Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

[27/2021] Zákon o matrikách, jménu a příjmení a dědickém právu


22.2.2021 17:39, naposledy upraveno 15.1.2023 20:06 uživatelem Rataj

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

VRCHNÍ SOUD SAN ANDREAS

Vrchní soud San Andreas


Zákon č. 27/2021

Zákon o matrikách, jménu a příjmení a dědickém právu

v platnosti od 23.2.2021

Tento zákon upravuje:
Novela zákona č. 45/2021 ze dne 28.7.2021
Novela zákona č. 80/2022 ze dne 31.3.2022
Novela zákona č. 94/2022 ze dne 14.10.2022
Novela zákona č. 100/2023 ze dne 7.1.2023


Obecná ustanovení

§1.1 Matrika je státní evidence narození, změny jmen, uzavření manželství a úmrtí fyzických osob. Tyto údaje uchovává vrchní soud San Andreas ve svém archivu.

§1.2 V tomto zákoně se nezletilým rozumí fyzická osoba mladší 18 let, která nenabyla plné svéprávnosti, zletilím pak taková fyzická osoba, která tyto podmínky splňuje.

§1.3 Závěť, poslední vůle, či testament označuje listinu, která určuje vůli osoby o dělení vlastního majetku mezi pozůstalé po své smrti.

§1.4 Dědické řízení, či pozůstalostní řízení označuje takové soudní řízení, které rozhoduje o dělení majetku zemřelé osoby.

 

Uzavření manželství

§2.1 Do matriky se zapisují jména a data narození obou partnerů, jejich vzniklý osobní stav, jména dvou svědků, datum zápisu a podpis zaměstnance soudu, nebo starosty případně místostarosty.

§2.2 Snoubenci projeví vůli, že spolu vstupují do manželství před starostou, místostarostou nebo zaměstnancem vrchního soudu.

§2.3 Snoubenci musí být zletilí a svobodní, aby mohli uzavřít manželství. Stejně tak nesmí být příbuznými v rámci prvního pokolení. Snoubenci mohou být jakéhokoli pohlaví lidského druhu bez ohledu na pohlaví vrozené. 

§2.4 Manželství se uzavírá v místě určeném obcí pro konání slavnostních obřadů.
a) to neplatí, je-li život jednoho ze snoubenců přímo ohrožen, v tom případě je manželství možné uzavřít na kterémkoli místě.

§2.5 Manželství je platné ode dne zápisu zaměstnancem soudu, starostou nebo místostarostou do matriky.

§2.6 Při uzavření manželství se partneři dohodnou na ponechání vlastních jmen, nebo užívání jména jednoho z manželů. Manželé mohou zároveň požádat soud o užívání společného jména jiného, než jejich původní. Pověřený zaměstnanec soudu pak tuto změnu zanese do matriky společně se jmény původními.

§2.7 Status registrovaného partnerství se ve státě San Andreas ruší. Všechny doposud uzavřená registrovaná partnerství dnem vstupu zákonu v platnost získávají nově status Manželství.

§2.8 Snoubenci při uzavírání manželství souhlasně prohlásí, že jim nejsou známy okolnosti vylučující uzavření manželství a že znají svůj zdravotní stav.

§2.9 Kdo chce uzavřít druhé a další manželství, je povinen prokázat, že jeho dřívější manželství zaniklo nebo že soud rozhodl o tom, že manželství je neplatné.

§2.10 Manželství nemůže uzavřít nezletilý nebo osoba zbavená způsobilosti k právním úkonům.

 

Narození dítěte

§3.1 Do matriky se zapisuje datum narození dítěte, jeho jména a místo trvalého pobytu rodičů, datum zápisu a podpis zaměstnance soudu.

§3.2 Narození je povinen oznámit matričnímu úřadu poskytovatel zdravotních služeb, v jehož zdravotnickém zařízení byl porod ukončen; nebyl-li porod ukončen ve zdravotnickém zařízení, oznámí narození lékař, který jako první poskytl při porodu nebo po porodu zdravotní služby.

§3.3 Dítě přebírá příjmení otce, jsou-li jeho rodiče v platném manželství, v jiných případech přebírá příjmení matky.

§3.4 Křestní jméno dítěte určují rodiče dítěte společně. Jestliže jméno není obvyklé v žádném světovém jazyce, musí jej schválit vrchní soud.

 

Úmrtí osoby a dědické řízení

§4.1 Do matriky se zapisuje datum úmrtí osoby, jeho jména a příčina úmrtí, je-li známa, datum zápisu a podpis zaměstnance soudu.

§4.2 Poskytovatel zdravotních služeb je povinen oznámit úmrtí vrchnímu soudu do 3 pracovních dnů od prohlídky těla zemřelého, popřípadě od provedení pitvy na listu o prohlídce zemřelého.

§4.3 Vrchní soud zahájí dědické řízení na základě podnětu osob blízkých zemřelého, nebo na základě vlastního vnitřního podnětu.

§4.4 Nejpozději do zahájení dědického řízení jsou pověřené osoby povinny dodat všechny nalezené závěti na adresu vrchního soudu. Nejvyšší prioritu má poslední sepsaná notářský ověřená závěť, poté starší notářsky ověřená závěť, poté nejnovější neověřená závěť s ověřitelným podpisem a poté starší neověřená závěť s ověřitelným podpisem. Další formy poslední vůle jsou neplatné.

§4.5 Ze závěti neověřené státním notářem musí být zřejmé a prokazatelné, že ji osoba psala z vlastní vůle.

§4.6 Z majetku zemřelé osoby je prvně splacen veškerý dluh státu San Andreas, včetně dědické daně ve výši 10 % z veškerého majetku zemřelé osoby, poté dluh jiným věřitelům, následně se majetek dělí dle poslední vůle zemřelé osoby, nebo se dělí mezi pozůstalé blízké osoby dle rozhodnutí soudce při dědickém řízení.

§4.7 V případě, že zesnulý nemá ve státě San Andreas prokazatelného dědice, je majetek rozdělen dle tohoto ustanovení:

- všechna vozidla Vláda San Andreas buďto předá ke státem pořádané aukci (vozidla a jejich hodnota je vyčíslená na základě znaleckého posudku), nebo je nechá zlikvidovat
- vlastnictví všech nemovitostí je převedeno v plný prospěch Vlády San Andreas s následným uvedením do prodeje
- ostatní majetek je určen k likvidaci v plný prospěch Vlády San Andreas

§4.8 V první skupině dědí zůstavitelovy děti a manžel, každý z nich stejným dílem. Pokud zůstavitel v závěti nenařídil jinak, dále podle §4.6.

§4.9 Závěť se zrušuje pozdější platnou závětí, pokud vedle ní nemůže obstát, nebo odvoláním závěti.
a) zůstavitel zruší závěť i tím, že zničí listinu, na které byla napsána.

 

Změna jména

§5.1 Do matriky se zapisují předešlá a nová jména osoby, datum zápisu a podpis zaměstnance soudu.

§5.2 O změnu jména může požádat každý zletilý občan San Andreas, takový podnět podává na adresu vrchního soudu i s odůvodněním žádosti, zejména pokud jde o jméno a příjmení hanlivé.

§5.3 O schválení změny jména rozhoduje vrchní soud ve zrychleném řízení, žadatel má právo se odvolat.

§5.4 Změna jména je dále možná v rámci programu na ochranu svědků. Taková změna jména není zapsána do matriky. Vstup do tohoto programu může osobě nabídnout Policie San Andreas se schválením vrchního soudu.

§5.5 Žádost o změnu jména nebo změnu příjmení nezletilého podávají jeho rodiče, jsou-li jeho zákonnými zástupci, jako společnou žádost. Pokud o změnu jména nebo změnu příjmení nezletilého žádá pouze jeden z jeho rodičů, k žádosti přiloží i písemný souhlas druhého rodiče s jeho úředně osvědčeným podpisem nebo pravomocné rozhodnutí soudu nahrazující jeho souhlas, pokud souhlas nedal nebo nebyl-li souhlas nedal získat.

§5.6 K žádosti o změnu jména nebo změnu příjmení je třeba předložit originál nebo osvědčenou kopii těchto dokladů:
a) občanský průkaz osoby, které se žádost týká, má-li jej mít
b) rodný list v případě, pokud se jedná o nezletilého
c) písemný souhlas s jeho úředně osvědčeným podpisem, jde-li o nezletilého staršího 15 let

 

Rozvod manželství

§6.1 Do matriky se zapisuje datum zániku manželství, jména obou osob, datum zápisu a podpis zaměstnance soudu.

§6.2 Jakýkoliv z partnerů může požádat o rozvod manželství u vrchního soudu.

§6.3 O zániku manželství rozhoduje soudce u rozvodového řízení.

§6.4 Partneři mají nárok na změnu příjmení na své původní, bylo-li změněno při uzavření manželství. Pověřený zaměstnanec soudu pak tuto změnu zanese do matriky společně se jmény původními.

§6.5 Manželství zaniká smrtí nebo prohlášením jednoho z manželů za mrtvého.


Holub

Hráč

45
28.7.2021 19:29, naposledy upraveno 28.7.2021 20:04 uživatelem Holub

Novela zákona č. 45/2021

Zákon, kterým se mění zákon č. 27/2021,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

v platnosti od 23.2.2021


Změna zákona o matrikách, jménu a příjmení a dědickém právu:

 

1. Zákon upravuje článek 2.

Uzavření manželství a registrovaného partnerství  
§2.1 Do matriky se zapisují jména a data narození obou partnerů, jejich vzniklý osobní stav, jména dvou svědků, datum zápisu a podpis zaměstnance soudu.  

§2.2 Snoubenci projeví vůli, že spolu vstupují do manželství před starostou, místostarostou nebo zaměstnancem vrchního soudu.  

§2.3 Snoubenci musí být zletilí a svobodní, aby mohli uzavřít manželství nebo registrované partnerství. Stejně tak nesmí být příbuznými v rámci prvního pokolení. 

§2.4 Manželství a registrované partnerství se uzavírá v místě určeném obcí pro konání slavnostních obřadů.  

§2.5 Manželství a registrované partnerství je platné ode dne zápisu zaměstnancem soudu do matriky.  
§2.6 V případě manželství může a nemusí žena převzít příjmení muže. Jiné změny příjmení jsou při uzavírání manželství a registrovaného partnerství možné, avšak pouze s písemným souhlasem soudce.  

2. Zákon upravuje článek 4.

Úmrtí osoby a dědické řízení

§4.1 Do matriky se zapisuje datum úmrtí osoby, jeho jména a příčina úmrtí, je-li známa, datum zápisu a podpis zaměstnance soudu.

§4.2 Poskytovatel zdravotních služeb je povinen oznámit úmrtí vrchnímu soudu do 3 pracovních dnů od prohlídky těla zemřelého, popřípadě od provedení pitvy na listu o prohlídce zemřelého.

§4.3 Vrchní soud zahájí dědické řízení na základě podnětu osob blízkých zemřelého, nebo na základě vlastního vnitřního podnětu.

§4.4 Nejpozději do zahájení dědického řízení jsou pověřené osoby povinny dodat všechny nalezené závěti na adresu vrchního soudu. Nejvyšší prioritu má poslední sepsaná notářský ověřená závěť, poté starší notářsky ověřená závěť, poté nejnovější neověřená závěť s ověřitelným podpisem a poté starší neověřená závěť s ověřitelným podpisem. Další formy poslední vůle jsou neplatné.

§4.5 Ze závěti neověřené státním notářem musí být zřejmé a prokazatelné, že ji osoba psala z vlastní vůle.

§4.6 Z majetku zemřelé osoby je prvně splacen veškerý dluh státu San Andreas, včetně dědické daně ve výši 10 % z veškerého majetku zemřelé osoby, poté dluh jiným věřitelům, následně se majetek dělí dle poslední vůle zemřelé osoby, nebo se dělí mezi pozůstalé blízké osoby dle rozhodnutí soudce při dědickém řízení.

§4.7 V případě, že zesnulý nemá ve státě San Andreas prokazatelného dědice, je majetek rozdělen dle tohoto ustanovení:

- všechna vozidla Vláda San Andreas buďto předá ke státem pořádané aukci (vozidla a jejich hodnota je vyčíslená na základě znaleckého posudku), nebo je nechá zlikvidovat
- vlastnictví všech nemovitostí je převedeno v plný prospěch Vlády San Andreas s následným uvedením do prodeje
- ostatní majetek je určen k likvidaci v plný prospěch Vlády San Andreas

 


Novela zákona vypracována a schválena kongresem dne 24.7.2021, vstupuje v platnost dne 31.7.2021

                

31.3.2022 22:31, naposledy upraveno 1.4.2022 20:35 uživatelem Awoo

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

KONGRES SAN ANDREAS


Novela zákona č. 80/2022

Zákon, kterým se mění zákon č. 27/2021,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

v platnosti od 3.4.2022


Změna zákona o matrikách, jménu a příjmení a dědickém právu:

Kongres jednohlasně shledal některé části zákona č. 27/2021 zastaralými a neaktuálními především s přihlédnutím k minimalizaci exkluze neheterosexuálních a nebinárních občanů státu San Andreas.
Kongres rozhodl o úplném zrušení statutu "registrovaného partnerství" jakožto exkluzivním termínu, který dosud zahrnoval tyto občany, pokud chtěli uzavřít zákonný svazek. Všechny doposud uzavřená registrovaná partnerství dnem vstupu zákonu v platnost získávají nově status "Manželství"

§1. Zákon upravuje článek 1. zákona č. 27/2021

Obecná ustanovení

§1.1 Matrika je státní evidence narození, změny jmen, uzavření manželství, vzniku registrovaného partnerství a úmrtí fyzických osob. Tyto údaje uchovává vrchní soud San Andreas ve svém archivu.

 

§2. Zákon upravuje článek 2. zákona č. 27/2021

Uzavření manželství a registrovaného partnerství  

§2.3 Snoubenci musí být zletilí a svobodní, aby mohli uzavřít manželství nebo registrované partnerství. Stejně tak nesmí být příbuznými v rámci prvního pokolení. Snoubenci mohou být jakéhokoli pohlaví lidského druhu bez ohledu na pohlaví vrozené. 

§2.4 Manželství a registrované partnerství se uzavírá v místě určeném obcí pro konání slavnostních obřadů.  

§2.5 Manželství a registrované partnerství je platné ode dne zápisu zaměstnancem soudu do matriky.  

§2.6 V případě manželství může a nemusí žena převzít příjmení muže. Jiné změny příjmení jsou při uzavírání manželství a registrovaného partnerství možné, avšak pouze s písemným souhlasem soudce.  Při uzavření manželství se partneři dohodnou na ponechání vlastních jmen, nebo užívání jména jednoho z manželů. Manželé mohou zároveň požádat soud o užívání společného jména jiného, než jejich původní. Pověřený zaměstnanec soudu pak tuto změnu zanese do matriky společně se jmény původními. 

§2.7 Status registrovaného partnerství se ve státě San Andreas ruší. Všechny doposud uzavřená registrovaná partnerství dnem vstupu zákonu v platnost získávají nově status Manželství.

 

§3. Zákon upravuje článek 6. zákona č. 27/2021

Rozvod manželství

§6.1 Do matriky se zapisuje datum zániku manželství nebo registrovaného partnerství, jména obou osob, datum zápisu a podpis zaměstnance soudu.

§6.2 Jakýkoliv z partnerů může požádat o rozvod manželství u vrchního soudu.

§6.3 O zániku manželství nebo registrovaného partnerství rozhoduje soudce u rozvodového řízení.

§6.4 Partneři mají nárok na změnu příjmení na své původní, bylo-li změněno při uzavření manželství nebo registrovaného partnerství. Pověřený zaměstnanec soudu pak tuto změnu zanese do matriky společně se jmény původními. 


Novela zákona byla schválena kongresem dne 31.3.2022 a vstupuje v platnost dne 3.4.2022.

Vypracovala:
Annika Larsson, MSc. 
starostka Montgomery
31. března 2022
Ratifikoval:
Ing. Cole Peterson, dr.h.c.
předseda Kongresu San Andreas
31. března 2022

VajkoChlpko

Hráč

57
14.10.2022 14:50

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

KONGRES SAN ANDREAS


Novela zákona č. 94/2022

Zákon, kterým se mění zákon č. 27/2021,

ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

v platnosti od 17.10.2022


Obecná ustanovení

§1.1 Matrika je státní evidence narození, změny jmen, uzavření manželství a úmrtí fyzických osob. Tyto údaje uchovává vrchní soud San Andreas ve svém archivu.

§1.2 V tomto zákoně se nezletilým rozumí fyzická osoba mladší 18 let, která nenabyla plné svéprávnosti, zletilím pak taková fyzická osoba, která tyto podmínky splňuje.

§1.3 Závěť, poslední vůle, či testament označuje listinu, která určuje vůli osoby o dělení vlastního majetku mezi pozůstalé po své smrti.

§1.4 Dědické řízení, či pozůstalostní řízení označuje takové soudní řízení, které rozhoduje o dělení majetku zemřelé osoby.

 

Uzavření manželství

§2.1 Do matriky se zapisují jména a data narození obou partnerů, jejich vzniklý osobní stav, jména dvou svědků, datum zápisu a podpis zaměstnance soudu, nebo starosty případně místostarosty.

§2.2 Snoubenci projeví vůli, že spolu vstupují do manželství před starostou, místostarostou nebo zaměstnancem vrchního soudu.

§2.3 Snoubenci musí být zletilí a svobodní, aby mohli uzavřít manželství nebo registrované partnerství. Stejně tak nesmí být příbuznými v rámci prvního pokolení. Snoubenci mohou být jakéhokoli pohlaví lidského druhu bez ohledu na pohlaví vrozené. 

§2.4 Manželství se uzavírá v místě určeném obcí pro konání slavnostních obřadů.

a) to neplatí, je-li život jednoho ze snoubenců přímo ohrožen, v tom případě je manželství možné uzavřít na kterémkoli místě.

§2.5 Manželství je platné ode dne zápisu zaměstnancem soudu do matriky.

§2.6 Při uzavření manželství se partneři dohodnou na ponechání vlastních jmen, nebo užívání jména jednoho z manželů. Manželé mohou zároveň požádat soud o užívání společného jména jiného, než jejich původní. Pověřený zaměstnanec soudu pak tuto změnu zanese do matriky společně se jmény původními.

§2.7 Status registrovaného partnerství se ve státě San Andreas ruší. Všechny doposud uzavřená registrovaná partnerství dnem vstupu zákonu v platnost získávají nově status Manželství.

§2.8 Snoubenci při uzavírání manželství souhlasně prohlásí, že jim nejsou známy okolnosti vylučující uzavření manželství a že znají svůj zdravotní stav.

§2.9 Kdo chce uzavřít druhé a další manželství, je povinen prokázat, že jeho dřívější manželství zaniklo nebo že soud rozhodl o tom, že manželství je neplatné.

§2.10 Manželství nemůže uzavřít nezletilý nebo osoba zbavená způsobilosti k právním úkonům.

 

Narození dítěte

§3.1 Do matriky se zapisuje datum narození dítěte, jeho jména a místo trvalého pobytu rodičů, datum zápisu a podpis zaměstnance soudu.

§3.2 Narození je povinen oznámit matričnímu úřadu poskytovatel zdravotních služeb, v jehož zdravotnickém zařízení byl porod ukončen; nebyl-li porod ukončen ve zdravotnickém zařízení, oznámí narození lékař, který jako první poskytl při porodu nebo po porodu zdravotní služby.

§3.3 Dítě přebírá příjmení otce, jsou-li jeho rodiče v platném manželství, v jiných případech přebírá příjmení matky.

§3.4 Křestní jméno dítěte určují rodiče dítěte společně. Jestliže jméno není obvyklé v žádném světovém jazyce, musí jej schválit vrchní soud.

 

Úmrtí osoby a dědické řízení

§4.1 Do matriky se zapisuje datum úmrtí osoby, jeho jména a příčina úmrtí, je-li známa, datum zápisu a podpis zaměstnance soudu.

§4.2 Poskytovatel zdravotních služeb je povinen oznámit úmrtí vrchnímu soudu do 3 pracovních dnů od prohlídky těla zemřelého, popřípadě od provedení pitvy na listu o prohlídce zemřelého.

§4.3 Vrchní soud zahájí dědické řízení na základě podnětu osob blízkých zemřelého, nebo na základě vlastního vnitřního podnětu.

§4.4 Nejpozději do zahájení dědického řízení jsou pověřené osoby povinny dodat všechny nalezené závěti na adresu vrchního soudu. Nejvyšší prioritu má poslední sepsaná notářský ověřená závěť, poté starší notářsky ověřená závěť, poté nejnovější neověřená závěť s ověřitelným podpisem a poté starší neověřená závěť s ověřitelným podpisem. Další formy poslední vůle jsou neplatné.

§4.5 Ze závěti neověřené státním notářem musí být zřejmé a prokazatelné, že ji osoba psala z vlastní vůle.

§4.6 Z majetku zemřelé osoby je prvně splacen veškerý dluh státu San Andreas, včetně dědické daně ve výši 10 % z veškerého majetku zemřelé osoby, poté dluh jiným věřitelům, následně se majetek dělí dle poslední vůle zemřelé osoby, nebo se dělí mezi pozůstalé blízké osoby dle rozhodnutí soudce při dědickém řízení.

§4.7 V případě, že zesnulý nemá ve státě San Andreas prokazatelného dědice, je majetek rozdělen dle tohoto ustanovení:

- všechna vozidla Vláda San Andreas buďto předá ke státem pořádané aukci (vozidla a jejich hodnota je vyčíslená na základě znaleckého posudku), nebo je nechá zlikvidovat

- vlastnictví všech nemovitostí je převedeno v plný prospěch Vlády San Andreas s následným uvedením do prodeje

- ostatní majetek je určen k likvidaci v plný prospěch Vlády San Andreas

§4.8 V první skupině dědí zůstavitelovy děti a manžel, každý z nich stejným dílem. Pokud zůstavitel v závěti nenařídil jinak, dále podle §4.6.

§4.9 Závěť se zrušuje pozdější platnou závětí, pokud vedle ní nemůže obstát, nebo odvoláním závěti.

a) zůstavitel zruší závěť i tím, že zničí listinu, na které byla napsána.

Změna jména

§5.1 Do matriky se zapisují předešlá a nová jména osoby, datum zápisu a podpis zaměstnance soudu.

§5.2 O změnu jména může požádat každý zletilý občan San Andreas, takový podnět podává na adresu vrchního soudu i s odůvodněním žádosti, zejména pokud jde o jméno a příjmení hanlivé.

§5.3 O schválení změny jména rozhoduje vrchní soud ve zrychleném řízení, žadatel má právo se odvolat.

§5.4 Změna jména je dále možná v rámci programu na ochranu svědků. Taková změna jména není zapsána do matriky. Vstup do tohoto programu může osobě nabídnout Policie San Andreas se schválením vrchního soudu.

§5.5 Žádost o změnu jména nebo změnu příjmení nezletilého podávají jeho rodiče, jsou-li jeho zákonnými zástupci, jako společnou žádost. Pokud o změnu jména nebo změnu příjmení nezletilého žádá pouze jeden z jeho rodičů, k žádosti přiloží i písemný souhlas druhého rodiče s jeho úředně osvědčeným podpisem nebo pravomocné rozhodnutí soudu nahrazující jeho souhlas, pokud souhlas nedal nebo nebyl-li souhlas nedal získat.

§5.6 K žádosti o změnu jména nebo změnu příjmení je třeba předložit originál nebo osvědčenou kopii těchto dokladů:

a) občanský průkaz osoby, které se žádost týká, má-li jej mít

b) rodný list v případě, pokud se jedná o nezletilého

c) písemný souhlas s jeho úředně osvědčeným podpisem, jde-li o nezletilého staršího 15 let

 

Rozvod manželství

§6.1 Do matriky se zapisuje datum zániku manželství, jména obou osob, datum zápisu a podpis zaměstnance soudu.

§6.2 Jakýkoliv z partnerů může požádat o rozvod manželství u vrchního soudu.

§6.3 O zániku manželství rozhoduje soudce u rozvodového řízení.

§6.4 Partneři mají nárok na změnu příjmení na své původní, bylo-li změněno při uzavření manželství. Pověřený zaměstnanec soudu pak tuto změnu zanese do matriky společně se jmény původními.

§6.5 Manželství zaniká smrtí nebo prohlášením jednoho z manželů za mrtvého.


Návrh vypracoval: JUDr. Dušan Badinský 

Predseda kongresu: Raymond O'Conner               

VajkoChlpko

Hráč

57
7.1.2023 21:51, naposledy upraveno 8.1.2023 00:48 uživatelem VajkoChlpko

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

KONGRES SAN ANDREAS


Novela zákona č. 100/2023

Zákon, kterým se mění zákon č. 27/2021,

ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

v platnosti od 10.1.2023


Obecná ustanovení

§2.5 Manželství je platné ode dne zápisu zaměstnancem soudu, starostou nebo místostarostou do matriky.


Návrh vypracoval: JUDr. Dušan Badinský 

Predseda kongresu: Raymond O'Conner               


Powered by LeoSight IFS
LT~58

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo