Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Respawn frakčních vozů

1 2 3



1.7.2022 12:20

Zdravím, rád bych se k tomu také vyjádřil jakožto majitel firmy.

S příchodem placeného respawnu jsem hned zajistil věci co by tomu měli zabránit.

  • Roadx
  • Sledování kamionů(GPS)
  • +mám i na Discordu dodatečnou el.knihu jízd, kde lidi zapisují stav tahače.
  • Zmenšil jsem počet lidí ve firmě.

První dny jsme jakožto vedení vše hlídali jestli zapisují, vrací tahač atd.... Jenže bohužel co se nestalo, pokaždé když jsem přišel do hry tak tahače rozbité a v lepším případě nebyly ani na sídle. Co si budem po pár dnech/týdnech už jsem na to neměl ani náladu.

No a zde nastávají časté případy, když někdo zničil tahač, tak kolikrát leavnul frakci a jeho postavu už jsem ani neviděl ingame. Je sice hezké že máme Soud 2.0, ale jak ho mohu podat k soudu když na té postavě ani nehraje nebo přestal hrát úplně.

Jestli chce mít někdo velkou firmu, tak bohužel nemá šanci uspět, bohužel vidím po mapě i tahače z jiných firem a často jsou dosti poničené.

A chtěl bych navrhnout jak už zde zmínil @kocvin, nějaký ten jeden respawn zadarmo. Nejspíše vím že to neprojde, ale návrh je návrh. Když by to neprošlo tak aspoň zlevnit respawny jen na Kamiony, aby nedošlo k zneužívání respawnů.

Bohužel je více lidí kteří si neváží kamionů, než kteří si jich váží a vše poctivě zapisují na již zmíněný discord. V poslední době přibylo dosti lidí co to dělají úmyslně.

Budu rád za každou vaší reakci.

Předem díky za přečtení. S pozdravem Karlito.

 

 

 

1.7.2022 13:54, naposledy upraveno 1.7.2022 14:12 uživatelem Rataj

Pojďme si prvně obecně říct, jak se tohle dá řešit. Rozdělme si to na dvě sekce.

 

Co můžete udělat vy, abyste tomu zabránili:

  • pečlivěji vybírat zaměstnance, problémové vyhazovat
  • informovat je, že v případě bugů si mají podat report
  • nastavit si ve firmě pravidla: vracet vždy tahače na své místo, natankované, opravené

 

Co můžeme udělat my, abychom vám to zpříjemnili:

Tohle už je složitější. Zatím je tu návrh na free respawn jednou za nějaký čas. Bohužel by se to zneužívalo, obzvláště ve frakcích, které provozují super sporty, takže by se to muselo omezit na účelová vozidla. I poté nastává spoustu problémů, stále to jde zneužívat. Naopak v některých případech se budeme dohadovat o té lhůtě, protože to někdo bude potřebovat častěji a budou o to žádat v reportech. Pak se s námi někdo bude hádat, že to není fér, že to nějaká auta mají a jiná ne a obecně to bude nepřehledné a hráči nebudou ani rozumět tomu proč to jednou stojí tolik a jednou tolik. Aby pak ušetřili, tak budou raději čekat X hodin a po dobu těch X hodin se budou vozidla válet po mapě. Nakonec tím ještě ztratíte motivaci vynucovat si u zaměstnanců ty pravidla, protože se můžete zase opřít o free respawn a budeme tam kde jsme byli.

Napadlo mě ale ještě jedno řešení - pojištění. Neuvítali byste možnost si kamiony pojistit? Pojišťovny by provozovali hráči a když tomu trochu pomůžeme skriptem, určitě by se objevilo pár nových frakcí s tímto zaměřením. Frakce by pravidelně platila pojišťovně vlastního výběru nějakou sjednanou částku (automaticky) a všechny opravy by ji pak hradila pojišťovna. Pojišťovna by pak měla záznam všech oprav a případné zneužití by pak mohla řešit soudně. V praxi tak zaplatíte denně stejnou částku a opravy máte zdarma. Případně zlevněné s nějakou spoluúčastí. Taktéž by třeba mohl projít nějaký IC zákon, že by za nějakých podmínek část pojištěných oprav hradil stát, aby se provozování pojištoven vyplatilo a nemuselo by tak pojištění být předražené. Teoreticky by se to pak mohlo vztahovat i na ty respawny, kde by se cena snížila o cenu opravy (kterou by uhradila pojišťovna).

 

Nakonec se tu vyjádřím ke konkrétním komentářům:

@Holub všechny markery opraven do mapy sází přímo ten skript, který řídí funkci opraven; zkrátka není pravda, že by někde byl marker opravny a nic by tam skutečně nebylo, pravděpodobně jsi jen netrefil přesně tu lokaci. Pak tu máte mechaniky a světe div se právě ty respawny, které stojí stejně jako cena opravy + cena paliva + tisícovka navíc. EDIT: Proč vůbec řešíme RCN vrtulník, když to stejně platí stát a pro tu frakci je to zdarma?

@Colek, @karlito přes soud můžete řešit i neaktivní hráče, naopak je to ještě jednodušší, jelikož se nemohou k soudu dostavit a obhájit se; tím se zvyšuje šance na výhru u soudu. A i pokud ta postava žádné peníze nemá, může se to řešit exekucí. Jediný problém je, že se k vám peníze dostanou docela za dlouhou dobu.

1.7.2022 14:29

Bohužel, všechny body v první části nastavené mám.

  • Jenže tu nastává ten problém že i ti "ověření" zaměstnanci jsou schopni toto udělat. Ale nějaké zaměstnance musím nabrat aby firma neumřela/nekrachla, takže občas musíme nabrat nové lidi.
  • Ano o tomto jsou informování že v případě bugu slouží F2. 
  • Dokonce to mám i ve smlouvě který každý podepisuje, ale i tak se to prostě nedodržuje.(tresty samozřejmě padají, jen je těžké ty lidi sehnat, proto většina vzdá i ten soud, tím než by se to vyřešilo) Sranda potom je že máme benzinku vedle sídla, palivo proplácíme ale i tak to nenatankují.

Popravdě už nevím co udělat více aby lidi aspoň trošku poslouchali. Všechny rady jsem aplikoval.

S těmi pojišťovnami to není vůbec špatný nápad. Tím by se mohl přidat i trvalý příkaz na platby v bance.

Dále bych se chtěl vyjádřit k vyjádření @Rataj. Pakliže hráč nemá žádný majetek, nemá zde již zmíněné peníze, tak nemá jít co to exekuce ne? Tím pádem ty peníze neuvidíme vůbec. 

 

 

 

1.7.2022 14:40, naposledy upraveno 1.7.2022 14:42 uživatelem Rataj

Rozumím, že je těžké schopné lidi shánět, obzvláště když si tu konkuruje tolik kamioňáckých firem, protože je to potenciálně nejvýdělečnější. Ale takový je prostě trh, buďto na přesyceném trhu budeš ten lepší, nebo na něm neuspěješ a zkusíš něco jiného. Samozřejmě stále je to hra a nechceme aby lidi trpěli na to co nemusí, ale taky je to RP a některé věci se dějí docela automaticky a nejde je moc ovlivnit (třeba počet hráčů, kteří chtějí jezdit kamionem a zároveň ty kamiony neničí).

Každopádně k té konkrétní situaci kdy je soudně vymáhán dluh z někoho, kdo nemá žádný majetek. Ještě jsme takovou situaci neřešili, takže to není precedentní, ale pokud by taková situace nastala, pravděpodobně bychom to vyřešili tak, že to proplatí stát a kdyby ten hráč zase začal hrát, tak to bude dlužit státu. Ale to ti samozřejmě takhle nemůžu OOC zaručit, protože je to IC věc, kterou by rozhodl konkrétní soudce.

Trvalé příkazy by se hodili také, o tom už se tu diskutovalo velmi dávno a prakticky jsem to schválil, zároveň to ale není příliš prioritní, takže se to hodně posouvá. V podstatě co se týče vývoje tak mám velkou frontu věcí, které na server chci přidat, ale hold se tím musím nějak postupně prokousávat a řadit to dle priority. Proto také ty pojišťovny nemohu slíbit hned, ale vidím v tom rozumné řešení téhle problematiky.

romus123

Hráč

11
1.7.2022 14:59

Jako majitel firmy se též přidám , denně řeším rozbité kamiony .

Hráči, kteří se bugnou nechtějí čekat na report , nováčci si kamionu neváží a pak tu máme mufiany . 

od dob placeného respawnu, se firma nedokáže poradně zvednout a to se opravdu snažíme , ale když nováček rozbije kamion a opravdu omylem .. co mu mám říct , opravím to za nej , stejně na to peníze nemá , druhej den mu kamion rozstrili , to už máme skoro 400 k a on stihl vydělat 30 k….

 

 

Jediná má žádost je aby byl jeden free respawn frakce nebo ať při restartu se respawnuji vozidla frakce - na serveru by bylo hlavně uklizeno . (Neříkám všechny , ale dodávky a kamiony a případně levné vozidla co používají firmy na delivery . ) 

 

@Rataj

 

PS:od této doby trpime všichni .

1.7.2022 15:26, naposledy upraveno 1.7.2022 15:29 uživatelem kocvin

@Rataj Díky moc za vysvětlení, pojišťovnu bychom určitě rádi využili i my, byla by to taková další berlička pro zaměstnavatele a to je dobře. 

Jinak kdybych se měl vyjádřit k těm neplaceným respawnům jednou za den. Mohl by se vztahovat jen a pouze na tahače návěsů, to je ta největší bolest a rána pro firemní finance. Dodávky, osobáky a ty luxusní auta si každá fungující firma snad dokáže obstarat sama pokud je má. 

Pokud to neklapne, tak se s tím hold budeme muset prát dál a doufat, že se na oplátku jednou bude firma pyšnit stálým a funkční personálem. 

Holub

Hráč

45
1.7.2022 15:36, naposledy upraveno 1.7.2022 16:03 uživatelem Holub

@Rataj Opravdu se mi nechtělo zkoušet utratit 170 tisíc z kapsy mé vlastní postavy, to uznávám. Tím vlastně padají mé výtky ohledně tohohle krom těch mechaniků - zkus si najít člověka, co dokáže opravit VRTULNÍK (protože sorry jako, ale pochybuju, že každý mechanik z G66 dokáže opravit domr... vrtulník) okolo sedmé hodiny ráno na serveru. Nebo zkus odtamtud běžet zase zpět pro respawnutý vrtulník... a jsme zase na tom samém bodě. Nemluvě o tom bodě, že jde o plýtvání peněz poplatníků, kvůli kterým RCN mělo IC problém v rámci soudního sporu, který dodnes trvá - jde vyloženě o plýtvání prostředků víc, než je zdrávo. A proč? Protože ten vrtulník nemůžeme normálně opravit v San Fierru (a vlastně kdekoliv jinde, že...). A sorry, ale pak řešit IC problém kvůli tomu, že tam je nějaká chyba či jiné OOC paranormálno... na to fakt nemám náladu. Jo, proto to taky řeším.

Opět mě nepřekvapuje, že nepadla žádná zmínka ke kolizím stojanu u čerpačky, u kterých ty kolize jsou skutečně nějaké podivné (a věřím tomu, že už to minimálně jeden člověk musel nahlásit, pač jde o evidentně problém již od začátku serveru). Ano, naletěl jsem tam schválně takhle blízko kvůli tomu, aby to šlo skutečně vidět.

 

Bohužel s tím markerem to opravdu není tak, jak to vypadá. Na dané lokalitě jsem schválně několik minut šaškoval (před i po záznamu) s pozicí vrtulníku, ani jednou mi do chatu neskočilo nic ohledně "vstupu do opravny". Dřív jsem zkoušel zda ta opravna není dole a opravdu není (tak taky došlo k poškození vrtulníku, kvůli kterému padlo přes 100k, aby se ten vrtulník dokázal poté vůbec odlepit od země z menu mechanika...). A světe div se, projel jsem to i autem, zda náhodou není ten marker někde dole. Takže buďto je někde ve vzduchu (fakt super...), je prostě na takovém místě, že se mi k němu nepovedlo dostat, NEBO je jinde než je ten marker.

Vím, že to tu začíná směrovat jinam, než byl prvoplánový název a účel vlákna, ale opravdu nebudu kvůli tomu dělat nové vlákno, na které bude ležet prach (a že takových vláken je...). O ticketech nemluvě. Už se to tu nakouslo a věřím tomu, že řešení daných problémů by už mohlo být konečně přínosem i pro nás, lidi, co RPí tohle trápení.

1.7.2022 16:33, naposledy upraveno 1.7.2022 17:17 uživatelem Rataj

@romus123 @kocvin zatím nic neslibuji, ale zvážím automatický free respawn tahačů s restartem serveru.

@Holub ten problém s kolizí je zajímavý, já na serveru létal hodně a tohle se mi nikdy nestalo, asi musíš být fakt hodně blízko, aby k tomu došlo. Věř tomu nebo ne, nikdy si na to nikdo nestěžoval. Ale uznávám, že by bylo fajn tu kolizi napravit, byť to bude trochu mravenčí práce.

Co se týče té opravny, o téhle ani nevím, musel ji vytvořit někdo z adminů a kdo ví kam jí umístil, každopádně tam určitě někde je. Jdu se na to podívat do hry a dám vědět, případně to přemístím na rozumnější místo.

EDIT: Jedná se o opravnu v interiéru a bohužel to ukazuje blip v exteriéru. Každopádně opravím tuto chybu a přidám alespoň na jedno z letišť nějakou opravnu.

EDIT2: Automatický respawn tahačů s restartem serveru bude přidán.

1.7.2022 19:54, naposledy upraveno 1.7.2022 19:55 uživatelem kocvin

@Rataj prý nic neslibuji, hlavně že už je to tam.. 😁

 

Děkujeme !

Colek

Hráč

56
1.7.2022 22:00

taky se přidávám, díky ♥️

1 2 3


Powered by LeoSight IFS
LT~109

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

DUBEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: freecko (2000Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

WoT Turnaj - BO3

zítra 16:00

Kdo je online?
Vitezslav

255Kč včera v 16:09

tootsao

70Kč včera v 15:03

Mondis

150Kč včera v 09:17

Nejnovější uživatelé
mimiRP

Registrován 18.4.2024

misik69

Registrován 18.4.2024

Alogare

Registrován 18.4.2024