Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Frakční moduly 🧰


1.11.2020 01:06, naposledy upraveno 13.9.2022 20:40 uživatelem Rataj

S novým frakčním systémem jsme také přinesli zcela nový systém frakčních modulů. Spousta z vás jim však nerozumí, jelikož to není nic, na co byste byli zvyklí. Pokusím se vám tedy tímto příspěvkem trochu vysvětlit oč jde.

Nejdříve ještě zmíním, že frakce si nyní může vytvářet úplně každý a to bez nutnosti psát žádost o vytvoření frakce. Stačí zajít na úřad a uhradit jednorázový poplatek 1 milionu Kč (herní měna). Než začnete nadávat, proč se gang zakládá na úřadě, tak vězte, že na gang nepotřebujete frakci a pokud ji chcete, musíte si ji hold koupit - je tomu tak proto, aby jako frakce existovali pouze seriózní organizace jakéhokoliv typu, jinak bychom tu měli 50 mafií, 20 gangů a 70 mechanických dílen.

Dříve měla každá frakce svůj typ, to bylo prostě číslo, které odpovídalo buď gangu, mafii, legální, policejní, zdravotnické, mechanické nebo novinářské frakci - přičemž většina frakcí spadala pod typ legální, tedy frakce co nemají žádné speciální vlastnosti, kdežto ostatní typy frakcí měli něco speciálního.

Postupem času se však již na starém Skimu vyvinula spoustu systémů pro konkrétní frakce, například těžba, výroba zbraní, hlídkování TSI, odznaky i pro nevládní frakce, brány na /gate a podobně. Zkrátka tyhle věci se nastavovali na každou frakci zvlášť, speciálně podle ID. No a u některých skriptů to vedlo k celkem ošklivému, nemodulárnímu a neoptimalizovanému kódu jen proto, aby k něčemu mělo přístup více frakcí.

Tohle celé nyní nahrazuje systém frakčních modulů.

Typy frakcí již neexistují, frakce mají moduly. Můžeme si frakci představit jako složku, do které můžeme vložit souborů, kolik jen chceme. Obdobně můžeme do frakce vložit neomezený počet modulů.

Umožňuje nám to vytvářet skripty, které se vážou na různé frakce a určování frakcí, na které se má daný skript aplikovat již není uloženo v samotném skriptu, ale v databázi, hezky u frakce.

Po technické stránce to funguje tak, že já vytvořím několik skriptů a funkcí pro frakce a jednotlivé frakce už si jen vybírají a dokupují takové moduly, které chtějí.

Vedení frakcí si pak navíc může nastavovat u jednotlivých hodností, kdo bude mít přístup k nějaké konkrétní funkci patřící pod nějaký modul. Například PSA si může nastavit v rámci modulu POLICE, kdo má oprávnění používat příkaz /arrest na uzavírání zadržených do vězení.

Většina modulů se do frakce dokupuje, po jednorázové koupi může frakce neomezeně navždy používat funkce odemčené daným modulem. Můžete si tak libovolně nakombinovat funkce do vaší frakce a utvořit tak například těžební firmu, která zároveň zajišťuje přepravu.

 

A teď co vás asi zajímá nejvíce - jaké moduly už jsou vytvořené, co umí a jak je získat?

GATE - Modul pro frakční brány, které mohou otevírat vybraní členové frakce. Počet bran není počtem omezený.

BADGE - Modul pro frakční odznaky a identifikační karty, jejich čísla se zobrazují i v F3.

GOV - Modul pro vládní frakci, momentálně obsahuje příkaz /gov.

GOVFUEL - Modul pro státní frakce, za které platí paliva vláda SA.

POLICE - Modul pro policejní frakci, momentálně obsahuje zavírání vězňů, /rbs, /gov, uzavírání mýtných bran, zabavení řidičských oprávnění.

MEDIC - Modul pro zdravotnickou frakci, momentálně obsahuje /alarm, /gov a /heal.

FIRE - Modul pro hasičskou frakci, momentálně obsahuje /alarm a /gov.

NONPROFIT - Modul pro neziskové frakce, které každou hodinu automaticky odevzdávají veškerý zisk vládě, ale mají zároveň financované platy vládou. Platy však pak podléhají regulacím krajského zastupitelstva Red County.

GANG - Modul pro ilegální frakce, ať už gangy nebo mafie. Umožňuje převoz zbraní. Samostatně (bez kombinace s nekompatibilními moduly) převede typ frakce na ilegální.

NPC - Modul pro frakce umožňující vlastnictví NPC.

TRUCKER - Modul pro kamionovou dopravu (automatická práce, zisk pro jednotlivce i frakci).

SECURITY - Modul pro bezpečnostní agentury, hlídání domů a oblastí (automatická práce, zisk pro jednotlivce i frakci).

DELIVERY - Modul pro přepravní službu, dovážení zásilek k domům po Red County.

TOWING - Modul pro frakce umožňující odtah vozidel (omezeno na pár firem IC cestou).

MECHANIC - Modul pro mechanické dílny, umožňí členům frakce opravit a přebarvit vozidla, instalovat a odstraňovat zatmavená skla.

TUNING - Modul pro tuning vozidel (vč. změny handlingu) v rámci nového tuning editoru.

STATS - Modul pro sledování týdenního výdělku členů frakce.

OILRIG - Modul pro převoz barelů ropy z ropné plošiny.

SHOP - Modul pro provozování vlastních obchodů (s vlastním výběrem předmětů a cen).

VEHPERMS - Modul pro omezení frakčních vozidel na určité hodnosti.

FUEL - Modul pro proplácení paliv frakčních vozidel z prostředků frakce.

PRODUCT - Modul pro výrobu vlastních produktů frakcí.

WIRING - Modul pro opravy elektrického vedení, zakázky po celém SA.

 

Uzamčené pro konkrétní frakce, nelze o ně žádat: GOV, POLICE, MEDIC, FIRE, GOVFUEL

Lze získat IC cestou: NONPROFIT, TOWING

Lze koupit za kredity: GATE, BADGE, GANG, TRUCKER, SECURITY, DELIVERY, NPC, STATS, MECHANIC, TUNING, OILRIG, SHOP, VEHPERMS, FUEL, PRODUCT, WIRING

 

Domluvit se lze i na konkrétním novém modulu a skriptu, který bude kvůli vaší frakci vytvořen. Jeho cena bude určena dohodou.

 

Potenciální dotazy a jejich odpovědi:

Q: Proč musím platit IC i OOC, když chci mít super duper frakci?
A: Protože vývoj skriptů pro frakce stojí čas a také nechceme aby každá frakce měla všechno. Navíc to právě do vaší frakce přiláká více hráčů právě vlivem toho, že jiné frakce budou mít jiné moduly.

Q: Kdy budou hotové ty plánované moduly?
A: Na jejich vývoji současně pracuji, prioritní je modul TRUCKER, který bude součástí blížícího se Truckers Update. Toho se dočkáte nejdříve, snad již v následujících dnech. Také modulu SECURITY se dočkáte velice brzy. Na ostatní si budete muset ještě chvíli počkat.

Wallysak

Hráč

11
1.11.2020 08:55, naposledy upraveno 1.11.2020 13:43 uživatelem Wallysak

Jestli je tu prostor k diskusi, tak si dovolím přidat pár návrhů. Tak jak to popisuješ mi to přijde jako zajímavý řešení, ale ne moc promyšlený. Myslím si, že je scorovina umožnit frakci být současně těžební, přepravní a bezpečnostní společností (+ případně další modulové nástavby, které do budoucna budou). Společnosti by mezi sebou měly kooperovat a takhle mi to zní, že bude firma jako jedna bublina, ať už menší nebo větší. Navíc v případě, že může být hráč ve více frakcích najednou, takže mu nic neunikne a firmy by si mohly zachovat svojí specializaci. Monetizaci chápu, ale taky se to dá uchopit jinak a řekl bych, že pro všechny výhodněji.

- Základní moduly, které určují zaměření společnosti

- Dodatkové moduly, které rozšiřují působení společnosti

- 3 kategorie možných vylepšení


Základní moduly

Při výběru základního modulu by hráč určil zaměření jeho frakce - ať už by šlo o gang, přepravní firmu, bezpečností firmu nebo autobazar a jiné.

Dodatkové moduly

Každá frakce by si po nějakém čase její existence mohla vybrat dodatkový modul. Byla by to nástavba na již existující základní moduly, která by umožňovala rozšířit působnost frakce.

3 kategorie možných vylepšení

Frakční identita - určuje vizuální identitu každé frakce

Frakční sídlo - možnost vylepšení frakčního sídla

Ostatní - vlastní předměty/doplňky a jiné


Frakci by bylo možné založit pouze se základním modulem za poplatek, jak je tomu teď. Bylo by na zvážení adminů, jestli je nutné frakci hned v začátku přiřadit dodatkový modul a další vylepšení. Pokud ne, pak by se k dodatkovému modulu mohla frakce časem dopracovat (např. 2 týdny od založení a 5 aktivních členech).

Za herní peníze (správní poplatek) by si frakce mohla dokoupit některá z vylepšení - frakční vozidlo, frakční oblečení, bránu na klíč, ...

Za kredity by si frakce mohla dokoupit speciální vylepšení - frakční vozidla s vlastním polepem, vlastní skiny, speciální odznaky, bránu na dálkové ovládání a další.


Udělal jsem na rychlo 3 firmy včetně té mojí, kde tak nějak vím, jak by to mohlo fungovat.

Vylepšení jsem převzal nebo je vymýšlel za chodu. Muselo by se to víc promyslet, aby nikdo nebyl příliš v nevýhodě. Zároveň aby si každý, kdo chce přispět na vývoj serveru přišel na svý.

Šedě vyznačené jsou vylepšení, které je možné získat časem za herní peníze. Červeně vyznačené jsou monetizované vylepšení, které je možné zakoupit za kredity.

Dále např. pizzerie s dodatkovým modulem, který umožňuje pizzu rozvážet po domech. Internetový obchod, který má vlastní kryptoměnu a za kterou v něm lze nakupovat namísto herní měny. Realitní kancelář, která vykupuje nemovitosti a nabizí je k pronájmu za měsíční poplatek a jiné.

Myslím si, že tenhle systém se blíží tvému nápadu nástaveb, ale umožňuje mnohem více možností pro hráče a je výhodnější z hlediska monetizace pro další vývoj serveru.


@Rataj Zodpovím nejasnosti, abych nespamoval vlákno//

Frakční vozidla rozhodně za IC měnu. Vložení vlastních frakčních vozidel (které nejsou ve hře) a polepy za kredity. Odznaky (jestli rozumím dobře, tak jsou to ty ikonky nad jménem) by byly jen základní, které bys přidal. Pokud by někdo chtěl vlastní odznak (např. logo firmy), byl by za kredity.

Už jsem tu četl návrh na přidání faktur. Pokud by někdo chtěl mafii krýt za firmu a měl by možnost vlastnit dvě frakce, pak by to pěkně nahrávalo na praní ilegálních peněz, falšování faktur a daňové podvody :D čím víc možností, které do sebe zapadají, tím líp:-)

1.11.2020 12:57

Díky za hezky sepsané návrhy, určitě něco z toho zakomponuji do původního konceptu a bude se systém frakčních modulů měnit tak, jak si hráči budou přát.

Nesouhlasím však například s položkou více frakčních vozidel za kredity. Zrovna frakční vozidla by měla být výhradně za IC měnu. Taky nerozumím rozdílu základního a speciálního odznaku.

Naopak hodně se mi líbí ty nápady kolem frakční identity. Frakční skiny, nebo polepy určitě budou možností. Mappingy určitě nabídnout chceme, jen jsme to ještě neuveřejňovali, jelikož jsme neurčili jejich cenu. NPC je také dobrý nápad.

Zaměření společnosti by se asi implementovat mělo, z důvodů, které ty uvádíš. Avšak neomezoval bych v tomhle vedení frakcí příliš. Pokud někdo chce udělat velkou korporaci, tak by asi měl mít takovou možnost (možná by si v tom případě ve tvém konceptu mohl udělat více frakcí s různým zaměřením). Co když ale někdo chce vytvořit mafii, kterou bude šikovně krýt za nějakou firmu? Stále bych hráčům umožnil i takovéhle hodně odlišné moduly kombinovat, ale třeba nějak omezeně, aby jedna firma nedělala vyloženě všechno (i když si myslím, že zde zavládne neviditelná ruka trhu a mnohem lépe se bude dařit finančně a i se sháněním hráčů firmám, které se budou zaměřovat na užší obor a dělat jej pořádně). Je to ještě na zvážení. Byl bych rád, pokud se k tomu vyjádří i další hráči.

jan38

Hráč

41
1.11.2020 19:35

U toho npc by bylo za kredit ale treba jednoho nebo dva by mohl byt za ic money, dale u vozidel by bylo mit dle zamerení treba jako policie nemuzete mit jen jedno auto na celou frakci treba max 3 za ic money další by byli za kredit atd. jinak ja jse s tímhle spokojenej. snad vydělam milion driv nez pozde

Florian

Hráč

15
2.11.2020 04:58

Zdravíčko chtěl bych se zeptat jestli bude možné dat třeba dohromady MECHANIC, TRUCKER, GATeBADGE, GANG nějak jsem toho nedočtl a jestli to tam je tak se moc omlouvám 

2.11.2020 08:53

Mělo by se dát... Třeba HZS má 4.

8.3.2021 21:13, naposledy upraveno 12.11.2023 19:24 uživatelem Rataj

Pozor, zásadní změna frakčního modulu GANG!

Jelikož gangy a mafie by prostě neměli být v nějakém veřejném seznamu nebo rejstříků firem, ale zároveň tu máme zločinné organizace, které schovávají i svůj front do jedné frakce, rozhodl jsem se udělat následující změnu:

Frakce, které mají modul GANG a zároveň nemají žádný modul, který by vyžadoval, aby frakce byla skutečně firmou (např. SECURITY, jelikož skupina osob bez statutu obchodní společnosti by prostě nedostala licenci na hlídání objektů), budou systémem brány jako ilegální frakce a nebude se tedy jednat o obchodní společnosti nebo právnické osoby.

Pro takové frakce plynou výhody i nevýhody, hlavně ale určité charakteristiky.

 

Ilegální frakce od nyní:

  • Mají červený název v seznamu frakcí
  • Mají skrytý počet členů v seznamu frakcí
  • Mají skryté jméno majitele v seznamu frakcí
  • Mají o 50% levnější drogy u NPC drogových dealerů
  • Mohou vlastnit pouze neregistrovaná vozidla (vozidlo logicky nemůže být registrováno na gang + tyto vozidla nelze z frakce už nikdy přepsat zpět na hráče)
  • Nemusí při přepisu vozidel na frakci udávat důvod (pokud splňují předchozí podmínku)
  • Mají možnost udělovat CK dle bodu "Zemřete pod rukou ilegální frakce dostatečně významnou smrtí"
  • Více se vystavují riziku CK, když zemřou pod rukou policisty nebo člena jiné ilegální frakce
  • Mohou zcela přijít o svá vozidla (v rámci RP akce, schválí-li GM+ zničení vozidla - to však nesmí být systematické/hromadné a může být spácháno pouze jinou ilegální frakcí; stejně tak můžou o svá vozidla přijít zabavením ze strany PSA, která jim takové vozidlo již nemusí vydat)
  • Mohou mít vlastní stránku na deep webu
  • Mohou vykrádat obchody (namířením na NPC)
  • Mohou vybírat výpalné v ovládaných oblastech, viz. Gang Update
  • Mohou krást odregistrovaná vozidla mrtvých postav, viz. Krádeže vozidel u frakcí

 

Převod na ilegální frakci:

Nemá-li nově vytvořená frakce žádný modul a přidá-li se do ní GANG modul, stává se automaticky ilegální frakcí.

Má-li však frakce i jiné moduly a chce se stát ilegální frakci, může požádat TM+ o odebrání nějakého frakčního modulu, který ve statutu ilegální frakce brání.

Převodem na ilegální frakci musí být také odregistrována všechna frakční vozidla, nebo musí být z frakce převedena na majitele frakce předtím, než k převodu dojde.

 

Převod na legální frakci:

Aktivuje-li si frakce modul, který frakci brání ve statutu ilegální frakce, automaticky se s restartem serveru převede na legální frakci.

Převodem na legální frakci musí být pro každé frakční vozidlo uveden pádný důvod, proč by vozidlo měla firma vlastnit (na jaký výkon práce), nebo bude z frakce převedeno na majitele frakce.

 

Moduly, které jsou kompatibilní s modulem GANG a zachovají status ilegální frakce jsou: GATE, NPC, STATS, FUEL, VEHPERMS. Jakýkoliv jiný modul v kombinaci s GANG modulem zruší stav ilegální frakce a frakce se stane registrovanou obchodní společností a právnickou osobou - na tu se už nevztahují výše uvedené body.


Powered by LeoSight IFS
LT~97

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

DUBEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: freecko (2000Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

WoT Turnaj - BO3

zítra 16:00

Kdo je online?
Vitezslav

255Kč včera v 16:09

tootsao

70Kč včera v 15:03

Mondis

150Kč včera v 09:17

Nejnovější uživatelé
mimiRP

Registrován 18.4.2024

misik69

Registrován 18.4.2024

Alogare

Registrován 18.4.2024