Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Jason Connor - Životopis + příběh

1 2

JasonDark

Hráč

27
21.6.2024 18:22, naposledy upraveno 22.6.2024 01:53 uživatelem JasonDark

"Are We Cool Yet?"

Dne 21.03.2024 byl den kdy ze mě byl u Kriminálky San Andreas někdo. Nadporučík mi sdělil, že jsem povýšen na Vyšetřovatele. Co to znamená? To znamená, že už jste někdo, kdo má u kriminálky nějaké slovo. Jste někdo kdo má někoho pod sebou a také jste někdo, kdo má svou vlastní kancelář. To bylo to o čem jsem vždycky snil, že budu detektiv který za něco opravdu stojí a když máte vlastní kancl tak už jste kurva někdo! Ten den jsem také dostal svého vlastního podřízeného. Jo dobře kolegu nebo parťáka jak chcete ale pravdou je, že v oficinálním znění se jedná o podřízeného. Jednalo se o Praporčíka Alexe Madrona.

Madrona jsem nikdy pořádně neznal jen jednou si ze mě utahoval kvůli tomu, že se mi líbila jedna kolegyně a to Taina Cerqueira, kterou jsem jako FTO i trénoval. Nicméně to je vedlejší. Madron nelenil ani chvíli a hned druhý den nám všem řekl, že firma White Company je nejspíše organizovaná zločinecká skupina, soustředící se na zbraně. A skutečně tomu bylo tak. Ten den také započalo samotné vyšetřování celé této firmy.

Jakožto vyšetřovatel, jsem si mohl vybrat na jakém oddělení budu pracovat. Samozřejmě, že jsem si vybral vraždy ale to v San Andreas moc neznamená. Jako vyšetřovatel si vybíráte na čem budete pracovat a tak oddělení nehraje příliš roli. Můžete si totiž sami vybírat, co budete vyšetřovat. Tenhle případ byl prakticky celý jen o výslečích až na pár detailů a na pár kriminálníků, kteří si řekli, že se nenechají jen tak chytit. Vraťme se ale k tomu s čím vlastně můj nový parťák Alex přišel.

Při kontrolování objektu v mém spisu jsem narazil na tuto skupinku. Nyní sedí tři lidi za nedovolené ozbrojování z této skupiny a s jedním teď budu mít výslech. Často jsou lidi z White Company právě kvůli zbraním zadrženi. Mám v plánu se na ně zaměřit, protože by se mohlo jednat o organizovanou zločineckou skupinu.“ Sdělil Alex celé Kriminálce. No a já jakožto jeho nadřízený jsem si to tedy vzal na starost, společně s ním. Ono když máte firmu a v ní máte plno lidí u kterých se nacházejí zbraně, tak to začne solidně smrdět. Jako první pán na holení prišel Jacob Karlsson, který vlastně napráskal celou tu jejich organizaci a taktéž se přiznal k tomu, že v ní také působil. Proč? Protože jakmile uvnitř nelegální organizace něco poserete, máte jen pár možností. Útect, bránit se a nebo organizaci zkompromitovat. Je možné, že v tom hrálo roli i to, že jeho přítelkyně Allison Field byla těhotná a nebo také to, že s šéfkou celé této organizace šoustal. Nechápu proč někteří lidé nedokáží být věrní svým druhým polovičkem a jen pro chvilku potěšení, se sníží k něčemu takovému.

Z Karlssona padalo jedno jméno za druhým. Vlastně nám tak nějak napráskal každého. A když byl i s přítelkyní Allison Field ve vazbě práskali dál i místa, kde by se něco mohlo najít. Pro mě a pro Alexe a taktéž pro Pedra Guzmana, který do toho byl taktéž zainteresován, to znamenalo pouze jediné. Spoustu výslechů a domovních prohlídek. Zaznívala jména jako Lily White, což byla šéfka celé organizace. Dále Cathrine Watson, Oliver Cooper, Thomas Vega, John Henson, Radek Wagner, Joseph Walker, Dayvon Bennet a poté pár dalších lidí, kteří byli svědky a nebo mohli vědět nějaké informace. Postupně jsme si tedy chtěli všechny předvolávat a vyslechnout.

Radek Wagner nám ale usnadnil práci. Přišel na stanici s tím, že se hodlá přiznat. Nejspíše se k němu nějak dostalo, že je konec a tak si řekl, že bude rozumnější se vzdát, než se skrývat. Přišel na stanici s tím, že má informace o Lily White a o celé její organizaci. Já a Alex jsme tedy započali jeho výslech. Jako první mluvil Alex a zapsal s ním veškeré důležité informace do protokolu. Samotný výslech jsem si pak vzal na starost já.

Praporčík 448 J.Connor, zahajuji výslech osoby Radek Wagner. Tak pane Wagner. Povězte mi tedy proč jste za námi přišel.“

Chci říct kde paní Lily White schovává výrobní stanici a zbraně.“

Tak povídejte kde.“

Hotel Paradise číslo pokoje je 141 a je v mém vlastnicvím.“

A jak víte, že jí tam schovala?“

Protože jsem se na tom podílel taktéž.“

Jo takhle. Takže jste se přišel přiznat. Co ještě mi můžete ke slečně White říct? A na čem všem jste se společně podíleli?“

Mno podílel sem se jenom na schování těch zbraní a výrobky.“

Jakých zbraní?“

HK 2x, 3x glock jednou munice do glocka a 2x KAC PDW a jeden zásobník do něho.“

Co s těmi zbraněmi slečna White dělá?“

Nevím jestli si to šetří do zásoby nebo to prodává netuším.“

A co po vás přesně chtěla?“

Nic po mě nechtěla.“

Však jste řekl, že jste se podílel na schování těch zbraní je to tak?“

Ano. Jenom to ale.“

A co ještě o slečně White víte?“

Vím jenom že je majitelka firmy WHC a šéf toho gangu.“

Jakého gangu a kolik je v něm lidí?“

Are We Cool Yet? a je jich tak 6-8 lídí co vím. O dalších nevím.“

Takhle se jmenují?“

Ano.“

A co jména těch lidí víte?“

Znám jenom Lily White, Oliver Cooper a Thomas Vega.“

Další jména neznáte?“

Neznám.“

Je ještě něco co byste nám chtěl říct?“

A ještě to že od paní White mám glocka které ho mi prodala a mám ho v autě.“

Dobře máme vaše svolení podívat se do toho vozidla a taktéž do toho pokoje v hotelu?“

Ano.“

Dobře počkejte tady.“

Auto mi stojí v podzemní garáži. Tady v Montgomery.“

Praporčík 448 J.Connor. Ukončuji výslech osoby Radek Wagner.“

No a od konce tohoto výslechu to celé vlastně začalo. Celá ta smršť toho jak jsme chytli zbytek celé té jejich organizace. Jako první jsme se šli podívat do toho vozidla od Wagnera, kde se skutečně nacházel Glock 17, na kterém ale bohužel nebyly otisky od White. Nicméně byl to alespoň jeden z dalších důkazů. Měli jsme Wagnera a měli jsme zbraň. Jako další bylo na čase se podívat do toho hotelu. Pokoj naštěstí patřil Wagnerovi, takže s jeho svolením se jednalo o domovní prohlídku se svolením majitele.

Pro jistotu jsme sebou vzali i pár členů hlídkové služby, což se ukázalo jako dobrý tah, jelikož když jsme přijeli na místo, tak nás čekalo nemilé překvapení. Před hotelem stálo několik aut psaných na další členy oné organizace. Když jsme stáli před hotelem společně s Wagnerem v poutech, vyběhl z hotelu maskovaný muž v neprůstřelné vestě, který když náš spatřil ihned zaběhl zpátky. Začali jsme mít strach, že to celé byla past a uvnitř už nás bude čekat ozbrojené komando členů onoho gangu. Já, Alex a pár dalších členů hlídkové služby jsme vlezli dovnitř hotelu a vyjeli do patra, kde by se měla nacházet ona výrobní stanice. Shodou okolností se ale v patře nacházel i onen maskovaný muž, který se schoval do jednoho z pokojů. Vzhledem k tomu, že se jednalo o možné nebezpečí, jsme museli zakročit.

Policie San Andreas otevřete dveře!“ Zakřičel jeden z příslušníku Policie a ozval se zvuk odemčení zámku dveří. „Je otevřeno!“ Ozvalo se za dveřmi. Vstoupili jsme tedy dovnitř a neuvěříte kdo tam byl. Tři další členové oné organizace! Okamžite jsme všechny sebrali a nechali převézt na stanici, kde s nimi byl proveden výslech. A ta výrobní stanice? Ta tam nebyla. Wagner nechápal jak je to možné ale když jsem se jej zeptal, zda má k tomu pokoji ještě někdo přístup, tak řekl, že Lily White. Bylo tedy jasné odkud vítr fouká.

U výslechu se někteří přiznali a někteří ne. Jiní zase říkali, že pro firmu jen těžili a nevěděli na co to je. Takovej Dayvon Bennet se třeba k ničemu nepřiznal a nakonec byl i zproštěn viny. Což bylo docela smutný, jelikož bylo jasné, že v něčem jede. Debil se musel smát, když ho soud zprostil viny. Ale očividně to byl takovej debil, že se za několik měsíců nechal chytit Podpraporčíkem Tomášem Macounem přímo u zločinu a tam už neměl co skrývat. Dokonce se po něm pokusil i střílet ale Macoun byl se svým služebním samopalem rychlejší a nedal mu šanci. Pedro Guzman poté podal žádost vrchnímu soudu a Dayvon Bennet byl nakonec i odsouzen. To se ale stalo až pár měsíců po vyšetřování tohoto případu, takže se vraťme.

Jak jsem řekl předtím Karlsson a Field napráskali všechny Wagner potom taky a těch pár co jsme chytli se taktéž doznalo. Až na Hensona, kde ale dle mého názoru došlo k chybě v přednesencýh obviněních a proto byl taktéž zproštěn viny. Henson ale na rozdíl od Benneta nebyl takovej debila a vyšetřovací vazba ho pravděpodobně poučila o tom, že se zločin nevyplácí. Pak tady byl Vega a Cooper, tam to bylo snadný. Ti už věděli co je čeká a tak ty přiznání prostě sypali jedno za druhým a navíc proti nim mluvil i důkazní materiál.

Jedním z našich dalších zločinců, než se dostaneme k samotné šéfce, byl Joseph Walker. Toho jsme taktéž našli a sebrali. Hodili ho do výslechové místnosti a ten jak slyšel jména svých kamarádů, co už sedí ve vazbě, tak si jen povzdychl a začal sypat informace. Neoznámení trestného činu, nedovolené ozbrojování, nedovolená výroba zbraní, distribuce zbraní. No sypalo se to z něj krásně. Zločin se nevyplatí nikdy a nikomu. Jo jsou ve světě zločinci kterým to prochází ale pokud je nechytíme my, vždy si je najde karma a to naprosto vždy. A te je potrestá mnohem více než my jako policie. Moje další otázka pro Walkera byla Co vám říká tohle? "Are We Cool Yet?" Říká vám to něco?“ Joseph věděl která bije a tak se rovnou přiznal i k tomu, že v této organizaci byl ale opustil jí. Taktéž sdělil jména dalších členů ale ty už jsme měli ve vazbě. Také nám dovolil prohledat jeho dům, kde jsme našli další důkazní materiál.

Zbývalo nám už jenom jediné. Chytit šéfku celého gangu jménem „Are We Cool Yet?“ a to Lily White! Alex měl takový skvělý nápad, že si zavolá odvoz skrze frekvenci firemní vysílačky White Company, což byla právě její firma, ze kterou kryla svou nelegální činnost. Alex tedy zavolal a domluvili jsme se s hlídkovou službou, že nám pomůže jí zadržet. White Přijela na místo. Alex řekl do vysílačky něco o zvířeti jakožto klíčové slovo ale plán byl fiaskem. Když White spatřila policejní auto za prdelí a neoznačené auto před sebou dala se na útěk a přitom srazila i Alexe. Přednější pro nás byl život kolegy a tak nám ujela.

Když se Alex dostal z šoku a zranění rozhodli jsme se, že jí budeme všude kde to jen půjde hledat. Jezdili jsme po celém San Andreas abychom našli to zasraný auto ve kterým ujela což bylo BMW M5. Dle MDC jsem přesně věděli jaké auto máme hledat. Hledali jsme několik hodin, dokud jsme nedojeli do přístavu v Los Santos, kde auto stálo. White tam nebyla ale bylo jasné, že někdy vyjít musí. Alex zůstal na místě a já zatím jel provádět jiné věci ohledně vyšetřování. Po dalších několika hodinách se konečně objevila a začalo zběsilé pronásledování mezi Alexem a White. White se nebránila vůbec ničemu. Bylo jí jedno jestli svou jízdou někoho srazí a nebo ne, prostě jela tak aby utekla.

Do tohoto pronásledování se ale zapojil i náš pistolník a nebo spíše milovník střelby a útočné pušky Hekler & Koch HK416, Nadporučík Andrew O´Bryan. A přesně tenhle policajt byl pro Lily i osudným. Nebyl jsem přímo u toho ale viděl jsem kamerové záznamy z vozidel. Podle toho co jsem viděl tak se Lily při útěku vybourala a její poslední záchrana tedy byla vytáhnout Glock a spustit střelbu po Nadporučíkovi. Vystřelila... no nestihla vystřelit ani jednou, jelikož O´Bryan byl rychlejší a vystřelil jí Glock z ruky ve chvíli kdy na něj zamířila. Byla převezena do nenmocnice na ošetření a následně vzata na výslech a do vazby. Při výslechu už neměla co skrývat. Byl konec.

Byl to její druhý výslech v tomto případu. A proč druhý? Protože v tom prvním začala práskat ona a to Karlssona a Field. Jo, celý jejich konec zapříčinil jeden chlap tím, že šukal obě. Jedno péro, zkurvilo život dvěma kundám. A sobě si zkurvil život vlastně taky. V prvním výslechu tedy White mluvila o tom, že jí Karlsson a Field vyhrožují a vlastně stejné věci jako říkal Kalrsson o White. Prakticky to co říkal on o ní, říkala i ona o něm. Ona byla totiž ta první kdo nám tohle svěděctví poskytnul a nakonec.. Nakonec bylo prokázáno to, že celou dobu byla ona za celou organizací.

První výslech měl na starosti Alex. Ten o jejím svědectví. Ten byl 22.3.2024. No a další byl v den kdy jsme jí zatkli. A to 29.3.2024. A ten už jsem měl potom na starosti já. Bylo to už vlastně snadný. Zločiny před námi provedla, neměla důvod zapírat a tak už jsem to bral jen jako pokec.

Praporčík 448 J.Connor zahajuji výslech osoby Lily White. Slečno White. Povězte mi, proč jste dneska ujížděla? A proč jste střílela po policistech?“

Proč ne?“

To je to jediné co mi k tomu řeknete?“

Jo.“

Dobře jak vás napadl název Are We Cool Yet?“

Čeho to je název?“

Nehrajte tady na nás divadlo. Všichni co v tom jeli s vámi už sedí ve vazbě.“

Čeho to je název?“

Vaši nelegální organizace přece.“

No moje těžko“

Jak myslíte. Kolik zbraní už jste vyrobila?“

Já zbraně jen koupila a né vyrobila.“

Kde máte další zbraně?“

Od Allison Field. Poslední zbraň kterou jsem měla tak byl Glock který jste mi vzali.“

Kdo všechno v tom jede s vámi?“

Křivou výpovědí si moc nepomůžete, spíš naopak, nakládáte si tu víc na sebe.“ Řekl Guzman

Allison Field a Jacob Karlsson a Radek Wagner“

A kdo ještě?“

Nikdo.“

Kde máte výrobní stanici?“

Nemám jí. Takže nikde.“

Lžete zbytečně. Vaši kolegové už to na vás stejně všechno řekli, o tom že jí máme. Tedy máte.“

Tak mi řekněte kde mám nějakou výrobní stanici?“

Ona si to sama prodlouží na doživotí, tou křivou výpovědí.“ Dodal opět Guzman.

Já se ptám vás kde jí máte. Abych vám pomohl. Jediný důvod proč jste tady je moje dobrá vůle aby byl soud schovívavější.“

Ti lidi kteří říkají že jí mám a že dělám různé věci, tak to nejsou kolegové ale nepřátelé.“

Najednou.“ Znovu dodal Guzman

Kolik máte nepřátel?“

Půlka těch kteří sedí tady v té budově.“

Jak se vám povedlo si znepřátelit pana Karlssona?“

Nepřátelé, takže proto byl Karlsson v té vaší organizaci "otec"“ Řekl opět a zase Guzman směrem k Lily.

Jo přesně tak. Jejich hodnosti v této organizaci, byly Otec, Matka. A zbytek podezřelých byli děti. Otec měl být Karlsson a White měla být Matka. Jak jednoduché. No ale dále už mluvila opět Lily.

On vám to neřekl?“

No povídejte jak se vám to povedlo. Spíše chci znát i váš pohled. A vaši verzi příběhu.“

Chtěl mi zkrachovat firmu a jak jsem už jednou na výslechu říkala jeho lidi mi vyhrožovali smrtí. To kamarádi nedělají.“

Kdo jsou jeho lidi?“

Většinou měli šátky ale ty o kterých vím jsou trixie Jacksonová, Nessa Johnsnová.“

A kdo ještě?“

Jo a Amy Jackson a ostatní jsem nepoznala protože mají šátky.“

Dobře. Kolik zbraní už jste prodala?“

Já žádné neprodala to Allison prodávala ale nevím kde je brala. Já od Allison koupila. Ne prodala.

A co ten Glock který jste prodala Wagnerovi?“

To má asi taky od Allison. To nevím. Ona prodávala hodně lidem.“

Proč jste to nenahlásila?“

Protože jsem si to koupila od ní takže bych logicka nahlásila i sebe.“

Dobře. Kde jste vzala ten vládní odznak?“

Tohle byla další věc, kterou si to White pěkně zavařila. U sebe měla vládní odznak. Odznak který nepatří do ruky jenom tak někomu. Přesněji se jednalo o odznak Wiliama Stengela, který byl už po smrti, protože zahynul při teroristickém útoku. Stengel byl údajně bývalý soudce. Já o něm slyšel poprvé, protože zemřel ještě předtím, než jsem se do San Andreas vůbec přestěhoval.

Jak jsem řekla tak jsem ho našla na zemi, myslím v Las Venturas.“

Řekla jste, že máte někde ještě jeden ale nevíte kde. Zkuste si vzpomenout.“

Já nemám důvod tu legitku nosit takže jsem si to nechala jen tak ze srandy.“

Víte, že nechávat si něco takového je trestný čin? Ještě k tomu vládní odznak?“

To jsem nevěděla.“

A teď se přesuneme k tomu kde najdeme tu výrobní stanici.“

Nikde protože žádnou nemám. Zkuste se zeptat Allison.“

Tak povídejte. Buď nám to můžete říct a usnadnit nám práci. A nebo nám to neřeknete a pak, to budete mít u soudu horší.“

A co mi chcete prohledat aby jste to našli? Protože to nenajdete. Bo žádnou nemám.“

Naprosto všechno. A když říkám vše tak naprosto vše.“

No tak hodně štěstí. Žádnou nenajdete.“

Dobře. Kolik celkem vlastníte vozidel?“

Fuuha 6.“

SPZ a Vin kódy vozidel?“

Vím jen M5tky, TPC BAWO 15542. A mám ještě Evo a to má VIN 7744. Zbytek nevím.“

Fajn, kde máte všechna vozidla?“

Prickle Pine a něco je nejspíše na odtahu. A M5tka je v LS.“

Kde máte klíče od vozidel? Máte je všechny u sebe?“

Jojo.“

Tak z kapes vyložit na stůl prosím. Ať vám nemusíme na odtahovém parkovišti vylamovat zámky.“

Nejspíše všechny. Nevím jestli všechny, jsou mezi něma i firemní vozidla.“

Kde parkujete firemní vozidla?“

Na firmě.“

V té garáží naproti?“

Nene. Za rohem v takové uličce.“

Fajn. Tak vykládejte to z kapes.“

Aji té firemní?“

Ty nemusíte. Kolik máte firemních vozidel?“ Během tohoto začala White vytahovat z kapes hromady klíčů od motorových vozidel.

To je vše , zbytek je firemní nebo od nějakých aut, nevím od jakých.“

Tak vyložte i ty od nějakých aut když nevíte od jakých. To jako kradete auta, že máte klíče od aut co nevíte čí a koho jsou?“

Ono když máte 2 klíčenky na klíče tak v tom nemáte takový přehled

Už je to všechno?“

Ano, zbytek je firemní.“

Fajn. A co najdeme u vás doma? Myslím tím ve všech domech.“

Možná nějaké osobní věci, něco jako helmy a takové věci a suroviny které jsem chtěla prodat. Nic nelegálního, protože poslední ilegální věc jste mi vzali vy!“

No jistě. Máme vaše svolení prohledat vaše nemovitosti?“

Ano.“

Dobře. Je ještě něco co byste chtěla říct?“

Nic nenajdete.“

No tak to prohledáme naprosto všude i na firmě. Ostatně máme toho tolik, že to co bychom našli, už bude jen třešničkou na dortu.“

Najdete maximálně suroviny. Na prodej.“

Takže už nic víc říct nechcete jo?“

Ne. Už jdem do CPZ?“

Praporčík 448 J.Connor ukončuji výslech osoby Lily White.“

Po tomhle dlouhém výslechu jsme ale ještě neměli konec. Museli jsme projít všechny vozidla která vlastní a všechny domy. Její firmy a firmě náležící nemovitosti. Všechna firemní vozidla. Několik hodin jsme s ní jezdili po celém San Andreas a sbírali další důkazy. Říkala, že nic nenajdeme? Tak to se kurvesky pletla, jelikož u sebe doma měla i občanku Stengela. Našli jsme toho opravdu dost. Měli jsme přiznání, zbraně, doklady. Otisky. Bylo to naprosto jasné. Po této zatraceně dlouhé práci, jsme už jen dali Lily White do cely a já začal pracovat na podání ZSP.

Lily White, Allison Field, Jacob Karlsson, Thomas Wega, Radek Wagner, Oliver Cooper, Cathrine Watson, Joseph Walker, Dayvon Bennett, John Henson. Ti všichni se menším či větším dílem podíleli na kriminální činnosti firmy White Company, taktéž díky našemu vyšetřování známé jako nelegální organizace „Are We Cool Yet?“. Kromě Dayvona Bennetta a Johna Hensona, byli všichni zde zmínění odsouzení a poslání do vězení v Las Payasadas. Dayvon Bennett se za nimi poté i přišel hezky podívat o pár měsíců později. Z celého případu tak nejlépe dopadl John Henson, který se od pobytu ve vyšetřovací vazbě nějak ztratil z našich očí a vzhledem k tomu, že jsme o něm neslyšeli, se nejspíše i začal vyhýbat zločinu.

JasonDark

Hráč

27
24.7.2024 12:12

- Následující 3 kapitoly zde nebudou zveřejněny, z důvodu možného metagamingu. Další Kapitola se ale nyní už nachází na další stránce. Všechny kapitoly, které zde nebudou ale jednoho dne vydám nějak oficiálně (v podobě knihy) -

JasonDark

Hráč

27
24.7.2024 12:15, naposledy upraveno 24.7.2024 12:16 uživatelem JasonDark

Vražda Filipa Westra

Tohle byl ten nejjednodušší případ vraždy jaký jsem kdy měl. Stalo se to 9.4.2024 ve 23:07 kdy vlastně strážmistr Tomáš Macoun napsal do aplikace toto hlášení aby zmobilizoval jednotku A.R.T. Pokud je někdo dostupný, ideálně z ARTu, poprosil bych nechť se dostaví do služby, Oliver Smok, David Jock a Alois Veselý unesli Filipa Westra a nejspíš ho drží v garáži pod vrchní benzínkou Los Santos ale garáž je zamčená Měl by tam být ještě čtvrtý pachatel, jsou ozbrojení. Macoun totiž dostal hlášení od oznamovatelky Petry Hromové, že se uvnitř oné garáže nachází čtyři osoby.

Jednotka ART provedla vstup do nemovitosti na základě 65/2021. Na místě byly zadrženy 4 osoby a to Oliver Smok na nějž byl vydán zatykač z důvodu ZSP, dále Alois Veselý (Majitel oné nemovitosti), Jozef Kratky a David Jock. Na místě také bylo nalezeno těžce zraněné mužské tělo, dle identifikačních dokladů se jednalo právě o Filipa Westra. Dle informací tam tělo leželo dvě hodiny. Policie se jej do příjezdu ZZS pokoušela zachránit. Bohužel zranění bylo smrtelné. Předpokládaná příčina smrti - Rána tupým předmětem do pravého spánku.

Když ART objevila tělo, vyžádali si někoho z Kriminální služby. No a na místě byla Caroline Walker, která tedy zavolala mě. Mohla zavolat kohokoliv jiného. Až když jsem se podíval na její bodycam z důvodu důkazního materiálu, tak mi došlo proč zavolala mě. Člen jednotky ART jí totiž řekl „Zavolejte někoho z Kriminální služby, ideálně Connora.“ To mě neskutečně zahřálo u srdce, že si někdo myslí, že zrovna já bych to mohl vyřešit. No a nebo to taky mohlo být z důvodu, že jako jediný z kriminálky San Andreas, jsem to byl právě já kdo měl na starosti vraždy. Nasedl jsem tedy do auta a vyrazil jsem na místo činu.

Když jsem přijel venku už stáli v poutech čtyři zmínění pachatelé a byly jim zabaveny veškeré zbraně co měli u sebe. Byla docela sranda si potom přehrávat kamerové záznamy od Macouna a Walker, kdy tam ti kreténi Veselý, Smok a spol.. nazývali Kriminálku jako Komunistickou službu. Inteligencí tedy neoplýval ani jeden z nich. A to jsem ještě nezmínil ani to, jak se chovali jako nadržené prasata k Walker. Vešel jsem dovnitř garáže a objevil výrobní stanici. Bylo mi tedy jasné, že domovní prohlídka bude na místě. Jen kousek od té výrobku už ležela oběť jménem Filip Westr, což mi dokázaly doklady. Na pravém spánku měl velkou krvavou ránu, která byla taktéž příčinout jeho smrti. Prohlédl jsem si i jeho nehty, zda nenajdu nějakou krev, který by dokázala, že by se bránil. Nenašla se žádná. Nejspíše tu ránu tedy ani nečekal. Při ohledání jeho těla jsem také našel mobilní telefon ve kterém byla spousta smsek. Smsky byly právě s jedním z pachatelů a to Aloisem Veselým.

V smskách psal Westr právě Aloisovi, že půjdou fásnout Jocka ale jeho ne. Bylo mi tedy už jasné co se stalo. Veselý otočil strany a řekl Jockovi, co se Westr chystá udělat. A tím tedy otočil strany a zamíchal karty s čímž Westr nepočítal. Westr byl jenom rádoby další gangster který si myslel, že reálný svět je jako kriminální film nebo seriál ze strany zločinců ale přepočítal se. Všichni čtyři podezřelí, byli převezeni do cel a já požádal soud o vyšetřovací vazbu abych s nimi ještě mohl provést výslechy. Zkontroloval jsem i zbraně které se u nich nalezly a když jsem našel krev na zbrani u Veselého, byl případ více než jasný. Požádal jsem tedy soud o domovní prohlídky a mezím jsem se rozhodl vyslechnout prvního z pachatelů a to Aloise Veselého.

Ten označil jako vraha oběti svého šéfa údajného Kartelu. Jméno říct nechtěl z důvodu, že se bál o svůj život. Já ale věděl, že čtvrtou osobou byl Oliver Smok, což je jediné jméno které Veselý nezmínil. Při výslechu se doznal k zavlečení a únosu ve smyslu spolupachatelství a také k tomu, že omráčil ženu jménem Nessa Johnsonova. Dále se doznal k tomu, že přihlížel tomu jak jeho šéf 7x udeřil Westra rukojetí pistole Colt 1911 do hlavy. Spolupachatelé byli David Jock a Jozef Kratky. Posledním je Oliver Smok, jehož jméno ale neřekl a ještě tvrdil, že jej zná pouze od vidění a že už podle něj prý sedí. Což ale byla naprosto jasná lež, jelikož při zatýkání stáli všichni čtyři přímo vedle sebe.

Inu jednoho jsem měl za sebou. Zbývali tři další a taky domovní prohlídky. Takže jako dalšího jsem si vzal na paškál Davida Jocka. Ty výslechy byly už prakticky jenom formalita, jelikož byli chyceni přímo při činu a tak neměli důvod něco skrývat. Ale já toho chci mít pro soud vždy co nejvíce. Dne 11.4.2024 byl proveden výslech osoby David Jock. Ten přiznal, že to celé měla být pomsta Westrovi, za to, že Jocka unášel a nejspíše i okrádal. Což dokazovaly i ty smsky v mobilu Westra. Podle jeho výpovědi mu chtěl udělat to samé, co dělal on jemu. Jak to bylo s vraždou si údajně nepamatuje. Kupodivu jsem si všiml, že se všichni bojí říct jméno Smoka a jen ho označují jako Šéfa. 

Další výslech za mnou a následoval další předemnou. No a to byl Jozef Krátky který si myslel, že to ještě nějak uhraje. Při se výslechu doznal k zavlečení a únosu. Taktéž řekl, že Westra zabili. On se toho ale neúčastnil a jméno toho, kdo jej zabil odmítal říct. Nicméně o činu vraždy věděl. Takže u soudu mu to bylo absolutně hovno platné. No a jako poslední tady byl jejich šéf a to Oliver Smok.

Při výslechu se Smok doznal k tomu, že měl Westra zabít za finanční odměnu. Údajně mu zavolal někdo z cizího čísla. Taktéž popsal jak k vraždě došlo. Údajně jej měli trefit 4x do spánku aby jen omdlel do bezvědomí. Kdyby jej nechtěli zavraždit, stačilo by to jen jednou. Oni to udělali 4x (Dle výpovědi Veseleho to ale bylo 7x, takže výpovědi nesouhlasí. Každopádně skutková podstata trestného činu byla naplněna. Těmito ranami pravděpodobně způsobili krvácení do mozku. Čemuž odpovídá i rána na hlavě oběti. Co se týče volaného čísla tak to nezná. Nicméně Jozef Kratky vypověděl, že ho měli zabít z pomsty. Takže předpokládám, že se Smok chtěl jen zachránit tím, že to nebyl jeho nápad. Všichni 4 podezřelí se podíleli na zavlečení a únosu a následné vraždě. Podle výpovědi ostatních jej do hlavy udeřil Smok. Což je jediné jméno který ani jeden z nich nechtěl sdělit ze strachu při výslechu. Nicméně všichni na tom nesou část viny, jakožto komplicové, neboť činu nezabránili ani se jej nepokusili překazit a pouze přihlíželi. Navíc dle výpovědí to bylo celé plánované. No už zbývala jenom domovní prohlídka která akorát tak rozšířila obvinění pro pachatele.

Při domovní prohlídce Garáže 2208 jejímž majitelem byl Alois Veselý. Uvnitř se našel jeden cizí doklad - Sergej Vasilievskij. Dva cizí mobilní telefony - August Sear a Daniel Lamka. Taktéž tam byla nalezena munice do Mosin-Nagant M1891, Glock 17 a Colt 1911. Zbraně Colt 1911 a Mosin-Nagant M1891 tam byly taktéž nalezeny. Dále tam byla nalezena výrobní stanice, kde už bylo připraveno několik programů na výrobu zbraní a munice.

Alois Veselý, Oliver Smok, David Jock a Jozef Krátky byli odsouzeni za Účast na organizované zločinecké skupině, Nedovoleného ozbrojování zbraní kategorie. T1 / T2, Zavlečení a únosu a také Vraždu po předchozím uvážení. Veselý a Smok si k tomu ještě odnesli obvinění z Nenahlášení nálezu dokladu a Nedovolené výroby a distribuce zbraní.

10.8.2024 19:58, odstraněno 10.8.2024 20:47 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

JasonDark

Hráč

27
10.8.2024 20:51

Únosci Caroline Walker a Ravens

Tenhle případ začal poměrně pěkně zhurta. Není se ovšem čemu divit. Pokud unesete poldu, tak jste si odnesli jasný ortel smrti a nebo vězení. Stalo se to 20.4.2024, kdy v 01:52 ráno byla unesena členka policejního sboru Caroline Walker, v té době byla mimo službu a unesli jí z observatoře v Los Santos. Později byla nalezena v baru Laguna, kam sama doběhla. Únosci jí měli držet v garáži v Las Venturas Prickle Pine 3196. Zjistil jsem, že majitelkou této garáže je Natasha Santos. Caroline byl odcizen policejní odznak, peníze a doklady. No a to jediné co jsme tehdy věděli bylo to, že jí unesla černá Audi A8 a SPZ začínala 2TR. Což je pěkně málo. Na případu jsem začal pracovat já, společně s Alexem Madronem a Pedrem Guzmanem. Pedro taky udělal výslech Caroline, takže jsme měli docela dost dobrou stopu.

Zahajuji výslech poškozené Caroline Walker - 16:19 20.4.2024 Guzman 471. Tak všechno mi povězte, od začátku. Začněte asi s časem.“

Dobře.. no byla jsem v kavárně Soho společně s Tainou, když mi přišla SMSka od známé. Jednalo se o Jessicu Spark, chtěla se sejít, předpokládám, že chtěla o něčem hodit řeč.“

To bylo v kolik hodin?“

Bylo to kolem druhé v noci. Pro většinu lidí je to pozdě, no pro mě je to jako pro většinu lidí třeba šest večer. Cestou tam se ale změnil nádech SMSek, začala psát podezřele správně gramaticky. I s velkými písmeny, přišlo mi to divné, tak jsem řekla Taině, že kdyby něco ať volá backup. Měla jsem o Spark trochu obavy.“

Myslíte, žě jí někdo ukradl telefon, a pak se vás snažil vylákat? Mohu vidět ty zprávy?“

Bohužel.. můj telefon taktéž ukradli.“

Dobrá, to se bohužel nedá nic dělat. Povídejte dále.“

Jinak abych odpověděla, ano. Jsem si tím dokonce jistá, poněvadž poté jsem tam čekala a doufala, že budu mít relativně výhodnou pozici, kdyby se někdo objevil, tak že bych vyjela, no, zepředu i zezádu na mě vyšli dva muži s Heklerem a Koch.“

Šla jste tam ve službě?“

Nikoliv, byla jsem off duty.“

Takže vás na místě již čekali?“

Ano je to dost pravděpodobné. Vím, že jí unesli též a tuším i kam. Víte jak jsou.. diamanty Willowfield?“

Tuším, víte číslo popisné?“

Tak tam v kanálech je taková slepá ulička u břehu vody. No, nebyli v baráku, tudíž tam, jak občas vylézají třeba z lodě kvůli převozu diamantů. Jinak mě pak jednou zavezli.. jak je Las Colinas.Víte jak jsou tam v terénu ty chajdy?“

Nahoře pod tou velkou vilou?“

Vede tam polní cesta z Las Colinas no, je to na kopci.“

Tuším. A co se tam dělo?“

Tam mě vzali prvně. Já jsem jim nalhala, že posily už jsou na cestě, hodně štěstí. Tak jsem je trochu vystresovala a místo toho mě vzali do Las Venturas. Konkrétně Prickle Pine 3196.“

Dobře, to je důležitá informace. Co se dělo tam?“

Tam mě prohledali už asi po třetí kvůli možnýmu lokátoru, vzali mi doklady, peníze, odznak, mobil mi vzali už na místě u observatoře“

Co se stalo z vašemi zbraněmi? Ty vám taktéž odcizily?“

To je tak vtipná část.. Vůbec.“

Co se s nima stalo? Zůstali na místě? Nebo ve voze nebo?“

Ne, prostě mi pistoli nechali, nějak se jí nevšímali a jiné zbraně jsem neměla.“

To je divné.. dobře. Dokážete popsat vozidlo, kterým vás transportovali?“

Černá A8, bohužel celou SPZ si nepamatuji, jen 2TR.. Možná tam byla i nějaká osmička, Jčko.. ale...“

Dobrá, pamatujete si cokoliv o osobách? Pohlaví, hlas, oblečení, znaky, přízvuk. Cokoliv.“

Ta garáž patří Natashe Santos mimochodem. Byli to muži, zřejmě bílí. Jeden měl klobouk a brýle. Vzhledem k tomu komu patřila garáž mám podezření na jednoho člověka, nicméně je to neprůkazné. Včera jsme to lustrovali s Tainou, respektive dnes v noci.“

Klidně to jméno řekněte, prověříme ho.“

Kendrick Keith Harris. Dvakrát jsem ho zatýkala a vím, že se Santos jsem jej párkrát viděla.“

Dobře. Dobře. Tak fajn, co se dělo s vámi dále?“

Pak mě posadili do auta, vjeli jsme do garáže kde jsem si opakovala pro sebe adresu abych si jí pamatovala, pak mě jeden z nich praštil do hlavy zbraní a mně se zatmělo před očima. Probudila jsem se poblíž baru Laguna s poutama na rukou.“

Myslíte, že to místo nějak souvisí s vašimi únosci?“

To nevím, je to možné, ale zdálo se, že po dobu co jsem byla vzhůru aspoň tak spíše, vymýšleli kam se mnou, neměli to moc dobře plánované, trochu jsem jim ten rozvrh narušila svým blafováním.“

Cokoliv dalšího co by jste mohla doplnit? Počkat. U baru Laguna je kamera.“

No oni mě vyhodili tam jak je Galaxy. Přímo za ním.“

Co je galaxy?“

To je vedle té vesničky, tuším že tam je benzínka.“

Mhm, dobrá.“

Do baru Laguna jsem doběhla akorát.“

Jo, takhle, dobrá už to chápu. Tak znovu. Cokoliv dalšího co by jste mohla doplnit?“

Nic relevantního mě již nenapadá krom toho, že to zřejmě nebyli profíci a byli poměrně až podivně slušní. Proto mě napadl ten Kendrick částečně, protože ten taky vykazoval obdobné chování při zatýkání.“

To dává smysl. Dobrá. Ukončuji výslech.“

Tohle bylo hodně fajn. Měli jsme jednoho hlavního podezřelého hned na začátku. A to se vždycky tak nějak hodí. Začali jsme tedy hlídat garáž od Natashi Santos. Bylo to snadné, stačilo jen postavit neoznačené auto s autokamerou tak aby mířila na garáž a bylo hotovo. Tedy... mysleli jsme si to ale bohužel to nebylo tak snadné. Kromě Keith Harrise, jsme museli najít i jeho komplice a taky tu Audi ve které Walker unesli. Prověřil jsem prvně hlavního podezřelého v MDC, jestli tam na něj něco nenajdu a nebo jestli třeba nenajdu tu Audi. No stalo se vlastně to co jsem i čekal. Žádné auto, žádná nemovitost. Takže to jediné, čeho jsme se tak mohli držet byla garáž Natashi Santos.

Měli jsme ovšem poměrné štěstí. Naši podezřelí neoplývali příliš velkou inteligencí. No a tak brzo došlo k tomu, že měli potyčku s policií, ve které byl i Gerard Leroy, který se už v té době stal Podporučíkem. Bylo fajn, mít černého policajta na tak vysoké hodnosti, jelikož to tak mohlo umlčet kecy některých černochů o rasismu. Tedy alespoň v to jsem doufal ale situace byla samozřejmě jiná. Každopádně naši podezřelí se dostali do přestřelky, ve které jeden z nich zahynul. Jednalo se o Joe Sancheze, na kterého byl už delší dobu zatykač. No setkání s Leroyem bylo to poslední co v životě udělal. Zbavili jsme se tedy jednoho podezřelého. Žili jsme v tom, že se jedná pouze o jednoho ale nakonec byli tři. Takže jeden ze tří byl mrtvej. Taky jsme zjistili, že vozidla patří firmě Kapo Rental. Takže jsme opět věděli na jaká místa se soustředit.

Netralo to ovšem dlouho a hned 21.4.2024, jen jeden zkurvený den po únosu Walker, byla unesena i členka vězeňské služby DOCAR a to Caroline Ravens. Hodně dobrá ženská. Poctivá a správná, která chtěla vždy chránit slabší. Několik podezřelých jsem měl hned. Projel jsem Harrise jak už jsem psal v MDC a také jsem se prohrabalo jeho otisky. Stejně tak jsem se podíval na záznam a otisky od Santos. No hned jsem měl na paškálu několik kompliců. Pedro Cabral, Jonathan Pastelini, Jason Jackson a Natasha Santos. Bylo tedy naprosto jasné, kde ještě bychom mohli hledat. Prvně jsme ale museli vyslechnout Ravens. Ten si vzal na starost Alex.

Zahajuji výslech poškozené Caroline Ravens, 16:33, 22.04.2024, praporčík Madron. Tak jo, slečno Ravens. Dokážete mi postupně říci, co si pamatujete z toho dne?“

Předtím samotným přepadením a únosem jsme s Calebem chtěli vyrazit na dříví, vyrazili jsme s černým Boxtruckem, na benzínku LV hned u VNG, po chvíli přijely 2 černé Audiny. V jedné byly dvě osoby, jedna z nich měla na sobě celé černé společenské oblečení, kuklu a hnědý klobouk, ten druhý ten, co jste možná už postřehli na fotce na Lemongateu...Oba ozbrojeni Heklerem. Zakřičeli na mě, že ruce, ať vystoupím, spoutali mě, vzali mi bodycam a rozšlápli jej... Pak mě do Audiny naložili. Vedle mě si sedl ten chlap s celým černým společenským oblečením, namířil na mě Heklerem na hlavu a řekl, že jeden pohyb a je po mě...Tak jsem mu na to lehce pokývala hlavou a jeli jsme až do Prickle Pine, vzali mě do tý garáže, kde jsem vám to ukázala... Donutili mě vystoupit, měla jsem si lehnout na zem, na břicho... Zaklekl mě ten na fotce... Pak mě začali obírat o peníze v hotovosti asi kolem 60 tisíc, o mobil s číslem 190 000. Vysílačku M2, kde mám dost frekvencí, DOCAR, komunikace se ZZS za DOCAR, napůl soukromá frekvence a firemní STX, privátní a pak ANTARES.. Vzali mi taktéž Glocka se 4 zásobníky, z toho jeden ve zbrani... Během toho prohledání jsem zaslechla Raymonda ve vysílačce, už nevím co přesně... Obrali mě taktéž o DOCAR legitimaci, SENTINEX a jednu z Black Angels na základě charitativní akce... No pak mě začali nějak fotit... Naložili mě do kufru a odvezli mě nevím kam. Vyložili mě za věznicí, údajně, podle policisty co přijel chvíli poté, co ti v Audi odjeli...Mezitím mě stihli praštit do spánku, Heklerem... Byla jsem sotva při vědomí... Bohužel ty osoby, se kterými jsem měla tu čest, vůbec neznám, popravdě jsem to přepadení vůbec nečekala...“

Rozumím. Vrátíme se k té zbrani. Pokud jí najdeme, budou na ní Vaše otisky nebo jste měla vždy rukavice?“

Měla jsem vždycky rukavice, ale je možný, že jsem se jí mohla dotknout i bez.“

Předpokládám, že zbraň je registrovaná, že ano?“

Ano. Včera jsem psala na FLU, aby jí pozměnili v registru, že je odcizená. Hned potom, co mě Raymond odvezl k sobě domů, jak jste mě vyložili v Prickle Pine.“

Pokud se vrátíme k těm autům. Pamatujete si SPZ vozidel? Aspoň začátek, nebo část SPZ.“

Moc si toho nevybavuju, ale 2FC...“

U obou vozidel 2FC?“

Druhá Audi stála někde mimo, ta zajišťovala okolí... Konkrétně jeden člověk, myslím. Takže jsem neměla šanci jí zahlédnout. Ona ale pak i přitom přijela i nějaká třetí Audina černá, osoba nebyla maskovaná, ale ti, co mě přepadli, tu osobu poslali do pryč.

A nevíte o koho šlo?“

Vůbec, bohužel.“

V pořádku. Cítíte se v pořádku? Můžeme pokračovat nebo chcete pauzu?“

Nebýt s doprovodem, bych se asi sesypala... Můžeme pokračovat.“

Dobrá. Říká Vám něco jméno Natasha Santos?“

Bohužel. Možná na Irisu, nevím. Zrovna ženskou jsem při tom přepadení nikde nezhlédla, natož v tý garáži...“

V pořádku. A Kendrick Keith Harris?“

Nene, tohle jméno slyším poprvé.“

Chvíli vydržte. Jessica Spark Vám něco říká?“

Znám jí jenom od vidění, taková blondýna...“

Tak jo, chcete ještě něco dodat?“

Asi už ne, ale plánuju to řešit soudně, až se ty osoby, které jsou za to, co mi udělali, zodpovědné, najdou...Odškodnění. Jinak, k tomu již nic nemám...“

Ukončuji výslech s poškozenou Caroline Ravens.“

Některé z vás bude možná zajímat proč se Alex ptal na slečnu Spark a také co je to Lemongate. Hned vám to všechno vysvětlím. Naše vyšetřování nám prokázalo, že kromě naši parťačky Caroline Walker a slečny Ravens, ti dva debilové unesli i Jessicu Spark a Johna Hensona. Měli jsme tedy další lidi k vyslechnutí. Důležité bylo ovšem také zjistit jestli je mezi oběťmi nějaká spojitost. Což nebyla. Naši podezřelí prostě okrádali náhodné občany a hráli si velké frajírky, když měli zbraně. Co je to Lemongate? Je to řekněme „Svobodná část“ internetu. Anonymní emaily, Anonymní profily. Nikdy se nikdo nedozví kdo je kdo. Tedy alespoň v téhle myšlence kriminální podsvětí žije. Bylo jasně vidět, že naši podezřelí jsou extrémně arogantní, když si myslí, že jim všechno projde a dokonce se pochlubí fotkou unesené Caroline Ravens právě na anonymní sítí Lemongate, která pokrývá několik anonymních stránek a sociálních sítí. Většina zločinců si myslí, že jsou kdo ví jak chytří ale naštěstí nejsou. A proč? Protože vždy a to naprosto vždy dokáží udělat jednu zásadní chybu. A ta chyba je stojí buď život a nebo svobodu.

Po výslechu Ravens jsme jeli ihned ohledat místo činu odkud jí unesli. Jel jsem tam s Alexem, protože co kdyby náhodou. Hledali jsme nějaké stopy na místě a tak vyslechli pumpaře. Měli jsme docela štěstí, protože na benzince se válel rozbitý bodycam od Ravens, který nosí neustále na sobě. Měli jsme taky poměrně štěstí, že byl SD karta v pořádku a tak jsme měli záběr alespoň něco. Nebylo toho moc ale důkaz to byl. Při nejmenším jsme měli alespoň popis toho co měli ti hajzlové na sobě. Pumpaři nám také něco málo pověděli. No spíše něco hodně. Věděli Spztky vozidel, když ti idioti najeli autama přímo k výloze. A opět nám tady figurovalo co? Kapo Rental. Jedno auto nebylo registrované ale druhé patřilo firmě. Takže opět nás to vedlo směrek k firmě Kapo Rental. Takže jsme si vzali všechny kamerové záznamy z firemních vozidel firmy. Samozřejmě se souhlasem majitele firmy.

Naši podezřelí se o všem s ničím nezdržovali a 22.4.2024 okolo půlnoci unesli dalšího policistu. Tentokrát Tristana Cottona. To byla ale kurva velká chyba, jelikož to byl poslední člověk kterého okradli. Ti zmrdi ho drželi v Docích Los Santos a kurevsky ho zřídili. Byl solidně v hajzlu. A my byli kurevsky nasraní. V USA to funguje poměrně jednoduše. Ublížíš poldovi? Sto a nebo více poldů ublíží tobě a půjdou po tobě. Měli jsme ovšem poměrné štěstí. Došlo tedy k přestřelce s policií, ve které byl i Gerard Leroy, který se už v té době stal Podporučíkem. Bylo fajn, mít černého policajta na tak vysoké hodnosti, jelikož to tak mohlo umlčet kecy některých černochů o rasismu. Tedy alespoň v to jsem doufal ale situace byla samozřejmě jiná. Každopádně naši podezřelí se dostali do přestřelky, ve které jeden z nich zahynul. Jednalo se o Joe Sancheze, na kterého byl už delší dobu zatykač. No setkání s Leroyem bylo to poslední co v životě udělal. Zbavili jsme se tedy jednoho podezřelého. Žili jsme v tom, že se jedná pouze o jednoho ale nakonec byli tři. Takže jeden ze tří byl mrtvej. Madron potom únosu Cottona vyslechl ale nebylo nám to k ničemu, protože si nic nepamatoval. Měli jsme ale SPZetky vozidel, takže jsme věděli kde hledat. Kdo je zmerčil? Opět náš černý Podporučík Leroy. Ten byl kurva nasranej ještě více než my. Začala zběsilá honička, která skončila na dálnici u Las Venturas. Kdo byl uvnitř? Luis Torres a Kendrick Keith Harris. Na jednu stranu měli smůlu, že jsme je chytili. Na stranu druhou měli štěstí, jelikož Leroy by se nebál do nich nastřílet celý zásobník z Hekleru. Oba podezřelí byli převzati do vazby kde proběhl výslech. Jako první přišel na řadu Keith Harris.

Výslech toho zmrda byl něco příšerného. Ten zasranej, vyjebanej zmrd se prostě nechtěl přiznat. Věděli jsme co udělal a mohli jsme mu to dokázat. Ovšem doznání by všechno ulehčilo a urychlilo hlavně. Většina zločinců si myslí, že pokud nemáme doznání, tak se jim nic nestane. To je ovšem omyl. Pokud jste podezřelí a jste výslechovce tak doznání je jediná možnost kterou máte. Protože pokud se nepřiznáte, tak budete v ještě větší prdeli než jste. A proč? Protože v té chvíli se na to polda nikdy nevysere a začne hledat další důkazy. A nakonec? Nakonec vás pošle za další věci které najde a kromě toho vám udělá ze života peklo. Výslech trvalo několik hodin a museli jsme u něho být skoro všichni. Já. Alex. Caroline. Cotton. A za sklem stála i Ravens aby nám potvrdila jestli to je fakt on. Ten výslech nám všem dal fakt zabrat.

JasonDark

Hráč

27
10.8.2024 20:57

Zahajuji výslech podezřelého Kendricka Keithe Harrise, 18:13, 24.04.2024, praporčík Madron. Co jste dělal 21.04.2024 mezi dvanáctou a druhou hodinou odpolední?“

Co já vím. Byl asi doma a koukal na hokej. Dynamo Pardubice.“

Proti komu hrály Pardubice? Odpovězte!“

Třinec to byl. Pane. Třinec. 2:6 pro Dynamo.“

Co vám tak dlouho trvalo odpovědět?“

Přemýšlel jsem, jak se ten tým jmenoval. Nemohl jsem si vzpomenout.“

Byl tam s váma někdo?“

Ne.“

A kde jste na to koukal?“

V garáži. V Las venturas.“

Kde přesně v Las Venturas?“

Proč vás to tak tolik zajímá? Myslím že to byl nějaký bar.“

Zde budu pokládat otázky pouze já. Jaký bar? Název.“

Nevím už. Byl jsem tam poprvé.“

Teď jste říkal v garáži a najednou v baru?“

No jo. Byla to taková stoka. Docela.“

V jaké části Las Venturas se ta garáž nachází?“

Fů. Jel jsem podle navigačky. Někde u benzinky.“

V Las Venturas je hodně benzinek, upřesněte svou odpověď.“

Panebože.“

Ten vám nyní nepomůže.“

Někde jak vyjiždítě z Los Santos.“

Z Los Santos? Takže někde na začátku Las Venturas?“

No jo. Někde tam.“

Chtěl bych vás upozornit na to, že křivá výpověď je trestný čin. Takže odpovídejte stručně, srozumitelně a pravdivě.“

Odpovídám vám na ty vaše otázky. Nevím co chcete po mě více.“

Někde na začátku Las Venturas u benzinky. Co když vám řeknu, že tam žádná garáž není?“

Nevím, tak tím pádem jste tam asi ještě nebyl.“

A nebo mi lžete. Co jste dělal 20.04.2024 mezi půl nocí a druhou hodinou ranní?“

Nevím. To už si nepamatuji. Asi bych tipnul že jsem v takové době spal.“

Kde jste spal?“

U kamaráda.“

Jméno?“

Nebo ne. V autě. Pardon.“

Proč jste najednou tak změnil svou odpověď?“

Protože jsem spal 19.4 u kamaráda. Spletl jsem si dny, omlouvám se.“

Jméno kamaráda?“

Fů. Něco na A.“

Vy si nepamatujete jméno svých kamarádů?“

No kamarád, to byl takový z poznání jen.“

Takže to byl kamarád nebo ne?“

Spíše ne.“

Co tak najednou?“

Nic, co by?“

Nepokládejte otázky, odpovídejte.“

Jak říkám ne.“

Kde kamarád bydlí?“

To nevím.“

Vy nevíte, kde jste spal?“

Někde v San Fieru. Tam to moc neznám.“

Jistě. Co jste dělal 22.04.2024 kolem půl noci a druhou hodinou ranní?“

Nevím. Jak říkám, spal jsem.“

Kde?“

V autě. Ptáte se podruhé.“

Ne, tohle je jiný den. Takže mi odpovězte, kde jste spal 22.04.2024 kolem půl noi a druhou hodinou ranní.“

Jo ták. Noo. To už nevím. Panebože, co to je za otázky?“

Vy nevíte, kde jste spal před dvěma dny?“

Ne.“

Ale pamatujete si na 19.04. Není to divný?“

Není.“

Takže máte minutu na to mi odpovědět, kde jste spal 22.04.2024 kolem půl noci a druhou hodinou ranní.“

Někde v autě. Na veřejnosti jsem to někde parknul.“

V jakým autě a kde?“

V Los Santos. Cruiser.“

SPZ vozidla?“

Auto jsem prodal.“

Komu a kdy?“

Nevím kdo to byl. A ten den ještě.“

Vy nevíte komu prodáváte svá auta?“

To si mám kurva pamatovat svoje pohyby nebo co?“

Ano.“

Ne vážně nevím komu jsem to auto prodal. A už mě začinají štvát, takové pitomé otázky.“

To mě celkem nezajímá.“

Dobře, tak od teď už ani mě ne.“

Fajn, to jsem rád. Vrátíme se k tomu dni, kde jste se koukal na hokej. A vy mi teď upřesníte tu lokaci. A nezkoušejte nějakou lokaci na začátku Las Venturas u benzinky.“

Nebo jo vzpomínám si.“

Na co?“

Ne tak ne. Nevím kde to přesně bylo.“

Jako co?“

Ta garáž.“

Takže už to najednou není u benzinky na začátku Las Venturas? „

Je. Ale tam nevím kde. Dobrý, co tu nacvičujem, hru na maškarní ples?“

Kolegové nyní projíždí okolí té benzinky a žádná taková garáž tam není. Co mi k tomu řeknete?“

Nevím, asi špatně vidí.“

Ne, protože lžete. Byl jste někdy v Prickle Pine?“

Myslím že jo. Občas jsem tam projížděl.“

Pouze projížděl?“

Alex položil na stůl před Kendricka kameru a nyní bylo jasné, že je Kendrick pěkne v hajzlu a jeho lži právě skončily. A proč? Protože na kameře bylo naprosto všechno. Všechno co ten parchant udělal. Byl jasný konec a tak najednou začal Kendrick solidně zpívat.

Copak? Kamera no. A co jako?“

Co tam asi najdu, pane Harris?“

Nevím. Všelijaké únosy? Přislušníku psa zboru? Střílení? Ujíždění? Co dál? Ani už nevím.“

Jaké únosy?“

Žádné.“

A tohle mě celkem zajímá, takže mluvte. Jaké únosy, jaké střílení?“

Žádné. Vážně nevím co tam najdete na té kameře. Ptáte se blbou otázkou, já vám blbou odpovědi odpověděl.“

Jaké únosy, pane Harris. A ptám se naposled.“

Jak říkám, dělal jsem si srandu, žádné únosy se nekonali. Ani nic s toho co jsem jmenoval.“

Opět změna své výpovědi. Pročpak?“

Jen jste se zeptal, jak kdyby jste tam měl najít porno v 4K kvalitě.“

Já se vás pouze zeptal. A vy jste odpověděl, že tam najdu únosy, střílení a ujíždění. Proč jste to řekl?“

Protože jste se zeptal jak kdyby jste to tam chtěl hledat.“

A proč bych tam měl hledat zrovna tohle?“

Ach. Jste hloupý?“

Odpovězte na mou otázku.“

Nevím proč by jste to tam chtěl hledat. Jak říkám, nic takové tam nebude.“

Teď jste řekl, že to tam asi bude. A já o žádných únosech nevím, proto se vás ptám.“

Dělal jsem si srandu. Přestaňte mě chytat za slovo.“

Budu, protože jste to řekl do mikrofonu a tří kamer.“

No jo. Vy vedle mě, dáte mi napít? Prosím.“ Otočil se Kendrik na Cottona a zeptal se ho.

Uvědomujete si, že jste se teď dopustil křivé výpovědí?“

Né, bojím se o svoje zdraví.“ Řekl mu Cotton.

Asi? O svoje zdraví?“ Odvětil Kendrick, načež mu Cotton odpověděl „Ano,“

Chci se napít, jsem spoutaný, myslíte si že se s těch pout dostanu? Nevím. Nebaví mě tu trčet už. Nemůžeme na čerstvý vzduch?“

To nebojte. Budete na policejní stanici trčet ještě hodně dlouho.“

Tak to můžeme aspoň nějak urychlit ne?“

Ne. Vy tu podmínky určovat nebudete. Už ne.“

Já se ptám, děláte hned s toho velké haló.“

Ano, dělám z toho halo, protože jste se doslova doznal k několika trestným činům a jednoho jste se dopustil i zde.“

Mhm. Co teď?“

Co teď? Teď se podíváme na záznamy z autokamery. Co tam najdu?“

Jéžiš. Když se přiznám bude to rychlejší?“

Už jste se přiznal, ale ano.“

Mhm.“

Čekám.“

Ukradení odznaku myslím že Cotton, následně Walker, poté Docar podporučíka nebo co to bylo Ravens. Opakovane ujiždění hlídce. Nevím co dál chcete slyšet. Ublížení na zdraví. Jejda.“

Jaký jejda?“

Nic nic.“

Jaký jejda?“ Zopakoval Alex snad ještě 3x.

Prostě jejda.“

Proč?“

Jen tak. To bylo řečeno do vzduchu.“

Kdo v tom s váma jede?“

Nikdo. Já sám.“

Fajn, tak tu budeme další hodinu. Mně to je jedno, já mám času dost.“

Ja taky.“

Dobře. Tak se jdeme podívat na záznamy. A nebojte. Bude to trvat dlouho, budu si dávat záležet.“

Hovado.“

Prosím?“

Hovado.“

V tu chvíli přišla do výslechové místnosti i Caroline Walker s myšlenkou, že z Kendricka něco dalšího dostane. Bylo vidět, že už je docela rozpálený ale stále si o sobě myslí, že je mistr světa. „Zdravíčko.“ Řekla a podíval se na Kendricka.

Dobrý. Smějte se. Tohle není konec!“

Vyhrožování? Vyhrožujete?“ Řekl Cotton s Madronem současně.

Pouze informuji.“

Noo, je to konec. Víte k čemu je tenhle výslech?“ Zeptala se Walker.

Nevím. Asi mi to je už nějak jedno.“

Abyste si trochu pomohl se snížením trestu. My máme dost na to, abyste už pěkně dlouho neviděl denní světlo.“

Oukej.“

A vzhledem k tomu ,že jste ke mně byl poměrně slušný, tak budu i já.“

Můžeme už jako to nějak ukončit? Přiznal jsem se vám.“

Neeee, ještě ne. Ne ke všemu.“ Odpověděla mu Walker i s Madronem.

Tak co chcete vědět? Stejnak to už víte tak co?“

Chci vědět, kde mám svůj telefon a svůj odznak.“ Řekla Walker. A Madron se ho potom zeptal na lidi kteří v tom s ním jednou. Cottona také zajímalo kde má odznak a doklady.

Odznak? Ten jsem vyhodil.“

Vážně? Lžete.“

Já slyšela něco jiného.“

Aha.“

Prý jste ho hrdě nosil.“

Jojo. Si ho najděte.“

Fajn, tak polehčující okolnost nic. Teď ty lidi. Kolegyně k vám může být slušná, ale já už nebudu.“

Osobní věci se dají sehnat na uřadě a tak dále.“ Odpověděl drze Kendrick.

Můj telefon ale ne.“ Řekla mu na to Walker.

Takže ty lidi. A mluvte.“

Orlando.“

Příjmení? Celý jméno..“

Orlando Outhar. Nedávno jste mi ho vzali.“

A dál?“

Toť vše, jsme jen 2.“

Lžete.“ Řekl Alex a Walker mu jen dovětila „Ne to nejste.“

Co to melete?! Jsme jen 2!“

Nejste.“

Nikdo jiný tam v tom není. Dobrý, tak si mluvte svojí pravdu, člověk vám tady říká věci na rovinu a vy si toho nevažíte. Jsme jen 2. Nikdo jiný.“

Nemluvíte narovinu.“

Víte.. ta polehčující okolnost je pořád na stole. A já nevěřím, že chcete do basy na doživotí.“

Jonathan Pastelini.“

Dál?“

Jak dál? To už je vážně vše.“

Jako víte co, já mám čas celej den.“

Mějte. Já taky.“

Tákže. Garáž v Prickle Pine, kam jste odvedl dvě slečny, tady kolegu jste si nechal v docích. Takže kdo jí vlastní? Hm?“

Nevím. Asi Natasha Santos.“

Takže to je další člověk se kterým spolupracujete. Takže jste lhal. A hele konečně pravda.“

No. A co?“

Že už vám nebudu věřit ani slovo, posral jste si to.“

Oukej.“

Takže polehčující okolnost na stole už není. Dál.“

Tak mě strčte na doživotí, a neprotahujte to tady. Co řešíte?!“

Ty lidi. Jména. Nevěřím tomu, že tohle chcete.“

A víte co, seru na vás!“

Chcete to ukončit?“ Zeptala se Walker

Ano.“

Tak mi sakra řekněte, kde je můj telefon a odznak a můžeme to ukončit.“

Hledejte.“

Tak nám řekněte kde máme hledat.“

To si najdi sama.“

Néé, já si ráda nechám pomoct a vy jste přece takový džentlmen.“

Jojo. Já vždy. Sama jste chtěla abych byl.“

Tak co kdybyste byl znovu? Není to tak těžký.“

V tomhle? Nahh. Neblázněte.“

A v čem je problém? Vy nemáte rád svou svobodu?“

A co, stejnak mi hrozí dostatečně dlouhý trest.“

Je rozdíl mezi dlouhým trestem a doživotím, vy nechcete někdy ven?“

Tak bude. Já se spokojím s vězni. Než abych tady měl řešit krysy jako jste vy.“

Ale oni se nespokojí s vámi až se dozví za co tam sedíte. A věřte mi, že vám to tam příjemný nebude.“

Krysy?.. Já nejsem ta, kdo okrádá slušný lidi, chlape.“

Jojo. Hledejte si ty věci. Dík že mi z vody piješ. Mršino.“

Prosím?“ Zeptal se naštvaně Cotton.

Nic, užívej.“

No, tak si tu pobudem, případně bude vyšetřovačka. V těch celách je docela nuda upozorňuju.“

Mhm. Už si mě vemete?“

Času máte dost, nepletu se? My též.“ Odpověděl mu Cotton na jeho otázku.

Neee, mně vyhovuje když sedíte na svým místě.“ Řekla pobaveně Caroline.

Jéjda. Vy musíte mít vyloženě nudný život.“

Né tak nudný jako vy, pane Harris.“ Odpověděl opet pan Cotton.

Nezapomněl si na to jak si dostal? Měl si štěstí, že jsem tě nehodil do te řeky.“

Bohužel si nic nepamatuju. Já si myslím že je to asi tak lepší.“

Buďte rád.“

To spíš vy.“

Ležel jste mi tam. A prosil o pomoc, ani nevíte jak jsem si to užíval.“

To je dobře, já si budu užívat počítání vašich dní mimo světlo.“ Řekl mu Cotton a poté se do toho vložil Alex.

Užívali, jste zapomněl dodat množné číslo.“

Užíval.“

A já si teď užívám, jak prosíte abychom vás dali do cely. To jsem ale, co?“

No. Pí... V ten den, jsem pouze já užíval.“

Klidně to doplňte, mně už urazit nedokážete.“

Nic nic.“

Caroline se na něj pobaveně podívala a a uchechtla se mu přímo do tváře. Nebyl z toho moc nadšený.

Jojo. Chechtej se tam, hlavně že si nevěděla co dělat jak jsme na tebe naběhli. Nečekala si to co?“

Paráda, naběhli. Takže množné číslo. Kdo?“ Řekl Madron

Ty osoby které jsem jmenoval.“

A buďte rádi. Tebe bych ještě stihla trefit, kdybych jo chtěla. Vy pitomci jste mi ani nevzali Glocka.“

Já vím, to byl účel.“

Já teda čekal, že se necháte chytit nějak lépe, né tak nudně jako dneska. Je mi ctí že jsem u toho mohl být.“ Dodal Cotton

Na co mi bude glock? Jojo. Kdyby jsme se nevysekali. Do teď pobíhám na svobodě. A na kontě bych měl mnohem víc policajtů, než vás 2.“

Jednou by na vás stejně došlo, to mi věřte.“

Na mě? Nikdy.“

Každý z vás se jednou vyseká, je to s váma stejné. Nakonec skončíte tady, nebo po smrti. Je to pořád to stejné.“ Řekla mu Walker a poté Cotton dodal „Proto vás tu teďka máme, že ano?“

Nojo.“

Po smrti jako váš kamarád. Nechybí vám?“ Zeptal se toho dementa Alex.

Zmrde. Tohle jste řekl naposledy.“

Myslím ,že neřekl. Vy s tím nic už neuděláte.“

Nechali jste ho popravit jak nějakého čokla. Zmrdi!“

To přeci není pravda a to vy víte, způsobil si to sám.“

On si stejně bude jet svojí, tak ať. Nezná pojem odpovědnost.“

Takže nám ještě něco řeknete nebo ne?“

Ne!“

Jak myslíte.“

No a tady Alexův výslech toho vyjebaného hajzla skončil. Dostali jsme skoro vše co jsme potřebovali. Jen né ty věci a tak bylo jasné, že budeme muset pátrat dál. Což nebylo nic složitého. Hlavní v tu chvíli bylo provést výslech toho druhého zmrda a to Luise Torrese.

Hned druhý den jsem se já rozhodl vyslechnout ještě Torrese. Nebyl to taky žádný med ale něco jsme z něj přece jen dostali. Bylo ale fajn vědět, jak nám Kendrick lhal. A ještě více fajn bylo vědět to, že oba půjdou sedět do basy.

JasonDark

Hráč

27
10.8.2024 21:02

Praporčík 448 J.Connor zahajuji výslech osoby Luis Torres v 18:28. Takže pane Torres. Víte proč jste tady?“

Byl jsem spolujezdec u honičky“

Jak dobře, se znáte s mužem jménem Kendrick Keith Harris?“

Vím jen že se jmenuje Kendrick, dál se mi nepředstavil. Známe se pár dní.“

Jak dlouho se přesně znáte?“

No tuším asi od soboty. Jo.“

Fajn. Co jste dělal 21.4.2024?“

To byla neděle že?“

Ano.“

To jsem jen rozvážel pro firmu ve které pracuji. Jinak jsem skoro celý den prospal.“

Pro jakou firmu?“

KAPO Rental konkrétně.“

Od kolika do kolika hodin to tak bylo?“

To vám opravdu neřeknu, ale bylo to někdy odpoledne.“

Jistě. V jakém autě jste rozvážel?“

Ve svém osobním.“

To je jaké auto?“

Audi A8 4.2tdi V8 Quatrro, registrační značka VVV VVWV.“

Fajn. Kdy jste byl tankovat?“

No když mi dochází palivo, to vám fakt neřeknu to dělám tak často že fakt nevim.“

Kde jste byl okolo 13:00 v ten den?“

Jsem si dost jistý že jsem spal.“

Nepovídejte. A co když vám řeknu, že máme kamerový záznam z vozidla firmy KAPO RENTAL. A firma moc dobře ví, kdo v jakém autě jel. Mluvili jsme s majitelem.“

To neni problém, já si jsem dost jistý že jsem spal.“

Vážně? Já bych si tím tak jistý nebyl. K tomuto se ještě vrátím.“

Dobře.“

Kde všude jste s tím Kendrickem jezdili?“

Byl jsem s ním tunit auto dvakrát. Jednou jsme se i byli projet. No a ta projížďka mě dostala sem.“

Neukazoval vám třeba nějaký dům a nebo garáž?“

Nikoliv, on mi dost nevěřil a dával mi to najevo.“

A jak vám to dával najevo?“

„Byl chladnej opravdu chladnej. Znám řeč těla jak svý boty. Neřekl mi to nikdy na přímo“

Znáte muže jménem Joe Sanchez?“

Nikoliv.“

Co jste měli v ten den, kdy jste byli zastavení v plánu? O čem Kendrick mluvil?“

Zastavení plánu? Co to znamená?“

Ach tak jinak. Co jste měli v plánu v ten den kdy jste byli zastavení?“

No v tu chvíli už nic. Byli jsme tunit jeho auto.“

Kde?“

Pak se projet a ptal jsem se ho co chce dělat a on řekl, že neví, že nuda. V té dílně zde v Montgomery. Za obchodem s oblečením.“

Jak se jmenuje ta dílna?“

Netuším.“

A kdo k ní má přístup?“

Netuším.“

Tak jak jste se tam dostali?“

On byl dohodnut s nějakou mechaničkou. Vykal jí takže jsem si dost jist že jí neznal.“

Víte její jméno? A nebo popis?“

Štíhlá, Vlasy měla světlý, myslím že blondýna ale matně se mi to jenom vybavuje.“

Fajn hned budu zpátky.“

Dobře.“

Torrese jsem nechal hlídat policistou a odešel jsem na chvíli pryč jen abych si znovu projel důkazní materiály a kamerové záznamy. Zločinci si strašně myslí, že kdy budou u výslechu mlžit a nic neříkat tak si pomůžou. Ne. Jen to ještě zhorší. Najednou jim totiž přibydou další obvinění. Což je dosti smutné. Smutné pro ně, veselé pro nevinné lidi, když budou ve vězení sedět mnohem déle. Podíval jsem se na záznamy a poté se vrátil k Torresovi.

„Tak pane Torres. Co kdybyste nám řekl pravdu o tom v čem jste dělal rozvážky a co všechno se ten den stalo? Záznam už jsme viděli.“

No v neděli jsem jezdil ve svojí audině, v pondělí mne napadlo využít firemní. Když to jede.. Stejně a naftu mam zdarma.“

Já se ptám tak trochu na něco jiného. Co kdybyste mi pověděl o tom únosu té slečny na té benzince? Očividně jste tam byl.“

Únosu? Na benzínkách jsem často když tankuju a celej čas projezdím. Ale nevzpomenu si.“

Mluvím o té v Las Venturas. Jak tam stále ten černý BoxTruck. No pane Torres? Tak jak to tedy bude? Na co si tak vzpomínáte? Las Venturas. Benzinka, Černý Boxtruck.“

Na benzínce jsem byl, byl tam boxtruck bez řidiče, byl jsem se tam podívat. Divil jsem se tomu jak to tam parkujou a pak jsem odjel na firmu.“

Bez řidiče jo? Proč lžete? Byl jste tam přímo v době únosu. Časově by opravdu nevycházelo, že byste odjel a pak tam byl někdo jiný tím samým autem. Tak jak tedy?“

Já jsem tam byl tankovat, poté jsem se chystal odjet ale bylo mi divný proč tam někdo parkuje.. Před vchodem.“

V tu chvíli do místnosti přišel i Leroy. A to byl průser. Ne pro mě ale pro Torrese. Doufal jsem, že se ale nestane to co si myslím. Leroy je správný chlap ale ví co je to spravedlnost tím westernovským způsobem. Na čemž občas nevidím nic špatného a někdy bych taky raději vyslýchal zločince stylem CIA.

„Byl tam jen ten Boxtruck?“ Zeptal se Leroy.

Zjistil jsem že tam nikdo nesedí a pak jsem odjel. Ano a já.“

Opět lžete..“ řekl mu Leroy

Tak bomba dneska máme duší lidi.“

Mimo to, váš kamarád Kendrick už mluvil. A mluvil hodně. Takže stále hodláte zapírat?“ řekl jsem Torresovi já.

Já fakt nevim co bych vám k tomu řekl. Byl jsem tam tankovat firemní audinu. Pak jsem jel zpět.“

Tak jinak. Máme dva svědky. Kteří vás tam viděli v té době stát. Ono když zajedete autem k výloze tak to jde dobře vidět.“

Co jde vidět?“

Vozidlo i jeho SPZ. Časově to také odpovídá době únosu kdy jste tam stál.“

No já vám řikám že jsem na té benzině byl a byl jsem zadkem k výloze.“

To víme.“

To je správně že tam to auto bylo.“

Ještě předtím jste stál u stojanu.“ Odvětil Leroy.

Ano.“

Nás spíše zajímá, proč jste nic nenahlásil, že se tam děje únos. A ani se to nepokusil překazit.“

Pak jsem se chtěl otočit a odjet ale všiml jsem si boxtrucku.“

Jo to by taky souhlasilo. Stejně jako souhlasí doba únosu a doba kdy jste tam stál. A nestál jste tam zrovna jen chvíli.“

Byl jsem tam krátce. Netankuju hodinu.“

Pane Torres. My se tady nebavíme o tom jestli půjdete do vězení ale na jak dlouho tam půjdete.“

No tak spíš mi řekněte jak to vidíte vy, já vám to nebudu furt vopakovat dokola že jsem tam stál. To by nemělo smysl. Takže tam byl únos teda jo?“

Tak mi řekněte, proč jste nenahlásil, že tam někdo únáší ženu a ani se to nepokusil překazit. Já vám stále opakuju, že tam byli dva svědci.“

No poslouchejte pane strážníku.Vy by jste se nebál neozbrojen někoho kdo tam na někoho míří?“

To samozřejmě ano. Ale pokusit se zabránit trestnému činu můžete i tím, že ho ohlásíte na Policii.

To jste neudělal.“

Vy se bojíte vlastních kamarádů?“ Dodal Leroy.

Neudělal protože jsem nevědel nic o nich a byl jsem si jist tím že prodavač už nekoho zavolal.“

Přesuneme se tedy k další věci. Doky v Los Santos a sražený policista. K tomu mi povíte co?“

Neřídil jsem já, byl jsem k tomu donucen abych si přesedl a dlouho jsem trval na tom že si...Přesednout nechci.“

No to jsme tam tak nějak neslyšeli, že by tam bylo něco takového.“

Tak si to pustťe znovu, neřídil jsem.“

Možná jste neřídil, ale odznak jste chtěl..“ Dodal Leroy, jelikož ti dementi měli všechno nahrané na autokameře.

Jo to mi přišlo vtipný. Teď už ne.“

Pojďmě se bavit na rovinu, ne? Lžete nám tu.. Akorát si to přihoršujete, nemyslíte?“ Vložil se do toho Leroy.

Lhal jsem protože jsem se bál.“

Fajn. Takže provádět zločiny strach nemáte ale z výslechu strach máte. To mi nějak nejde dohromady.“

S únosem na benzínce o kterém tu furt básníte nemam nic společného, strážníka v dokách jsem.. Nechtěl srazit a nebyl jsem to ani já, vyvracel jsem mu to že to není dobrý nápad, prej chtěl zpět svoje auto.“

Ale spolupracoval jste. Co se týče únosu tak jste to nenahlásil. A odznak jste také chtěl.“

Ten odznak byla sranda kterou jsem si mohl odpustit to uznávám, jestli jste viděl a slyšel záznamu. Tak jste mohl slyšet že se tomu směju.“

„Věděl jste o trestných činech které páchal váš kolega. Přesuneme se tedy k dalším věcem. Kde ukrýváte věci které ukradete? Respektive kde skončily ty zbraně?“

Říkal jsem že mi nevěřil, k takovým věcem nemám informace. Vím jak se jmenuje křesním, dál ne.“

Nezdá se mi, že by vám nevěřil. Jak se jmenoval ten jeho kamarád?“

Kamarád?“

Ten od Kendricka.“

Myslíte ten co tam ležel už dost pravděpodobně mrtvej? Toho jsem v ten den viděl poprvé a jen s maskou.“

Kde jste se s tím Kendrickem scházeli? Když jste měli někam jet? A kde schovával svá auta?“

Nevím kde schovává svoje věci a včera jsme se sešli u banky v LS.“

Fajn ještě si něco projdeme. Hned budu zpátky.“

Šel jsem si jenom pro věci které Torresovi zabavili abych tam něco našel. Kliče od baráků, klíče od aut. Prostě všechno co tak nějak jenom jde a co by bylo užitečné. Všechny věci jsem prohraboval přímo před ním.

Na něco se podívám.“

Mhm.“

Aha... Co všechno vlastníte za auta vlastně? i ty co jsou neregistrované?“

A4, A8 a Monte Carlo SS, proč?“

A8čku máte 2x?“

Nikoliv.“

Takže to je ta registrovaná.. fajn. Kde jí parkujete?“

No normálně u nás na firmě.“

Přístup k ní máte jenom vy?“

Nikoliv. Nebo jako k té firmě nebo k tomu autu?“

K tomu autu.“

Já půjdu, kdyby něco piš.“ Řekl mi potichu Leroy a odešel.

No komu bych jinýmu dával klíče?“

Fajn.“

A bylo v tom pytli něco?“

Vaše věci přece. Ty co vám zabavili než vás dali do cely.“

Telefon, nůž a vysílačka.“

Myslím ty co vám zabaví u cel. Ne to co jsme vám vzali my předtím tady.“

Jo tak.“

A nezmiňoval se Kendrick o nějakém domě a nebo garáži? Nebo o někom s kým tráví čas?“

Vím o jednom jeho kamarádovi, o něm mi jednou říkal ale neviděl jsem ho. Něco na B. Víc nevím.“

Na B? Zkuste si vzpomenout. Klidně i jeho popis.“

Nevím jak vypadá.“

Fajn dám vám čas na to si vzpomenout.“

Nevim, B, B, B.“

Vzpomínejte hned budu zpátky.“

Potřeboval jsem z toho zmrda dostat co nejvíce informaci. Což ovšem nešlo vůbec snadno a tak jsem se byl ještě poradit Alexem, co všechno mu vlastně řekl Kendrick a na co bych se tak mohl zeptat. Potřebovali jsme totiž vědět kde ti zmrdi ukrývají ty ukradené věci. Po poradě s Alexem jsem se vrátil do místnosti.

Už jste si vzpomněl?“

Nevim fakt. Na B.“

Máte přítelkyni a nebo kamaráda? Někoho u koho i přespáváte?“

Mám bratrance ale ten odletěl před 72 dny a ještě se nevrátil, jinak mám jen jednoho kamaráda. Jacob Handerson a pak už jen Kendrick.“

Mhm... A který je ten co odletěl?“

Josh Fost pane. Takovej debil, ale mam ho rád. To je můj bratranec.“

Jistě. Takže se zeptám ještě jednou. Kam jste dali ty zbraně? Kam jste je odvezli?“

Zajeli jsme se schovat a pak si je kendrick přesunul k sobě do auta. Víc nevim.“

Dobrá tedy. Do jakého auta?“

Do té audi kvůli které jsme tam jeli do těch doků.“

A kam jste s tou Audi potom jeli?“

Pak jsme se rozdělili. Já jel na firmu a spát. Nevím kam jel on.“

SPZ té audi si pamatujete?“

Ne.“

Fajn. Kterým směrem odjížděl? Na které město?“

Já jel na jih do Los Santos do Star Tower, Kendrick jel naopak někam na sever státu.“

Praporčík 448 J.Connor, ukončuji výslech osoby Luis Torres.“

Nemohl jsem to vyšetřování nechat jenom tak být. Nestačilo mi přiznání těch debilů, potřeboval jsem i důkazy. Tedy ne úplně ale chtěl jsem je. Musel jsem prolézat výslechy, protokoly, MDC. Záznamy. S kým a kdy v jaký den Kendrick seděl. S kým a v čem kdy spolupracoval. Prošel jsem všechny pojebané záznamy jaké jsem jenom mohl. A dostal jsem jméno! Bruno O´Connor. Vzhledem k tomu, že domovní prohlídky a ani prohledání aut prostě nic neprokázalo, tak byl Bruno poslední možností. Taktéž jsem vyslechl další jeho oběti a prohledal další místa činu.

Bruno mi řekl, že byli s Kendrickem velcí kamarádi a že má také přístup k jeho domu a to byla přesně trefa do černého! Jak říkal Torres. Chlap který měl jména na B. Bruno! No a tak jsme tedy provedli domovní prohlídky v Brunově domě. A co jsme našli? Všechno. Odznak od Walker, Legitimace, mobily, zbraně. Prostě vše co jsme potřebovali! A přesně to bylo to, co tenhle případ uzavřelo. Měl jsem takovou radost, že jsem při domovní prohlídce řekl to co vždy... A tím tedy myslím, že jsem mluvil tak jak prostě mluvím. Což se tedy jednomu z členů A.R.T moc nelíbilo a pokáral mě. Co jsem řekl? „A máme ho zmrda!“. Něco podobného jsem si v ten den neodpustil ani u další domovní prohlídky, kdy jsem řekl „Fetky zkurvený.“ Což ovšem patřilo k jinému případu. Nicméně si toho jeden člen A.R.T zase všimnul a řekl druhému „Běž to tam zdupat za ten slovník, jsem to slyšel až sem.“. Pedro Guzman z toho měl nehoráznou prdel, když jsem měl ještě vedení policie poslat záznam ze svého bodycam. Nu což. Já měl hlavně radost, že jsme dostali vyjebaného zmrda do basy.

Kendrick Keith Harris byl odsouzen za krádež, zavlečení a únos, násilí proti úřední osobě, ublížení na zdraví, Nedovolené ozbrojování zbraní kategorie T1 a T2, obecné ohrožení a taktéž mu byl přičten soudní precedens z důvodu mnohonásobného páchání trestné činnosti. Luis Torres na tom byl o něco lépe a tak byl odsouzen pouze za schvalování trestného činu, nepřekažení trestného činu a neoznámení trestného činu.

JasonDark

Hráč

27
24.8.2024 12:37, naposledy upraveno 25.8.2024 15:58 uživatelem JasonDark

Cartel Fueva Norma

Víte jak jsem dříve zmiňoval firmu Kapo Rental? No tak rozhodně to nebylo jenom pár kriminálníků co by tam pracovalo. Dá se říct, že to bylo tak čtvrt firmy, kteří jeli v organizovaném zločinu. Do hledáčku jsme je dostali už 20.4.2024, kdy s inciativou je vyšetřovat přišel Pedro Guzman. V té době jsme byli všichni dost zasypání hromadou případů a tak jsme je sledovali spíše jen tak na oko. Vyjádření Guzmana z 20.4.2024 bylo následující.

Dnes se stal incident, kdy jsem pronásledoval jednoho muže, který přímo vyhrožoval na vysílačce společnosti Kapo Rental, proto jsem je sledoval na jejich firemní sídlo, které se nachází u StarTower, mají tam zaparkované vozy. Jelikož na vysílačce říkali, že jsou vybavení, tak jsem si zavolal hlídky a nařídil zastavení jejich vozidla, prohledání osob a vozu samotného - Černé Audi A4 (fotografie níže). 461 a 469 provedli úkony, avšak najednou na ně někdo začal střílet ze střechy. Proto jsem v utajení projel kompletně celou zónu, až jsem najel na most, kde stál zaparkovaný Ford RAM. Podíval jsem se na okolní střechy a všiml jsem si muže, později identifikovaného jako Filip Moskowic, který se následně k střelbě přiznal. Chtěl chránit osobu Vaclav Ewerton (odmítl vypovídat), u které byl později nalezen Glock. Proto si myslím, že takováto operace musí být pod organizovanou skupinou. Pokud by se toho ujal nějaký vyšetřovatel a založil spis, rád bych se pod něj přidal.“ Tímto dnem začalo neoficiální vyšetřování formou odposlechu jejich vysílačky.

Netrvalo to ani moc dlouho a na dispečink chodila neustálá hlášení střelby právě okolo firmy Kapo Rental. Kapo Rental se nacházelo v Los Santos a to na docela rušné ulici. Pokud bychom tam takhle nechali volně pobíhat a střílet zločince, tak by brzo chytal kulku do hlavy nevinný kolemjdoucí. Konečně byl tedy čas začít s tím něco dělat pořádně. Ne, že bychom nic nedělali i dříve ale dříve se také drželi zpátky, jenže v květnu tomu začalo být jinak. Dne 15.5.2024 bylo tedy zahájeno oficiální vyšetřování na základě několika nahlášení vyhrožování, nedovoleného ozbrojování a střelby v místech sídla firmy. Na jejich vysílačce se taktéž často někomu ze zaměstnanců vyhrožuje a v některých případech to končí i střelbou. 

Bylo docela jasné kde začít. Výslechem oběti. Nebo spíše bych měl říct, několika výslechů obětí. Obětmi byli Karolina Bailey a Max Brown. První výslech slečny Bailey měl na starosti Leighton Shepherd ale zaučoval v té době rotného a tak ho nechal udělat začátek výslechu. Z toho jsme moc nezjistili. Jen popis maskované osoby, to že měl v ruce Glock a že jel v černém BMW M6. Naštěstí si další výslech vzal do ruky přímo Leighton a tam už jsme se dozvěděli více.

Podpraporčík Leighton Shepherd 393 zahajuje výslech osoby Karolina Bailey dne 14.05.2024 v č 18:12. Nuže, slečno. Poprosím, aby jste do záznamu uvedla své jméno a příjmení, včetně datumu narození“

Karolina Bailey, 25. 1. 2004“

Děkuji a nyní mi ještě jednou řekněte, co jste mi přišla nahlásit. Prosím, aby jste uvedla. Veškeré detaily.“

Takže. Po dohodě s vedením na firemní aplikaci jsem si po vysílačce sjednala schůzku s Victorem Francesem. Jeho výpověď byla postavena hlavně kvůli nerespektování nadřízených. Sešli jsme se na firmě, šli jsme do kanceláře. Vysvětlila jsem mu jak se věci mají, proč výpověď dostane a tak dále. Načež bych řekla, že reagoval mírně naštvaně. Najednou mi řekl, že naší paní ředitelce, Stella Brown, zachránil život, či co. Zeptala jsem se kdy. O ničem takovém jsem nevěděla, tak mě to zaskočilo, protože jsme si blízké se slečnou Brown. Na to mi odpověděl, že někoho musel postřílet. Vyvolalo to ve mně pocit nejistoty, začala jsem se ptát dál. Mezitím jsem obstarávala tu výpověď samozřejmě. Ptala jsem se, jestli vlastní zbrojní průkaz a zda má nelegálně drženou zbraň. Vše mi víceméně potvrdil. Následně řekl, že bych měla schovat Stellu, tu naší ředitelku, kdyby se něco dělo. Návrh na výpověď totiž podala ona.“

Myslíte si tedy, že by ji pán Frances chtěl ublížit za tu výpověď?“

Měla jsem z toho takový pocit.“

Jak dlouho se znáte s panem Francesem?“

No, už byl ve firmě když jsem nastoupila, cca tři týdny. Byl s ním už problém, skrz nerespektování vedení a vulgarismy na vysílačce, to řešila Stella a následně já.“

Jaké je celé jméno slečny Brown? Stella Brown?“

Ano.“

Dobrá, děkuji. Chcete ještě něco dodat?“

Nene.“

Dobrá tedy, já Vám položím ještě jednu otázku. Víte, v čem se pán Frances pohybuje? a jakou zbraní může být ozbrojen?“

Nemám nejmenší ponětí. Vím, že jsem tenkrát šla rozvážet alkohol s jeho přítelkyní Trixie. Ta měla sraz s někým v kukle. Říkala, že to je byznys.“

Jaké je celé jméno slečny jménem Trixie?“

Víc mě nezajímalo, do tohohle se já nepletu. Fuuuh. Nevzpomenu si. Slečna Brown by věděla, nebo se můžu zeptat na vysílačce.“

Dobrá, já se kdyžtak doptám. Slečnu Brown si ještě pozvu na výslech. Z mé strany to bude vše.

Podpraporčík Leighton Shepherd 393 ukončuje výslech téhož dne v čase 18:27.“

Chudák slečna Bailey si musela ještě „vytrpět“ několik výslechů semnou, ze kterých jsem se ale tak nějak dozvěděl hodně nových věcí a to hlavně jména. Najednou jsem měl na paškálu už tři jména. Victor Frances, Dušan Demeter a Trixie. U Trixie jsem ale nevěděl její příjmení, to jediné co jsem věděl bylo, že to byla přítelkyně toho Victora a taky, že měla sraz s pánem v kukle. Nejspíše šlo o nákup zbraní ale to bylo jen to co jsem si myslel. Trixie jsem si prověřil skrz MDC. V té době v San Andreas dle MDC žily jen dvě Trixie. Trixie Lee a Trixie Jacksonová. Bylo velice snadné určit o kterou Trixie se jedná, vzhledem k tomu, že Trixie Lee měla pomník na hřbitově v Los Santos. Podezřelou tedy byla Trixie Jacksonová.

Jako další jsem zadržel Nikolu Hroznovou na základě zatykače za nedovolené ozbrojování a provedl s ní výslech. Kupodivu nedělala žádné problémy. Jejím bratrem byl Jiří Hroznový, kterého jsem do vězení dostal už dříve a jak to tak vypadalo tak jablko nepadá daleko od stromu. Přiznala se vlastně ke všemu. Nedovolené ozbrojování, nákup zbraní. Zbraň dokonce koupila od Filipa Westra dle jejich slov, který byl zavražděn jak už jsem vám o tom ale říkal dříve. Když už jsem věděl tyhle informace, tak jsem z nic potřeboval dostat ještě více a tak jsem na ní zatlačil.

Dobře. A nyní bychom mohli přestat hrát nějaké hry. Kolik zbraní vlastníte? Vy, Jacksonova, a Frances a nebo v tom jsou i další?

„Já nevím o čem mluvíte. Nemáme nic.“

Slečno Hroznová. Sledujeme vás už delší dobu. Proč si myslíte, že tady jste?“

Jak to mám vědět? Nebyla jsem tady dlouhou dobu, nevím co dělali když jsem tu nebyla.“

Právě jsem vám to pověděl. Takže mi řekněte, odkud ony zbraně máte? Kdo všechno má přístup do vašeho domu a nebo jak vy to nazýváte dílny?“

Je to dílna, a ty zbraně když už tak jsme je použili na sebeobranu, ale teď nemáme nic.“

Kolik zbraní jste použili, kdo všechno jmenovitě. A také kde ty zbraně nyní jsou a odkud jste je měli?“

Koupili jsme si je od nějakého pána, ale měla jsem to já a Trixie Jacksonova. A nemáme žádné. Nějak jsme o to přišli a nevzpomínám si jak.“

Víte jméno toho pána? A nebo jak vypadal?“

Černá hlava, černá čepka, fialový šátek, a měl nějaké sako“

Jak vypadal prodej? Tedy nákup z vaší strany?“

Dojeli jsme, zaplatila jsem tu částku, pán dal zbraň a odjeli jsme pryč.“

Kde a kdy ten nákup proběhl. V čem ten pán přijel?“

V A8sma černá bez SPZ, a sraz byl na pouštním letišti u zavřených dolů.“

Dobře. Říkala jste, že ty zbraně jste měla na ochranu je to tak? Před kým?“

Ano je to tak. Před těmi dvěma měsíci po nás někdo jel a chtěl nás furt okrádat.

Tak jsme to měli jako ochranu menší.“

Po výslechu jsem jí umístil do vyšetřovací vazby na základě přiznání které mi dodala a taktéž z podezření na organizovaném zločinu.

Další den jsme se už vydali hledat další podezřelé jako byl Deméter a Jacksonová. Než jsme je ale šli hledat, tak Pedro ještě vyslechl Stellu Brown, která měla údajně o všem vědět něco více. Ale nevím zda říct, že něco více. To jediné co vím, že jsme díky ní dostali další jméno a to Ewertona. Takže na seznamu už jsme měli čtyři lidi. Tehdy jsme už tušili, že jich bude více a to hlavně díky sledování a odposlechu. Věděli jsme už i několik jmen jako byla třeba Nikola Hroznová a Petra Hromová. To jediné co jsme potřebovali bylo je všechny spojit do jednoho. To, že spolu stále někam jezdí a povídají si totiž nemůže být klasifikováno jako důkaz organizovaného zločinu. Po výslechu slečny Brown jsme se já i Guzman vydali na sídlo firmy abych tam sebrali Dušana Demétera a vzali ho na výslech.

Dušan se nejevil nějak podezřele. Vlastně vypadal úplně nevinné a v rejstříku dokonce neměl ani jediný záznam. Opravdu vypadal jako naprosto nevinný občan San Andreas. Víte ale co se říká ne? Pod svícnem je největší tma. U výslechu mi popsal to jak po něm stříleli. Proč to samozřejmě nevěděl. Co se týkalo všech podezřelých které jsem mu sdělil a to hlavně ženy jako byla Hroznová a Jacksonová, tak to byla snadné. Měl jednoduché odpovědi, že jsou to hodné holky co vždycky pomůžou a nedělají problémy. Úplní míliusové co nedělají nic nelegálního. Požádal jsem ho tedy zda mi dovolí projít veškeré jeho nemovitosti. Souhlasil. Už jsem začínal být opravdu v tom, že nic neprovedl a je fakt nevinný.

Vyjeli jsme tedy na „výlet“ k jeho nemovitostem ještě s několika mými kolegy.  V jedné z nemovitostí přesněji Skleník 2046 bylo nalezeno obrovské množství psychotropní látky - Marihuana, kterou tam nejspíše i pěstoval. Už v té chvíli bylo jasné, že Demeter není nevinný a že si půjde sednout hezky do vězení za přechovávání a pěstování omamné a psychotropní látky. Vydali jsme se tedy ještě do Bayside. Tam to bylo divoké. Hned z jeho skladu který Deméter vlastnil vyběhla Jacksonová a při spatření policie začala utíkat pryč. Vydal jsem se za ní a zablokoval jí cestu autem „Policie San Andreas! Lehněte si na zem hned!“ vytáhl jsem zbraň a zakřičel na ní. Jacksonová se zastavila a dala ruce nad hlavu přičemž se začala smát „Nojo, nojo! Dobře!“. Uvnitř Demeterovy nemovitosti se nacházela výrobní stanice a taktéž se v ní skrýval Václav Ewerton. Ten působil značně agresivně když mu chtěl jeden z kolegů nasadit pouta. „Zmrdi! Nic jsem neudělal vy kurvy!“. Chtěl jsem s ním mluvit stejně jako on s kolegou ale pro jednou jsem si zachoval klid. Přišel jsem k němu a konfrontoval ho se všemi trestnými činy které udělal. Kolega se na něj zasmál a řekl „Tak a máš to!“

Po zadržení Jacksonové a Ewertona jsme se vydali zpátky na stanici. Demetera, Jacksonovou i Ewertona jsem ihned strčil do vyšetřovací vazby a požádal o domovní prohlídky nemovitostí všech podezřelých.

V brzkých ranních hodinách jsem ještě poslal Carolina Walker se podívat k nemovitosti od toho Demetara v Bayside jestli tam něco nenajde a našla. Na místě stálo auto které patřilo právě Ewertonovi. Nechal jsem ho odtáhnout na odtahové parkoviště a požádal Caroline aby ho prohledala. Najednou se ozvala na vysílačce „Jasone, přijeď sem, tohle musíš vidět, bude se ti to líbit.“. A měla naprostou pravdu. Uvnitř vozidla od Ewertona se nacházela zbraň Heckler & Koch HK416 D a taktéž smlouva nelegální organizace s jeho podpisem. Čímž bylo odhaleno, že organizace se jmenuje Cartel Nueva Forma. Taktéž tam byly nějaké podpisy a jména na té smlouvě a čím vším se vlastně organizace zabývá. Bylo tam doslova přiznání k násílí proti policii. Bylo tam všechno co jsem potřeboval k jejich usvědčení.

Hned odpoledne jsem Ewertona vyslechl. Dozvěděl jsem se vše co jsem potřeboval. Doznal se k vedení organizované skupiny Cartel Nueva Forma, výrobě a prodeji zbraní, střelbě po policii a taktéž sdělil, že Trixie Jacksonova převzala velení organizace po jeho odchodu. Taktéž nám pan Ewerton prozradil jména dalších členů. V jeho telefonu byl taktéž nalezen důkazní materiál ohledně zbraní. Najednou jsme měli hromadu jmen. Václav Ewerton, Trixie Jacksonová, Dušan Deméter, Nikola Hroznová, Filip Moskowic, Victor Frances a Petra Hromová.

Jako dalšího jsme tedy zadrželi i Moskowice a na Hromovou vypsali zatykač, ta se samozřejmě začala skrývat ale s celostátním pátráním? Nemůžete opustit stát. Na letišti vás zadrží, v autobuse i v taxíku vás nahlásí a v obchodě taky tak. Neměla šanci opustit stát a prakticky ani svou skrýš a vlastně se po ní pátrá stále. Dne 24.5.2024 Jsme tedy s Filipem Moskowicem prohledali s jeho souhlasem, jeho vozidla pro nalezení důkazního materiálu. Nebylo nic nelegálního nalezeno. Zmínil se ovšem o Petrovi Floresovi a Stelle Brown. Slečna Brown by měla mít zbraně. Podle vyšetřování je také možné, že o nelegální organizaci věděla, jelikož kryla Ewertona v dřívějším vyšetřování Hlídkové služby. Petr Flores měl o organizaci vědět taktéž. Údajně měli být dříve členy organizace taktéž David Jock, Alois Vesely, a taky Oliver Smok - Tito tři si už odpykávají svůj trest ve vězení Las Payasadas za organizovaný zločin a vraždu v Filipa Westra.

Vyšetřování ještě trvalo pár dalších týdnů jelikož jsme museli ještě prověřovat možnou vinu dalších zmíněných osob, případně dokázat jejich nevinu. Domovní prohlídky u podezřelých ale také u firmy odhalily spoustu věcí jako byla třeba výrobní stanice s plány na zbraně a nebo i zbraně. Dále domovní prohlídky přímo u podezřelých odhalily taktéž další zbraně. Dalšími výslechy ostatních podezřelých jsem si už jen potvrdil všechny jejich trestné činy a také dal nějak dohromady pravděpodobnou podobu stromu dané organizace.

Václav Ewerton jako Gran Capo, nebo také původní vůdce cartelu. Trixie Jacksonová pravá ruka Ewertona, převzala velení pro Ewertonovi. Dušan Deméter Levá ruka Ewertona. Petra Hromová Soldado, Nikola Hroznová a Filip Moskowic taktéž Soldado. Victor France přítel Cartelu. Petra Hromová se skrývá dodnes a to i přesto, že je odsouzená a jedinou možností je stejně se přijít sama udat jelikož kamkoliv vyjde, tak tam na ní čeká policie. A čím déle bude na svobodě tak tím to pro ní bude horší.

Václav Ewerton, Filip Moskowic, Petra Hromová, Nikola Hroznová, Trixie Jacksonová, Dušan Deméter a Victor Frances, byli odsouzeni za Účast na organizované zločinecké skupině, Nedovolené ozbrojování zbraní kat. T1 a T2, Nedovolená výroba a distribuce zbraní, Neoprávněné užití střelné zbraně a  Krádež. Victor Frances k tomu dostal ještě nebezpečné vyhrožování a Dušan Deméter nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku a křivou výpověď, kterou dostal i Filip Moskowic. Případ úspěšně uzavřen.

JasonDark

Hráč

27
18.9.2024 18:37, naposledy upraveno 18.9.2024 22:32 uživatelem JasonDark

Faraji

Běžný den, jako každý jiný. Byl docela klid a já myslel, že mi do ruky vlastně nespadne nic k řešení, ale mýlil jsem se. Netrvalo příliš dlouho a na aplikaci se ozval myslím, že tehdy podpraporčík Tomáš Macoun s tím, že zadržel slečnu Scarlett Faraji, bylo to dne 2.5.2024, takže ještě před oficiálním začátkem vyšetřování firmy Kapo Rental, do té doby to bylo spíš neoficiální. „Dobrý den, u slečny Scarlett Faraji se našly v autě zásobníky do hekleru, pro prolustrování jejího telefonu jsem našel docela zajímavé zprávy. Krom toho Andrew Pollack hlásil krádež od této slečny - měla ho okrást o 120 tisíc, taktické rukavice a zlaté hodinky - hodinky se u ní našly.“ Oznámil Macoun a poté také dodal, že se ke všemu při výslechu přiznala a k tomu sebou stáhla ještě dva další lidi. Briana Murphyho a Jakuba Taylora.

Bylo tedy naprosto jasné co musíme udělat. Pročetl jsem si tedy výslech a vypsali jsme s Alexem Madronem zatykače na zbylé dvě osoby, jelikož jsme si tento případ převzali my. Měla to být rychlovka. Faraji byla ve vazbě, hned po ní byl i Brian Murphy ve vazbě a Taylor taktéž. S Alexem jsme si rozdělili práci. Já si vzal na výslech Taylora a Alex Murphyho. Dá se říct, že se vlastně ke všemu přiznali a vlastně ani neměli důvod nějak lhát ale z jednoho toho šlo vytěžit více a tak jsem začal přemýšlet co s ním. Taylor mi řekl vlastně hrozně moc užitečných informací. I když jsem na něj musel zatlačit a číst smsky které mu vlastně posílala.

Vyšetřovatel, Praporčík 448 J.Connor zahajuji výslech osoby Jakub Taylor. 18:00 5.5.2024. Tak mluvte pane Taylor. Začněte tím co vše víte o slečně Faraji.“

„Tak Vím, že chodí s nějakým vaším kolegou jméno Alexey nebo tak něco, poté že se mnou pracuje.. Pro firmu Walker Carlsson, a tráví se mnou čas, když jsem v práci v Klubu. Jednou jsem s ní spal tady v bytě naproti stanici a nevypadlo to tam moc dobře.. připomnělo mi.. To takový divný místo pro zločince, ale prý ten byt patří jejímu přiteli či co.“

Dobře a co zbraně?“

O tom nic nevím, nesvěřovala se mi tolik, ale často s někým volala a mluvila na vysílačce, když jsem se ptal s kým mluví tak prý osobní věc.“

Jo? Vám něco přečtu ano?“

Jenom vím o Glocku.“

Prodala jsem ten dům. Odpověď: Jaký?. Ten kde jsme měli ty zbraně, glock máš u mě. Takže co mi k tomu řeknete? A poté to pokračujte "Jaj, schovej ho třeba v LS doma" Kde v LS doma pane Taylor?“

Já žádný zbraně nemám.. Jelikož už jsem za to seděl a nechci být v tom znovu. Kvůli tomu užívám marihuanu, abych nic neudělal.“

A co Hekler a Koch? To vám něco říká?“

Já nevím, jak užívám mariuhanu tak si toho moc nepamatuji a hlavně pořád piju.“

Kdy naposledy jste se slečnou Faraji mluvil?“

Fuuha, před 4 dny u Canary. Asi, nevím teď přesně.“

O čem jste mluvili?“

Že potřebuje peníze, akorát já neměl na půjčení.“

Na co potřebovala peníze?“

To mi neřekla.. Ale mluvila do vysílačky, že nemám peníze.. Jediný co mě napadá tak na zbraně chtěla peníze.“

Kupuje zbraně?“

Ano, ale nevím od koho. Teď jsem si vzpomněl..“

A kterej barák to teda prodala? Psala o něm přece vám, tak musíte vědět co za dům to byl.“

Říkala mi, že okrádá kamiony.. Fuuha, nevím jak ho popsat.. Je to taková chatka nebo obytňák. Směr Bluberry od Montgomerry. Dokážu ho ukázat přímo, ale popsat ho asi nedokážu.“

Jasně tak počkejte.“

A ještě.. Mi vyhrožovala.. jestli jí neseženu Glock a Kalach tak mě zabije..“

Fajn a máte k tomu nějaký důkaz a ten dům, tak to je ten kde byly ty zbraně?“

Ano tam kde byli ty zbraně. A ještě má klíče od jednoho baráku. V Los Santos.“

O tom víme. Chcete ještě něco říct? “

Už víc nevím, jenom že má nějaké lidi..“

Víte jména?“

Nevím..“

Vyšetřovatel, Praporčík 448 J.Connor ukončuji výslech osoby Jakub Taylor.“

Mimochodem v tom baráku v Los Santos se nic nenašlo a ještě k tomu už patříl někomu naprosto jinému. Takže to bylo docela na hovno. Docela zajímavý byl ale Alexův výslech Briana Murphyho. To bylo tedy opravdu něco. Bylo vidět, že ten týpek má život solidně a doslova v píčí. Takže mu nějaké vězení bylo totálně u prdele. To zajímavější ovšem bylo to, že se to celé zase motalo okolo Kapo Rental a nevěr. Když mluvím o nevěrách tak tím myslím třeba právě i Faraji která mrdala s naším kolegou z hlídkové služby Alexandrem Levchokem a v jeho bytě šukala i s Taylorem. Jo v jeho vlastním bytě, který jsme tedy museli prohledat z důvodu jestli tam neschovala nějaký důkazní materiál. No kromě kondomu na posteli tam bylo hovno. Chudák Levchok. Jeho přítelkyně okrádá nevinné lidí a ještě šuká s jiným. A Brian Murphy měl podobný osud, jeho snoubenka ho zase podváděla přímo s jeho šéfem. A i z jeho výslechu, který vedl Alex, šlo vidět jak moc ho to sere.

Ták jo. Jak se máte, pane Murphy?“

Zkuste hádat.“

Já tady nejsem od hádání. Odpovídejte na otázky.“

Rád bych přešel rovnou k věci... já vám nemám co víc říct než jen že jsem nelegalně držel zbraň a munici.“

Fajn, předpokládám, že se máte fajn. Já vám tu radost zkazím. A to hned několika dalšíma větama.“

Dobrá.“

Vyběhneš! Jakmile zařvu ruce! Ale na majitelku a tak vyskočit nemůžeme.“

Vím číst mi to nemusíte, jestli vám jde o tohle. V ten den jsme nikoho neokradli.“

Nejen o to, ale pokračujte. Mluvíte v množném čísle.“

Neokradl jsem nikoho.“

Takže o koho jde?“

Za celou dobu. Nevim identitu si neříkáme. Nevim jméno.“

Žena, muž?“

Žena.“

Popis?“

Víc toho nevim. Obličej jsem její ještě neviděl.“

Ale tykáte si. Jasně.“

No ano. Tykáme.“

Upozorňuji vás, že křivá výpověď je trestný čin.“

Já si to uvědomuju.“

Tak jednejte, ať se jí nedopouštíte.“

Ale říkám vám že jmeno nevím.“

Telefon máte kde?“

V kapse.“

V který, těch máte několik.“

Pravé přední. Na kalhotech. Ten kontakt se jmenuje Krim.“

Já vím. Psal jsem si s váma.“

To mi došlo.“

Pracoval jste u hasičů, že?“

Ano.“

A proč jim děláte takovou pověst? Že bývalý zaměstnanec bude okrádat lidi? A bude ozbrojen?“

Stalo se mi hodně špatných věcí. Hodně. A já sám nevím kdo ani jsem. Poslalo mě to na dno, na uplný dno. Povězte mi jednu věc, jak by jste se citil vy? Kdyby vám vaše snoubenka zabila dítě při autonehodě protože jela jak krava a potom v ten samý den se vám kurví v baru a pak vás odkopne?“

Určitě bych nezačal okrádat lidi.“

Do toho se kurví s vašim šefem. To nejspíš ne, ale taky by jste byl na dně.“

Jo, ale neřešil bych to takto. O mně se bavit nebudeme, od toho tu nejsme.“

Já jsem se akorát vydal špatnou cestou.“

Seva, nechceš dát nějakou akcičku? Mám nějakej tip kde by se dalo zrovna teď. To mi vysvětlíte jak?“

Hm, to se týkalo nějake párty mam pocit zrovna. Myslím že jsem to psal kamaradovi, todle zrovna. Chtěli jsme jít chlastat, tak jsem mu řekl že by jsme mohli a že vím kde. Jestli je to teda chat s kamaradem a ne s ní. Jak vám říkám, neudělal jsem nic víc než jen neopravněne držení zbraně a munice. K žadnemu okradaní nedošlo. Mělo, ale nedošlo.“

Vrátíme se k vaší snoubence jste říkal? Její jméno?“

Je to duležité?“

Ano, je. Bude předvolána na výslech kvůli vám.“

Karolina Bailey. S tímhle jsem začal až po rozchodu. Nemá s tím nic společneho.“

S čím přesně jste začal po rozchodu?“

S nelegalními věcmi.“

Buďte konkrétní.“

Že jsem měl v planu jít někoho okrast. Do té doby jsem byl uplně čistej. Nelžu vám tady, řikam vam jak to je. Nedošlo k žadnemu přepadení ani ubližení, nic.“

Jste si jistý?“

Jsem si více než jistý.“

Já bych si tak jistý nebyl. Ale třeba vám pomůže přemýšlení v cele předběžného zadržení. Slečnu Faraji to třeba přimělo mluvit. A pomohla si.“

Faraji?“

Protože se jedná o polehčující okolnosti. A bude tak zkrácen její trest.“

Jenže já vám tady říkam jak to je. A to že si pozvete na výslech mojí snoubenku vam nepomuže. A nepomuže vam ani CPZka, protože víc na mě nezjistíte protože nemáte co.“

Tak nám pomůže Payasadas ve kterým budete sedět, jednoduché.“

Co je Payasadas?“

Státní věznice.“

To je mi jasné že pujdu sedět. Ale říkám vám že toho víc na mě není. Ze zbraně ani nebylo stříleno. Nebyl do ní vložen ani zasobník. Nemam co bych vám řekl, je to tak nepochopitelne?“

No, tak si ještě sedněte. Co jste si před třema hodinama povídal s paní Krim?“

Nemam tušení. Kdy?“

Před třema hodinama.“

Nevim o čem jsme si psali. Snad to tam vidíte ne?“

Já nemluvím o psaní, ale o volání.“

Volaní?“

Před třema hodinama.“

Ja ani nevim že bych jí dneska volal. Když mi to říkate tak asi jo...Jo vím!! Zase jsem se ji ptal jestli něco nepodniknem, ale řekla že teď ne, že něco má.“

Co nepodniknem?“

Okrádat někoho. Fajn..Jinak. Mužete se ještě posadit?“

S radostí. Poslouchám.“

Vzpoměl jsem si na jednu informaci co mi řikala. Věřim že vam k něčemu bude. A já bych si rád polepšil, a hnil menší čas v lochu s černyma hubama. Ptala se mě včera, že pokud vše vyjde, tak že by šla banku, a jestli bych šel s ní. Řekl jsem že to nestihám. Dneska jsem se jí ptal jestli tu banku dělala. Řekla že ne, že chytli jednoho jejího kamoše. A že na banku potřebujou být 4. Nevim jestli vám to nějak pomůže, ale řekl jsem vám to. Jak jsem řikal, pohoršit si nechci a nemám důvod vám lhát.“

Takže chtěla jít vykrádat banku, ano?“

Podle toho co mi řekla, ano.“

Super, tak teď mi ještě řekněte o jakou majitelku mělo jít. Ohledně toho vyběhnutí a těch rukách.“

Majitelku Kapo Rental. Měli jsme v planu přepadnout někoho v docích, vozí tam vyhazovat odpadky po alkoholu. Přijela tam majitelka, tu jsme neokradli jak je psáno, tak jsem to utnuli.“

Jméno té majitelky.. KAPO RENTAL nevlastní majitelka. Ani žena.“

Myslela ředitelku. Obě ředitelky. Jedna se Jmenuje Stella Brown. Druhá vím, že je Trix ale přijmení nevím. Myslela si že Stella je majitelka.“

Takže jste jí neokradl?“

Ne. Klidně si jí předvolejte a zjistěte si, že nebyla okradena. Nikdo z Kapo Rental nebyl. Aspoň ne když jsem u toho byl já.“

A proč jste teda psal, že má vyběhnout jakmile zařvete ruce?“

To psala ona. Psala, že mam vyběhnout jen pokud zařve ruce. Měla výhled na to kdo jede. To znamená, že když tam přijela Stella tak neřvala, protože jí jsme okrast nechtěli.“

A teď mi řekněte pravdu o té akcičce se kterou jste se domlouval. A o tom tipu. A pravdu.“

Říkám. Pokud jste to vzal z chatu s kamaradem, tak jsem mu včera psal jestli nedáme chlastačku. Pokud je to z chatu s Krim, tak se to týče okrádání.“

Takže si nechcete polepšit, dobře.“

Já vám říkam jak to je.“

Celé jméno toho kamaráda?“

Marco přijmení nevím. Ujmul se mě když jsem přijel poprvé do města. Makali jsme v jedne firmě asi týden, pak jsem šel k hasičům. Včera jsem mu volal, říkal že něco má. Tak jsem mu pak ještě večer psal, jestli nedáme akcičku. Jako kalbu. Když si ten chat s kamaradem projedete, není tam nikde zmíněné nic nelegalniho.“

Fajn, tak si třeba vzpomenete za tu dobu, jak budete v CPZ. A uvědomíte si, že si můžete pomoct.“

Ještě jedna věc.“

No?“

Jak jsem volal s krim, tak mi říkala že dneska přepadávala dost, a že něco má.“

Co přesně má?“

To neřekla. Jen jsem jí volal jestli nepůjdem okrádat. Řekla mi, že dneska už okrádala dost, a že něco teď má, že možná večer. Bylo to ráno kolem 10 myslím. Bude to v historii volaní.“

Vše?“

Ne.. Fajn, ohledně kamaráda..“

Jakýho kamaráda?“

Marca, Jelikož ho znám poměrně dlouho, tak tou akcičkou jsem taky myslel okrádání. On nevěděl co tím myslím, dali jsme si sraz v LV.“

Takže jste mi lhal.“

Tam jsem mu to vysvětlil jak jsem to myslel. Řekl mi že se toho semnou nezůčastní, že není takovej chudák aby obíral nevinné lidi. Lhal jsem abych mu neudělal potíže, Ale potíže mu tím stejně neudělám protože do toho semnou nešel. Jak jsem říkal, řekl mi že není chudak aby obíral nevinné lidi. Potom co odjel jsem jel do canary, tam jsem byl tak 5 minut a jel jsem pak pryč z města. Teď už víte vše co bych vám říct mohl.“

Výslechy byly tedy hotové a podezřelí ve vyšetřovacích vazbách. Soud jsme žádali o jejich prodloužení společně s domovními prohlídkami na jejich nemovitosti a nemovitosti u kterých jsme dostali informaci o tom, že by tam mohl být důkazní materiál. Než jsme tedy dostali povolení od soudu rozhodl jsem se ještě vyslechnout Andrewa Pollacka, který Faraji nahlásil, jelikož byl svědkem. Bylo to opravdu vtipné když jsem zjistil jakým stylem jej vlastně Faraji okradla.

Pollack vypověděl, že mu ukázala, že má zbraň a také, že to má prý na ochranu. Ukázala mu to ve svém autě. Poté ho ovšem asi o hodinu později okradla ve stejném autě, ve kterém mu ukazovala, že má zbraň. Opravdu hloupý zločin. Bylo tedy jasné, že Faraji je absolutní amatér v okrádání a vlastně jí šlo asi jen o vzrušení a jelikož okrádala s Murphym a do toho to ještě táhla s Taylorem, tak si asi myslela, že si zahraje na Bonnie a Clyda. Jen se nemohla rozhodnout se kterým z těch s kterými šuká vlastně okrádat bude.

Byl to prakticky vyřešený případ ale chtěli jsme najít další důkazy a odhalit další lidi, kteří by v tom měli prsty. No a při domovních prohlídkách jedné nemovitosti, která kdysi patřila Faraji jsme našli spoustu a to opravdu velkou spoustu ukradených dokladů a další věcí. No a taktéž nějaké ty drogy. Majitelkou této nemovitosti nyní byla Isabell Sophi Gruseing. Ta už měla v minulosti opravdu hodně problémů se zákonem a tak když jsem na ní při výslechu vybalil vše co jsem se dozvěděl tak se přiznala i ke věcem za které ještě nebyla potrestaná. Okamžitě šla do vazby.

Problém byl Brian Murphy a Scarlett Faraji. Od soudu se nám nedostalo žádné odpovědi a tak najednou byli oba podezřelí na svobodě. Respektive soud nám neodpověděl na žádost o prodloužení vyšetřovací vazby. Začal jsem tedy Faraji sledovat a dozvěděl jsem se, že tráví opravdu hrozně moc času s Thomasem Fazolem. Ten také nebyl žádné neviňátko ale od jeho posledního zločinu se od ilegálních věcí držel dál. Tedy mininálně si dával pozor na to abychom o tom co dělá nevěděli. Faraji jsem řekl, že vím jak bych jí mohl pomoct k menšímu trestu. Byla smířená s tím, že až předáme soudu veškerá obvinění, tak půjde sedět. Jenže byla těhotná! Koho to dítě bylo? Čert ví, komu všemu dala. Každopádně jsem jí řekl, že by nám mohla pomoct získat informace o nějakých dalších prodejcích zbraní. Souhlasila s tím. Problém byl, že přišla asi za dva dny, že na to sere a, že se jde doznat naprosto ke všemu co udělala. Takže jsme si sedli do výslechové místnosti kde provedla své doznání k několika trestným činnům.

Bylo jasné, že už není nějak nebezpečná a navíc jsme povolení na její vazbu od soudu neměli. Šla si tedy sbalit své věci s tím, že až jí odsoudí tak přijde na stanici a nebo si pro ní přijedeme. Jo kdybych jen tušil co udělá... Ale dalo se to čekat...

Scarlett Faraji byla odsouzena za Krádež, Účast na organizované zločinecké skupině, Zavlečení a únos, Nedovolené ozbrojování zbraní kat. T1 / T2 a Obecné ohrožení. Brian Murphy taktéž za účast v organizované skupině a nedovolené ozbrojování a také za neoznámení trestného činu. A poslední Isabell Sophi Gruseing skoro za to samé co Murphy akorát jí k tomu přibylo ještě Přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a taktéž Krádež.

Případ byl vyřešen. A tak se čekalo jen na to, kdy se přijde Murphy a Faraji udat na policejní stanici aby byli převezení do státní věznice, jelikož jediná osoba kterou tedy mohli převézt byla Isabell Sophi Gruseing. Jenže to se nestalo, takže Murphy si stále někde běhal a Faraji? No tu jsem našel mrtvou, když skočila ze skály do lesa kousek od Angel Pine. Dle smsek v jejím mobilu bylo jasné, že po ní někdo šel, takže se asi zapletla se špatnými lidmi. Nic ale nenasvědčovalo tomu, že by jí někdo strčil. Prostě toho na ní asi bylo hodně a rozhodla se, že svůj život ukončí. Tyto věci se prostě někdy stávají a my s tím nemůžeme nic udělat. Někteří lidé očividně řeší své problémy kriminální činností. V tomto případu jste tedy byli svědky toho, co s některými lidmi udělá nevěra partnera a nebo partnerky. Jiní lidé řeší problémy prášky. Jiní alkoholem a jiní sebevraždou. No a někteří udělají všechno najednou.... Lidské myšlení je skutečně zajímavé...

1 2