Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Mier ✌️

1 2 3 4 5

Melonbear

Hráč

24
8.4.2026 16:06

@jan38 co to meleš

jan38

Hráč

74
8.4.2026 19:30

@Melonbear
To že MTA nefunguje jak má a tak lidi odchází jinam.

KIK0

Hráč

63
23.4.2026 00:28, naposledy upraveno 23.4.2026 00:30 uživatelem KIK0

Už jsem tady zas!

Ale nie, teraz už seriózne. Dnes po prečítaní LS Discordu mi to už znova nedalo, a tak sem musím opäť niečím prispieť. Prešiel nejaký čas od toho, ako som tento topic založil. Pár ľudí sem prispelo nejakým názorom a z reakcií je celkom zrejmé, že asi nie som jediný, kto má podobný názor alebo minimálne vidí rovnaké problémy. Preto by sme ja, ale určite aj veľká časť komunity, radi vedeli, čo nás teraz čaká. Preto si dovolím ťa tu aj pingnúť, @Rataj. Pred nejakým časom si písal, že Skimo nevypneš a pobeží ďalej, čo je síce pekné, ale čo z toho? Dočkáme sa ešte nejakého update, opravenia chýb, ktoré nám každodenne kurevsky znepríjemňujú hranie a pôžitok z hry? Myslím si, že až tak veľa toho nechceme. Stačí nám ako chlap napísať, čo bude, nič viac, nič menej. Keby si napísal, že Skimo už nič nové nečaká a že to bude zapnuté len dovtedy, kým jeho zárobok bude dostatočný na jeho fungovanie, okej, nemyslím si, že s tým má niekto problém. Aspoň by sme vedeli, čo ďalej. Pretože takéto čakanie je za mňa dosť nefér a nepekné voči komunite, ktorá o to zjavne stále má záujem.

Už je asi verejne známe, že si rozbehol nový projekt v Conane. Neviem, či je to server alebo nejaký portál, to mi je jedno. Určite väčšina z nás chápe, že svoj čas venuješ hre, ktorá ťa baví, čo nie je nič zlé, keďže už pred nejakým časom si napísal, že Skimo je pre teba už len práca, nie zábava. Každý aspoň trošku príčetný vidí, akým smerom ide Skimo a celkovo LS, či už tým, že sa nič nepridáva, neopravujú sa dosť „zásadné“ chyby, alebo len tou aktivitou AT, kde sa o to aspoň trošičku stará pár GM a Puding, ktorá to tu chce udržať pri živote, ale sama to bez pomoci nedokáže.

Nemyslím si, že to, čo po tebe chceme, je až také nereálne, aj napriek tomu, že ťa to nebaví. Ak si spomeniem na to, ako si robil ten nový script na radar, kde si to celé streamoval na DC a bavil si sa tam s hráčmi, tak si nám hovoril, že by si to chcel robiť častejšie, že ťa to bavilo a mal si hneď živý feedback. Prečo niečo také nemôže fungovať raz či dvakrát do mesiaca? Nikto tu už po tebe nechce enormné updaty. My sme si už zvykli na to, že 99 % našich návrhov nikdy pridaných nebude, nech sú akokoľvek dobré, ale aspoň pár maličkostí, ako ten už rok a pol bugujúci PSA radar, ktorý denne kazí všetkým PSA hráčom chuť hrať, keď ti behom 20 sekúnd štyrikrát vypne radar. Za ten rok a pol si myslím, že by si vymyslel sto nových spôsobov a spravil sto nových scriptov na ten radar. Ale neviem, či to nie je len hádzanie hrachu na stenu.

Pre mňa, ako pre hráča, ktorý tu hráva aktívne a má tu odohrané tisícky hodín, by ma zaujímalo, či má ešte nejaký zmysel podporovať server finančne, ak vidím, že na oplátku dostávame len to, že je server stále zapnutý. Dnes na tom Discorde prebiehala komunikácia o tom, že jeden z ľudí chce predať Product modul, ale ten hráč nemôže vedieť, ako to tu funguje, a že to asi nikdy nebude pridané. Je to smiešne, ale zároveň smutné. Ja sám už dosť dlho uvažujem napríklad nad blueprintom na M6-ku, keďže viem, že boli opravené textúry od Turkyho a stačí to nahrať a vizuálne tá M6-ka bude desaťkrát tak dobrá. Ale ak si vezmem, koľko peňazí to stojí a že skôr tu bude nula hráčov, ako by sa to nahralo, je to dosť smutné.

Preto ťa ešte raz žiadam o to, aby si nám povedal, ako to bude so serverom. Či na to už úplne kašleš a kým to beží, tak to beží, alebo sa tomu budeš venovať aspoň občas. Alebo aspoň „niečo“, nech nečakáme ako africké deti na dážď.

Stik12

Hráč

22
24.4.2026 19:31

Zdravím, dám tady taky svůj názor. Líbil se mi názor od @Danielicek0 protože prostě nechápu, proč tady PSA jedou furt na win. Tady na Skimu by se to mělo trochu změnit, protože když PSA dají PIT v 170 km/h v městě, tak si představte, že by se tohle stalo v IRL… tohle se nikdy nestane, a když jo, tak ten policajt je mrtvý, nebo umře ten řidič a dostane hnedka vyhazov.

Hele, nechci se tady nějak rozepisovat, ale další věc je, že Skimo poslední dobou dost umírá. Hraje tady denně tak 50 lidí, přitom dřív to bylo kolem 100 denně. Je to tím, že pan Rataj s tímhle serverem nic nedělá. Kdy byl naposledy nějaký update, který byl pro lidi užitečný? Přidaný nějaký script pro IZS? Nebo pro normální lidi, třeba nějaká další práce nebo něco takového? To už jsem dost dlouho neviděl.

Hele, prostě změní se to někdy? Jsem velice rád, že KIK0 otevřel tohle téma a že se to konečně začalo nějak řešit. Teď je to celkově jenom na Ratajovi, jestli se to změní, nebo tenhle server umře…

Stik12 out.

Mynyus

Hráč

34
25.4.2026 01:28

V centru Prahy lidé demonstrovali proti vzestupu krajní pravice - Seznam  Zprávy

https://www.youtube.com/watch?v=zrF0QYgZIdE

Mynyus

Hráč

34
5.6.2026 08:01

@KIK0 

Bratu nějaké novinky ?

S pozdravem 

Ten co má na discordu ban.

kura

VIP

7
5.6.2026 18:42

Zaujimavy príspevok 

Ktorý si uprimné myslím že by bol Ignorvaný keby nieje napisaný KIKOM ale nejakym novšim hráčom.

Illegal
vlastne ani neviem či sa tu dačo zmenilo od 2023 stále čierne Audiny A Ruce!!! Ruce!!! ale zas naobranu scripty pre nelegal sa taktiež nezmenili od 2023 takže možme si stažovať? 
Teda Ked nebereme do potaz update s vykrádanim ktorý bol urobení na bazý. Aby ludia neplakali že im vykradli sklad ale aby sa dalo vykradať urobme toto...

Myslím že nelegal RP je to isté ako scripty nanho, Zastaralé a to samé dookola
Keby sa možno niečo zmení a reálne sa žačne pomahať illegalu 🤔🤔🤔
Urobiť možno to že aby do payadasu nešiel ktokoľvek kto spácha nejaky trestýn čin vo viac ako 4 ludoch (Nelegalna organizovaná skupina)
Niekoľko krát som pomyslel na nejaku super obrovsku akciu možno vykradnutie hlavnej banky v SF/LS/LV
Prepadnutiu sudu,Unos a vydieranie osoby,Prepad obchodu
Ale už pri takýchto akciach nastáva problém oplatí sa ty 1-2  hodky zabavy u RP akcie za doživotný trest a to že prijdeš o všetko. (NIE)
A samozrejme argument    činy=následky
(Ale potom nemožme očakávať nejaké väčšie akcie)

PSASnad už každy kto nieje PSA vie uznať že su zvýhodnovaní 
Až v nereálnych rychlostiach aut. Zakonníkom ktorý som ani po 3 rokov nenašiel 😂😂😂
Tým že možu osobu držať tyždne dokonca mesiace v CPZ. Pristupom na Lemon
A už s takým pocitom že Reálne može sa mi niečo stať? 

21.6.2026 00:07, naposledy upraveno 21.6.2026 00:30 uživatelem ShadowzWT

Čauko, tady Shadowz,

Sice už je celkem pozdě zde odpovědět, ale opět se o pár věcí na tomto tématu baví i na Leosight discordu. Nejsem nějaká známost v komunitě, někdo mě zná jako ilegál, někdo mě zná jako PSA, ale jsem člověk kterej rád Rpí obě strany. Tímpádem si myslím, že k těmito problémům se mohu vyjádřit.

Na skimu jsem od roku 2023, nejsem zde nějak nejdéle ale na serveru jsem dostatečně dlouho abych zažil a prožil určité fáze na skimu. 

Nelegál

Na Illegální stránce je to bohužel složitý, a tak moje vyjádření bude delší. Viděl jsem že pár lidí psalo ohledně toho, že jsou stejné scripty, a stejnej styl illegálu už nějaká ta léta. Ale jako člověk, co se v illegálním prostředí na skimu hýbe, co upřímně chcete změnit? To že se jen ''fasuje'', křičí ''ruce ruce'' apod. jsou všechno výmysli hráčů a né adminů/ownera. Příjde mi jako blbost navazovat na styl illegálu jako problém serveru, když jste to vy, co tohle na serveru děláte. 

Úplně vpořádku se dá na skimu sehnat nelegální střet, například s další skupinou, udělat reálné RP se schůzí nebo další RP situace jako obchody. Jediný co vidím, o co se v této době nelegálové snaží, jsou rychle vyrobit Glock či HK a ihned unášet a střílet a pak si jenom stěžují na PSA. Jak chcete mít respekt od PSA jako frakce, když jen chcete plus do PKček. To nemluvím ani o basic copbaitingu co všichni dělaj, jezdit po MG bezdůvodně zamaskovanej, se zbraní u sebe, aby vás členi PSA naháněli a vy měli klip z kropky.

- Zde podotknu že v momentálním stavu serveru a jehož hráču už se nějaké ty věci moc nevidí, ale je to problém který i přes to existuje.

Samozřejmě zde jsou ale věci, co mi reálně vadí, a nejsou jen na ostatní hráče a jejich výčitky. Příjde mi, že se server stává pomalu ale jistě ''Anti-illegal''. Co s tím chci říct je, že většina chyb na illegalu se ihned trestá, může to být jak malá, tak velká chyba, ale není dán žádnej prostor pro chybu. Ano, jestli chce někdo RP illegálu, má znát pravidla, ale to neznamená že by se mělo trestat hned za každou věc největší petardou.

Říká se ''jaký si to uděláš, takový to máš'' což u lidí s pestrou ban historii, kteří neustále pravidla porušují, a nemají zájem RP reálně vyvíjet chápu. Ale i přes tuhle většinu mi příjde nefér, si tuhle nízkou hladinu RP od některých hráčů brát k srdci, a nadále trestat dle toho všechny.

Byla zde zmíněna i výroba zbraní zda-li se nepletu. Nechápu, proč někdo z vás chce ještě víc ztěžit výrobu, než se nachází v momentálním stavu. Kdyby jste ti, co tohle chtějí, možná začali vyrábět, tak byste pochopili že to časově lehký opravdu neníTy hodiny strávené na těžení a výrobě jsou nepředstavitelné, a vše může jít do koše po jedné nepovedené akci nebo zbrani.

Zákazy illegálu, je taktéž věc, která se rozdávala dle mě sem a tam (minimálně to tak bylo). Pro mě osobně to problém není, ale pakliže se zákazy rozdají, mělo by se kontrolovat i případná změna chování, a navrácení tohoto zákazu zda-li to bude vhodné. Protože do dnešního dne, bych si nedokázal představit, jak by člověk měl zákaz illegálu ze sebe sundat za normální okolnosti, a nejsou na to žádné zmíněné kritéria, kdy by hráč mohl požádat o zvednutí zákazu. 

K minulému odstavci navážu s extrémně dlouhými časovými období, které se dávají v ZSP. Chápu, že lidi co provádí neustále illegální činnosti mají dostávat tresty. Ale upřímně? kvůli nějakými blbosti dostat půlročnou až ročnou vazbu na RP hře je insane. Vím že tohle vše má vytvářet RP, ale každý normální člověk si uvědomí, že dostat nezpřístupnění na RP postavě na dobu která převrhuje 3 měsíce, je lehce nenormální. Furt je to jen RP, seriozita by se tu měla brát vážně, ale tohle vše navazuje na drop hráčí, protože jak se má chtít člověkovi co dostane půlroku ZSP hrát nadále na skimu, zda-li nemá už další rozehranou postavu.

Bylo zde zmíněno myslím si že od Crowleyho že by PSA měla být nejvíc Feared frakce, a jak se jich každá illegálka má bát a štítit. Na jednu stranu tohle chápu, v případě gangů nebo menších počtů, ale na druhou, koukneme na několik nelegálních organizací okolo světa. Vememe si jak například evropu tak mexico, prochází worldwide podplácení, zabíjení státních složek a dále jen aby nelegální skupiny ukázali že oni vládnou. V mexiku například, se policie bojí Kartelů, kvůli tomu jaký to může mít dosah (na rodinu, na sebe apod). A v evropě například v Balkánech stačí policistovi šoupnout pár tisíců/deseti-tisíců a bude spokojenej (viz. Přejezd skrze hranice, kde zaplatíš borcovi aby ti neprohledal vozidlo).

Ale i přes tohle vše, jak zmíněno na začátku, mi příjde, že je Nelegální RP šouplé pod koberec. Je to jako ten sourozenec o koho se rodiče moc nezajímají...

Legál

Legální RP je viditelně upřednostněno. Je zde stokrát víc věcí, co můžete na legální stránce RP dělat. Jsou zde never-ending frakce, produkty a systémy pro věci co můžete plnit jako hráč legálu. Toto je samozřejmě super, podporuji hodně možností pro rozvinutí legálního RPéčka. Ale to neznamená že bychom to měli zcela upřednostňovat na serveru jako jedinou správnou volbu.

Na serveru jsou hráči legálu bráni jako andílci, a hráči illegálu jako odpůrci systému. V hodně případech vidím, že se jen trash-talkuje na nelegální scénu skima, a že všichni co unáší jak pro výdělek tak pro srandu nebo další věci jsou prostě odpad skima. Jako člen PSA, mám stejný respekt pro nelegál jak pro legál. Což bych tlačil na vícero lidí, aby tak bylo. A né že tady půlka komunity bude mít nenávist pro illegály jen kvůli tomu že oni erpí Legál a nemají stejné záliby ve věcí co provádějí během svého RP, protože ne každého baví například jen stát před pizzérií a social Rpit.

Taktéž chci podotknout toho, že zde nijak nebyla žádná kritika na legální RP. Až na nějaké zákony či co, ale ty se stejně vztahují na nelegál, pakliže jako správný hráč legálního RP problémy se zákonami a výjimky či chyby v něm řešit nebudete (zda-li nemáte RP advokáta/soudce apod.) což nadále ukazuje, jak moc chyb se nachází v prostředí Ilegálu a jak málo jich je v Legal RP.

Miscellaneous

Zde chci zmínit věci né jen mířené na stylu RP. Tedy spíše problémy serveru jaksi. Zde to nevychází čisté z mého názoru, ale poptal jsem se i několik lidí a jejich pohled na dané věci, abych zjistil, zda-li to tak cítí či nikoliv.

Chtěl bych začít Reportami. Příjde mi, že ikdyž jsou členi A-T na serveru, tak v nějakých dnech se doba čekání na report který může být časově omezen jak RP akcí, nebo OOC problémy prodlužuje na několik desítek minut. (určitě neříkám furt, převážně jsou dny kdy jsem překvapenej na rychlost řešení problémů). Zde nechci znít jako člověk co si myslí že členi A-T nic nedělají, jen zmiňuji že je to problém který nastává. Příklad podám z Legálního i nelegálního RP. Před pár dněmi jsme měli přestřelku za PSA s jedním hráčem, který po převezení utekl z nemocnice. Toto je problém na který se dá report, a do pár minut je buď reRP situace anebo podán ban z důvodu nespolupracování hráče co utekl. Bohužel jsem ale na report čekal 30 minut, a poté už to nemá ani smysl řešit protože za služby nějaký jedno zadržení není nejdůležitější věc na světě. (než se najde někdo takovej, ano jsou tickety, do kterých se předají materiály a dále bude řešeno, ale né každý tohle chce vždy a na každou věc dělat. Hlavně když se stane něco dalšího a počet ticketů je omezený). Ze strany nelegálního RP uvedu příklad zdržování RP, nonFear a podobné při okrádání či unešení. Tohle je věc, která je za nelegál RP nejhorší. Protože obvykle jste někde na Openu, na silnici či cokoliv, kde tě někdo uvidí nebo zavolá policii, nedej bože policie tě najde první, a kvůli zdržování RP nebo neochotě Rpit je celá RP akce narušená a zkažená. 

Tohle lehce navazuje na Reporty, ale Pravidlo 0 jako takové... Nějakou dobu je pravidlo použito jako pravidlo ''ohýbat
elné''. Pravidlo zmiňuje vše, co může být pro ostatní hráče znepříjemňující za doby RP. Ale přesně tahle neobjasněná ''ustanovení'' pravidla je to, za co lidi mohou dostat ban. Né jednou se za něco dostalo ban, a v žádosti o Unban bylo řečeno ''To že to není ustanovený v pravidlech, neznamená že to je povolený''. Což je pro mě úplná kravina. Stejná věc platí u ''zdravého rozumu'' který není definován. A tak bych žádal jako hlas do dálky, aby se za menší porušení tohoto pravidla varovalo, anebo aspoň vysvětlilo jak to dané pravidlo narušuje, děkuji.

Byla zde provedena řeč o zmírnění pravidel, liftnutí banů a tak dále. Bylo zde také řečeno, že jsou zde délky banů právě mírné a že na ostatních serverech to bývá horší. S tímhle musím absolutně nesouhlasit. Délky banů na skimu jsou stejně jak časové doby v ZSP podle nejen mě ale i ostatních aktivních hráců moc dlouhé. Nemluvím o banů které jdou za nějaké porušení do lhůty 2 týdnů, a vážnější porušení do pár měsíců. Ale opět, dsotat ban na Půlrok -> Rok, je insane. A tohle je taktéž důvod, proč lidi odcházejí. (samozřejmě velké a opakované rušitelé banů chápu, ale i tak, nějaké ty bany jsou až moc.) Zmíním i permanentní bany, tam už jsem ale viděl velké zlepšení, a nedávají se tak často jak dříve. Teď už se dávají jen s jistotou, za efektivní či čisté porušení a bez možnosti UB, což respektuji. Zde navážu s braním ohledu na nové hráče a zaučení, to už je skoro neexistentní věc. Nové hráči dostanou ban a to je vše, ještě teď bez možnosti Helpera, už není jak zaučit nového hráče. A tak i po banu hráč co nezná systémy MTA, jak to zde funguje například oproti FiveM, skonči s pestrou ban historií a pak se na to s prominutím Vysere.

S novými hráči přichází i předešle zmíněný problém (nepamatuji si kdy, kde a kdo o tom mluvil, ale vím že se o tom mluvilo). Nové hráči, pakliže nepříjdou s nějakým dalším nebo do existující skupinky lidí, nemají co dělat. Skupinky zde bývají uzavřené, uvidí nového hráče, a vykašlou se na něj protože ''to je přece nějakej nováček, co s ním budu dělat''. To je ale špatně lidi, berte k sobě ty nováčky, učte je jak to funguje, dejte jim RP a naveďte je na správnou cestu na serveru. Jo, existují tutoriály od Rataje, ale to né každý najde. Například já to našel asi po prvních 400h+. Zkuste je více zapojovat do RP, jinak ta komunita nikdy nevyroste, a bude se zde točit furt těch stejných 150 hráčů. To i já sám viděl hráče co jezdil pizzu aby měl na stock S4, takže jsem mu nabídl IC práci a v OOC zaučil celej Truck systém večer, aby měl vůbec co dělat a věděl jak vydělávat.

Jak je už zvykem, na toto samozřejmě taky navážu! OG hráče to přestane bavit, okay, Starší hráči v komunitě už nepotřebují sedět jen u kompu na skimu, pochopitelný, jak máme tedy ale udržet nějakou komunitu? Takhle se stále bude snižovat, a je jen tolik lidí, co vůbec znají GTA:SA, a MTA. Navrhoval bych tedy nějakou formu PR. Udělat nějakej tiktok, či něco prostě, nějakou reklamu na náš server s vysvětlením že je to seriozní RP, a ukázkou scriptů s odkazem na ratajovo tutoriály. Tímto zajístíme prostě pozornost na MTA platformu, nové hráče a i tutoriály aby věděli jak se co dělá. Bez toho tu nikdy už v dnešní době víc hráčů nebude.

Jako poslední věc co v této ''slohovce'' zmíním. Zmínily to více lidí v tomto vlákně, ale prostě je potřeba, aby nám sám Rataj ukázal že mu nejsme uprdele. Jak také bylo zmíněno, jsou to prostě ty malé věci jako velikonoční event, nebo nějaká taková fun věc, co to tu komunitu na serveru udrží. Jo, jsou jiné starosti v životě, ale je škoda tu komunitu co zde máme, co je dle mě nejlepší na CZ/SK scéně, zahodit.

Tohle vše píši ne jako kritiku, ale jako hráč který nechce aby tohle vše vybudované jen tak zaniklo. Komunita zde je fajn, server je fajn a scripty jsou fajn. Není proč aby server nepokračoval dál a dál. Jen je potřeba věnovat se na pár věcí. 

Nechci opět, aby tohle někdo bral jako velkou kritiku na nikoho, vše to jsou jen názory spojené více lidma, abychom dali vědět, že komunita o tento server stojí. Kdyby komunitu nezajímalo o našem serveru, tak sem nikdo ani nic nepíše. Ale my se snažíme to držet dál. To prostě nejde ale samostatně, musí se zapojit všichni od hráčů až po ownera.

Nevím kdy tohle kdo bude číst, ale přeji vám každopádně krásný zbytek dne, tohle bude za mě vše,
Váš Shadowz.

(2146 slov, Long live SkimoRP <3)

1 2 3 4 5