Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

👩‍🏫 Nábor do PSA

1 2 3

Egin13

Hráč

2
3.7.2026 23:28
Jméno a příjmení:
Henry Neil
Datum narození:
 28.02.1990
Telefonní číslo:
774790
E-mailová adresa:
henry.neil@post.ic
Vystudované školy:
 Právnická fakulta Las Venturas
Další odborné kurzy:
 Zdravotnický kurz první pomoci
Vlastněné licence (řidičské, zbrojní...)
řidičský průkaz třidy B
Životopis (vyprávěcí nebo strukturovaný):
 Jmenuji se Henry Neil. Jsem 36 letý muž, který býval dlouho u armády. Mám za sebou spoustu misí při kterých jsem se naučil rychle a správně reagovat podle situace. Zároveň byl můj otec členem policie v Liberty City, takže mám i tvrdou školu. Jako mladej kluk jsem si přivydělával jako čišník a však díky téhle brigádě jsem se naučil mluvit s lidmi a udržovat klid i ve vypjatých situacích. K policii mě táhne jednak úcta k mému otci a této práci, ale i touha udržovat v této společnosti pořádek a klid. 
Co od práce u policie očekáváte:
 Skvělý kolektiv, karierní růst, týmovou spolupráci

(( Frakce, kterých tato postava byla součástí: ))
 EyeVision
(( Zkušenosti s RolePlayem: ))
 Více než rok hraju RP aktivně. RP rozumím avšak občas si člověk musí vzpomenout na nějaké zkratky, ale pomocí improvizace se vždy udržím v RP roly
(( Tvůj dosavadní character development a potenciální budoucí plány: ))
 Tuto postavu mám rozehranou pár hodin. Chci ji rozvíjet realistickým způsobem. Začínal jsem jako rozvozce pizzy abych si vydělal na své auto a poté jsem se dostal do firmy EyeVision kde dělám momentálně kurýra. Má postava je člověk, který zná řád a snaží se ten řád udržet, ovšem v rámci pravidel. Do budoucna bych chtěl tuto postavu rozvíjet v PSA, kde bych získaval nové zkušenosti a zažíval zajímavé situace i takové, které by mohl zažít reálný policista a budovat si postupně karieru. Samozřejmě chci i hrát kvalitní a realistické RP aniž bych kazil zážitek ostatním hráčům a sobě.

dominik2452

Hráč

17
5.7.2026 11:32
Jméno a příjmení:
 Noemi Graziani
Datum narození:
28. 2. 1998
Telefonní číslo:
797-953
E-mailová adresa:
noemi.graziani@post.ic
Vystudované školy:
Střední škola v oboru medicíny
Další odborné kurzy:
 Žádné
Řidičské průkazy skupiny A, B, C, lodní licence, zbrojní průkaz kategorie T1.

Jmenuji se Noemi Graziani a pocházím z Itálie. Narodila jsem se a vyrostla v Miláně, kde jsem také úspěšně vystudovala střední zdravotnickou školu. Medicína a pomoc lidem pro mě byly jasnou volbou, takže hned po škole jsem nastoupila do místní nemocnice. Strávila jsem tam tři roky, které mi daly strašně moc, naučila jsem se fungovat v naprostém stresu, rychle se rozhodovat a získala jsem neocenitelné zkušenosti. Pak ale přišla rána, kterou nikdo nečekal. Náhle mi zemřel tatínek. Byli jsme si strašně blízcí a mě ta zpráva tehdy úplně položila na dno. Věděla jsem, že moje maminka mě v té nejtěžší chvíli potřebuje, tak jsem v nemocnici podala výpověď, abych jí mohla být stoprocentní oporou.

Po několika měsících, když ta nejhorší bolest trochu odezněla, jsem si uvědomila, že potřebuji udělat tlustou čáru za minulostí a začít znovu. Rozhodla jsem se pro radikální životní změnu a přestěhovala se do státu San Andreas. Ze začátku jsem se držela toho, co znám nejlépe, takže moje první kroky vedly k ZZS, kde mě hned přijali. Později jsem ale přešla k Docaru a musím říct, že to bylo nejlepší rozhodnutí. Práce u Docaru mě neskutečně chytla, hrozně mě baví a našla jsem tam skvělý kolektiv. 

I když jsem u Docaru maximálně spokojená a ta práce mě naplňuje, cítím, že jsem v životě došla do bodu, kdy chci zkusit něco úplně nového a posunout se zase o kus dál. Už delší dobu z dálky sleduji práci PSA a pokaždé, když je vidím v akci, mě to hrozně oslovuje. Ta jejich disciplína, smysl pro spravedlnost a přímý boj s kriminalitou je něco, co mě vyloženě fascinuje. Čím častěji jsem je sledovala při práci, tím víc mi bylo jasné, že tohle je přesně to, co chci v životě dělat. Vnímám to jako obrovskou výzvu. Věřím, že u PSA dokážu uplatnit svou chladnou hlavu z nemocnice i akčnost z Docaru a že zde dokážu vybudovat dlouhodobou kariéru s možností neustálého růstu.

Očekávám smysluplnou práci, která bude mít přímý dopad na bezpečnost v San Andreas. Také možnost se co nejvíce profesně rozvíjet. Dále očekávám dobrý kolektiv, který umí efektivně spolupracovat.

ZZS, DOCAR a následně několik menších firem (Dynex Group, Wolfíci, Apex Group).
RP hraju sedmým rokem na MTA. Začínal jsem na Skimu, ale postupně jsem vystřídal mnoho různých serverů. Za tuto dobu jsem nabyl opravdu hodně zkušeností a troufám si říct, že úroveň mého RP je kvalitní. Nemám rád troll RP a aktivně se mu snažím vyhýbám. Během těch 7 let jsem si prošel vším od ilegálu až po legální frakce. Nejvíc mě baví legální RP, ilegál má sice také něco do sebe, ale už bohužel není moc na úrovni. ZZS RP mě upřímně příliš nechytlo, chyběla mi tam akce, ačkoliv chovám úctu ke všem, které tento směr baví. V PSA jsem sice dříve krátce působil, ale tehdy jsem ztratil chuť do RP a dal si pauzu. Nyní bych se do této sféry chtěl vrátit a dosáhnout ve frakci co nejvyšší hodnosti, samozřejmě nepůjdu k ARTu, protože to nedává smysl z úhlu mé postavy. Chci abych byl na ulici a tam pomáhal.

Noemi Graziani má momentálně nahráno 250+ hodin. S přítelem si pořídila dům s garáží, kde bývají. Budoucí plány budou takové, že se chci dostat k PSA a tam erpit co nejaktivněji. Mám teď čas, takže se tam chci posunout aspoň na Nadstrážmistra a hlídkovat. Chci erpit PSA na co nejvyšší úrovni, co umím. Podle mě dává smysl, že chce zkusit něco nového a jít k PSA, vím byla u ZZS ale něco jiného jí oslovilo a chce změnit svůj život.

enderman10

Hráč

1
13.7.2026 22:33

Jméno a příjmení: Johanna Jones

Datum narození: 28. 01. 2004

Telefonní číslo: (telefon nemá)

E-mailová adresa: johanna.jones@post.ic

Vystudované školy

- 2010–2019 – Liberty City Elementary & Middle School

- 2019–2023 – Liberty City High School (úspěšně ukončeno maturitou)

Další odborné kurzy

- První pomoc (TCCC)

- Kurz sebeobrany a boje zblízka

Vlastněné licence

- Řidičský průkaz sk. B

- Řidičský průkaz sk. D

Životopis

Johanna Jones se narodila 28. ledna 2004 v Liberty City, kde také vyrůstala. V letech 2010–2019 navštěvovala základní školu a následně v letech 2019–2023 vystudovala střední školu v Liberty City. Již během studia se zajímala o práci bezpečnostních složek a pravidelně se věnovala sportu, aby si udržovala dobrou fyzickou kondici.

Po dokončení studia absolvovala kurz TCCC a kurz sebeobrany a boje zblízka. Získala také řidičské oprávnění skupiny B a D. Po několika letech života v Liberty City se rozhodla přestěhovat do státu San Andreas, kde chce začít novou etapu svého života a nastoupit k policejnímu sboru.

Johanna je disciplinovaná, klidná a zodpovědná. Dokáže jednat s lidmi s respektem, ale zároveň si umí zachovat autoritu i ve vypjatých situacích.

Co od práce u policie očekáváte?

Od služby u policie očekávám možnost chránit občany, pomáhat lidem v nouzi a podílet se na udržování pořádku v San Andreas. Chci se neustále zlepšovat, získávat nové zkušenosti a časem se vypracovat mezi respektované členy policejního sboru.

---

- Žádné, jedná se o novou postavu.

- 3 roky RP na jiné platformě.

20k hodin narpeno na jiné platformě 

Johanna přijela do San Andreas jako mladá žena, která chce začít od nuly a vybudovat si kariéru u policie. Zpočátku se zaměří na získávání zkušeností jako hlídkový policista, později by se ráda dostala k dopravní policii nebo ke specializované jednotce. Jejím dlouhodobým cílem je stát se zkušenou policistkou, která bude vzorem pro nové kolegy.

18.7.2026 20:26
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

Tom11

Hráč

18
21.7.2026 04:40
Jméno a příjmení:
 Laura Mercer
Datum narození:
 22.3. 2002
Telefonní číslo:
 426470
E-mailová adresa:
 laura.mercer@post.ic
Vystudované školy:
Sequoia Grove High School, Bakersfield, CA (2016 - 2020)
Kern Valley Community College, Bakersfield, CA - odbor Criminal Justice (2020 - 2024)
Další odborné kurzy:
Základný kurz sebaobrany 
Kurz prvej pomoci 
 Vodičský preukaz skupín A, B, C

Narodila som sa 22. marca 2002 v Bakersfielde v Kalifornii. Môj otec, Robert Mercer, slúži celý svoj profesijný život ako radový deputy u Kern County Sheriff's Office, matka, Karen Mercer, pracuje ako účtovníčka. Keď som mala trinásť rokov, rodičia sa rozviedli — zostala som bývať s matkou, no s otcom som si udržala pravidelný kontakt a práve jeho rozprávanie zo služby vo mne už od detstva zasialo túžbu ísť raz v jeho šľapajach.

Po strednej škole som absolvovala odbor Criminal Justice na Kern Valley Community College so zameraním na základy trestného práva, políciu a spoločenskú etiku. Popri štúdiu som pracovala ako recepčná, aby som sa sama uživila. Absolvovala som tiež kurz sebaobrany a certifikovaný kurz prvej pomoci od American Red Cross.

Priamu skúsenosť u polície som pred príchodom sem nemala. V roku 2024 som sa o miesto uchádzala prvýkrát, no fyzické testy ma vtedy zaskočili a neuspela som. Vzala som si to k srdcu, zaradila pravidelný beh, kondičný tréning a strelnicu do svojho života a na jar 2025 som prijímacie konanie úspešne absolvovala.

Rozhodla som sa presťahovať do San Andreas a začať úplne od začiatku, ďaleko od domova, kde si svoje miesto musím vybojovať sama. Som disciplinovaná, zodpovedná a cieľavedomá, po fyzickej aj psychickej stránke v dobrej kondícii a pripravená plniť náročné úlohy, ktoré táto práca prináša. Mojou motiváciou je dlhodobý profesijný rast — začať poctivo od základov v uniforme a časom sa prepracovať smerom ku kriminálnej službe.

Neočakávam, že to bude jednoduché ani že hneď začnem niečím výnimočným — čakajú ma roky poctivej práce v uniforme, než by som sa mohla uchádzať o kriminálku, čo je môj dlhodobý cieľ. Som pripravená na náročný výcvik, disciplínu aj prípadnú nedôveru kolegov voči nováčikovi. Chcem si svoje miesto vybudovať postupne a poctivo, krok po kroku, a verím, že aj drobná každodenná práca v uniforme má zmysel a časom mi dá pevný základ, na ktorom budem môcť stavať.

Žiadne - je to nová postava.
Na Roleplay scéne pôsobím od leta 2021 a prešiel som si rôznymi platformami aj štýlmi RP. Celkovo mám naprieč všetkými servermi a platformami nahratých okolo 4 000 hodín, počas ktorých som nikdy nemal závažný problém s porušovaním pravidiel. Väčšinu tohto času som RPil za štátne zložky.

Laura je úplne nová postava, takže zatiaľ žiadna IC interakcia neprebehla. Jej hlavný vnútorný konflikt vychádza z otca-policajta, ktorého rozpad manželstva pripisuje jeho práci a citovej uzavretosti – Laura sa chce presadiť sama, no má obavu, že raz skončí rovnako izolovaná. To sa odráža aj v jej sklone byť workoholička. Plánujem ju nechať prejsť klasicky cez FTO program a hliadkovú službu, pričom vývoj chcem stavať na IC situáciách. Najviac ma zaujíma, ako sa bude budovať jej dôvera voči kolegom, keďže má problém dôverovať ľuďom mimo úzkeho okruhu. Dlhodobo smerujem túto postavu ku kriminálke, ale ešte uvidím, kam ma presne zavedie RP v rámci zboru.

Mirkos

Hráč

13
23.7.2026 00:29
Jméno a příjmení:
Jaden Brox
Datum narození:
10.07.2002
Telefonní číslo:
332347
E-mailová adresa:
jaden.brox@post.ic
Vystudované školy:
Jefferson High School, Los Santos (2017–2021)
Další odborné kurzy:
Zatím žádné
Řidičský průkaz typu B 

Narodil jsem se 10. července 2002 v Los Santos, kde jsem vyrůstal v klidnější části města. Od dětství jsem měl blízko k pořádku, disciplíně a spravedlnosti, což ve mně postupně vybudovalo zájem o práci v bezpečnostních složkách.

Vystudoval jsem Jefferson High School v Los Santos, kde jsem se aktivně zapojoval do školních aktivit a rozvíjel své komunikační schopnosti, fyzickou kondici a schopnost pracovat pod tlakem. Studium mi pomohlo vytvořit pevné základy pro budoucí kariéru.

Po dokončení školy jsem se začal více zajímat o fungování bezpečnostních složek a právního systému. Věnoval jsem se sebevzdělávání v oblasti zákonů, krizových situací a taktiky. Zároveň jsem pracoval na různých pozicích, kde jsem získal zkušenosti s komunikací s lidmi a řešením konfliktních situací.

Jsem zodpovědný, disciplinovaný a připravený učit se novým věcem. Mým cílem je stát se součástí San Andreas Police Department, chránit občany Los Santos a aktivně přispívat k bezpečnosti ve městě. Věřím, že díky své motivaci a odhodlání budu přínosem pro policejní sbor a budu se nadále rozvíjet jak profesně, tak osobnostně.

Od práce u policie očekávám především možnost neustále se zlepšovat, získávat nové zkušenosti a být přínosem jak pro samotný sbor, tak pro občany města Los Santos. Rád bych pracoval v profesionálním kolektivu, kde panuje důvěra, spolupráce a schopnost společně zvládat i náročné a krizové situace.

Zároveň očekávám, že mi tato práce poskytne příležitost rozvíjet své schopnosti v oblasti komunikace, taktiky a řešení konfliktů. Mým cílem je aktivně přispívat k bezpečnosti ve městě, chránit jeho obyvatele a postupně se vypracovat na spolehlivého a respektovaného člena policejního sboru.

S RolePlayem mám bohaté zkušenosti erpil sem pd i na fivemku

Moje postava si prošla postupným vývojem od nezkušeného nováčka, který se teprve učil základům policejní práce, až po samostatnějšího a jistějšího člena sboru, schopného zvládat náročnější situace v terénu. Během této cesty získala nejen praktické zkušenosti, ale i větší smysl pro zodpovědnost, disciplínu a týmovou spolupráci.

Do budoucna bych se chtěl dále zlepšovat ve všech směrech – především v taktice, komunikaci a rozhodování pod tlakem. Mým cílem je vypracovat se na vyšší pozici v rámci San Andreas Police Department a stát se spolehlivým opěrným bodem pro svůj tým.

Zároveň bych se rád zapojil do výcviku nových rekrutů a předával jim své zkušenosti, aby byli co nejlépe připraveni na službu v ulicích Los Santos. Chci, aby moje postava měla dlouhodobý vývoj a byla přínosem nejen pro sbor, ale i pro celé město.

provicek

Hráč

14
26.7.2026 19:50
Jméno a příjmení:
 Alejandro Cortez
Datum narození:
12.4.1999 
Telefonní číslo:
 438 533
E-mailová adresa:
alejandro.cortez@post.ic
Vystudované školy:
Policejní akademie Ciudad de México – obor veřejná bezpečnost a kriminalistika.
Další odborné kurzy:
  • Taktická střelba a manipulace se služební zbraní.
  • Defenzivní a útočná jízda služebními vozidly.
  • Krizová komunikace a vyjednávání.
  • Základy kriminalistiky a zajišťování důkazů.
  • Poskytování první pomoci v terénu.
Řidičské oprávnění skupiny B

Alejandro Cortez se narodil v Mexiku, kde už od mládí směřoval svou kariéru ke službě veřejnosti. Po úspěšném absolvování Policejní akademie nastoupil k mexické policii, kde několik let působil jako hlídkový policista a později se podílel i na práci zaměřené na boj proti organizovanému zločinu. Během služby získal zkušenosti s řešením krizových situací, vyšetřováním trestné činnosti, komunikací s občany i prací pod vysokým tlakem.

Po odchodu od mexické policie se rozhodl začít nový život a využít své zkušenosti v jiném prostředí. Alejandro je disciplinovaný, klidný a loajální člověk, který věří v pořádek, respekt k zákonu a profesionální přístup. Díky svým předchozím zkušenostem dokáže zachovat chladnou hlavu i ve vypjatých situacích a vždy se snaží jednat spravedlivě.

Očekávám možnost znovu využít své zkušenosti získané během služby u mexické policie, stát se součástí profesionálního kolektivu a podílet se na udržování pořádku a bezpečnosti. Chci se dále rozvíjet, získávat nové zkušenosti a být přínosem pro celý policejní sbor.

Mercy Kills s.r.o. , Golden Group
Myslím si, že mám dostatek zkušeností s RolePlayem, především se zaměřením na Social RP. Dlouhodobě se snažím dbát na vývoj postav a přizpůsobovat své jednání situacím i charakteru postavy. Odehraných mám už nějakých 3500 hodin celkově kdež to bylo Skimo první server kde jsem se učil RPit.

Alejandro Cortez prošel výrazným vývojem od policisty v Mexiku až po člověka, který se rozhodl začít znovu v novém prostředí. V minulosti si prošel náročnými situacemi, které z něj udělaly zkušeného a psychicky odolného člověka. Do budoucna bych chtěl jeho příběh rozvíjet především v rámci policejní kariéry, budovat si respekt mezi kolegy, postupovat v hodnostech a aktivně se podílet na vytváření kvalitního a realistického policejního RP.

Edo

VIP

2
28.7.2026 16:33
Jméno a příjmení:
Edward Miller
Datum narození:
12.12.1998
Telefonní číslo:
678 151
E-mailová adresa:
edward.miller@post.ic
Vystudované školy:
Baldwin Hills High School (2013-2017)
California State University, Los Angeles Bachelor of Science (B.S.) in Criminal Justice (2017-2021)
Další odborné kurzy:
Kurz prvej pomoci
Kurz sebaobrany
Vodičský preukaz typu A,B

Narodil som sa 12. decembra 1998 v štvrti Baldwin Hills v Los Angeles, kde som vyrastal v rodine, ktorá ma viedla k zodpovednosti, disciplíne a rešpektu voči zákonu. Moja matka pracovala ako učiteľka na miestnej základnej škole a môj otec pôsobil dlhé roky ako detektív na policajnom oddelení v Los Angeles. Vďaka práci môjho otca som mal možnosť už od detstva vidieť, aká náročná, ale zároveň dôležitá je práca policajta. Práve to vo mne postupne vybudovalo záujem o oblasť práva, bezpečnosti a fungovanie policajných zložiek.

Po úspešnom ukončení Baldwin Hills High School som sa rozhodol svoje vedomosti ďalej rozvíjať štúdiom na California State University, Los Angeles, kde som v roku 2021 získal bakalársky titul (Bachelor of Science) v odbore Criminal Justice.

Po ukončení štúdia som pracoval v súkromnej bezpečnostnej službe. Postupom času som však cítil, že ma táto práca neposúva ďalej, preto som sa rozhodol presťahovať do štátu San Andreas a nájsť si prácu, ktorá ma posunie ďalej. Som zodpovedný, disciplinovaný a dokážem zachovať chladnú hlavu aj v náročných situáciách. Pravidelne sa venujem fyzickej príprave, udržiavam sa v dobrej kondícii a verím, že rovnako dôležitá je aj psychická odolnosť, ktorú považujem za jednu zo svojich silných stránok. Nebojím sa nových výziev a som pripravený prevziať zodpovednosť za rozhodnutia.

Od práce u polície očakávam možnosť stať sa súčasťou tímu, kde je dôležitá spolupráca, dôvera a vzájomná pomoc. Som pripravený získavať nové skúsenosti od skúsenejších kolegov. Mojím cieľom je postupne si vybudovať svoje miesto v zbore, byť spoľahlivým členom tímu a svojou prácou prispievať k bezpečnosti obyvateľov San Andreas.

AW Corporation

S RolePlayom mam skúsnosti hlavne zo SlovakRP serveru, kde som začínal objavovať MTA a základy RP v rôznych situáciach. (cca 300 hodín som tam pôsobil) Ale potom dali whitelist a prestal som, mal som dlhú prestávku a teraz som tu. Uvedomujem si, že sa určite budem mať čo učiť, pretože SkimoRP vyzerá byť na väčšej RP úrovni. 

Edward Miller je nová postava (18 hodin+), takže zatiaľ nemá za sebou veľké množstvo IC situácií. Z IC situácií zatiaľ bol zaškolený aby pracoval ako mechanik a detailista drahších áut v AW corporation a aj pracoval nejakú tú dobu ako brigádnik. Avšak pri zakladaní tejto postavy som prioritne rozmýšlal o RP v nejakej štátnej zložke. 

Zaujíma ma celkový pohľad a prepracovanosť RolePlayu policajtov na tomto servery. A chcel by som na to využiť Edwarda, ktorý sa vydal na cestu spravodlivosti a mal aj vzor v mladosti. Nemám špecifickú verziu o Edwardovej budúcnosti. Budem rád keď sa tam vôbec dostanem a naučím sa niečo nové ale budem sa snažiť v každej príležitosti.

kaspy

Hráč

46
včera v 19:14
Jméno a příjmení:
 Truett James Elliott
Datum narození:
 25.12.1990
Telefonní číslo:
 639-875
E-mailová adresa:
 truett.elliott@post.ic
Vystudované školy:
Miami Central Senior High School (2005–2009)
University of Miami – Bachelor of Arts in Sociology (2009–2013)
Další odborné kurzy:

Kurz taktické ochrany osob

Kurz obranné taktiky

Kurz taktické první pomoci

Řidičský průkaz typu: A,B a C.

Osobní údaje:

Jméno: Truett James Elliott, B.A.
Datum narození: 25. 12. 1990
Místo narození: Kingston, Jamajka
Státní příslušnost: Americká

Vzdělání:

2005–2009
Miami Central Senior High School – Miami, Florida
High School Diploma

2009–2013
University of Miami – Coral Gables, Florida
Bachelor of Arts in Sociology (B.A.)

Pracovní zkušenosti:

2015–2025
Executive Protection Specialist
Soukromá bezpečnostní společnost, Miami, Florida

• ochrana klientů a VIP osob,
  • zajištění bezpečnosti objektů a společenských akcí,
  • řešení konfliktních situací.

Jazykové znalosti:

• Angličtina – rodilý mluvčí - C2
  • Jamajská kreolština (Patois) - C1
  • Španělština - B2
Od práce u policie očekávám hlavně možnost využít své dosavadní zkušenosti a zároveň se naučit nové věci. Beru to jako novou příležitost a možnost se posouvát dál. Pevně věřím, že tým bude kolektivní a všeobecně bude se všemi jednáno férově a s respektem.

-
 RPím už skoro přes sedm let, takže si dovolím říct, že zkušenosti mám a to poměrně velké. Samozřejmě se stává, že nemám zrovna chuť RPit pořádně a nebo se rozepisovat, takže to někdy odfláknu, ale když chuť mám, tak si myslím, že RPím nadprůměrně dobře. 
 Postava je čerstvě založená, takže zatím žádný development neproběhl. Co se týče mých plánů, tak nejsou nijak obsáhlé, nechám to spíše na náhodě a na tom, jak se má postava v průběhu hraní bude vyvíjet. 

1 2 3