Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

[29/2021] Zákon o ZZS a ostatních poskytovatelích PNP


6.3.2021 19:08, naposledy upraveno 4.1.2024 00:40 uživatelem Rataj

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

VRCHNÍ SOUD SAN ANDREAS

Vrchní soud San Andreas


Zákon č. 29/2021

Zákon o ZZS a ostatních poskytovatelích PNP

v platnosti od 8.3.2021

Tento zákon upravuje:
Novela zákona č. 151/2023 ze dne 7.10.2023
Novela zákona č. 162/2023 ze dne 15.11.2023


Článek 1 – Vymezení působnosti Zdravotnické záchranné služby San Andreas

§1.1 Zdravotnická záchranná služba San Andreas (dále jen ZZS SA) je státní organizací plně pod správou Vlády San Andreas.

§1.2 ZZS SA je jediným primárním poskytovatelem odborné přednemocniční péče (dále jen PNP) na území státu San Andreas.

§1.3 Indikací k výjezdu posádek ZZS SA je stav ohrožení zdraví či života, který je zpracován dispečinkem 911 a předán konkrétní výjezdové základně ZZS SA. Kromě přímých volání na tísňovou linku 911 jsou za indikace k výjezdu zdravotnických posádek považovány i žádosti v radiokomunikačním kanále IZS.

 

Článek 2 – Informace nutné k výjezdu ZZS SA či posádky jiné instituce

§2.1 Civilisté volají v případě náhle vzniklého ohrožení zdraví či života na centrální tísňovou linku 911, kde musí uvést lokaci, na které se nachází, a stav pacienta. Dispečer může požadovat i další informace.

§2.2 Členové IZS kontaktují centrální dispečink IZS a současně i všechny výjezdové základny ZZS SA vysílačkou. Stejně jako civilisté musí udat pozici a konkrétní stav pacienta, pro který požadují zdravotnickou posádku.

§2.3 Centrální dispečink IZS (na lince 911) i jednotlivé výjezdové základny ZZS SA mohou odmítnout výjezd poptávaný dle §1 a §2. Ostatní zdravotnické instituce, které zajišťují PNP, nesmí, mají-li k dispozici posádku, výjezd jim určený odmítnout.

 

Článek 3 – Organizace výjezdu ZZS SA či posádky jiné instituce

§3.1 Při indikované výzvě vysílá ZZS SA na místo odpovídající posádku.

§3.2 Výběr posádky a případně počet posádek je určen koordinátorem výjezdové základny ZZS SA, která výjezd zpracovává.

§3.3 Výjezd posádky, stejně tak příjezd na místo, návrat do nemocnice, případné předání a konečně i návrat na výjezdovou základnu posádka ZZS SA hlásí do interní vysílačky ZZS SA.

§3.4 Ostatní zdravotnické instituce, které poskytují PNP, vyjíždí výhradně na žádost ZZS SA nebo v případě, kdy ZZS SA nemá k dispozici žádné posádky.

§3.5 Pokud není k dispozici adekvátní posádka ZZS SA na nejbližší základně ani posádka jiné instituce, dispečink výzvu předá jiné základně ZZS SA.

§3.6 Zodpovědnost za celou posádku nese vedoucí posádky, všichni členové posádky se musí řídit jeho příkazy.

§3.7 Dojezdový čas zdravotnických posádek je nastaven na 15 minut a platí pouze tam v městské zástavbě, kam se dá dostat po silnici či cestě odpovídající kvality, aby po ní mohlo projet vozidlo RZP.

§3.8 Výjezd může být ukončen:
a) Ponecháním pacienta na adrese – pouze pro posádky ALS
b) Sepsáním negativního reverzu – pouze posádky ILS a ALS
c) Transportem pacienta do zdravotnického zařízení – všechny typy posádek

 

Článek 4 – Spolupráce ZZS SA na místě hromadného neštěstí

§4.1 Vedoucím zdravotnické složky a obecně koordinátorem veškeré přednemocniční péče na místě neštěstí je zpravidla člen ZZS SA s nejvyšší hodností, pokud on sám neurčí jinak.

§4.2 jsou-li na místě současně posádky ZZS SA i jiných institucí, musí být vedoucím zdravotnické složky člen ZZS SA. Všichni zdravotničtí pracovníci na místě neštěstí se řídí instrukcemi vedoucího zdravotnické složky.

§4.3 Vedoucí zdravotnické složky je podřízen vedoucímu zásahu, není-li jím on sám.

 

Článek 5 – Letecká záchranná služba ZZS SA

§5.1 Letecká záchranná služba ZZS SA (dále v textu jen LZS) je speciální ALS skupinou spravovanou ZZS SA.

§5.2 Vedoucím posádky LZS musí být lékař.

§5.3 Posádka LZS musí být minimálně dvoučlenná – skládá se alespoň z lékaře a pilota (ten může být i externí).

§5.4 O vzletu LZS rozhoduje koordinátor výjezdové základny ZZS SA, která LZS poskytuje.

§5.5 Pilot LZS se musí řídit Zákonem o civilním letectví.
a) Vyjímka se váže na dočasné přistání mimo heliport při dostatečném vyznačení zaparkovaného prostředku
b) Vyjímka se váže na krátkodobý let pod minimální letovou hladinou, je-li to v osobních schopnostech pilota
c) I přes vyjímky je pilot stále nucen hlásit veškeré své kroky do leteckého kanálu.

 

Článek 6 – Vymezení působnosti ostatních zdravotnických institucí, které zajišťují PNP

§6.1 Ostatní zdravotnické instituce zajišťující PNP (v textu jen instituce) mohou být státní (např. HZS SA) či soukromé organizace, které mají potřebné akreditace udělené Lektorským sborem ZZS SA či Vládou San Andreas k poskytování přednemocniční péče.

§6.2 Kromě akreditací nutných k poskytování PNP musí zaměstnanci instituce absolvovat kurz jízdy s vozidlem s právem přednosti v jízdě a kurzem radiokomunikace. Tyto kurzy může zajišťovat kterákoliv složka IZS.

§6.3 Všechny instituce musí mít přístup do výjezdové dokumentace, která je spravována ZZS SA, a vypisovat do ní každý výjezd, kterého se účastní.

§6.4 Všechny instituce musí mít instalovaný radiokomunikační systém naladěný na frekvenci IZS a interní vysílačku

§6.5 Instituce nesmí poskytovat ALS posádky ani LZS (s výjimkou např. USAR týmů)

§6.6 K výjezdům primárně určeným ZZS SA vyjíždí posádky ostatních institucí v případě, kdy:
a) nejbližší výjezdová základna ZZS SA nemá volnou jednotku k zajištění výjezdu,
b) výjezd posádek instituce vyžádá koordinátor ZZS.

§6.7 Lektorský tým ZZS SA a soudní znalci Vrchního soudu San Andreas smí vznést k Vrchnímu soudu San Andreas žádost o odebrání akreditací té instituci, která tyto akreditace nadále nesplňuje.

 

Článek 7 – Typy posádek v PNP

§7.1 ZZS SA poskytuje pozemní posádky ILS a ALS:
a) ILS (intermediate life support) jsou pozemní posádky vedené zdravotnickým záchranářem (či zdravotníkem, který úspěšně absolvoval kurz ILS). Všichni ostatní členové posádky musí mít absolvovaný alespoň kurz BLS.
b) ALS (advanced life support) jsou pozemní posádky vedené lékařem, který úspěšně absolvoval kurz ALS. Všichni ostatní členové posádky musí mít absolvovaný alespoň kurz BLS, preferovaný je však ILS.

§7.2 ZZS SA dále poskytuje speciální skupiny:
a) LZS – leteckou záchrannou službu ZZS SA (viz Článek 5 tohoto zákona), pilot nemusí mít zdravotnické vzdělání
b) Vodní záchrannou službu, která složením posádky odpovídá posádce ILS, kormidelník však nemusí mít zdravotnické vzdělání

§7.3 Instituce smí poskytovat posádky ILS a BLS.
a) ILS posádky viz §1 tohoto článku
b) BLS (basic life support) posádky jsou nejméně odborné, mají nejméně kompetencí a vede je zdravotník s absolvovaným kurzem BLS.

§7.4 ALS posádky smí ponechat pacienta na adrese, zodpovědnost za zdravotní komplikace pacienta způsobené tímto rozhodnutím nese vedoucí posádky.

§7.5 ALS a ILS posádky smí ponechat pacienta na adrese proti negativnímu reverzu, je-li tento pacient svéprávný a aktuálně schopný rozhodovat o svém zdravotním stavu. Posádka musí pacienta poučit o možných komplikacích a sepsat negativní reverz ve dvou kopiích – jednu posádka ponechá pacientovi, druhou zařadí do výjezdové dokumentace. Pacient, který podepsal negativní reverz, nese zodpovědnost za případné zdravotní komplikace, které se u něj vyskytnou v souvislosti s problémem, pro který byl ošetřen.

§7.6 Kompetence jednotlivých typů posádek jsou určovány Lektorským sborem ZZS SA a jsou uveřejněné na webových stránkách ZZS SA.

 

Článek 8 – Lektorský sbor ZZS SA

§8.1 Lektorský sbor ZZS SA je speciálním interním sborem v rámci ZZS SA, který může vytvářet, upravovat a rušit akreditace nutné pro poskytování PNP institucemi a jejich zaměstnanci.

§8.2 Informace o všech kurzech a akreditacích uvede Lektorský sbor ZZS SA na webových stránkách ZZS SA

§8.3 Kurzy pro ostatní instituce jsou poskytované lektorským sborem po předchozí domluvě, kurzy mohou být zpoplatněné

§8.4 Lektorský sbor ZZS SA smí požádat Vrchní soud San Andreas o odebrání kterékoliv akreditace instituci

§8.5 Lektorský sbor ZZS SA zodpovídá za vzdělávání členů ZZS SA.

 

Článek 9 - Minimální požadavky na zaměstnance ZZS

§9.1 Zaměstnanec ZZS musí splňovat následující podmínky:
a) věk nad 18 let,
b) trestní bezúhonnost,
c) minimálně dokončené střední vzdělání,
d) fyzickou a psychickou způsobilost k výkonu práce.

§9.2 Pro zařazení ve výjezdových posádkách ZZS SA musí zaměstnanec absolvovat alespoň kurz ILS, výjimkou jsou zaměstnanci ve zkušební době, kterým stačí absolvovat kurz BLS.

 

Článek 10 - Minimální vozový park ZZS SA

§10.1 Na každé výjezdové základně ZZS SA musí být alespoň jedno vozidlo RZP k dispozici pro primární výjezdovou činnost. Vozidlem RZP ZZS SA se rozumí sanitní vozidlo, které je v souladu se Zákonem o provozu na pozemních komunikacích.

§10.2 Každá výjezdová základna ZZS SA smí operovat libovolný počet vozidel RV určených pro transport ALS posádky v setkávacím systému na místo události. Vozidlem RV ZZS SA se rozumí osobní automobil s uzavřenou karosérií, který je v souladu se Zákonem o provozu na pozemních komunikacích.

§10.3 Základna ZZS SA, která poskytuje LZS, musí mít k dispozici vrtulník speciálně upravený k transportu ležícího pacienta, který je řádně registrovaný ve Veřejném registru letových prostředků Úřadu pro civilní letectví, a který musí splňovat všechny stanovené normy a musí být pravidelně kontrolován jeho technický stav. Tento vrtulník však může být stejně jako pilot externí.

§10.4 Všechna vozidla RZP, RV i vrtulníky LZS spravované ZZS SA musí být vybavena dle zvláštního předpisu, který vydává Lektorský sbor ZZS SA.

§10.5 Výjezdové základny ZZS SA s přístupem k vodní ploše smí mít k dispozici člun vodní záchranné služby, který musí být speciálně upraven k transportu ležícího pacienta a vybaven dle zvláštního předpisu vydaného Lektorským sborem ZZS SA jako vozidlo RZP ZZS SA.

§10.6 Výjezdové základny ZZS SA smí využívat i jiná, výše neurčená vozidla. Vozidly pro jiné využití se rozumí taková sanitní, osobní, dodávková nebo nákladní vozidla, která slouží k jiným účelům, než je primární výjezdová činnost ZZS SA. Všechna tato vozidla musí být v souladu se Zákonem o provozu na pozemních komunikacích.

 

Článek 11 - Minimální vozový park institucí

§11.1 Každá instituce, která poskytuje PNP na území státu San Andreas, musí operovat alespoň s jedním vozidlem RZP.

§11.2 Každá instituce smí využívat i jiná vozidla než vozidla RZP, ne však vozidla RV a vrtulníky LZS.

§11.3 Vozidla institucí musí být vybavená dle zvláštního předpisu, který vydává Lektorský sbor ZZS SA, nesmí však vybavovat svá vozidla jako vozidla ALS.

§11.4 Všechna vozidla institucí musí být v souladu se Zákonem o provozu na pozemních komunikacích.

 

Zákon byl přijat na základě návrhu podaným autorským týmem z řad Zdravotnické záchranné služby (MUDr. Tomáš Beneš, Ph.D., MUDr. Nicol Karman, Ph.D. a MUDr. Petr Polikowsky, Ph.D., MBA) a schválen Vrchním soudem San Andreas po korektuře textu.

Stengel v.r.

Holub

Hráč

45
7.10.2023 09:09, naposledy upraveno 7.10.2023 09:09 uživatelem Holub
(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

 

KONGRES SAN ANDREAS

Kongres San Andreas


Novela zákona č. 151

Zákon, kterým se mění zákon č. 29/2021, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

ze dne 22.09.2023. Novela vstupuje v platnost dne 12.10.2023


Novela zákona upravuje článek 5. – Letecká záchranná služba ZZS SA

§5.1 Letecká záchranná služba ZZS SA (dále v textu jen LZS) je speciální ALS skupinou spravovanou ZZS SA.
§5.2 Vedoucím posádky LZS musí být lékař s atestací v oboru urgentní medicína a medicína katastrof.
§5.3 Posádka LZS musí být minimálně dvoučlenná – skládá se alespoň z lékaře a pilota (ten může být i externí).
§5.4 O vzletu LZS rozhoduje koordinátor výjezdové základny ZZS SA, která LZS poskytuje.
§5.5 Pilot LZS se musí řídit Zákonem o civilním letectví.


Ve Fort Carson dne 07.10.2023
Raymond Brantley
předseda Kongresu San Andreas

15.11.2023 22:11
(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

KONGRES SAN ANDREAS

Kongres San Andreas


Novela zákona č. 162/2023

Zákon, kterým se mění zákon č. 29/2021,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

v platnosti od 19.11.2023


Zákon upravuje článek 5.

Článek 5 – Letecká záchranná služba ZZS SA

§5.1 Letecká záchranná služba ZZS SA (dále v textu jen LZS) je speciální ALS skupinou spravovanou ZZS SA.

§5.2 Vedoucím posádky LZS musí být lékař.

§5.3 Posádka LZS musí být minimálně dvoučlenná – skládá se alespoň z lékaře a pilota (ten může být i externí).

§5.4 O vzletu LZS rozhoduje koordinátor výjezdové základny ZZS SA, která LZS poskytuje.

§5.5 Pilot LZS se musí řídit Zákonem o civilním letectví.

a) Vyjímka se váže na dočasné přistání mimo heliport při dostatečném vyznačení zaparkovaného prostředku
b) Vyjímka se váže na krátkodobý let pod minimální letovou hladinou, je-li to v osobních schopnostech pilota
c) I přes vyjímky je pilot stále nucen hlásit veškeré své kroky do leteckého kanálu.


 

 

Mgr. Elizabeth Hawkins
předsedkyně Kongresu San Andreas

Zeintar

Hráč

49
9.2.2024 14:01, naposledy upraveno 14.2.2024 19:19 uživatelem Rataj

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

Kongres San Andreas


Novela zákona č. 117/2024

Zákon, kterým se mění zákon č. 29/2021,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

neplatný právní předpis dle S-773


Zákon přidává článek 12

Článek 12 - Stanovení ceny nemocničního ošetření

§12 Transport fakultní nemocnice je zpoplatněn poplatkem 20.000 Kč. Ošetření specialistou Johnem Healerem je zpoplatněno na 15.000 Kč. Osvobozeni od tohoto poplatku jsou:
a) Členové Policie San Andreas ve výkonu služby.
b) Členové Zdravotnické Záchranné Služby ve výkonu služby.
c) Členové Hasičského Sboru ve výkonu služby.


Předseda kongresu
Yukimura Torio

25.2.2024 12:03

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

KONGRES SAN ANDREAS

Kongres San Andreas


Novela zákona č. 173/2024

Zákon, kterým se mění zákon č. 29/2021,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

v platnosti od 28.2.2024


Zákon přidává článek 12

Článek 12 - Stanovení ceny nemocničního ošetření

§12 Transport fakultní nemocnice je zpoplatněn poplatkem 20.000 Kč. Ošetření specialistou Johnem Healerem je zpoplatněno na 15.000 Kč. Osvobozeni od tohoto poplatku jsou:
a) Členové Policie San Andreas ve výkonu služby.
b) Členové Zdravotnické Záchranné Služby ve výkonu služby.
c) Členové Hasičského Sboru ve výkonu služby.


MUDr. Lea Santiago
Místopředsedkyně kongresu San Andreas

Yukimura Torio
Předseda kongresu San Andreas


Powered by LeoSight IFS
LT~56

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo