Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

💬 Pojďme diskutovat - povinný background story postavy 💬


Zeintar

Hráč

49
4.12.2023 10:59

Přeji dobré dopoledne, mí milí přátelé a spoluhráči,

již delší dobou si pohrávám s myšlenkou, která u nás na anglických serverech na SAMP (LS:RP & RC:RP) fungovala a tou je povinný background story postavy.


Jak to fungovalo na SA:MP

Viděl jsi obrovský whitelisted server, kde hrálo denně 150 elitních roleplay hráčů a chtěl jsi se přidat. Co jsi musel vyplnit? Žádost o whitelist, která nebyla vůbec jednoduchá. Test z pravidel roleplaye, jak zvládnout určité situace, a tak dále. Poslední otázka však byla - napiš nám background story tvé postavy a co plánuješ RPit v budoucnu. Toto zajistilo, že hráči RPili správně svůj character development (příklad - ze striptérky se nestala policistka a z bývalého policisty se nestal kriminálník, co denně vykrádal banky). 

 

Delší dobu tedy přemýšlím, že bych něco takového navrhl. Nenavrhuji whitelist, avšak navrhuji nutnost si před založením nové postavy vymyslet a sepsat svoji background story. Pro úplně nové účty - okénko s vyplněním background story by vyjelo třeba až po 5 hodinách gameplaye, aby to neodradilo nováčky, ale nováčci, co by tu už měli něco rozehráno, tak by jim nevadilo takovouhle kratší slohovou práci sepsat.

Představuji si zhruba minimálně 100-200 slov (ne, není to hodně, tento text, co jsem právě sepsal za 10 minut má 243 slov), horní hranice je samozřejmě nesmysl. Pokud by si někdo chtěl dát záležet se svým background story, má samozřejmě možnost zde - třeba se zrovna takováto témata znovu rozproudí, bylo by to fajn.

 

Jaký na to máte názor vy? Diskutujte.

4.12.2023 11:42, naposledy upraveno 4.12.2023 11:43 uživatelem marekvoe

Bylo by to fajn. Vyřešilo by to pár problémů. Jako altování si backstory pro různorodé IC účely a celkově by to rozšířilo lore postav, což bych já osobně docela ocenil, ale na druhou stranu si pak přestavím toho mladšího nováčka co se snaží napsat si příběh a moc mu to nejde. Avšak jinou možnost nemá a na tom, co mu z toho vzniklo schytá 20x Haha.💁‍♂️

Zeintar

Hráč

49
4.12.2023 12:22

@marekvoe Přeci to nemusí být nutně na fóru, kdyby to bylo nějaké velké dialogové okno ve hře, které by ten lore uložilo a nahlédnout do něj by mohli pouze administrátoři + ten hráč samotný, tak by to bylo fajn. Ten odkaz na představení postav jsem zasílal jen kvůli tomu, že kdyby si někdo chtěl dát fakt echt záležet na tom, co píše a třeba by to postupně doplňoval, třeba jako toto, toto, tohle a nebo tohle.

4.12.2023 12:37

Začínala jsem hrát na TRP - textový roleplay. A tam toho je před vpuštěním do hry mnohem více.
U těch lepších TRP serverů je naprosto normální vyplnit u každé postavy kterou hráč má minulost(většinou 500-700 slov), povahu postavy(400-500 slov), popis vzhledu(nejen výška a váha, ale detailní popis, většinou kolem těch 200 slov). A nikoho to neodradí když tam hrát chce. Za těch deset let co jsem se věnovala jen TRP, jsem sepsala desítky charaktrů, každý s promyšlenou minulostí, povahou, zajímavým vzhledem. A všeho se držím. Nejlepší na tom je to, že když jsem zapomněla co to je vlastně za postavu, stačilo si přečíst její povahu a minulost a ihned jsem věděla jak ten charakter hrát.
Tohle je poměrně běžná délka registrace postavy na těchto serverech.. :D A podotýkám, že tam hrají děti od 11 let, a tohle pro ně není problém. Taky se tam odráží ta kvalita. Na druhou stranu tohle je role play kde se vše odehrává jen v textu. Žádný vizuální podklad, vše se musí popsat, okolí, emoce, oblečení, okolní postavy..vše. Takže tam pochopitelně očekáváme, že ta registrace bude jasně dávat najevo že daný hráč psát umí..
Za mě by ale nějaká stručná minulost k postavě nebyla vůbec od věci.

JasonDark

Hráč

19
4.12.2023 14:12

S tím souhlasím. Mě už Zeintare znáš, takže víš, že se v příbězích postavy vyžívám. A jak píše marekvoe, spoustu problémů by to vyřešilo a lidé by si možná i více uvědomili co si vlastně vytvořili za postavy. Jistě bývalý policajt může přestoupit na ilegální stranu pokud i ve své minulosti bral úplatky. To ovšem neznamená, že to bude nějaký bankovní lupič. Spíše se z něj stane pomocník a "policajt" ilegální strany. Což znamená soukromý detektiv pro mafii například. Přesně pro tyhle případy by bylo fajn aby bylo přesně to co ty navrhuješ a nebylo to tak, že "hmm nudím se už u PSA tak půjdu vykrádat banky". To samé u jiných. Jediný problém vidím asi v tom donutit hráče se toho držet + další práce pro adminy aby si kontrolovali ještě příběh daného hráče, zda to mohou klasifikovat jako "Nedržení se lore postavy - NonRP acting". Ale rozhodně by bylo fajn kdyby se toho hráči drželi a navíc by to i mohlo rozvinout jejich samotné RP když se budou něčeho držet a naučí se prvně Rpit jednu postavu, než začnou s další. Aby se jim to pak nemíchalo. A jinak těch 100 až 200 slov opravdu není moc. Na popsání krátkého stručného příběhu a charakteristiky postavy to bohatě stačí a nováčka to zas tolik nezdrží. 

GandalfS

Hráč

21
4.12.2023 17:24

Mám jen strach aby většina Background story nebyla ChatGPT. Každopádně dobrý nápad dávám ✅

Zeintar

Hráč

49
4.12.2023 17:48

@GandalfS I kdyby méně zdatnějším písařům pomáhala chatGPT, je to za mě naprosto v pořádku. Hlavní je vystihnout, jakým směrem se tvá postava bude ubírat, nikoliv slohovky na jedničku.

Holub

Hráč

46
8.12.2023 10:59

Tak u tohohle to je v pohodě, ne jak u článků, které jsou doslova vygenerované AIčkem.


Powered by LeoSight IFS
LT~120