Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Shrnutí podzimních novinek


4.11.2021 13:00, naposledy upraveno 4.11.2021 13:05 uživatelem Rataj

V poslední době jsem na serveru udělal spoustu menších aktualizací, které spolu příliš nesouvisí a tak jsem se rozhodl je vydávat postupně. Jelikož šlo o menší aktualizace, nevytvořil jsem o nich žádný topic na fóru. Teď ale vytvořím alespoň jejich shrnutí, abyste měli přehled o tom, co všechno je nového, pokud nečtete changelog. Vynechám OILRIG a Halloween event, jelikož ty své příspěvky na fóru mají.

 

Quality of Life

Poslední 2 měsíce byly značně ve znamení tzv. QoL úprav, neboli takových úprav, které menším způsobem zlepšují požitek z hraní, zlepšují realističnost nebo usnadňují použití některých funkcí. Takové úpravy samozřejmě probíhají neustále a často skoro nestojí za řeč. Teď jich ale bylo více pohromadě, tak si to pojďme alespoň statisticky shrnout. Patří sem i dohánění restů s tickety, nebo povyšování v rámci AT.

Kolik toho vlastně za ty 2 měsíce bylo?

  • 23 QoL úprav
  • 28 bugfixů
  • 356 vyřešených ticketů
  • 5 nových GM, z nich následně 2 nová GA (tím znatelně snížena doba čekání na report)
  • aktualizace serveru na nejnovější verzi MTA:SA 1.5.9

 

Změna fungování výtahů

Nejlepší ohlasy měla jednoznačně aktualizace, která zcela změnila fungování výtahových vstupů na serveru. Nyní se nechovají jako hloupé a poměrně zbytečné vstupy, které nelze použít při uzamčení interiéru. Všechny dveře totiž nyní fungují jako realistické, samostatně zamykatelné vstupy.

 

Větší klíčenky

Druhá aktualizace, kterou velmi ocenili především nejbohatší hráči na serveru, je zvětšení klíčenek. Ty byly rozšířeny o 1 řádek a 2 sloupce, dohromady nám tak všem přibylo 12 slotů v inventáři určených pro klíče.

 

Rework systému zbraní

Kvůli mnoha chybám, které systém zbraní obsahoval (občasné mizení munice, nebo naopak její duplikace, ztráta metadat, apod.) jsem přepsal poměrně velkou část server-side kódu u systému zbraní. Na první pohled není pro hráče patrná žádná změna (vše vypadá stejně), ale po stránce fungování je teď spoustu věcí jinak. Především se tím ale vyřešili úplně všechny nahlášené bugy se systémem zbraní.

 

Úpravy pravidel a /911

Asi nejzásadnější nedávnou změnou bylo přepsání některých pravidel (konkrétně č. 7, 8, 19, 20, 22, 31, 33, 35, 36, 37). Změny v pravidlech jsou již platné a to od 2. listopadu.

V návaznosti na změnu pravidla č. 7 (které nyní umožňuje přepadávání i v blízkosti NPC) byl přidán nový příkaz /911, který mohou hráči použít k nahlášení únosu nebo přepadení prostřednictvím NPC (blízké NPC, které na vás vidí, zavolá policii).

Dále se změny týkají také vykrádání aut a interiérů, v tom jsou teď pravidla trochu benevolentnější, co se týče odemčených interiérů a odemčených aut - proto si je zamykejte!

V rámci úprav pravidel jsme také vyladili různé nejasnosti (např. co se může a nesmí krást, že při PK od PSA se musí čekat před vchodem nemocnice a ne někde na střeše, že na obchodní podvod musí mít i ten podvodník 10 hodin, přepsání některých pravidel pro větší srozumitelnost, atd..)

 

Hrací karty

Nejnovější změnou je přidání hracích karet. S těmi můžete hrát skoro jakoukoliv karetní hru. Blackjack? Baccarat? Prší? Poker? Žádný problém. K dispozici máte balíček 52 karet v různých edicích. Z balíčku můžete karty odebírat, můžete si klidně uspořádat i vlastní balíček konkrétních karet (pravidla některých her to tak třeba určují). Karty v balíčku, ale i v menším uskupení (např. 5 karet) můžete míchat - jediným kliknutím se kompletně změní pořadí karet na zcela náhodné. Karty můžete mít v inventáři jednotlivě nebo v libovolně velkých skupinách (v rámci jednoho slotu) a to až do výše 52 karet. Můžete je také pokládat na stůl, kde samostatné karty mají svou vlastní texturu, kdežto balíčky karet jsou zadní stranou nahoru. Pro hraní her jako například Prší určitě uvítáte, že můžete karty pokládat na položenou hromadu a zůstanou tak lícem nahoru. Karty můžete koupit v každém obchodu se smíšeným zbožím, tak si to vyzkoušejte sami.

https://cdn.discordapp.com/attachments/737019249565892698/905601380885073930/unknown.pnghttps://cdn.discordapp.com/attachments/737019249565892698/905601364581834802/unknown.png

 

Vlastní obchody

Další novinkou, která nás ale teprve čeká, jsou vlastní obchody. Zatím vám tu uveřejním jeden screenshot, který vám vlastně dost prozradí. Bližší informace však teprve oznámím.

https://cdn.discordapp.com/attachments/535893702330286118/905097460316262410/unknown.png

Zorra

Hráč

41
4.11.2021 13:24

Ty karty 😮😮😮😮😮

Nechápu jak jsi tohle dokázal udělat v GTA, jsi prostě bůh!

Jacko88

Hráč

41
4.11.2021 14:16

Cením tvou práci, všechno je super, všechny updaty hru vážně o dost zlepšili, až na jeden (Čistě můj názor, ale viděl jsem si na to stěžovat více lidí.) a tím je ''Změna fungování výtahů'', mě osobně štve jak to teď funguje. Ano, je to reálně, ale dle mého nebyl důvod, měnit fungování těch starých výtahů, protože už to bylo zajeté a všichni na to byli zvyklí, ale teď je to zdlouhavější a velice otravné. A btw, když byl update přidán, zamkl jsem si garáž, na zemi jsem měl položenou vestu a odpojil jsem se, ale problém je v tom, že jsem zamkl jen ''dveře'' a ''vrata'' jsem nechal odemčená, protože mi to nedošlo, prostě jsem na to nebyl zvyklí. Já osobně, bych ocenil vrácení starých výtahů. Ale celkově, díky za skvělé updaty.

 

 

Zeintar

Hráč

49
4.11.2021 14:45

@Jacko88 

Funfact, vrata jsi nenechal odemčená ty. Po tom updatu server odemknul všechny elevatory, tudíž se dalo dostat bez problému do jakékoliv garáže, nebo domu, který má třeba balkón.

Holub

Hráč

46
4.11.2021 14:51, naposledy upraveno 4.11.2021 14:56 uživatelem Holub

NPC...

Úprava a využití NPC je luxusní věc (popravdě jsem měl v plánu si to vyzkoušet během zakoupení Caprice, /chance rozhodla jinak... a ano, ta tajemná /chance určovala zda si NPC danou postavu pamatují), tohle je něco, co cením a co bude mít využití (ideálně ještě s tím, aby byla povinnost pro ilegály tohle využívat na základě zdravého rozumu). Sice díky tomu půjde trošku užitečnost kamer do háje (NPC se tímto stává užitečnější a při zohlednění cen i levnější), ale zase NPC mají konečně nějaké využití než jen být betonovým sloupem (většinou) na daném místě.


Karty...

Výborně, aspoň zase někdo prohraje Bel Air.


Elevátory...

S čím nesouhlasím jsou elevátory a jejich změna (zjevně nejen dle mého) k horšímu. Bohužel tím vznikla i docela specifická situace, neboť se díky tomu šlo dostat do zamknutého interiéru (s daným updatem totiž došlo k "odemknutí" všech těchto elevátorů). Naneštěstí se to nevyhlo ani mně a dva hráči (nebo jeden hráč a člověk, který mě na tuto skutečnost upozornil) si řekli, že mi v garáži-serverovně přenastaví asi dvacet rigů (poznámky o vniknutí nikde, ani nevím co bylo ukradeno a kdy tomu bylo, narazil jsem na to cirka tři dny zpátky). A zkuste si hledat 20 rigů mezi zbývajícími 120, to už je snažší je všechny sundat a dát je zpátky. Pro člověka, co tohle udělal, je vyhrazené speciální místo v pekle. 

O to víc nepříjemné jsou elevátory, když chci vyjet s autem - jsem člověk, co se naučil užívat klíčky od nemovitosti na ovládání elevátoru, což bohužel po updatu elevátorů není možné. Když člověk jezdí s jedním autem, které má venku, tak se to dá ještě plus mínus přežít. O to horší je to, když člověk střídá auta (nebo je kvůli schopnosti řídit ze strany ostatních nucen střídat auta) a musí tohle řešit. Bohužel je to skutečně otravné a nějaká možnost ovládání přes klíč či dálkové ovladání ve vozidle by se víc než hodila.


Vlastní obchody...

Jak to vlastně bude se stávajícími obchody a NPC? To je otázka, co mi trochu vrtá hlavou. Bude pořád limitace na typ NPC (asi spíš), nebo bude jedno univerzální, ke kterému půjde dát všechno z nějakého výběru? Po zahájení podnikání totiž přemýšlím i nad dalšími itemy, pokrmy a nápoji, co by bylo fajn prodávat.


Oprava nekonečné munice...

Konečně nebude server po půlnoci (a nepřítomnosti AT) the oldest anarchy server on Czech MTA RP scene. Tohle je asi to, co mi udělalo největší radost.

 

4.11.2021 18:06

Ano, uznávám, samotné nahození aktualizace s výtahy způsobilo některým hráčům nemalé problémy. Jednalo se však o jednorázový problém s přechodem na nový systém, jinak to udělat nešlo. Věřím však, že to je už vyžehleno a že nové možnosti, které tato aktualizace přináší oceníte i vy. U garáží je to zbytečně komplikovanější, to je pravda, ale v případě nějakých velkých budov je nový systém obrovská výhoda. Vlastníci větších interiérů si to chválí. Paradoxně má zrovna tahle aktualizace z těch posledních nejvíce pozitivních ohlasů, ale zároveň touto kontroverzí ohledně problému při nahození také i nejvíce negativních.

Pokud vás otravuje zamykat dva vchody zvlášť při výjezdu z garáže, můžete si podat report a my vám garáž upravíme tak, aby měla jediný vchod (pro lidi i auta). To by mělo vyřešit ten jediný problém, který přetrvává.

Drelamond

Hráč

9
9.11.2021 16:18

Ty karty 😮😮😮😮😮

Nechápu jak jsi tohle dokázal udělat v GTA, jsi prostě bůh!

 

Dokáže scripter urobiť, chce to len čas. Poznám dosť dobrých bugov na pokri takže pokiaľ tam budú tak ihned píšem a pingujem rataja.

27.11.2021 00:11

rataj ma proste big balls (sefko velky)


Powered by LeoSight IFS
LT~115

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

DUBEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: Vitezslav (2063Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
pepekmornik

210Kč včera v 20:27

pepekmornik

210Kč včera v 20:26

Lliborflegr

100Kč včera v 15:30

Nejnovější uživatelé
vyhonek25

Registrován 25.4.2024

Ham201

Registrován 24.4.2024

bujdaCZ

Registrován 24.4.2024