Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Vyřešeno Podnět k zahájení řízení ve věci uhrazení dlužné částky

Mikle

Hráč

8
6.10.2024 22:26

Podatel: JUDr. Mikle Davis

Věc: Podnět k zahájení řízení advokátem (dle zákona č. 66/2021) zastupujícím občana,ve věci uhrazení dlužné částky panu Peterovi Johnsonovi, pánem Carlosem Vargasem.

Odůvodnění: Dne 29.9.2024 v 19:00 si půjčil pán Carlos Vargas (dále jen dlužník), finanční prostředky od pána Petera Johnsona (dále jen věřitel) finanční obnos v hodnotě 280 000,-Kč. Dlužník se zavázal podle podepsané smlouvy zaplatit částku ve výši 330 000,-Kč, nebot dlužník souhlasil s finanční provizí za poskytnutí finanční služby v hodnotě: 50 000,-Kč uhradit převodem na účet věřitele do 30.9.2024 do 23:59. V případě nevyplacení částky se obě strany dohodli na smluvní pokutě za nedodržení data splatnosti a to ve výši: 100 000,-Kč. Obě strany smlouvu podepsali a ztvrdili tak její platnost. Dlužník však dlužnou částku neuhradil do sjednaného datumu a porušil tak podmínky zakotvené ve smlouvě. Věřiteli tak vzniká nárok na celkovou dlužnou částku ve výši 430 000,-Kč.

Dne 1.10.2024 věřitel sháněl právní pomoc kterou jsem se mu rozhodl poskytnout a byl jsem zmocněn v této věci, v neomezeném rozsahu. Ještě v tentýž den jsem se rozhodl neprodleně kontaktovat dlužníka pomocí E-mailu kde jsem mu poslal informace o návrhu na mimosoudní vyrovnání. Abych se ujistil že dlužník je správně informován o situaci, rozhodl jsem se ho kontaktovat telefonicky. Dlužník hovor přijal a sdělil jsem mu skůtečnost, že věřitel se rozhodl věc podstoupit právnímu zástupci a že by bylo dobré tuto věc řešit. Dlužník mi telefonicky sdělil že měl blíže nespecifikované problémy ale že dlužnou částku uhradí převodem na účet věřitele tentýž večer kdy byl telefonický hovor uskůtečněný, nebo až další den odpoledne. S dlužníkem jsem se dohodl na mimosoudním vyrovnání na které měl tři dny, s čímž souhlasil.  Tímto můj telefonický hovor s dlužníkem skončil a informoval jsem věřitele o nových skůtečnostech které mi byli sděleny. 

Dne 3.10.2024 jsem v ranních hodinách obdržel od věřitele E-mailovou korespondenci kde mi byla sdělena skůtečnost, že transakce převodem na ůčet nebyla uskůtečněna. Přes odpoledne a večerní hodiny jsem se pokusil dlužníka v následujících pár dnech kontaktovat telefonicky když byl ve městě, ale telefon už nezvedal. Mobilní telefon vyzváněl takže nefunkčnost mobilního telefonu nebo zrušení tel.čísla mohu vyloučit. 

Po uplynutí lhůty na zaplacení dlužné částky která byla stanovena nejpozději na den 4.9.2024 na čas 23:59, jsem došel s věřitelem k závěru že mimosoudní vyrovnání není možné a rozhodli jsme se celou věc podstoupit soudu. Z jednání dlužníka které bylo možné doposud pozorovat vyplývá, že se vyhýbá dodržení uzavřené smlouvy a následného vyplacení dlužné částky věřiteli.

Záměr: Uhrazení dlužné částky

Přílohy: 

Předmětná nedodržená smlouva:

Výzva panu Vargasovi o mimosoudní vyrovnání.

Podpis:                                                               

Sepsáno v Las Venturas dne: 6.10.2024

2.11.2024 00:03

Adresát: JUDr. Mikle Davis (( @Mikle ))
Věc: Odpověď na podnět

Vážený pane Davis,

Omlouváme se za pozdní odpověď. Váš podnět jsme zpracovali a přesouváme jej do třídění. O dalších postupech budete brzy informován. Žádáme Vás nyní o trpělivost a případnou součinnost. Děkujeme za pochopení.

Cassie Ramsey, J.D.,
Asistentka soudce.

2.11.2024 12:10, naposledy upraveno 2.11.2024 12:11 uživatelem VajkoChlpko

Adresát: Mikle Davis
Vec: Odpoveď na podnet

Vážený podateľ,

Váš podnet bol spracovaný prostredníctvom ZSP pod značkou [S-940]. Kópia bola zaslaná na korešpondenčnú adresu.

Dr. Xavier Reyes

Sudca Vrchného súdu San Andreas