Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Stížnost na GM wareznavzdy


Zeintar

Hráč

49
1.10.2023 22:03

Ahoj,

dnes zhruba v 21:15 se na mě portnul GM wareznavzdy s tím, že mi jde dát ban za zdravý rozum. A tak jsem dostal ban na 16 hodin.

 

Co se tedy stalo?

Dnes od 18:00 začínalo přepadení banky. Zrovna jsem přišel na server, tak jsem se tam rovnou rozjel. Uvnitř banky byli 2 lupiči - jeden s Heklerem a druhý s Glockem (Funfact - byli to policisté, akorát na ALTkách, sad). Obklíčili jsme tedy celou banku a rozmístili jsme se. Po nějaké době vyšel maskovaný ID K6 (GaLp) ven, prostě se jen tak podívat bez rukojmího a bez zbraně v ruce, jak se věci mají. Jelikož byl daleko od suspectů (zeptal jsem se ho na to radši i do /do), kde je nemohl nadále ohrozit (ani zbraní v ruce), tak jsem mu dal beanbagem do břicha, po čemž se mu zapla animace, kde ležel na zemi. 

V tuto chvíli jsem očekával, že můj kolega Marco Paul, který stál schovaný za DHčkem, suspecta vezme a stáhne ho směrem za policejní auta -> zbavili bychom se tím jednoho lupiče, což by nám dosti pomohlo v dalších krocích. Avšak to se nestalo. K6 se začal pomocí /me sbírat a následně odcházet zpátky do banky. Dal jsem mu tedy další beanbag, aby se nedokázal dostat zpět ke svému kamarádovi. Držel jsem v tu chvíli nad K6 dominanci, měl jsem ho v šachu - nemohl tedy ohrožovat další rukojmí. Celý clip je kdyžtak zde.

Takto jsme si vyměňovali pohledy několik desítek minut, avšak pak napadlo K6 vzít z ruky zbraň a začít mířit na rukojmího. Jakmile jsem to zahlédl, tak jsem samozřejmě zbystřil a již žádná další palba z beanbagu nebyla - jelikož měl namířenou zbraň na rukojmího a kdybych jej trefil beanbagem, mohl by (třeba i omylem) rukojmí zastřelit. 

Potom, co jsem zmerčil tu zbraň, viděl jsem, jak se K6 snaží pohybovat zpátky ke svému komplicovi. To jsem mu tedy umožnil, aby nedošlo k něčemu horšímu.

Pak se tedy K6 doplazil zpátky ke svému komplicovi a vykrádání banky pokračovalo "obyčejně". (blabla, volnej průjezd za rukojmí, nuda)

 

Dle wareze jsem za toto dostal ban. Prý jsem nejednal v souladu se zdravým rozumem. Nejvíce se warez oháněl tím, že jsem si nemohl k suspectům vlastně nic dovolit, protože oni vlastně měli rukojmí.

Na moji otázku "Proč ho nezastřelili?" jsem nedostal odpověď. Já sám ji však znám - nezastřelili by rukojmí, protože suspectům je přeci jasné, že jakmile by jednoho rukojmího popravili, tak by se spustila střelba do jejich řad a to oni rozhodně nechtěli. 

Nevím, přijde mi toto hodně postavené na hlavu. Chápal bych třeba IVV řešení (ačkoli si stále stojím za tím, že jsem v právu a vše, co jsem udělal bylo ICly, i OOCly v pořádku), ale co mi v pořádku nepřijde je to, aby se za toto dodatečně trestalo OOCčkově. I kdybych tam udělal nějakou chybu, za to bych měl být trestán ICly, nikoliv OOCly banem.

Podávám tuto stížnost právě kvůli tomu, že to není první přešlap wareze a že warez rád trestá nějaké IC situace, až dost zpětně - navíc když se hráč měl v tu chvíli rozhodovat racionálně a "ve stresu". Warez by samozřejmě vše vyřešil nejlépe, jak ICly tak OOCly, ve stresu by nikdy nebyl a na vše by našel ve zlomku vteřiny to nejlepší řešení, jak postupovat.

Věřím, že se toto vyřeší a ze strany wareze se toto nebude opakovat.

Dobrou noc,
Zein

1.10.2023 23:35, naposledy upraveno 1.10.2023 23:35 uživatelem nereznavzdy

Zdar, 

vyjádřím se krátce, jako ses mi vyjadřoval ze začátku ty při řešení oné věci k večeru(E: jen doplním, tuhle odpověď jsem dostal 2x za sebou):

-to jsem samozřejmě zahrnul do délky banu

Video si poslal sám. Já ho dostal až chvíli po té RP akci, jelikož jsem to nechtěl zastavovat(celou banku), kvůli nahrávání videa. Z videa je vidět, že seš zpoza zdi banky, přičemž komplic jeho zmíněného má rukojmého, hned před sebou a míří na něj z bezprostřední blízkosti. V té chvíli si dovolím říci, že jakkoliv zastavovat onoho pachatele před bankou je proti zdravému rozumu, nechceš riskovat onen život rukojmého, kvůli týhle situace. Z toho i vyplynul ban. 

Rád bych ještě podotkl, že situaci typu RP PSA nechci řešit sám, proto si k nejednoznačným situacím žádám výpomoc ostatních adminů, která mi byla i u téhle situace. 

Následně bych se rád vyjádřil k tomu předposlednímu odstavci. Zrovna za tímto banem si stojím, stejně tak za tím, cos posílal jako můj první přešlap. Spíš bych sem dal odkaz na věc, která skutečně můj přešlap je(hráčovi byl trest vymazán a já jsem se přihlásil k řešení interně). Nejsem vůbec neomylný, naopak mám za svoje RP několikero přešlapů, avšak většina se vždy dokázala vyřešit na místě, kdy jsem dokázal i svůj přešlap uznat. Například zbrklé reagování na bance - > postřelil jsem PDWčkem hráče, jelikož jsem se ho lekl při výlezu ze zadních dveřích banky(v té době jsem nebyl admin, možná helper), vyřešeno voidem mé střelby a pokračovalo se v RP. - hromada věcí jde vyřešit domluvou, u vás to je ale spíš hádání, než domluva

To že píšeš o tom, že se vždy dokážu racionálně ve stresu rozhodovat avšak nepatří k této situaci, naopak myslím, že banky už jsou tak časté, že na rozmyšlení tam je času dostatek. 

Vaše arogantní řešení čehokoliv mě osobně nebaví, nemám to rád a zahrnuju to do trestu. Ať se cokoliv naskytne reagujete naštvaně či až povrchně. 

Ostatní je necháno na adminech, co o tom rozhodují.

Zeintar

Hráč

49
1.10.2023 23:50

"postřelil jsem PDWčkem hráče, jelikož jsem se ho lekl při výlezu ze zadních dveřích banky(v té době jsem nebyl admin, možná helper), vyřešeno voidem mé střelby a pokračovalo se v RP. - hromada věcí jde vyřešit domluvou, u vás to je ale spíš hádání, než domluva"

Udělal jsi chybu ICly, proč se to řeší OOCly? Jsme přeci na roleplay serveru, chyby se stávají, vše se řeší ICly. Stále si však stojím za tím, že vše co jsem já udělal bylo naprosto v pořádku i ICly.

 

"V té chvíli si dovolím říci, že jakkoliv zastavovat onoho pachatele před bankou je proti zdravému rozumu, nechceš riskovat onen život rukojmého, kvůli týhle situace. Z toho i vyplynul ban."

Silně s tebou nesouhlasím. V tu chvíli jsem jednoho pachatele dostal do šachu, téměř se mi podařilo i jednoho pachatele zadržet a zabránit mu ve vstupu zpět do banky. Za mě to byl nejlepší krok, co jsem udělal. Moji stížnost jsi očividně nečetl celou, proto se tedy budu opakovat - suspecti by samozřejmě rukojmí nezastřelili. Proč? Protože by si místo "obyčejného přepadení banky" odnesli mnohem větší trest - za vraždu. A i kdyby ho zastřelili, tak wtf? Tak co by se stalo? Chceš, aby se tu vše hrálo ICly na 100% přesně, aby všichni byli neomylní, nikdy nechybovali. Kdo tenhle přístup vede, tak naopak z mého pohledu neumí RPit. (Viděli jste třeba nějakou IC vlivnou postavu, aby se ztrapnila na veřejnosti? Vylila na sebe kafe, nebo třeba zakopla? Já taky ne...) 

Choval jsem se k tobě jak jsem se choval z toho důvodu, že jsem si myslel, že se jdeš nad tím reportem spíše zasmát a rozhodně jsem nečekal, že se rozhodneš za takovouhle věc někdy udělit ban. Nechápu, fakt.

2.10.2023 01:06, naposledy upraveno 2.10.2023 01:53 uživatelem Havliii

Ahoj,

Z počátku jsem přemýšlel jestli se k dané situaci vyjádřit. Vyjádřím se jako osoba, která byla na druhé straně, tudíž přepadávajícího banky. V bance jsme měli v tu chvílí 5 rukojmích, z toho byl jeden hráč. Hráč který byl před mojí postavou, která na něj mířila velkou T2 zbraní. Ty přesto že moje postava tam křičela ať už do něj nestřílíš a že jinak zabije rukojmí tak si do něj opakovaně střílel i přesto že se předemnou krčil rukojmí a já mu mířil na hlavu z velké blízkosti.

Spoiler

Teď možná budu kecat, ale myslím, že si ho střelil dohromady 3x. I přes všechno vyhrožování z mé a Galpa strany si jak si ignoroval. Nikdy nevíš kdo může banku přepadávat.. V tomhle případě jí přepadával kriminálník který už si odseděl nějaké ty dny a měl bohatý trestní rejstřík. V reakci na to jsem já jakožto přepadávající kopl rukojmího do pusy, abych už konečně něčeho docílil.. Nó, moc ne nedocílil. V další řadě si pak do banky v průběhu vykrádání nakráčela další osoba. Využili jsme to ve svůj prospěch a měli o rukojmího navíc.

Spoiler

Následně probíhalo nějaké to vyjednávání. Přišlo mi, že ti bylo prostě jedno že tam je 6 rukojmích.. V reakci na to jak vy jste se k tomu stavěli tak jsem rukojmí mlátil. Po prvý jeden dostal kopanec do pusy v reakci na opakovanou střelbu po mém IC bratrovi. Následně druhá osoba dostala zbraní přes obličej. I přes to že jsem tam řval bezhlavě že rukojmí zabiju když nebudete spolupracovat.

Nechci sem dávat všechno, jelikož se tam vyskytují dost sprosté výrazy.

Spoiler

Tímto bych to nějak shrnul, nejsem v kompetenci kdy si mohu dovolit říct jestli ban je oprávněný, ale já osobně s banem souhlasím a pochybění ze strany admina nevidím. Každopádně o verdiktu rozhodne někdo jiný. V případě nutnosti jsem schopný poskytnout celé logy z akce či klip z celé cca 1.5h. akce. RP akce byla v celku fajn, až na nějaké věci a porušení, které se tam staly. (Například když rukojmí si jen tak vyběhl ven, když jsem na něj mířil velkou T2 zbraní) RP skončilo CK obou bratrů.

 

Mimochodem, už delší dobu nemám altku u policie, jak si tvrdil ve stížnosti.

Přikládám clip který natáčel GaLp kde jsou vidět všechny 3 výstřely. *KLIK*

Dále přikládám clip co se stalo co jsme odjeli z banky, s jedním rukojmím. *KLIK*

 

Omlouvám se za případné chyby a formulování textu, je jedna hodina ranní a už mi spinkají oči.

 

Dobrou noc přeje Havliii.

 

17.10.2023 21:36

EXCERPT

Stížnost se zabývá nesouhlasem s uděleným trestem, ze strany Wareze. Došlo k němu, kvůli podezdření z porušení nepsaného pravidla s názvem Zdravý Rozum. K porušení mělo dojít při vykrádání banky v Palomino Creek, kdy jeden ze suspectů vyšel ven na bezprostřední vzdálenost k policistům. V tu chvíli se rozhodl Zein zasáhnout beanbagy suspecta, který byl mimo objekt banky a ve větší vzdálenosti od rukojmích, čímž chtěl získat výhodu nad druhým suspectem uvnitř banky, který by poté byl ve značné nevýhodě. Zasáhl ho do prostoru břicha, v blízkosti vozu suspectů a předokládal zásah zůčastněného Keksíka, bohužel bych suspect mimo dosah a tak zasáhnout nemohl. Suspect se pomalu začal soukat zpět dovnitř, ale Zein nechtěl přijít o zvýhodnění v případě jeho přímém zadržení, tak při plazení suspecta zpět, ještě dvakrát použil ony beanbagy. Přestal pálit až ve chvíli, kdy suspect začal mířit na rukojmí. Warez, však usoudil, že to bylo příliš riskantní a ohrozil tak rukojmí uvnitř banky, které držel suspect druhý. Rozhodl se tedy pro řešení situace OOC Banem za Zdravý Rozum. 

Spoiler
Celou situaci jsem přezkoumal, vyžádal jsem si nahrávky obou stran z té situace. Myslím si, že přepadení umí být z obou stran zahráno mnohem hůř. Otázka je, jestli situace ke které došlo, nebyla rozumnější řešit IC cestou, místo OOC banu. Přecejenom nevidím nikde žádný velký Non RP Acting, veškeré kroky dávají celkem smysl, rád bych podotknul, že cíl přepadávajících je nechat všechny v Bance na živu. Střelba do rukojmích by měla přijít jen v krajní nouzi. Připouštím, že se Zein pohyboval na tenkém ledě, když dráždil nervy suspecta uvnitř střelbou na suspecta venku, ale jak moc to bylo proti pravidlům již nechám na posouzení našich pohlavárů. 



asdf

Hráč

15
10.11.2023 21:20, naposledy upraveno 10.11.2023 21:26 uživatelem asdf

Čau,

proč se to neřeší IC? Ať teda ten druhý lupič zastřelí jednoho z rukojmích nebo podle jeho uvážení klidně oba a situací by se nadále zabývalo IVV,soud,...

Přijde mi, že je nesmysl řešit něco takového OOC, PSA by měla být vycvičena k takovým situacím, vést skrze to i třeba různé semináře a nacvičovat v praxi. Pokud se tak nestalo, budiž, ale přijde mi naprostá kravina potrestat Zeintara za něco takového banem.

Otázkou pak zůstává, jestli by to IVV řešilo, když se jednalo o NPC, protože hráči (rukojmímu) dát v takové situaci CK nemůže. Mým domněním je a zůstává, že by se to zametlo pod stůl, ale to je pouze má domněnka a třeba se pletu.

Jsem na straně Zeintara a obecně si myslím, že by se bany za něco, co PSA udělá špatně v rámci nějaké akce dávat neměly a mělo by se to řešit ICly, pro členy PSA by ten trest mohl být i třeba horší, než ban - degrad, vyhazov,... (Samozřejmě tím nepočítám nějaké banality jako, že HSUčko jede polňačkou 300 z místa, to už porušení pravidel je).

E.: Vyjádření k Zeinovi:

,,Chápal bych třeba IVV řešení (ačkoli si stále stojím za tím, že jsem v právu a vše, co jsem udělal bylo ICly, i OOCly v pořádku)"

ICly to za mě v pořádku není, ale kdo jsem, abych soudil.

- Dochází tím k bezprostřednímu ohrožení života zúčastněných osob (rukojmí).

2.2.2024 12:29

VERDIKT

Ahoj, pojďme to uzavřít, nebo se k tomu nedostaneme už nikdy.

Děkuji všem za svá obsáhlá vyjádření, děkuji za dodané důkazy a děkuji @Wright za pěkný excerpt. Přesně tak si stížnost představuji, přesto doufám, že jich v budoucnu uvidím co nejméně.

Abych se k situaci vyjádřil hodně zběžně, pochybení u policie rozhodně vidím, nezáleží na tom, jak závažné, zkrátka tam bylo. Ale přesně proto si myslím, že situace mohla být řešena IC cestou skrze výše zmíněný Inspektorát. Banky jsou často, jak warez tvrdí, přesto dodnes spousta policistů neví jak správně jednat tak, aby došlo k co nejmenší újmě.

Tím však netvrdím, že by warez jakkoliv pochybil, jeho záměru rozumím a jsem rád, že se nad situací pozastaví a snaží se tomu předejít. Přesto už jsme v minulosti měli několik situací, kdy policie ohrozila životy civilistů a přesně takové situace prošly pod rukami Inspektorátu. Troufnu si tvrdit, že situace zde mohla být další z nich.

Nelíbí se mi však arogance, jíž vůči členům AT projevuješ. Pravdu povědět, mnoho případů jsem od stížnosti nezažil, předpokládám, že už se situace uklidnila a je to jedině dobře. Členové AT zde nejsou pro smích, útoky či aroganci a každý jeden z nich si zaslouží byť sebemenší respekt. Pokud máš problém s jednáním některého z nich, je to v pořádku, je to tvůj názor a umíš jej správně adresovat na fórum. Ale tím bych to uzavřel, nepotřebuješ k tomu dodávat komentář nebo se s někým nevhodně dohadovat. Já osobně takové jednání trestám velice přísně a jsem v pořádku s tím, že jsi trest dostal.

Byl bych ti trest v historii už jen z tohoto principu ponechal, přesto tvé jednání nebylo uvedeno v předmětu trestu a proto mi nedává smysl tam tento záznam držet. Zároveň ti nebudu trest udělovat znovu jen aby tam ten zápis byl, to je hloupost. Ale apeluji na tebe, aby ses zkrátka podobného jednání vyvaroval a přešlapem nazýval jen to, co přešlapem oficiálně nazváno bylo, ne to, u čeho se domníváš ty nebo skupinka hráčů.

Neshledávám pochybení v jednání člena AT, nevyvodím z toho žádnou sankci. Minimálně však doporučím situaci řešit o něco déle a shodnout se v rámci větší skupiny lidí - to je však záležitost, kterou lze řešit interně.

Shledávám však relevantní skutečnost, že situace mohla být v pořádku řešena IC cestou, a tak bych to i do budoucna rád nechal. Ke svým krokům jsi měl důvody, které sis dokázal řádně odůvodnit, a byť se vždy najde skupina hráčů, kteří s mým verdiktem souhlasit nebudou, v tomto případě zkrátka rozhoduji tak, že ti trest z historie smažu.

Stížnost tak, @Zeintar, uzavírám ve tvůj částečný prospěch, přesto ještě jednou upozorňuji, že nemám problém s jednáním, kterého se @nereznavzdy dopustil.

Team Manager Dzardys


Powered by LeoSight IFS
LT~143