Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Mier ✌️

1 2 3 4

LegitZett

Hráč

29
15.3.2026 21:04

Pravdu má chlapec. Neodbanovat hracov ako je napr. @zein je úlet. Komplexy si treba riesit v reálnom zivote a ne na Skime. Čo sa updatov týka, vidim že niesom sám, ktorý si to všimol. Skimo skapína a dobre mu tak, keď nie je snaha ho držať pri živote. 

Peace

Ceboy

VIP

29
15.3.2026 23:18

KIK0 Souhlasím se vším. Obecně co se týče ilegálu tak se tomu věnuji od počátku co jsem začal na serveru hrát, už delší dobu říkám že ilegálu vždy svazovali ruce, nevyplatilo se RPit a ve směs ani nevyplatí se ani ted RPit ilegál.. Žádný drug updaty, které tady prostě chybí, PSA má až moc velké pravomoce co se týče kolem převozu a nikdo to ted ve směs nedělá. Nejhorší na tom je, že když na skimu bylo v oběhu hodně zbraní, zrušili gun crate, oukej to beru.. Ale začali taky odstranovat dalších X věcí, zhoršili výrobu, zvýšili možnost že se zbran zničí.. (30% což je při tom když věnujeme jedné zbrani i klidně 3 hodiny a víc jakože celkem extrém, když výsledek je nulový) a přesně to je ten důvod proč člověk nemá motivaci pokračovat, jak jsem psal, třeba tady ani drogy nemají využití, hráči věčně žádají (Aspon ti co RPí ilegál aktivně či se věnuji Kartel RP) o NPC, kde bude možné prodat drogy, podívejme se na WTLS kde je propracovanější systém drog než na RP serveru.

Další věc je systém vložení vozidel do ilegální organizace, ale k majiteli a dokonce k vedení organizace se policie dostane ještě jednodušeji skrze centrální evidenci.. Ano, evidence dává smysl.. ale ne na serveru kde je 70 lidí a kde v organizaci je cca 7+ lidí, ani ne.. Kdyby bylo osob víc, jde to vyřešit.. jenže v takovém počtu si chce člověk lidi udržet.

Nejlepší je to, že ted PSA vcelku aktivně vyhledáva na lemongatu prodejce zbraní, kde na ostatních serverech jak už na fivem a některých MTA serverech opravdu přístup nemají, ted dokonce i jezdí skoro na 80% nákupů co probíhají, určitě bych toto schvaloval.. ale ne v takové míře, jde to vyřešit jinou cestou..

Pro lidi co se jim můj komentář líbit nebude, je to spíše na téma ilegálních organizací a funkcí.. 

Celkově je otázka času kdy skimo padne, žádná reklama.. nic.

Melonbear

Hráč

23
16.3.2026 09:38

Myslím si ,že Ceboy to napsal dost hezky a tak jak to je, tak to nebudu nějak obkecávat, server je nastaven jak kdyby proti ilegálu, ikdyž to je velká část co ho drží při životě, odstraníme skvělou mechaniku střílení z aut a teď tady brečíme tak nevim nevim.

misaking0226

Hráč

21
16.3.2026 09:48

Zdravím,

Je hezký, že se snažíte server oživit, protože by to serveru hodně pomohlo a to i z finanční stránky. Mám ale pocit, že se tohle téma bude ignorovat, viz. Zeintar, který čekal několik měsíců na odpověď, nebo teď Zchovankyo a to nemluvně o sekci Nápady na fórum.

Schokolade

Hráč

44
16.3.2026 15:11, naposledy upraveno 16.3.2026 17:56 uživatelem Schokolade

Jenom bych rád dal na správnou míru záležitost, ke které se ohrazoval Ceboy, u toho prodejů zbraní. Není divu, že skoro na každém prodeji je policie, pokud to prodáváte na veřejně anonymním diskuzním fóru nikoliv ilegální stránce. Takže tady to je celkem vaše chyba. Toť vše.

domkon

Hráč

1
16.3.2026 16:43

Som tu prvý deň priviedlo ma jedno video na ten to server a osobné si myslím že pár Updatov a unbanovanie všetkých hráčov by pomohlo dosť len škoda že je to RP že nemôžu tam byť special tuningy a upravy aut ako neony radlice a všelijaké take to objekty na autach a motorkach 

Ceboy

VIP

29
16.3.2026 16:54

@Schokolade No, s tím zásadně nesouhlasím.. Každý server má definovaný černý trh, nikdy jsem neslyšel o tom, že board který je mimochodem pod doménou lemon je pouze anonymní diskuzní fórum.. Tak či tak, už by to mělo být chráněno pravidlem, to už je to o čem píšu.. PSA má a až moc velké pravomoce a ilegál tady RPit už je téměř zbytečné, pokaždé si něco někdo najde a bude vzdorovat tomu že lemon už patří mezi ilegální stránky.

A co se týče pravomocí.. už to že mají přístup k takovým stránkám je zase určitá forma další výhody, která se v realitě opravdu moc nevyužívá, neříkejte mi.. že se pomocí otisků, zabavených zbraní po nějaké akci.. po nějakém výslechu nedostanete k nějaké stopě která vás zavede k samotnému jádru. Sám jsem u PSA 3x RPil, vím že vymáčknout něco z někoho je samo o sobě náročné.. jenže o tom to je :)

Ano, třeba CIA a podobně má svoje stránky na black marketu, avšak opravdu nevyužívá na denní bázi taktik, které jsou až moc jednoduché.. Hlavně jde o věc že jsme na RP serveru, která se má přiblížit k realitě to ano, ale pořád je to jenom hra a bylo by fajn taky uznat že i lidi co RPí nelegální organizaci, mají lepší nároky na pravidla na serveru pro příjemnější hraní.. a ne zbytečně ztraceného času.

Někdy je prostě třeba uznat i nějakou žádost ze strany lidí, co vám tvoří RP.

Nechci se tady zbytečně dohadovat, tohle byl můj názor a chápu že se třeba někomu líbit nebude.. vyhýbáme se téměř pointě založení tohoto fóra, a to je že skimo umírá a tady můžeme hromadně podat zpětnou vazbu a třeba i navrhovat věci jak to napravit, protože skimo je samo o sobě pro lidi co si nemůžou kvůli technickým požadavkům zaRPit na fivem (Který je mnohonásobně horší btw)

16.3.2026 20:17

Ahoj,

upřímně nevím kde začít, tak se vyjádřím především k té myšlence hromadných unbanů a zrušení zákazů ilegálu, co zde bylo zmíněno.

Je pravda, že na serveru jsou teď akce při hraní PSA, zejména přestřelky, poměrně rare záležitost a přistihl jsem se přikyvovat na pointu, na níž KIK0 a někteří v diskuzi poukázali. Přesto se nikdo pořádně nebaví o tom, proč ti hráči vlastně dostali bany, a nebo zákazy ilegálu. 

Navrhujete "zmírnění" už tak mírných pravidel, a nebo poukazujete na jednostrannou orientaci serveru ve prospěch PSA (#PSANAWIN že jo). Na každém funkčním RP serveru je policejní frakce tou nejvíc OP frakcí zcela záměrně, a to z jednoho prostého důvodu: ilegálky se jich mají bát a snažit se vyhýbat problémům s nimi, umožňuje-li to situace.

A hádejte, jak se ti ilegálové tady chovají k této dynamice. Prodriftují před oddelěním v Montgomery v černé A8 a kuklou/plynovkou, aby si jich policie všimla, zavedou je na dálnici v LV, kde už na mostě čekají jeho kamarádi, kteří policisty posolí z automatické pušky. V jiném případě narazí na hlídku a v momentě, co se za jejich Audi rozjede byť jen strážmistr v OR, dostanou instantní vzteklinu, zastaví a rozstřílí ho. V extrémnějších případech projede policista jen okolo, opět dostanou vzteklinu a jdou aktivně za ním, aby ho sestřelili.

A já se ptám, jaký to má IC smysl takové jednání? Když jim to pak nevyjde a skončí v nemocnici, tak ještě z ní kolikrát utečou před příjezdem policie. To, co jsem popsal výše jsou lidi se 14 denními a delšími bany za TrashRP ilegálu a lidi se zákazy ilegálu. Samozřejmě jsou tam lidi, kteří porušili i jiná pravidla, a nebo mají bohatou historii spojenou s ilegálem. Někde jsem i četl, že dáváme bany a zákazy ilegálu jen za to, že ilegál vyhraje ozbrojený střet. Absolutní nesmysl, dostali jsme přes hubu tolikrát a bez OOC trestu pro ilegál, troufám si říci, v drtivé většině případů. 

Shrnutí mých dotazů

Jaká pravidla chcete zmírňovat, když už teď jsou tu standardy na RP nižší, než na kdejakém serveru? Jaké updaty chcete, když tady de facto máte vše potřebné ke kvalitnímu RP jak legálu, tak ilegálu? Stačí vám jenom představivost. Proč by vedení portálu mělo odbanovat některé exempláře, co prokázaly hluboký nerespekt k pravidlům, až si z toho vysloužily bany v rozsahu několika měsíců, až permu? A proč by měli rušit zákazy ilegálu, když ti dotyční povětšinou nechtějí nic měnit na svém přístupu k RP?

Ten koncept zákazu existuje, aby ani tito hráči neskončili kvůli svému postoji k RP ilegálu s dlouhodobým banem a mohli si zahrát a zlepšit se. Takže chcete 150 hráčů, ale mega bordel kvůli dalšímu snížení standardů, a nebo 70 hráčů, při nichž už tak je mimochodem delay jako prase, ale víc prostoru k rozvoji kvalitnějšího RP? Snížily by se "nároky" a pak byste si stěžovali, že tady tolerujeme trash behaviour a že jsme tu jako GM a GA úplně k ničemu. You cannot win atp.

MaTiX

Hráč

29
16.3.2026 20:32, naposledy upraveno 16.3.2026 20:34 uživatelem MaTiX

Když to tak vezmu na skimu jsem začínal před rokem  dost mě bavilo firmy fungovali, a teď už skoro žádná firma ilegál skoro žádný, chtělo by to update třeba udělat tablet, kde by lidem chodili zakázky na vykrádání domů, či náhodného spawnutého auta. A když si vezmu že jsem dostal Jail na ROK. tak to už je sakra dlouhá doba. začínat s novou postavou se mi opravdu nechce, když vezmu že začnu znova od 0 kde polovina hráčů jsou milionáři a firmy skoro nefungují. Za mě bych upravil i Jail systém. dejme tomu že místo roku třeba pár hodin nebo týden jak fugnuje na jiných serverech. Od doby co jsem byl po roce propušteň je na skimu mrtvo. A kvůli JAILU jsem v podstatě jsem přestal hrát, tak bych asi upravil i tento systém, místo ROKU dávat třeba pár dnů.. ( IC dostaneš 1rok) IRL to budou třeba 3dny..  nebo pár hodin.. dejme tomu. 

16.3.2026 21:03, naposledy upraveno 16.3.2026 22:26 uživatelem zeldinko

Problémom je stále tá istá stredoveká mentalita a chronické obraňovanie stavu, že vlastne nič nie je tak zlé a na vine sme len my, že sa sťažujeme. Keď som sa sám napríklad dávnejšie sťažoval na to, že sa totálne kašle na IC chod a zákony sa neupravujú do finálnej podoby, dostal som len odpoveď, že tu vlastne nemusím byť, ak sa mi nepáči a nikto ma tu nedrží. Možno aj to je dôvod, prečo niektorí, ktorí si to všimli radšej sklonia hlavu a mlčia.

Len najväčší idealisti môžu tvrdiť, že k zábavnému RP nepotrebuješ majetok ani scripty, ale stačí ti len „social RP“ a vlastná predstavivosť. Nie sme v roku 2014. V praxi to totiž potom vyzerá tak, že ako schizofrenik RPíš sám so sebou, pretože tie mechaniky, ktoré majú RP podporovať, jednoducho neexistujú kvôli zadubenosti niektorých jedincov a vymýšľania si totálnych absurdít ako pohybovanie sa na hrane pravidiel a skrývanie všetkého či už IC alebo OOC za pravidlo 0

​Vezmime si napríklad ilegál. Máme tu síce možnosti ako drogy, ale kvôli neexistujúcemu systému a rozšírenosti sú v praxi nepoužiteľné. Načo nejaký skleníkový update, keď mi stačí byť v ilegal frakcií a kúpiť si ich za pár drobných. Zbrane sú síce fajn, ale sú také rozšírené, že ich nikto nekupuje, lebo si ich každý druhý dokáže vyrobiť svojpomocne. K tomu si pripočítajte prevozy, ktoré sú absolútne pominuteľné a neoplatí sa ich riskovať, ak človek nechce ísť hneď sedieť a takýmto štýlom sa prezradiť. Keď k tomu pridáme PSA, ktoré je z jednej strany strašne OP (stačí niekde nechať auto a je prakticky vymaľované, pretože existuje CEV, nehovorim ani o nejakých passive dôkazoch proti ilegálu ako kaligrafické overovanie, skúmanie dobre že nie mikroskopickej DNA z áut a podobné), výsledkom je, že najvýhodnejšia vec pre ilegál je dnes afkovať cez ten revolučný gang script na jednom mieste a zbierať bodíky v gang zóne. To je všetko, čo z toho RP zostalo.

​Tento nedostatok obsahu sa logicky odráža aj na číslach. Ja osobne chcem hrať na serveri s 80–90 ľuďmi, a nie so štyridsiatimi v peaku počas víkendového večera. Na kontrolovanie toho, či hráči hrajú v súlade s pravidlami sú tu admini a ak sa vám to nechce, tak tam napríklad nebuďte a nerobte to. Obhajovať tento úpadok zubami-nechtami je len ďalšia forma slepoty voči realite. Obsah je v poslednej dobe nulový. Miesto slepého bránenia chýb by bolo načase sa zamyslieť nad realitou a nie písať na Discorde, že zisky klesajú a keby každý prispel pár korún, tak by sa vykryli financie na celkový chod portálu. Neni totiž za čo platiť.

​Server bez obsahu jednoducho nefunguje, rovnako tak nie je v poriadku čakať na banálne tickety a žiadosti mesiace alebo roky. Hovorím to ako niekto, kto je tu už piatym rokom, nie ako náhodný kritik, nie ako ten zlý rozvracač servera, ktorý niektorým zničil pôžitok z hry kvôli tomu, že nevedia niesť následky svojich činov v IC. Je mi v podstate jedno. Výslovne prajem Skimu, aby padlo na holú riť. Jedine až potom sa totiž možno niečo pohne. Ja osobne by som ale Skimu už neprispel ani korunu a ani sa by som sa z postavenia hráča nesnažil vytvoriť žiadny obsah pre komunitu. Nie je pre koho a nie je motivácia robiť niečo pre hŕstku ľudí. Stačí mi vidieť, že aj veľkonočné eventy sa odsunuli s tým, že "sme to nechali na komunitu" v čom niekto môže vidieť iniciatívu hrotvornosti komunitou, ja a verím, že nie som sám, vidím len lacný špás v luxusnom obale, že sa nám jednoducho nechce. Robte to vy, tu máte za to nejaké kredity. Seegy bude za chvíľu ďakovať bohu za to, že to tu je takto a viac ľudí prejde k nemu. Mier ✌️

1 2 3 4