Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Absurdita trestu - Stížnost Dzardys


Lexikonn

Hráč

78
15.7.2023 23:57, naposledy upraveno 22.7.2023 16:45 uživatelem Lexikonn

Ačkoliv se mě trest netýká, nemohl jsem si odpustit poukázat na něj, jelikož mě to celé přijde dost komické.

Na síti Iris byl vypuštěn příspěvek, který způsobil udělení banu za Metagaming:

Prošel jsem si tedy žádost o vysvětlení banu a Dzardysova odpověď mě dost překvapila.
Ban ti však byl udělen za tvé tvrzení "neviděl jsem žádnou firmu, která by se přemístění zúčastnila..." Moc dobře víš, že se celá situace odehrála na základě takzvaného passive RP

Takže OOC ví, že to proběhlo pasivně a IC to ví.. protože to ví OOC? Nebo jak mám pochopit tuhle tvoji větu? Kde přesně je v tomto příspěvku porušení metagamingu? Jedná se o IC získání informací. Metagaming by dle mého mělo být využití OOC informací v IC světě, nicméně v tomto případě se jedná o IC otázku, aby se informaci IC dozvěděl. Využití OOC..? Nebyl by to metagaming spíše, kdyby to věděl jen díky tomu, že se takové stavby tvoří výhradně pasivně, tedy informaci by měl čistě z OOC? Naopak se metagamingu vyhnul tou IC otázkou. Nebo je nová definice pravidla metagaming? Už jsem odehrál pár serverů a všude je metagaming to samé. Skimo výjimka?

A když už to tu sepisuji, tak bych zmínil ještě nějaký menší detail.

Globální pravidla portálu
1. Je zakázáno sprostě nadávat, či se jinak neslušně vyjadřovat a urážet ostatní uživatele.

Pokud je mi známo, pravidla se vztahují i na administrátory (Alespoň mi to Rataj říkal).

A ještě dle Kodexu AT: Člen AT nesmí hráčům nadávat, či se k nim jinak neslušně vyjadřovat.

A pokračujeme další vsuvkou, ke které absolutně netuším co říct.. Asi jen otazník 🤷

Už chci jít taktéž spát, tak poukážu na poslední Dzardysův argument, který je taktéž postaven na hlavu.

A dobrou noc i tobě Dzardys 💚

30.10.2023 18:16, naposledy upraveno 30.10.2023 18:19 uživatelem Rataj

VERDIKT

V daném banu došlo spíše k nepřesnosti v pojmenování, jinak bych jej nepovažoval za neoprávněný. Vysvětlení banu bylo obsáhlé a věcné. Hráč záměrně ignoroval možnost passive RP aby v IC poukázal na něco, co se mu nelíbí z OOC hlediska. Tento hráč a několik dalších už v minulosti rýpali do podobných věcí. Proto je zjevné, že v tomto případě se jednalo o stejnou situaci. Takovýmto rýpáním v IC, čímž nejenom podrývají samotné RP dění (v tomto případě dokonce i politickou činnost jiného hráče) na základě poukazování na absenci dělníků v IC, která by samozřejmě v reálném světě nenastala, ale dopouští se zároveň i metagamingu tím, že svoji OOC nelibost k nějakému jednání na serveru (konkrétně nahrávání mappingů) projevují v IC světě. Už samotné poukázání na nějakou rádoby nesrovnalost v passive RP narušuje IC dění a je to určitě něco, co nechceme aby se na serveru dělo.

Dále také nahrávání mappingů je uzpůsobeno nějakému OOC convenience, bez kterého bychom na serveru nezměnili nic. Představme si jak dlouho by trvala například rekonstrukce policejní stanice a co všechno by to v RP pokazilo, kdybychom měli stavby natahovat na dobu jejich reálného trvání. Můžu rovnou adresovat i Lexikonna, který stížnost podává. Jestliže tvá frakční sídla vyrostla ze dne na den bez RP stavby (taktéž postavena na základě passive RP), proč by se nemohl přes noc objevit plot? Což by mimochodem dokonce i realistické bylo.

Ban byl oprávněný, vysvětlený, obhájený, diskutovaný se mnou v dobu jeho udělení.

Další část stížnosti se zaměřuje na Dzardysovo vyjadřování k věci v soukromé korespondenci, kde by se samozřejmě měl taktéž chovat slušně a profesionálně. Zde naopak uznávám, že Dzardys pochybil a danou věc jsem s ním prodiskutoval, aby se už neopakovala.

Tím stížnost uzavírám a považuji za vyřešenou. @Lexikonn @Dzardys


Powered by LeoSight IFS
LT~64