je málo "scriptů pro nelegál". Popravdě, je tady toho víc než dost a nemyslím si, že je to dobře, protože to akorát podporuje politiku "Cops 'n Robbers". Jít vykrást banku, nějak se dostat ven a být ve vatě. Pak za 6 hodin, co se odblokuje trezor, to udělat znovu, pak znovu a pak zase znovu. Přepadení banky, což by normálně měla být obrovská RP akce, včetně SWAT, krytí z venčí, vyjednávání a tak dále a tak dále. S tímhle scriptem to ale dělají lidé dokonce v 1 člověku. A dokonce mnohdy i beze zbraně.

Když si vezmeme inspiraci z HeavyRP serverů ze SAMP, nic takového neexistovalo a přesto se děly akce jako vykrádání banek. A ne, skutečně to nebylo na denním pořádku. Byla to obrovská RP akce, která se plánovala dny dopředu, OOCly samozřejmě byli informování policisté, aby jich na serveru bylo co nejvíce a všichni si pořádně zaRPili. Pokud vše dopadlo úspěšně, ty postavy, které vykrádali tu banku, tak už v životě nemuseli pracovat. Pokud se jim to však nepodařilo, tak buď zemřeli, nebo byli ve vězení na pěkně dlouhou dobu (v rámci týdnů/měsíců). Takovéhle obrovské akce, které spojovaly komunitu, protože nikdo nehrál "na win", všichni si přišli jen dobře zaRPit, policisté nepotřebovali za každou cenu vyhrát, tak z těchto akcí se občasně dělaly i videjka. Jedno například zde - https://youtu.be/5ZQSRNOkgW0 - kde je celý průběh natočený, zdokumentovaný. 

Už jsem se tu zase upustil o trochu víc, než jsem chtěl, ale chtěl jsem tím říct, že je tady scriptů až až. Nelegální skupiny, které jsou tady na skimu bych nedefinoval jako gangy, ani mafie, ale spíš teroristy. Okrádají na nejrušnější dálnici kamiony za denního světla, "kropí" na potkání. No nic, co by ve skutečném světe vydrželo déle jak pár hodin/dní. Zamyslete se nad tím. Většina nelegálního roleplaye je civilian s nádechem nelegálu. Peace.

//Edit: Ještě jsem tam chtěl někam šoupnout tohle video, ale zapomněl jsem na to, tak ho dám sem dotatečně - https://youtu.be/IO0nICe1gfg

GandalfS

Hráč

26
31.7.2024 13:47

Ahoj 

Velmi mě zaujal tvůj výrok: " Nehroťte tolik kropky sice nelegal neni jenom o kropkách ale kropky k tomu patří. Vím že to hrotíte kvuli opicím co neumí rpit a chápu to ale víte co myslím Kropek by mělo být víc aby se PSA nenudily " 

Dle mého si myslím, že jak říkáš "kropky" by neměly být tak časté, jelikož ve spoustě případů to narušuje realismus hry a může to vést k jednostrannému hernímu zážitku ze strany ilegálek. Dokonce jsi tu napsal "Vím že to hrotíte kvuli opicím co neumí rpit a chápu to" přičemž bych rád podotknul, že dle mého se ty opice vychovaly právě tímto neustálým "kropením", protože neustálé "kropky" vedou k tomu, že ti hráči nebudou brát hru a respekt ke zbraním absolutně vážně, a bude to tak, že když "kropí" on, můžu "kropit" taky. Tady se dostáváme k tomu, že čím více se "kropí" tím se určitě nelepší zážitek a kvalita RP. Ba naopak. 

Když tak přemýšlím nebo dokonce čtu po internetu tak nikde nevidím takovou četnost střeleb jako na skimu.
Mějte se.

Reichard

Hráč

24
31.7.2024 14:57

@dededtror

Souhlasím s tebou, dokonce jsem podobnou alternativu jednou navrhoval. Se samotným přidáním výrobních stanic už byla bohužel otevřena Pandořina skříňka a zpátky se to vzít nedá, což jsem si krátce po sepsání návrhu i uvědomil. Má alternativa se od té tvé liší akorát v tom, že bych místo nového itemu vytvořil nezakoupitelný frakční modul, který by získávaly právě ověřené/oficiální nelegálky a koncesované zbrojařské firmy, zajišťující mnohem menší (pokud ne přímo nulovou) šanci, že se jim výroba zbraní nezdaří. RPilo by se, že prostě mají lepší vybavení na výrobu.

Ceboy

Hráč

19
31.7.2024 15:52

@Holub- ´´Souhlasím s limitací zbraní pouze pro něco jako ověřené frakce. Jsou věci, kde je potřeba svoboda a věci, kde je potřeba regulace.,, 

-IC problém, regulaci zbraní musí řešit policie, kriminální služba, které napomáhá FIU, takže bych neřešil IC problém v OOC. (Je tolik výrobních stanic, je jen na policii jak moc bude zabavovat zbraně a výrobní stanice)

-Vaření pervitinu, proč neudělat něco jak je v SAMP na WTLS? Seženeš si suroviny pod určitým rizikem, že budeš mít hvězdičky hledanosti (V skimo případě PSA hlášení) Potom samotné vaření apodobně..

To je můj názor, čus.

Holub

Hráč

50
31.7.2024 16:00

@Ceboy Bylo to myšleno v rámci výroby zbraní. 

31.7.2024 18:30

Policie určitě nebude zabavovat žádné výrobní stanice, jejich účel není pouze výroba zbraní a nedává to smysl, obdobně nesmyslné by bylo zabavovat vrtačky.

Regulaci zbraní policie nikdy efektivně nevyřeší, vzhledem k poměru

  1. Počet policistů X počet hráčů "ilegálního RP" (a policii určitě nebudeme plnit každým, kdo se do ní přihlásí, abychom vyřešili understaffed frakci)
  2. Počet hodin věnovaných prevenci zbraňové kriminality X počet zbraní
  3. Množství prostoru k řešení pouze takových problémů X jiná činnost, jíž se policie musí věnovat (tj. pokud přestanete bourat, převážet nelegální tovary, jezdit s nelegálními tuningy aj., tak určitě můžeme věnovat více úsilí tomuto konkrétnímu problému; problém je, že v to mám zhruba stejně důvěry, jako že se na serveru vyskytne a dlouhodobě udrží smysluplnější socialRP, než se opírat o auto nebo o bar)

Krom toho i v minulosti došlo k regulaci zbrojního problému skrze odstranění GUN CRATE, navýšení "cen" za výrobu zbraně, přidání šance na neúspěšnou výrobu aj. Takový server zkrátka nejde provozovat bez toho, aniž by se v průběhu tahalo za špagáty seshora.

Je tu předrogováno, přezbraňováno a přeskriptováno, a trochu mě mrzí, že se většinově vytratila představivost a především potom zájem o provoz aktivit skrze RP a nikoli skrz skripty, které se naopak navrhují další a další, no pak by to byly wanted hvězdičky sem, NPC questy tam. Pozdě bycha honit, nicméně bych určitě podpořil zejména slova Reicharda a Zeina a uzpůsobil systém právě tudy.

1 2


Powered by LeoSight IFS
LT~144

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

ZÁŘÍ 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: Navaro (2001Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
AsiLucker

50Kč včera v 21:34

Matyas1298

1377Kč včera v 20:35

marekvoe

400Kč včera v 16:38

Nejnovější uživatelé
alexossss

Registrován 8.9.2024

Nicol7529

Registrován 7.9.2024

Pipik

Registrován 7.9.2024