Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Vyřešeno Žaloba na Vrchní soud San Andreas


acaBeNendohzoR

Hráč

69
22.3.2021 01:42

Podatel: Stát San Andreas

Zastoupen: BSc. Giuseppe Falco státní zástupce

Věc: Stát San Andreas podává žalobu na Vrchní soud San Andreas ve věci pochybení a neplnění povinností soudu.

Odůvodnění: Vrchní soud San Andreas,  jakožto celek zcela pochybil v případu S-51, toto řízení vedl pan JUDr. Horacio Max Dirix.
K pochybení došlo ve 3 případech, prvním bylo že si soud neověřil všechny skutečnosti které mu byly dodány, a to konkrétně Trestní rejstřík obžalovaného a skutečnost zda byla osoba umístěna v cele z důvodu nelegálního držení zbraní, nebo zda byla v CPZ při čekání na soudní řízení, v důsledku toho byl obžalovaný uznán vinným z nelegálního držení zbraní, ovšem nebyl mu uložen žádný trest i když k tomu nebyl žádný důvod jelikož osoba nebyla ve spojení s tímto skutkem nikdy umístěna do cely. Druhým případem je to, že se liší verdikt vyřknutý při soudu a písemný rozsudek. U soudu byl obžalovaný shledám nevinným ve všech bodech, ovšem písemný rozsudek uvádí že byl shledán vinným v jednom bodě obžaloby. Třetím pochybením je že v písemném rozsudku není možnost se odvolat, možnost odvolání sice byla vyřčena, ovšem v písemné verzi není. Obžalovaný unikl trestu i když se doznal, a navíc se od sebe liší to co bylo řečenu u soudu a to co je uvedeno v písemné verzi. Stát San Andreas považuje toto chování soudu za minimálně v rozporu s morálními hodnotami.

Záměr: Provedení vnitřního vyšetřování fungování soudu a jeho postupu při tomto řízení, přehodnocení rozsudku.

Příloha : Spis trestního řízení

22.3.2021 10:02

Adresát: BSc. Giuseppe Falco

Věc: Odpověď na podnět


Vážený pane Falco,

v první řadě budeme jako podatele tohoto podnětu chápat Vás, nikoliv stát San Andreas, který sice jakožto státní zástupce hájíte u soudních řízení, nemáte však nárok jménem státu San Andreas jednat.

V druhé řadě dle charakteru Vašeho podnětu nebudeme věc chápat jako žalobu na Vrchní soud San Andreas, jelikož nemůžeme jako institut soudit vlastní institut. Přesto se věcí zabývat budeme, avšak případ budeme řešit nikoliv podle nadepsané Věci, ale spíše podle Záměru v závěru Vašeho textu.

Na základě Vašeho podnětu zahajujeme vnitřní přezkumné řízení ve věci možného pochybení ze strany soudce vrchního soudu JUDr. Horacio Max Dirix.

První zmíněné obvinění je možné řešit odvoláním k trestnímu řízení vyhlášeného dle soudního dokumentu S-051. Odvolání se podává dle naší infografiky (viz příloha) a v souladu se zákonem č. 4/2020 o soudním řízení, §10.

Druhý a třetí případ možného pochybení budeme řešit v rámci samostatného přezkumného řízení a to prvně zrychleným správním procesem.

Závěrem bych Vám rád poděkoval za odeslání podnětu, byť s věcnými chybami; jedná se o velice závažnou věc, kterou se budeme prioritně zabývat.

 

Přiloha:


JUDr. William Stengel, Ph.D.,
předseda vrchního soudu San Andreas.

 

22.3.2021 14:42

Adresát: BSc. Giuseppe Falco

Věc: Výsledek přezkumného řízení


Vážený pane Falco,

přezkumné řízení bylo dokončeno a jeho výsledek najdete v soudním dokumentu S-078.

Soudce vrchního soudu JUDr. Horacio Max Dirix byl na základě tohoto rozsudku propuštěn ze své funkce.

Nedošlo-li k satisfakci záměru Vašeho podnětu, máte právo se odvolat podáním nového podnětu.


JUDr. William Stengel, Ph.D.,
předseda vrchního soudu San Andreas.

 


Powered by LeoSight IFS
LT~48