Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Mier ✌️

1 2 3 4

Poison

Hráč

21
17.3.2026 15:08

helou. jak sa zeldo pochvalil, ze je tu uz piatym rokom tak ja tiez nemozem zostat bez povsimnutia a zaroven bez vyjadrenia svojho nazoru k tejto veci.. popravde ani neviem kto je na chybe, ze skimo je mrtve co sa tyka social rp, ci hraci, admini a ci pravidla.. no sak kazdy vidi ze to uz je o uplnej ****.. namiesto toho aby som rpil nejake zaujimave rp, s dobrymi ludmi, tak cakam v montgomery na to, kym mozem vypipcovat nejakej lezbickej postave, myslim si, ze to takto ale nema byt. rad by som sa vratil k staremu dobremu skimu, tak s tym nieco robte ne? 

secko dobre, pekny den

Turk0s

Hráč

26
17.3.2026 17:21, naposledy upraveno 17.3.2026 17:34 uživatelem Turk0s

Čus, možná nepopulární člověk zde, ale rád bych se taktéž vyjádřil, na Skimu jsem dneškem už přes rok a půl a můžu říct že podporuju hlavní myšlenku a to oživit Skimo alespoň nějakou formou updatu, nebo akce od AT, Chápu samozřejmě nějakou nechuť z hlediska vedení AT, můžeme použít argument typu : "jednodušše už to hraju tolik let a ta komunita se mi tak zhnusila" a blah blah blah.. to za mě není argument vhodný na vedení serveru, pakliže JÁ sám nevěřím v server který vedu, tak nač ho mám stále zapnutý ? přijde mi že Skimo začíná být už pro Rataje spíše věc, co mu hodí pár kaček do kapsy a nikoliv jako koníček, který chce dále rozvíjet. 

K vyjádření k ilegálu, popravdě ? Co je bráno na Skimu jako dobré RP ilegální skupinky ? každý den volat s kamarádama na Discordu, jezdit v A8mičce či Raptoru a okrádat hráče dokud mě jednodušše PSA nechytí ? ilegál na Skimu je fraška od samého začátku co jsem na serveru, Jednou jedinkrát jsem zažil na Skimu kvalitní RP od ilegální skupiny, za mě Ilegál má být i o jistém jednání, vydírání politiků dejme tomu, zkorumpovaných policistů, prodeji drog, bitky atp. né místo toho si tady každý hraje na CJNG kartel a jediné RP bere jako střílení s PSA, což chápu že taková situace může nastat, ale né denno denně a ještě provokovat PSAčka, jak zde zmiňoval Crowley, průjezdem v Montgomery v plynových maskách a baitit je, i když je toto nepopulární názor, za mě naopak by se zákaz ilegálu měl dávat víc, pakliže člověk nedokáže rpit dle ZDRAVÉHO rozumu člověka a né rpit vojáka z COD v aktivní válce, tak bych zákaz ilegálu dával klidně víc. 

poslední myšlenka ? Pakliže AT ztratil zájem o to Skimo rozvíjet a chce ho jen udržovat, do posledních dnů, tak to aspoň napište. :D

Pěkný den všem

Ceboy

VIP

29
17.3.2026 19:21, naposledy upraveno 17.3.2026 22:13 uživatelem Ceboy

@Turk0s Tak, kdy jsi naposledy viděl někoho takhle fungovat? Není rok 2023-24 kdy se dost střílelo a okrádalo.. ale ted PSA sama o sobě nemá pořádné RP.. tím neříkám že to schvaluju, ale přijde mi spíš jako bys měl zapotřebí někomu lézt do řiti místo toho aby sis udělal vlastní názor o tom, jak to opravdu funguje.

Já se v ilegálu pohybuju na skimu už od samého počátku co jsem se zde přihlásil, to co píšeš píše drtivá většina lidi z PSA a nebo osob co neRPili tento styl, nech mě ti vysvětlit jak to funguje: Psal jsi o drogách, pokud není poptávka, nebude ani nabídka.. Chybí tu update, o kterým jsem psal jak já tak další uživatel přede mnou.

Neviděl jsem v poslední době nikoho kdo by mě šel okrást, a to je sakra dlouhá doba co mě nikdo neokradl.. A když už.. tak jsou tu takoví lidé kvůli tomu, protože nemají bud hrotvornost, a nebo je to pro ně třeba záživnější než něco co tady je ale nefunguje, viz. drug systém, zpackaná výroba zbraní, doporučuju ti si přečíst můj první příspěvek v této debatě. Tím neobhajuju hráče co dělali bordel.. Jsem pro okrádání, ale také řádně a podle pravidel.

Přejdu k tomu kdy píšeš, že se adminům komunita zhnusila, já to popravdě neslyšel.. a tedy, fajn, pokud by to tak opravdu bylo, tak to prostě nedělej, je to jednoduché.. Příide mi ta věta z tvé strany dost nesmyslná.

S čím souhlasím v tvém příspěvku je, že by bylo fajn skimo oživit updatama, třeba by pomohla i reklama? O kterou se ted mimochodem aspon v malé míře snaží kolpan a to není ani majitelem serveru, či někdo kdo představuje vedení.

Obecně pokud se rataj odmítne vyjádřit, nebo vyignoruje tento topic, je jasné že skimo půjde do háje s takovým přístupem. Tohle je vyloženě výzva komunity, či hráčů co chtějí projevit názor bez toho aniž by jim někdo tvrdil, že si za to hráči mohou sami nedostatečným social RP a hrotvorností. Myslím si že zeldinko to vypsal velmi dobře, a stručně.

Meki out ✌️

aalleexx123

Hráč

44
17.3.2026 20:23

Niekto verí v boha, ja verím v Kika.

Kiko je svatý a ma vždy pravdu.

Lubo Ander, Mier✌️

GenzOFP

Hráč

1
17.3.2026 22:16

Schvalujem.

Predseda predstavenstva AntiFascist Action 🐱‍👤

Spoiler
(Turkos ano, si kokot)
marekvoe udělil za tento příspěvek varování: Globální pravidlo 1.
marekvoe udělil za tento příspěvek varování: Globální pravidlo 20.

MarcusAnderson

Hráč

20
17.3.2026 22:20

Chtěl bych se vyjádřit k pár věcem které se tu objevují nejčastěji, v roce 2021 mě má cesta dovedla na skimo. Pamatuji si že to byla právě reklama na IG mezi stories co mi ukázala že něco takového existuje. Jakožto milovník SA jsem se rozhodl vyzkoušet a nainstalovat MTA. Vlastně jsem to poprvé napojil když jsem šel původně hodit oko na instáč. Reklama=potencionální hráči

Celkově k tomu ilegálů , myslím si že už se to ani nevyplatí pokud to není nějaká organizovaná skupina, která podplácí a vydírá atd jak někdo uz zmiňoval. Problém je že než prodáte několik drog a vyděláte balík tak vás dříve zavřou, protože pro hráče je levnější zajet k tomu NPC a tam si to koupit rovnou od zdroje, výroba zbraní velmi časově náročná věc která když si nedáte pořádnej ceník tak to děláte zadarmo, převozy vyjedete s garáží a za rohem už stojí chlpatý. Takže ilegál vyplatí se vůbec RPit? Pamatuji si když jediný ilegál co běžel, byl že jedete 9pětek kamionem a najednou přijede nějakej pekáč a tam dva vokurcy a jediný co tak řvali “Neznámý E4 křičí: ruce, ruce!” Dostali vás z auta bez reakci na /do svázali , okradli a zastřelili. To je za mě dno ilegálu.. Takový hráči by měli ten zákaz jednoznačně mít.

další hodně zmiňovaná věc jsou updaty, skripty atd.. já osobně se v těchto věcech nevyznám ale nemyslím si, že vytvořit nějaký skript je úplně EZ.

Oživeni nějakou větší akcí uspořádanou ATeamem by také nemuselo být špatné na provázání vztahu a stmelení kolektivu. 

mějte krásný večer 

Mír ✌🏻 

dikobras

Hráč

28
17.3.2026 23:07, naposledy upraveno 17.3.2026 23:08 uživatelem dikobras

Taky bych se chtěl vyjádřit k tématu. Už přes rok mám zákaz ilegálu, který jsem dostal v průběhu okrádání ( neříkám že jsem v tom byl nejlepší), přičemž jsem často neokrádal. Moje RP bylo spíše o vykrádání nemovitostí a to jsem podle mého názoru RPil obstojně. Při jedné okrádačce jsem udělal menší chybu, kvůli které si dotyčný hráč podal report. Přišel admin (nebudu jmenovat) a hned jsem dostal zákaz ilegálu. Když jsem se po nějaké době ptal na důvod a možnost zrušení, bylo mi řečeno, že ilegální RP prostě neumím.

Podle mě jsou takové zákazy úplně zbytečné. Sice se zbavíte hráče, který buď dělá blbosti, nebo to RP prostě neumí, ale mnohem víc by pomohlo s ním probrat konkrétní chybu/y a styl RP, než mu prostě dát zákaz ilegálu a čau. Tím že někdo dostane zákaz na měsíc, půl roku nebo rok, tak na chybách který hráč dělal se nic nezmění. Pokud mu ta chyba není vysvětlena, tak ji po zrušení zákazu udělá dost možná znova.

Například moje ilegální RP bylo ze začátku strašné, to uznávám, ale postupem času se zlepšovalo, a to hlavně díky tomu, že jsem aktivně hrál. V RP se nikdo nezlepší tím, že má zákaz ilegálu. Myslím, že na serveru je spousta hráčů, kteří mají podobný příběh a vidí to stejně nebo aspoň podobně. Na skimo jsem přišel skoro před třemi lety bez jakékoliv znalosti toho, co to vlastně RP je a byla to pro mě španělská vesnice, což je na mé historii banů i vidět.

To by bylo ode mě vše. Vím, že to bylo spíš o tom ilegálu než o zlepšení serveru jako celku, ale snad chápete, co jsem tím chtěl říct. Takhle to prostě vidím já.

Jen informuji že mi pomohla AI ale pouze s pravopisem a ne s obsahem, ale stejně tam nějaký ty chybky budou.

dikobras out. Mír ✌🏻 

Skaliik

Hráč

35
18.3.2026 12:35

Čauko,

Už pár dní pozoruju tento topic, a sám nevím kam ještě povede připojím svůj názor. Již v návrhu od @Turk0s . Samotný tento topic je docela zmatený, a začalo se popisovat hodně věcí které jsou špatně dle hráčů a vyjádření ze strany AT bylo minimální.

Rád bych se teda pustil do toho co již bylo řečeno na začátku a to jsou updaty serveru, jak jsem již psal v topicu od Turkose. Co přesně chceme upravovat? Jelikož zatím všichni řeší úpravu systému drog, zbraní a převozů. Já samozřejmě viděl taky jakožto aktivní ilegal hráč tyto chyby, ale neřekl bych že jsou to ty hlavní updaty aby server fungoval dál. Samotná optimalizace serveru je strašná, bez pardonu. Máme tady auta které jsou modelově neoptimalizované, zastaralé scripty a hlavně frakční scripty které fungují stále tak jak je vytvořili tvůrci našeho herního módu OWL GAMING.

Nevím jestli někoho stále baví hrát na stejném serveru několik let a sledovat jen jak scripty stárnou, už několikrát jsem viděl slovo hrotvornost. A už minule jsem se snažil trošku do toho slova ponořit, jak jsem psal komunita nebude stále stejná. Hráči už nejsou jako před 10ti lety kdy stačilo pár scriptů a veškeré RP se vytvářelo stylem vlastní představivosti. Nadále jsem taky četl že někteří budou raději hrát na serveru kde denně hraje 25-30 hráčů. No, tady je to poměrně humorné když si vezmu že aktuálně tam denně hraje + - ten počet lidí a vznikl z toho tento topic. 

Podívejme se na naše sousedy, největším vzorem pro nás může být Maďarsko kde na jejich dvou serverech (opět nechci jít do rozporu s pravidly takže názvy serverů psát nebudu, kdo bude chtít tak si najde) denně hraje přes 600 hráčů a MTA tam stále je mainstream. Tudíž tady opět nabízím možnost dát si práci s novým serverem a udělat tak wipe, nebo opět zachraňovat něco co při větších updatech bude ještě hůř optimalizované a nehratelné.

Poté tady máme porovnání PSA vs ilegal RP. Na Skimu jsem už pár let, řekl bych že i většinu času trávím na straně ilegalu. Samozřejmě když jsem začínal a poznával jsem scripty server (převozy, drogy, výroba zbraní) měl jsem pocit že policie je výš než právě hráči ilegal RP. Ovšem postupem času, když jsem začal pracovat na vlastním RP a vytvářel jsem tak i RP pro další hráče mi to tak nepřišlo. Ano, možná občas je na serveru spousta policistů a občas nám i přišlo že je tak trošku zvláštní že zastavují skoro každé auto ve kterém vidí ikony šátků nebo jiných masek. Ale není to vyloženě policejní server, spíš mi to příjde že minimálně scripty je bohatější ilegal (např. nejnovější modul laboratory, který ovšem nebyl dotažený tak aby s ekonomikou serveru fungoval). Takže si nemyslím že policie je na serveru úplně upřednostněná, spíš si myslím že tohle celé právě dělají chyby jako jsou ty ikony masek.

Zákaz ilegálního RP? Já osobně tento zákaz chápu v některých případech. Všichni jsme určitě potkali hráče kteří si vytvořili postavu a hráli za ní převážně IZS složky a večer když se jak jsem několikrát četl "nudili" si vytáhli z aut heklery a stříleli kolem sebe hlava nehlava. samotné postavy neměli nijak předešle spojené s podsvětím. A právě kvůli takovým lidem ten zákaz podporuju. Poté jsem v příspěvku narazil na lidi kteří psali že zákaz dostali za okrádání lidí atd. Tohle taky chápu, pokud opravdu jediná náplň je okrádat, jezdit převozy a vyrábět zbraně a kropit všude kolem tak nač ten ilegal hrajete? Ovšem jsem taky zastánce toho že by se měli dávat druhé šance, takže já osobně bych vytvořil něco jako žádost o zrušení zákazu ilegalního RP. Kde by hráč sám vysvětlil proč by měl dostat druhou šanci a co by teda tvořil za obsah v případě že by mu zákaz byl zrušený.

Ještě bych rád dodal jednu věc, vzhledem k tomu že tento topic minimálně pár lidí bere upřímně a vážně. Zkusme se neurážet a opravdu podávat jen objektivní názory bez nějakých citových výlevů proti ostatním hráčům. I hráči kteří nejsou úplně oblíbení komunitou mají nárok na názor.

Jak jsem psal již minule, doufám že si z mého názoru někdo něco vezme.

Mír ✌️

19.3.2026 02:24

Přiznám se, že jsem si nečetla celej topic, a vlastně ani původní příspěvek. Spíš jsem vše proletěla očima. Ale myslím, že i já vám jsem schopná k tomu něco říct. Jestli budu jen opakovat něco co už tu někdo psal, omlouvám se. :D 

Skimo má delší dobu problém s aktivitou. Nejen v rámci AT, ale i v rámci komunity samotné. AT je, jak tu už zaznělo, pravděpodobně samotný znechucený z toho jaká tu je velká část komunity. Pokud bych měla dát konkrétní důvody ode mě, tak nejspíš zmíním takové ty ultra vtipné postavy, které staví RP doslova jen na trollu a vyvolávání zbytečných IC, a občas i OOC konfliktů. 
Mockrát se mi stalo, že jsem se vrátila do hry po nějaké pauze, odhodlaná zvednout social, ilegální RP, poskytnout další RP akce které by mohly zabavit všechny. A většinou jsem to velice rychle vzdala. Proč? Protože se pokouším RPit seriozní postavy a něco tvořit. Pak je to ale utnuto tím, že přijde skupina dezolátů, který ječí na celej podnik o tom jak strašně potřebujou na hajzl, že se vychcali do první kytky co potkali na chodbě, a že se přece musej jít společně sfetit na záchodky. Ideálně je to doprovázeno řadou "AAAAAAH!" a nebo "JO KURVA JO!" Je to nepříjemný, je to hloupý, a je to humor kterej jsem naposledy shledávala vtipným když mi bylo deset let. :) 
To je ale jen jeden z příkladů, že ano. Takovejch lidí je tu víc. A dělají i jiný věci, který ale nejsou o nic méně nepříjemný a hloupý. 
Takže většinou, když jsem se kousla a něco se pokusila udělat, to dopadlo jednoduše - dojela jsem tu RP akci, a pak se zase několik týdnů neukázala..protože..proč bych měla? Abych do něčeho dala energii, a zase byla shazovaná někým s IQ podprůměrného žáka prvního stupně základní školy? Pardon..ale na to jsem už asi stará. :D 

Každopádně! Jak jsem řekla, ona ta "lenost" není jen ze strany AT. Je to z velké části i od hráčů. Jak to myslím? Jednoduše. AT může být "líné" něco pořádat. Ale hráči jsou líní se toho účastnit, když se něco opravdu tvoří.
Když jsem totiž dělala tyhle akce, všimla jsem si jedný zásadní věci. Lidi se nesnaží do toho RP zapojovat. Lidi totiž nejdou na social eventy aby se tam jejich postava předvedla na parketu a dělala dojem na ostatní kolem. Nejde tam ani aby navázala kontakty. Kdepak. Většina lidí dojde za jediným účelem: nechat se bavit pořadatelem akce. 
A to mi přijde jako fakt sakra velkej problém v těchto věcech. 
Protože ono je fajn, že někdo otevře podnik a snaží se něco málo udělat. Ale jak to končí když někdo přijde? Každej si sedne k jinýmu stolu, kouká před sebe, a je tajemnej jako Aragorn v putice. PAK JE SAKRA TĚŽKÝ NĚCO POŘÁDAT! 
Až budete příště v nějakém podniku, schválně sledujte co se kolem děje. Kolik lidí se snaží nějak RPit s okolím, a kolik jich jen čeká na svého baviče.
To by byl jeden "typ" akcí co tu máme. Druhej jsou podle mě, poměrně jasný car meety. I to je skvělá věc! Protože co si budeme. Auta jsou prakticky to jediný co se tady dá nějakým pořádným způsobem showoffnout. Ale jak to končí? Prakticky úplně stejně. Každej se opře o svojí káru, čumí před sebe, a kolem se motá někdo kdo se pokouší driftovat (ideálně při tom smete dvacet lidí, napíše "MC" a jede dál). 
Jinak řečeno - akce můžou být, ale nemůže se to nechat stát jen na pořadateli. Když je vám poskytnuto prostředí, využijte ho! Snažte se najít způsob jak. Komentujte ho, ptejte se, nacházejte další činnosti kolem. To jsou věci který dávají tomu RP hloubku. Vymýšlejte příběhy, který bude vaše postava moct vyprávět jako součásti její minulosti. A ne jen strašně deep stories z toho jak přišla o rodinu a jak byla chudák traumatizovaná nehodou při který málem zařvala i ona sama. Myslete i na drobnosti, na blbosti který té postavě dodají charakter. I kdyby měla jen vyprávět o tom jak omylem vyluxovala křečka. Bude to něco u čeho se zasmějete, a bude to něco na co si vzpomenete až se budete nudit. 

Co se týče ilegálu..tady je to poměrně těžký. Ilegální RP jednoduše není pro každého. Někdo bude mít x let stejnou postavu, která bude provozovat ilegál opravdu aktivně, a nikdy nebude s PSA mít problém. A někdo založí postavu, a chytí ho při první drobný krádeži. 
V čem je rozdíl mezi těma dvěma? Především v tom, jak moc jste schopný pozorovat okolí a promýšlet následky. Když se do všeho půjde po hlavě a nebude se koukat doprava doleva, tak to nemůže skončit jinak než tím, že vás chytí. Čím hlučnější budete, tím snazší bude vás zavřít. Čím větší bordel budete dělat, dím víc lidí vás bude chtít sundat. Zametejte po sobě stopy. Moje postava, Jeffe pravděpodobně neorozsáhlejší ilegálky na Skimu, měla žertovnej nickname "uklízečka" - protože kdykoli se něco udělalo, byla to ona kdo se postaral o to aby nezůstala ani jedna stopa. 
Faktem ale zůstává, že pokud je vaše RP ilegálu stavěno především na těchto zásadních bodech:
- Okrádání random osob 24/7
- černá A8, šátek, ninja obleček
- /me prohledava a bere veci do s?
- "berem ho?"
Tak to jednoduše bude velký špatný. :D 
Ilegální RP, a především kvalitní ilegální RP prakticky vymizelo. Dřív tu bylo hodně frakcí, na které jsem si dovolila být vyloženě pyšná! Jmenovitě třeba Red Lagoon nebo Nomads. Měla jsem radost z těch co dokázali vytvářet příběhy pořádných ilegálních skupin, a kteří se opravdu snažili aby to mělo hloubku. 
Byla tu hromada lidí o kterých se do teď třeba ani neví, že ilegál provozovali..a přitom byli nedílnou součástí podsvětí na Skimu. 
Věřím, že Skimo má kurňa dobrou základnu pro to, aby tu správnej ilegál kvetl znovu. 
Gang zóny jsou naprosto skvělej dodatek, možnost ukrást vozidla mrtvolám se mi taky líbí, board a 1trade jsou úžasný stránky přes který se dá dobře čarovat. Stačí jen pochopit jak! 
Máme dokonce i anonmail a nomelcoiny. Všechno vám to dává skvělou základnu pro dokonalý prodeje zbraní i jinýho kontrabandu.

Padla i stížnost na klasický "PSA je moc OP" problém. A popravdě? Musím souhlasit. Jakožto někdo kdo se snažil jet především ilegál vím, jak těžký to může být. 
PSA má spoustu vychytávek a způsobů jak klepnout ilegálce přes prsty. Ale když si vezmeze kolik je PSA, a kolik je hráčů, co dělají nějaký ilegální techtle mechtle. Nemyslíte, že to dává smysl? 
Samozřejmě je i hodně věcí, který bych byla ráda kdyby nebyly. Třeba když se vytvořil CEV tak jsem byla pěkně naštvaná. :D Protože ano, opět to ten ilegál ztížilo. 
Ale! Tady je opět stránka co nevidíte. Kolik případů má PSA nevyřešenejch? Ke kolika věcem nenašli doslova žádnej důkaz kterého se chytit. Tohle je sice něco, co to udělalo těžší. Ale pořád je to něco co se dá IC obcházet. Jen je třeba být opatrný. 
Většina věcí má nějakou "loophole," kterou stačí objevit. Pak se není moc čeho bát. :) 

Co se týče unbanů.. tohle je dost komplikovaná věc. Na jednu stranu naprosto chápu tuhle touhu, a souhlasím s tím, že by to definitivně přitáhlo zpět dost hráčů. Některé zabanované, některé jejich kamarády, kteří tu jednoduše nemají zájem bez nich být. Ale tohle už jsme tady jednou měli. Pamatujete si banovou amnestii? 
Jak to dopadlo? Popravdě, sakra blbě. Pokud vím, KAŽDÝ kdo ten unban dostal..se dost rychle octl zpět na banlistu. Jediné co to přineslo, bylo víc práce pro AT. 
Další věc je, že je tu hodně lidí kteří mají bany kvůli poměrně vážným důvodům. A teď nemyslím jen nějaký blbosti v rámci serveru. Mluvím třeba o tom, že nejeden z AT byl kvůli Skimu cílem výhružek, ponižování a nebo i útoků mimo LS. Řekněte si sami, chtěli byste být ve hře s někým, kdo poskládal z vašich fotek video, kde se vám otevřeně vysmíval? Kde vás shazoval a útočil na věci, které vás na sobě samých trápí? Ke mně se například dostaly zprávy lidí, kteří mi přáli smrt. Dokonce i video které ohrožovalo můj vztah v OOC. Vy to možná nevidíte, ale spousta banů je fakt odůvodněná něčím větším. 
Samozřejmě to nejsou všechny, a byla by blbost říkat, že je to většina. Protože to definitivně není. Jen vám ale chci říct, že i tací mezi tím jsou. 
Jsou tam i chroničtí porušovači pravidel (a tím myslím třeba 40+ trestů během jednoho roku). Taky jsou tu lidi co prostě udělali velkou botu. Cheaty, hacky, prodávání IC za OOC měnu, velká meta, zneužívání bugů, kradení účtů a podobně. 
Já osobně se snažím dávat další šance. Zvážit ten unban, pokud to fakt není nic tak zásadního. Ale jsou i věci, který jednoduše nejsou jen na mě. A to říkám jako někdo, kdo má mezi zabanovanými taky dost přátel. 

Je tu i něco, co jsem si nevšimla, že by bylo zmíněno. A tím je neochota poznávat nové hráče, a nebo automatické odstrkování těch, kteří se vám z nějakého důvodu nelíbí. 
Osobně se snažím nekoukat na to kdo RPí jakou postavu, se všemi se bavím rovně. Se všemi se snažím bavit jako kamarád (teda, aspoň se o to snažím, tak snad :D ) a většinou zabere dost úsilí tohle změnit. Když nabírám lidi do frakce, nekoukám na to kdo to je OOC, a ani na to jak RPí. Snažím se o to přijmout je s tím, že RP je něco co se dá naučit. A většinou, když si komunita která RPit umí, přibere totální lopatu..tak to tu lopatu donutí se tlačit ke zlepšení. Protože každej chce zapadat tam kde tráví čas. 
Takže prosím, neodstrkujte hráče na základě OOC. Vím, že někdy je to těžký, a že někdy máte asi i chuť si raději odpojit wifi, než pokračovat v RP s nějakou konkrétní osobou. 
Ale myslím si, že každý má šanci se zlepšit. A každý má potenciál to RP zvednout. Někdo ale potřebuje pomoc okolí. 

K závěru. Pokud je tu někdo, kdo má pořád zájem to tu zkusit nějak vystavět a vylepšit. Nebojte se mi napsat. 
Strašně ráda vám pomůžu zorganizovat nějakej event, ať už jako OOC dohled, nebo IC opora. 
Jestli máte nějakej dotaz k ilegálu - opět se mi nebojte napsat. Pomůžu vám s věcma kolem toho. Poradím vám co a jak. 
Možná to nebude úplně změna ze dne na den. Ale myslím si, že když se pokusíme aspoň trochu..tak to tu ještě zvládneme vylepšit. :)

Ondra291

Hráč

1
19.3.2026 12:04, naposledy upraveno 19.3.2026 13:28 uživatelem Ondra291

Ahoj, rád bych se tímhle príspěvkem symbolicky “poklonil“ Zeldinkovi a každého, kdo muj příspěvěk čte, odkázal na ten jeho.

Každopádně bych se rád sám za sebe vyjádřil k ilegálu na Skimu. Začal bych asi u černých A8čkách a kucích, kteří si ze Skima dělaj PVP server. Nerad bych je jakkoliv obhajoval ale faktem je to, že to A-team jim zbraně zpřístupnil a dal jim tu možnost tuhle paseku na serveru nadělat.

To, jak k zbrani nelegální cestou příjdete IRL a tady na Skimu je nesrovnatelné. Koukněme se už jen na to, odkud se zbraně berou a to IRL, i na Skimu. Naštěstí o výrobě zbraní v reálném životě moc, spíš nic, nevím ale zkusím to tu podat nejlépe, jak mohu. IRL je výroba zbraně dosti složitý proces který mohou praktikovat jen ti, kteří k tomu mají vše potřebné. Duležité je říci to, že vším potřebným mám na mysli xxx věcí které jsou pro běžného člověka prakticky nemožné sehnat. Na Skimu? Kup si výrobku za 600 na webu nebo to sežen někde ingame za peníze, které máš vydělané za pár hodin, spíše dní. Následně si nakup pár plánku na místě, kde běžní hráči běžně a legálně prodávají matroš z dolu a máš hotovo!!

To, jak jsou výrobní stanice dostupné je dané tím, jak dlouho existuje možnost je tady, na webu, koupit. A já to chápu, je to ideální cesta jak vybrat více peněz ze kterých se pak chod serveru financuje. Jen si nemyslím, že je to domyšlené a ošetřené tak, jak by to potřebovalo být (jako dalších xx věcí na Skimu).

Abych tu jen netrashoval, rád bych tu nadhodil jednu možnost, jak se tomuto mohlo předejít. Uvědomte si ale prosím, že na to už je pozdě.. Systém výrobních stanic je na serveru už zaběhlý a hýbat s ním by šlo dosti těžko, pokud ještě beru v potaz to, jak se A-team staví k přidávání nových scriptů a mechanik na server. 

Co takhle, kdyby byla výroba zbraní a ostatních věcí (zámky, součástky na handling atd..) oddělena? Nemyslím si totiž, že by mělo být pro běžného hráče možné, dostat přístup k těmto všem věcem pouze tím, že si zakoupí něco, co mu umožní výrobu věcí takto širokého spektra bez toho, aby pro to byl ingame nějak kvalifikovaný a něco o tom věděl. Co takhle dát možnost vyrábět zbraně pouze ilegálním frakcím, které se nějakým způsobem na serveru osvědčili? K tomu by se připojilo také to, že by se musel vytvořit nový item a musel by se vymyslet nový a náročnější způsob výroby zbraní. Tím by se celkově cena zbraní zvedla a nelegálky by mohli regulovat, jak na serveru zbraně kolují a částečně by se zamezilo tomu, že se k zbraním dostanou lidé, co s nimi neumí vytvářet smysluplné RP. Ti lidé, co ted mají ban nebo zákaz nelegálu za to, že zbraně používali nevhodně a ten nelegál prostě RPit neuměli by nejspíše RPili nějakej legál, kterej by obohacoval ostatní.

Pozastavím se ještě chviličku u otázky, proč to tu tak umírá. Mám na ní odpověd? Ne, nemám. Co ale tuším je to, že s časem, co server existuje, přibývá taky možností, jak hráčům RP zpříjemnit. Mám na mysli širokou možnost nových scriptů a možných inovací.. To, že se do toho A-teamu nechce a místo toho, aby na server přinášeli nové scripty a nové mechaniky si stěžují že RP takové, jak ho znají oni, už se prakticky vytratilo, je škoda. Nemyslím si že je to pravda, lidé stále mají chut RPit, jen je spoustu jiných a pro ně atraktivnějších možností. Proč by teda byli na serveru, který má z části neochotný A-team kterému se už nechce nebo už nemá čas na to aby na serveru dále pracoval.

Stále jsem a vždy jsem byl ohromený tím, kolik možností na Skimu je a jak je Skimo celkově propracovaný, jen je potřeba inovovat. 

To, kdo v A-teamu je a jak se k novým hráčům, nebo i těm kteří jsou na serveru delší dobu ale prostě mu jen nesednou, chová, nekomentuji. Zdravím Dzardyse!!!!!! Na serveru jsou za mě docela dost přísné pravidla, a to je super. Ale očekávání že člověk, co si přišel zahrát z jiného serveru ba nebo dokonce nikdy RP nehrál, všechna tato pravidla pochopí, je dost naivní a proto musí být dána novým hráčům dosti veliká míra pochopení ze strany A-teamu, což se dle mého názoru neděje. Zdravím Dzardyse!!!!!! Přidáme k tomu neochotu již pochopitelně docela unaveného A-teamu nové hráče edukovat a máme server, na kterém se moc nováčků neuchytí, a to je škoda! 

Mír!

1 2 3 4